Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cartile lui Radu Cinamar - descoperirea din Bucegi

Creat de apofishorus, 28 Noiembrie 2009, 21:01:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Godak

#135
@Ganditorul

Nu intentionez sa ma lansez in polemici sterile cu dvs. (si cu nimeni de pe aici). sunt 1000% de acord cu dvs in ceea ce priveste nevoia de
Citato informatie noua, un rationament bun sau "un fir" care sa duca undeva -
. Insa deoarece v-ati exprimat niste nelamuriri, o sa incerc sa detaliez unele aspecte, poate le voi inlatura.

Citatfilosofie conspirationista

In MISA, ca in orice alta secta, s-a conturat demult ideea noi alesii vs. restul lumii netrezitii. Pe baza acestei idei, dar din considerente mai prozaice, s-a creat un sistem de "feuda inchisa", izolationist social si nu numai. Sistem intretinut de o intreaga .... (vezi citatul). Exista n surse din care puteti afla detaliat continutul acestui melanj toxic. Insa una o aveti la dispozitie deja: cartea/cartile lui Cinamar. Ar fi mult de discutat cum principalele puncte de rezistenta din fabulatiile misane (de la antivaccin, cipuri RFID, chemtrails, apa flouriozata, caracatita francmasonica, reptilieni, Shambala, 2012, pana la Arsenie Boca pe varianta New-Age si Sundar Singh s.a.) au devenit "varfuri conversationale" in mainstream dupa ce anterior au fost la greu forjate in atelierele MISA. Tin sa va asigur ca ele erau in voga pe la Grig&Co. cu mult timp inainte de a fi amintite timid de altii... Insa, pt. a fi succint, doar un exemplu: celebra profetie a lui S.S. a fost preluata si reformulata de... Gregorian Bivolaru. Daca o cautati pe net, pe ea, pe Profetie, veti gasi doar varianta Bivolaru. Sante!

CitatCat despre corectia gramaticala si trasul de urechi pentru ortografie "Doamna Profesoara" va informez ca ambele variante sunt acceptate academic. Iar la noi aici, care abia am citit  doua "almanahe" , se accepta si esoterism, si ezoterism -

Nu era vorba de nici o corectie gramaticala, dupa cum singur remarci corect. Ci de o acordare la uzul traditional, care foloseste invariabil forma "esoterism". Referinta la GVV se datora brosurii "Ce este esoterismul?", probabil singura tiparitura in lb. romana care isi propune o abordare explicativa a termenului. Ar mai fi si "Dictionarul esoterismului" de Pierre Riffard, care adanceste problema, detaliind-o. Desi nu am nici o afinitate pentru persoana lui GVV, sunt convins ca pe problema stie mai multe ca DEX-ul. Cat despre ideea ca o carte/carti de dezvaluiri (ceea ce defineste programatic seria cinemareza) ar putea fi esoterica (?!?!)... Aici de-abia este o contradictie flagranta in termeni si poate de-abia acum ar trebui consultat DEX-ul.

Cu
CitatDoamna Profesoara
nu e nimic de adaugat in afara ca s-a gresit sexul si ocupatia. Adica, tot...

Citatca d'alde d'astia care abia iti intra in casa si tipa ca nu le convine nimic - de la administratie pana la temele expuse de membrii - suntem satui

