Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Intalnire ciudata cu un extraterestru

Creat de Ronin, 22 Martie 2006, 22:33:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ronin

@biss, cei mai multi recomanda treducerea Cornilescu. Eu am o biblie si "made in BOR" dar si una traducere Cornilescu.

Este adevarat, in cea made in BOR, este exact asa cum spui. Dar, chiar si asa, intrebarea ar fi, data fiind discutia despre proorocii (profetie), cum poti sa nu dispretuiesti o profetie ???
Prin verificarea ei, zic eu, deoarece o profetie are de-a face cu un eveniment (un ceva) care vizeaza viitorul. Ori daca evenimentul respectiv are loc exact asa cum spune profetia, atunci cercetarea noastra a fost buna.

De ce zic ca acel "toate sa le incercati" este exact cercetati toate lucrurile (inclusiv profetiile), deoarece suntem avertizati si de faptul ca "in lume vor aparea multi profeti mincinosi". Ori si aici ni se recomanda sa "cercetam" duhurile.

Cum poti cerceta un duh daca este bun sa rau ? Simplu. Raspunsul este dat acolo.
Deci, in toate, exista o munca de cercetare, de investigatie daca vrei pentru a nu fi manipulati deoarece ni se atrage iar atentia ca dincolo de acesti "profeti mincinosi" exista "duhuri" care locuiesc in vazduh (locuri ceresti). Adica, pe langa faptul ca aici jos, pe pamant, putem fi dezinformati (manipulati) de oamenii care pretind a fi profeti, cel mai grav lucru este acela ca exista "duhuri-fiinte-entitati", cum vrei sa le numesti, care locuiesc deasupra noastra, adica in contactul cu noi, ele (entitatile) POT VENI SI DE SUS, DIN CER, cum spun multi...

Nu vreau sa ma intelegi gresit. Nu sunt bisericos, numai ca am descoperit ca religia a fost folosita de o anumita forta doar asa ca si paravan pentru distrugerea adevarului in timp ce ar sustine ca-l apara si-l promoveaza.
Ori din INVESTIGATIA (cercetarea) multor istorici (deci vorbim de ratiune, creier si nu emotii) reiese ca aceasta "FORTA" este VATICANUL.
Asa cum ti-am scris in precedentul mesaj, Roma papala a aparut ca fiind instumentul acelor "duhuri" care vin din CER.
Deci nu intamplator, acum in sec. XXI, Vaticanul vine si recunoaste existenta "extraterestrilor". Cei care vor veni primii (deoarece vor venii si adevaratii) vor fi aceste "duhuri" care sub anumite forme (ET, fecioara, Iisus, etc.) vor lua contactul cu lumea noastra intr-o maniera oficiala si VIZIBILA pentru toti.
Toata aceasta "operatiune" va fi cea mai grozava din toata istoria omenirii. O poti numi, daca vrei, o operatiune de intoxicare la scara galactica, deoarece priveste galaxia in care ne ducem existenta.

Nu as vrea sa intru prea mult in detalii, deoarece de cand "scriitorul" Pavel Corut a inceput sa arace virulent Biblia, foarte multi cred ca daca dai referinte biblice esti dogmatic si deci lipsit de ratiune. Oamenii care spun asta uita ca Pavel Corut se INSPIRA in "credinta" sa de la un "maestru iezuit" (Leo Taxil), cel care a scris "Biblia Hazlie". Cata incredere se poate avea in iezuiti, au spus-o multi: DELOC. Iezuitii sunt maestrii inselaciunii.
http://ordinulnegru.blogspot.com/2009/02/spioni-in-sutana.html

Iti recomand cateva articole:
http://caleasprecasa.uv.ro/tranzitia.htm
http://www.cercetatiscripturile.org/article.php?id=148

Aceste articole descopera cum Vaticanul si-a permis sa modifice raportul biblic.
BOR se rupe de catolicism in 1054 dar, din nefericire, a fost o rupere de forma si nu de fond.
Ei insisi, in biblia "made in BOR", si-au permis sa faca modificari grave in raportul biblic, asa incat nu-i de mirare ca a aparut confuzia.
Oamenii "fug" de raportul biblic si de informatiile care sunt acolo deoarece cei care au compromis adevarul pe vremea Inchizitiei spuneau ca justificarea pentru atrocitatile lor se gaseste in Biblie... Si cum ei pretindeau ca sunt reprezentantii lui Dumnezeu pe pamant, lumea a sfarsit prin a dispretuii (scarba-ura) atat pe Dumnezeu dar si "cartea Sa".
Tot atunci au inceput sa apara si revolutiile, scrierile lui Leo taxil, afacerea Dreyfus, antisemitismul, protocoalele sionului, etc. si aproape toata lumea a crezut ca inamicul ar fi EVREII. Ori cum evreii aveau raportul istoric in Biblie (Vechiul Testament), lumea a aruncat la gunoi Biblia cu totul si a "imbratisat" teoria lui Darwin. Interesanta manipularea, nu ???

In toate aceste evenimente, acele "duhuri ceresti" s-au folosit in distrugerea credibilitatii in raportul biblic, de Roma papala si armata lor de spioni, iezuitii.
De asta spun ca-i importanta cercetarea si Biblia asa recomanda.

Este adevarat ca exista si "duhuri ceresti" care si-au pastrat loialitatea fata de Dumnezeu, dar aceste entitatii nu fac acest joc de "hotii si vardistii" pe care-l practica entitatile sau fenomenul UFO.
Sunem prinsi, se pare, intr-un conflict. Avem nevoie sa intelegem conflictul pentru a ne putea situa de o parte sau alta.
Prezenta paranormalului ne obliga la CERCETARE. Nu tot paranormalul este de partea noastra. Avem nevoie de cunoastere (informatie) pentru a putea deosebi "duhurile". Ori acest tip de "intelligence" nu il poti gasi oriunde. Raportul "intelligence" biblic are solutia de inceput. Dupa asta ne-am putea extinde investigatia deoarece, banuiec, ca nici tie nu-ti place sa fi manipulat de vreun ET care una se da si alta este...?!

Da, acel blog este al meu. Am incercat sa adun informatii despre acest aparat de spionaj iezuit care nu-i deloc strain de ceea ce discutam noi acum. Le-am grupat acolo pentru a-i fi omului mai usor sa gaseasca ceea ce cauta. Iezuitii sunt arma principala prin care aceste "entitati" isi pregatesc terenul aici, acum.
Nu intamplatoare, repet, este declaratia Vaticanului si faptul ca iezuitii sunt implicati in controlul celei mai inalte tehnologii si puncte astronomice. Vorbim. Succes in investigatia personala !
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

Ronin

#46
Dar de aceste "avertismente", ce parere aveti ? Sursa lor se gaseste tot in Biblie...


Deuteronomul 18:9 Dupã ce vei intra în þara pe care þi-o dã Domnul, Dumnezeul tãu, sã nu te înveþi sã faci dupã urâciunile neamurilor acelora.
Deuteronomul 18:10 Sã nu fie la tine nimeni care sã-ºi treacã pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sã aibã meºteºugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrãjitor,
Deuteronomul 18:11 de descântãtor, nimeni care sã întrebe pe cei ce cheamã duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sã întrebe pe morþi.
Deuteronomul 18:12 Cãci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; ºi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tãu, pe aceste neamuri dinaintea ta.
Deuteronomul 18:13 Tu sã te þii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tãu.
Deuteronomul 18:14 Cãci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultã de cei ce citesc în stele ºi de ghicitori; dar þie, Domnul, Dumnezeul tãu, nu-þi îngãduie lucrul acesta.

De ce toate aceste restrictii din partea lui Dumnezeu pentru "stiintele ezoterice" ???!!!
Vorbesc din punctul de vedere al unui crestin dar si celorlalte religii, numite aici "neamuri". Aceste "neamuri" practicau intens "ezoterismul".
Nu cumva Dumnezeu stie mai multe decat noi ?
O restrictie apare, din partea unui parinte pentru copilul sau, atunci cand "practica" respectiva ar dauna grav copilului. In contextul de mai sus, mesajul lui Dumnezeu nu se adreseaza doar unei persoane ci intregului popor (stat).

Prin comparatie, daca esti sincer cu tine insuti si ei acest raport biblic ca fiind "intelligence", deci o informatie reala, poti intelege ca toti cei care practica, sub o forma sau alta, "stiintele ezoterice", nu se gasesc intr-o relatie de natura spirituala cu Dumnezeu ci cu alte spirite-fiinte, numite popular draci.

Deci, iata cum institutiile prezidentiale (sau orice alta institutie din stat) se intorc la genul de practici si consiliere pe care le putem descoperii in mai toate marile imperii sau la mai toti oamenii puternici ai timpurilor. Incepand de la Egipt, Babilon si pana la Imperiul Roman.
Pe scurt: toti acesti oameni se inconjoara (constienti sau nu) de emisari ai "spiritelor".