Desi majoritatea frazei nu defineste nici pe departe activitatea mea pe aici, aseara, cand am citit-o prima data, mi-a venit in minte o imagine extrem de comuna. Fii atent. Te duci la un fastfood. Comanzi la tejghea, achiti, iti umplu aia tava, o iei spre masa. Si vezi ca e o singura masa libera, dar pe ea sunt vreo 2 tavi cu resturile altora (situatie aproape tipica in Romania). Acum ce faci? Variante:
- Stai in picioare cu tava plina-n mana pana fie se elibereaza alta masa, fie vine cineva din personal s-o curete pe-aia "cu nasoale";
- De duci la masa, te asezi si-ncepi sa consumi printre tavile si resturile alora;
- Iti asezi tava pe masa, debarasezi cu mana ta ceea ce ailalti trebuiau sa duca la cos, apoi te asezi la masa curata si consumi in liniste;
- Te reintorci la tejghea, ceri sa-ti baga consumatia la pachet si pleci in drumul tau.
Prin situatia asta cred ca au trecut macar odata toti membrii acestui Forum. Si cred ca ea explica suficient de banal unele pozitii (constructive) ale mele, pe care colegul @Ganditorul le prezinta cumva intr-o alta perspectiva decat sunt ele de fapt. Sunt convins de altfel ca si @Ganditorul a dus, cel putin odata, resturile altora la gunoi, intr-un fast-food.  :-o

*Pentru a nu lasa loc de speculatii. Acele resturi menajere (subsumate termenului de gunoi) au devenit astfel doar in urma consumului. Si daca s-a mancat, inseamna ca erau atat comestibile cat si bune. 






Ganditorul

Din moment ce "salata" are un topic hai sa discutam despre el... Sau da dumneata un exemplu de carte cu subiecte fierbinti ... care nu e "salata". Sunt tare curios sa vad care-i scriitorul ala ce le spune "verde-n fata". Poate Julian Strube mentionat de @Godac pe la "Vril", ca fiind academician  de renume mondial - fara insa sa puncteze nici o idee din cartea amintita, fara sa exprime nici o sinteza care sa schimbe punctul de vedere existent pe Rufon. A punctat doar ca suntem prosti ca citim altceva ... Asa pot si eu sa pun ca dovada a "eruditiei" mele cateva coperti de carte cu autori cvasinecunoscuti - dar academicieni, doctori etc etc - si sa judec prin prisma panopliei de titluri pe oricine (fara sa aduc nici un argument in afara de titlul - evident pe subiect - si o serie de doctorate ale autorului...care si in afara se pot lua ca si la noi cu copy/paste ).
- revin la subiect : fiind pe topicul Radu Cinamar ce ti se pare credibil si ce fantastic din cartile alea ( cu nimic mai prejos, repet, decat alte fantezii bine cotate international )? Trebuie sa ne simtim jigniti/ofensati ca autorul a plasat actiunea fantastica - ce, teoretic, schimba soarta lumii - in Romania ? Doar din cauza asta, a lipsei curajului de a accepta ca poate exista proza fantastica cu subiect "Romania", trebuie sa dezavuam orice sriere - ca nu da bine la imagine ? Ne e rusine ca o altfel de viziune asupra realitatii s-a realizat la noi ?
Si M. Eliade a abordat o alta fata a realitatii - cam tot in stilul Cinamar uneori - si asta nu e subiect de batjocura. Dimpotriva. Dar autorul este mort. Probabil asta e diferenta - nu putem accepta un autor in viata care sa fie ...discutat/disecat/asimilat normal, fara snob-dispret. Parerea mea.

Ganditorul

@Godac - subiectul Cinamar e deschis din 2009 - si nu am comentat de atunci si pana acum pentru un singur motiv - nu citisem cartile. Acum le-am citit, mi-au placut unele pasaje si abordari, altele nu. Dar nu am gasit subiectele MISA evocate mai sus
Citatde la antivaccin, cipuri RFID, chemtrails, apa flouriozata, caracatita francmasonica, reptilieni, Shambala, 2012, pana la Arsenie Boca pe varianta New-Age si Sundar Singh s.a

Arsenie Boca ok, este. Dar ce-ai cu omul ? Unii il cred sfant, altii nebun. Mie mi se pare ca a fost o minte luminata ce a incercat sa arate celor din jur ca se poate si altfel. Ce au inteles cei din jur si ce au transmis mai departe e alta poveste. Nu poti judeca un om dupa parerea stramba a celor ce-si amintesc sau auzit de el.
"Caracatita francmasonica" - ok , e un termen folosit frecvent in media. Ce e cu adevarat cred ca nimeni nu poate defini exact. Probabil ca mai vizibile sunt actiunile negative, de acaparare a puterii financiare. De aici si sintagma folosita.  Dar nu cred ca asta e totul...
Citatcelebra profetie a lui S.S. a fost preluata si reformulata de... Gregorian Bivolaru.
- asta n-am inteles-o ... Cine-i misteriosul "S.S." - ca pe Gregorian Bivolaru, intemeietorul celebrei retete de intinerire "pipi-terapia" nu-l citesc, si-l consider paravan al unor servicii care se folosesc de el ca de un pres de sters pe picioare. Deci cam asta cred despre "ilustrul guru" care, dupa unii, conduce, organizeaza si extinde MISA pana la marginile "absolute" ale universului. Abia pozitia vizibila si mult propagata a lui "guru Bivolariu" mi se pare manipulare (era sa scriu guru cu k...).

Grifon

Nu pui bine problema, dle @Ganditorul. Nu-i bai că acțiunea e in România - ba chiar aici zici bine: decât aiureli cu anunnaki ale unor Zecharii, mai bine ceva cu daci/Sfinx. Beleaua e cu "rețeta", nu cu glazura patriotică.

Personal, intrucât te-am apreciat pe alte subiecte, iti stau oricând la dispozitie să disecăm o "Creanga de Aur" sadoveniană, o "Dacie Hiperboreeană" a lui Lovinescu, sau lucrările lui Eliade.
Hai totuşi să nu contribuim, involuntar, la perpetuarea / creşterea notorietâții lui "cap de mort" ăsta (ce titlu !).

Ganditorul

Iar eu, incapatanat si doritor de a discuta subiectul, acu' ca am citit cartile, intreb inca o data : Ce consideri ca e fictiune si care sunt partile de adevar din aceste carti : ...(incepute cu un titlu care face scarba... dar e in "trendul apocaliptic" mondial "capu' lu' mortu'") continuate cu alte titluri de carte in care gasesti altceva decat se recomanda pe coperta.

Grifon

Bine, dle @Ganditorul, iti fac pe plac. Adevar in seria asta e numai ce a preluat autorul din alte lucrări (nu doar cele amintite). Există, cu siguranță, ceva ciudat in Bucegi. Se poate să fie si pesteri mari, necunoscute (masivul e calcaros,e specific să fie "ciuruit" de ape subterane). Dacă insă priin zonă mai sunt vestigii ale unei culturi predacice (subliniez : dacă), acestea nu-s nici pe departe niste hi-tech- uri, ci..hm...ceva ce n-am pricepe (sau chiar sesiza) nici dacă stăm cu...guru pe ele.

Cât despre "zeități" orientale, sau departamente inventate...nici nu are sens să discutăm (e exact reteta Blavatskiana, nițeluş naționalizată).

Nu stiu dacă iți ajunge acest răspuns, dar mie sigur imi ajunge pe topicul ăsta.