Toate astea tot la cercetare obliga... :ufo:

PS:
Ezoterismul (în greacã εσωτερικος = din interior) este un concept filosofic-religios prin care se desemneazã cunoºtinþe ºi învãþãturi obþinute prin percepþia unor fenomene spirituale, accesibilã numai clarvãzãtorilor sau iniþiaþilor, în opoziþie cu cunoaºterea exotericã, accesibilã tuturor oamenilor. Curentele spirituale ce se declarã ezoterice sunt de o mare diversitate ºi cu credinþe variate, de la cele bazate pe învãþãturi orientale la forme de ezoterism creºtin.
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

vladtheodor

#47
Tot n-am inteles ce "intilnire ciudata cu un extraterestru" au avut templierii masoni din acest topic...

Rog sa faceti politica in topicele dedicate.
Eu!? - Vorbesc de unul singur. Ceilalti abereaza doar... Si altii chiar ne cred. :D
R.I.P. Ronnie James Dio !!!

alx

Citat din: vladtheodor din  17 Februarie 2010, 19:51:21
Tot n-am inteles ce "intilnire ciudata cu un extraterestru" au avut templierii masoni din acest topic...
De acord 100% cu tine...

Citat din: vladtheodor din  17 Februarie 2010, 19:51:21
Rog sa faceti politica in topicele dedicate.

Care topice NU ESTE!  :evil: deci...fara politica!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Nox

#49
Citat din: vladtheodor din  17 Februarie 2010, 19:51:21
Rog sa faceti politica in topicele dedicate.

Nu existã subiecte dedicate... deci nu se face.  :evil:

PS. alx, am postat sincron.

PS 2. Vã rog, reveniți la subiect.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

daos

O micuta povestioara ce paote parea cam off-topic, preluata de la un instructor de karate kyokushinkai, un gen de om pe care am ajuns in ultima vreme sa-l apreciez din ce in ce mai mult (pentru povestioarele cu talc ce le trimite elevilor sai si altora pe e-mail):

Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie...
Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie... Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare     
Esti crestin, nu-i asa, fiule?   
Da, dle, spune studentul   
Deci crezi in Dumnezeu?
Cu siguranta
Dumnezeu e bun?
Desigur, Dumnezeu e bun.
E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice?
Da
Tu esti bun sau rau?
Biblia spune ca sunt rau.
Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o  problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca?
Da, dle. As incerca.   
Deci esti bun.
N-as spune asta.
Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu...
Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua.   
El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta?
Studentul tace.
Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze.
Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun?
Pai..., da, spune studentul
Satana e bun?
Studentul nu ezita la aceasta intrebare "Nu"
De unde vine Satana?
Studentul ezita. De la Dumnezeu.
Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume?   
Da, dle.
Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?   
Da
Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau.
Din nou, studentul nu raspunde.
Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista?
Studentul se foieste jenat.
Da
Deci cine le-a creat?
Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student.. Crezi in Isus Cristos, fiule?
Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos.
Da, dle profesor, cred.
Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus?   
Nu, dle. Nu L-am vazut.   
Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau?
Nu, dle, nu l-am auzit.
L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu?
Nu, dle, ma tem ca nu.
Si totusi crezi in el?
Da.
Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule?
Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea.
Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta.
Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare.
Dle profesor, exista caldura?
Da
Si exista frig?   
Da, fiule, exista si frig.
Nu, dle, nu exista.
Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta.
Studentul incepe sa explice.
'Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit "frig". Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig – daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut (-458 F) inseamna absenta totala a caldurii.
Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, dle, ci doar absenta ei.
Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan.
Dar intunericul, profesore? Exista intunericul?
Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric?
Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa?
Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun.
Ce vrei sa demonstrezi, tinere?
Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE  sa fie si ea gresita.
De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza. Gresite?
Poti explica in ce fel?
Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul... Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta?     
Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da.
Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle?   
Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar.
Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. Nu predate studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator?
Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge..
Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune – cu tot respectul, dle – ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle?
Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu....
Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul. Acum, dle, exista raul?
Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul.   
La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina. 
Profesorul s-a asezat.   
PS: Studentul era Albert Einstein.