Ganditorul

Raman la parerea ca subiectul in seria de carti e altul - "Tunelul din Bucegi" "misterele dacilor" sau "tainele muntilor" fiind doar elementul de aventura care motiveaza o discutie/descriere a unor teme de filozofie si stiinta de frontiera, destul de actuale in plan general. Mai mult, cred ca e o carte scrisa "la comanda" ce insaileaza fapte reale cu fantezii ...in cautarea unor raspunsuri dorite de comanditarul seriei. Subiectele "fierbinti" -tratate naiv- chiar la asta indeamna - la comentarii si destainuiri : Ia uite ba ce a scris ala in "cap de mort" cand de fapt e altfel. Sa nu uitam ca cea mai consistenta colectie de dovezi OZN (ca aspect al contactului cu o civillizatie extra - trecuta si/sau prezenta ) a fost la noi (colectia Calin Turcu - disparuta misterios dupa moartea cercetatorului roman). Nici elicopterele alea ce cad pe la noi, si nici avioanele sau "turistii" nu cauta micshunele. Adica nimeni nu cheltuie sume importante pe ...povesti fara un substrat real. Cutremurele din Sinaia completeaza puzzle-ul unui interes consistent care a lancezit sau s-a lovit de o stagnare. Si atunci se cauta zvonuri, fapte, oameni care mai stiu cate ceva, lasnsandu-se aceasta carte aparent banala si super-fantezista cu intinderea actiunii in toata tara -Bucegi, Apuseni, Retezat etc. Probabil in speranta ca cei implicati in acest domeniu de frontiera ar mai putea scapa vre-o vorba care sa impinga cercetarea reala un pic inainte. Pana la urma Calin Turcu n-a lucrat singur iar cercetarea de frontiera n-a fost doar un moft - dovada "Piramida de la Pitesti" sau "taberele de copii din Buzau", ca minime exemple. Am recunoscut in carte cateva zvonuri din perioada ante-decembrista. Cum nu iese fum fara foc ...astept si eu sa vad ce "revelatii" mai ies din comentariile pe cartile astea.

Xanadron

#142
Hmm, pina si RUFOn are un "departament zero" rezervat unei duzini de asa-zisi "alesi", daca nu stiai... :-D Deci, conf. anticului slagar "Habar n-ai tu'...tra-la-la-la, tri-lu-li"... au fost, sint si-or mai fi nenumarate departamente tip matrionuska-n cadrul DirSecuSt/SecRaI - din care totusi macar dumneata sint convins ca NU faci parte, in ciuda culturii + agerimii de exceptie, colega @Grifon (care sper sa nu-mi dai vreun Like dupa laude d-astea "stranii'' pt. un forum - romanesc mai ales.)
...In fine, departamentzelele astea au functionat bine-merci - in afara si fara vreo legatura cu "bisericutzele neoficiale" in nr. de 5-6 si-n prezent, fiecare cu aia a ma-sii (mai exact, ghidonate de interese=biznisuri specifice.)

Asta nu inseamna totusi ca DZ-ul cinamarez e PiBuni, dupa cum mi-am mai dat cu parerea p-acilea. Pe la colturile Cupolelor se zvoneste insa ca cinamar-moonejii pun de-o noua cartulie cu placutze bilingve :-D dupa Transylvania Sunrise (care musai trebuia sa sune... vampiric :evil: pt. monocultura 'merigana), cu mai putzine yoghinisme da' cu o demonizare mai abitir a rusilor included printre altele, in preajma Event-ului. :star: De parca ar mai fi nevoie...

La personajul G.V-V nu mai revin (l-am puricat, desi nu prea profund, si-n mega-topicul despre moartea lui I.P. Culianu - din care cineva ar putea scoate, cu ceva extensie documentara, si-o carte). Si el insa, ca geolog "eso/ezo-reformatat'', stie macar cite ceva despre ce-i vorba realmente-n Bucegi (in niciun caz de tuneluri pina-n Tibet insa.)

Doar inca una si ma duc totusi: GVV, in ciuda senilitatii lui aparent avansate, inca are un rol important in ghidonarea unor strategii geo-mioritico-colonialiste. Ceva de gen zbigniewo-brzeszinskian (mda, numele asta mi-a stricat tastatura din nou :-D), chiar daca celebrele lui "Dialoguri cu :evil: inregistrate-ntr-o camera de hotel la-nceputul anilor '90" sint o pura inventie. Cine mi-a sasait asta insa (acum citiva ani ce-i drept), nu pot sa v-o spui - persoana importanta, deh.
...Si-n plus, fara dovezi palpabile-fishabile, as pune-o de [inca o] postare SF-istica, nu?!