Albert Einstein a scris o carte intitulata Dumnezeu vs. stiinta in 1921...

padme

Mda, povestea asta circula de ani buni pe net, ca si cugetarea lui Blaise Pascal, care si ea la randul ei, a fost modificata, intoarsa, si chiar am auzit persoane spunand-o in altfel ca si cand ar fi propria lor cugetare. Chestia cu Einstein este evaziva, nu se stie sigur pozitia acestuia vizavi de religie si mai ales stiam ca a avut probleme maricele la scoala. Eu cel putin asa stiam si personal ma indoiesc de autenticitatea povestii, tinand cont de faptul ca era evreu nu stiu cum ar fi cititit biblia si vorbit despre Isus... in fine...


Pentru care motiv sa-ti fie sterse posturile @biss? Ar trebui cel putin mutate in alta parte. Mie mi se pare ca au foarte mare legatura cu topicul?!

padme

Rectific ce am scris: Wikipedia zice ca admira figura istorica a lui Isus, cunostea atat talmudul cat si biblia,  precum si care era pozitia lui vizavi de religie. Cartea respectiva scrisa in 1921, an in care a luat Premiul Nobel  nu este mentionata nicaieri...am dubii ca exista..

Ronin

@biss, mai degraba hai sa explicam care-i legatura cu topicul. Incep eu.
Din tot ceea ce am discutat se pare ca exista doua tipuri de aparitii. Acel "extraterestru" cu fata mea, care a aparut prietenului meu si mamei mele, cred eu ca se deosebeste de extraterestrul descris de altii.

Am dat cateva referinte din doua surse.
Prima sursa ar fi cea a stiintelor ezoterice iar cea de-a doua ar fi din raportul biblic.
Un lucru este cert. Fenomenele exista numai ca, se pare, raportul ezoteric nu se "pupa" cu cel biblic si invers.
Prin urmare discutia noastra era axata pe faptul ca da, ne-ar prinde bine compania si protectia unor "ET" dar nici nu vrem sa fim manipulati de "dragul paranormalului" de anumite forte care pozeaza in ceva ca in fapt sa fie altceva. Am stabilit ca importanta este cercetarea, investigatia acestor fenomene. Daca altii o fac, haideti sa o facem si noi (sa investigam) asa incat sa nu preluam de la altii rezultatele lor. Repet, daca exista manipulare la nivel de om, imaginati-va cum arata manipularea acolo unde sunt implicate si "forte" sau entitati despre care nu stim mare lucru. Sunt sanse mari sa cadem in capcane. Propun investigarea aceluiasi fenomen dar din unghiuri (surse) diferite.
Cam asta-i legatura cu topicul.
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

Ronin

Adaus:
Unii spun ca ar mai exista si o a treia modalitate. Investigatia stiintifica a fenomenului "vietii extraterestre". Astept explicatii.
Pavel Corut, de pilda, spune ca are dovezi stiintifice atunci cand ataca raportul biblic. Sursa "stiintifica" a domniei sale este "lucrarea" unui preot iezuit, Leo Taxil, cel care a scris "Biblia Hazlie". Am explicat aici de ce atunci si de ce asa.
http://ordinulnegru.blogspot.com/2010/02/pavel-corut-vs-gigi-becali.html
http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?40705.post

Tot domnia acorda credit experientelor in apropierea mortii (moartea clinica) pentru a avansa teoria ca exista viata dupa moarte. (paradox)
Dovezile stiintifice sunt acele experiente ale mortii clinice uitand sa spuna ca asemenea experiente pot avea loc si prin ciuperci mexicane, LSD sau anumite tehnici sau practici "ezoterice".
Cam astea sunt fundamentele "stiintifice" ale domniei sale atunci cand ataca raportul biblic si viata in moarte (nu exista suflet).
Sofismul cu viata dupa moarte este clar explicat in raportul din geneza lumii. Cel care avanseaza acolo ideea vietii dupa moarte (deci primul) nu este altul decat sarpele, adica acel ET (drac). In acest context am spus ca nici interventia Vaticanului nu este fara semnificatie...
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

daos

Citat din: padme din  18 Februarie 2010, 09:21:19
Mda, povestea asta circula de ani buni pe net, ca si cugetarea lui Blaise Pascal, care si ea la randul ei, a fost modificata, intoarsa, si chiar am auzit persoane spunand-o in altfel ca si cand ar fi propria lor cugetare. Chestia cu Einstein este evaziva, nu se stie sigur pozitia acestuia vizavi de religie si mai ales stiam ca a avut probleme maricele la scoala. Eu cel putin asa stiam si personal ma indoiesc de autenticitatea povestii, tinand cont de faptul ca era evreu nu stiu cum ar fi cititit biblia si vorbit despre Isus... in fine...
Atunci cand am postat povestioara, am facut-o in forma in care am primit-o. Poate ca este autentica (adica i s-a intamplat lui Einstein) sau poate ca nu. Mie mi-a placut esenta povestioarei. Pentru asta am postat-o, nu pentru a-l aduce pe Einstein in postura de aparator al ideilor mele despre Dumnezeu.

padme

Puteai sa mentionezi! Asa ai lasat loc de interpretari si crede-ma povestea asta am vazut-o de multe ori postata ca aparatoare a ideilor religioase.

Shadowman

Citat din: Ronin din  18 Februarie 2010, 10:32:51


Tot domnia acorda credit experientelor in apropierea mortii (moartea clinica) pentru a avansa teoria ca exista viata dupa moarte. (paradox)
Dovezile stiintifice sunt acele experiente ale mortii clinice uitand sa spuna ca asemenea experiente pot avea loc si prin ciuperci mexicane, LSD sau anumite tehnici sau practici "ezoterice".


 In experientele de "moarte clinica" se pomeneste,adesori,de "luminita de la capatul tunelului"...Intrarea in tunel ( sau "absobtia" ) se face independent de vointa individului.Dincolo de "luminita de la capatul tunelului" e "ceva" sau "cineva"...?  :roll: Din cei care-au trecut prin "moarte clinica",nu-mi amintesc sa fi raspuns cineva la aceasta intrebare...
Poate un consumator de ciuperci mexicane sau LSD,ori un initiat in tehnici sau practici ezoterice sa raspunda la aceasta intrebare...?  
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Ronin

#58
"Este de remarcat ca dupa ce spiritismul a imbracat halatul de laborator prin hipnoza si perceptie extrasenzoriala, experientele extracorporale vin ca o noua incercare de legitimare stiintifica. Care este realitatea despre aceste "excursii" in afara corpului ?"

Persoanele sub influenta drogurilor psihidelice raporteaza frecvent astfel de senzatii: "Corpul nu mai este al meu" ; "simt ca sint un spectator uitandu-ma la mine" ; "Ma simt ca si cum nu as avea corp"; etc.
G.D. Klee, "Acidul lisergic si functiile eului", mai 1963.

Legat de "independenta" fenomenului:

"Este cunoscut ca dioxidul de carbon poate produce asupra sistemului nervos central efecte similare cu ale substantelor halucinogene.
L.J. Meduna relateaza ca aproape toate efectele realizate de halucinogene pot fi intalnite in necroza provocata de dioxidul de carbon.
L.J. Meduna, "Efectele dioxidului de carbon asupra functiilor creierului uman", 1958.


Voi reveni !

PS: Dr. Moody (daca la lucrarea dansului - Viata dupa viata - va ganditi) a fost totusi prudent in folosirea termenilor, definindu-si intamplarile ca "experiente in vecinatatea mortii".
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

padme

Pai da, near death, pt.ca daca incepe degradarea celulei nervoase nu se mai intoarce nimeni, sau in anumite cazuri raman cu sechele permanente in stare vegetativa. Totusi personele care au avut o asemenea experienta nu cred ca sunt complet private de oxigen. Am discutat si eu cu vreo 3, dintre care una mi-a zis doar ca s-a vazut de sus, alta ca s-a vazut de sus si avea o stare de bine,  iar alta ca "visa" ceva si a fost trezita de medici si nu vroia sa se intoarca. 2 povesti mi-au atras atentia si anume: cand eram copil, mama mea povestea cuiva despre o cunostinta de-a ei care s-a trezit la morga, declarata moarta, etc. iar alta, am citit un articol despre o femeie care la fel a fost declarata moarta, dupa cateva ore s-a trezit si a cerut un pahar cu apa, spre socul asistentei care era langa pat. Nici una din aceste persoane nu au povestit altceva, ca ar fi vazut, simtit, fost, etc.... Pe de alta parte, am citit marturia unei femei, care in timpul operatiei s-a vazut pe masa, a ascultat ce au vorbit medicii, le-a spus acestora ce s-a intamplat si i-au spus ca nu este adevarat, ca e imposibil, dupa care s-a intamplat exact ce au zis in sala si anume ca au operat-o gresit, au crezut ca are... nu stiu ce, dar de fapt era vorba despre altceva.