P.S. - L.E. - absolut de acord (si nu de azi) cu ideea ta... principala, @Ganditorule - aia cf. careia "Viitor cazut in cap pina cade mort"  :lol: etc. ar fi si-o NADA care amesteca sferturi de adevar cu prezumtii incitante, in sperantza ajutarii cautatorilor-ramatorilor de DATE "in the semi-know".
Printre care nu degeaba am presupus (cu argumente totusi) ca s-ar afla si celebrul V. Rudan - care nu-i neaparat un impostor funciarmente "dus", ci de multe ori n-a avut habar de semnificatia unor artefacte realmente gasite ori fenomene de-adevaratelea traite. "Calitatea" jalnica a ex-cursurilor dumisale, dar si-a web-site-ului sau imi sustin fara dubii parerea, in ciuda unor calitati RV  indiscutabile pe care le- avut... si poate le mai are.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

nea Raducu Cinamarezu, loveste din nou cu cea de-a 5 a sa carte: In interiorul pamantului. Al doilea tunel

un "preview" puteti gasi aici:

http://www.edituradaksha.ro/products/view/1857-in-interiorul-pamantului-al-doilea-tunel#.WNwScEi0mUk

sau, aici:

http://spirituletern.blogspot.ro/2017/03/in-interiorul-pamantului-al-doilea.html?spref=fb&m=1

treaba serioasa se pare, ca..a ajuns sa conduca din cate am vazut, si am inteles eu bine asa in treacat..sectiunea de contrainformatii din departamentul zero meserias..

Xanadron

Citat din: Rayden din  23 Octombrie 2016, 15:35:15
@Godak, multumesc pentru intregirea sau continuarea listei ..
acu' ce sa zic, imi cer scuze ca nu am reusit sa dau si de acel suspect de serviciu..dar, cum yo nu am pcr-ul domniei tale si nici pregatirea operativ-informativa..sunt mai slab oleaca la acest capitol..dar studiez..incerc sa tin pasul.
http://ro.ezoterism.wikia.com/wiki/Dan_Bozaru
...sau pe    http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8364
se pot afla lejer detalii despre yogo-karato-muzichio-ozenistu' :wink: Dan Bozaru aka Radu Cinamar - fara vreun dubiu.

Asa-numitele "Documentare Galactis" ale "Centrului" omonim (pseudo-cult ET :-( de fapt) condus de acelasi DB (evaporat de pe net intre timp) confirma si ele supozitia... certa de mai sus, jonglind intr-un stil identic cu al Viitorului cazut in cap pina cade mort :-D cu notiuni la fel de vag oculto-imbirligate din intreaga serie de facaturi cinamarezo-Moon-eze pseudo-SF.

Stil care n-avea cum sa nu se repete si-n nou anuntata aparitie, pe care clar ca NU va recomand sa azvirliti banii. Fie si doar din motivul c-o s-o gasiti mintenas raspindita viral - si moca - pe tarlaua netului.
Prietenii din diversele DZ-uri reale ori trucate stiu de ce... 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Acum pot sa vorbesc despre cartile lui Radu Cinamar pt ca le-am citit. Sunt ok, sunt interesante, au de toate pentru toti intr-un amestec bizar. E o carte, un SF presarat cu cateva porti de cunoastere deschise. Cred ca trebuie sa ai talentul sa separi povestile spuse suprapus in acest amestec de idei si sa faci un puzzle gasind carui capitol/poveste apartine fiecare fraza/capitol. Pana la urma de ce as da crezare muntilor de carti, multe maculatura, emise de scriitori din cele 4 zari, iar pe astea sa le socotesc din start un esec ?
Cum am spus gasesti de toate, pentru toate gusturile - si concepte religioase, si filozofice, si ipoteze fantastice dar care se sustin prin probele aparute aiurea, in lume (evident ca in carte aceste probe sunt plasate, nationalist, in Romania) etc etc. Oricum merita citita si aceasta ultima carte - macar ca si lectura de duminica...sau de metrou.

prodcomb

Eu am citit, dar din alte cărți despre fauna și flora Bucegilor, despre geologia și tectonica acelorași munți.
Lucrări interesante și palpitante, cu mult iz științific. Mi-au deschis multe drumuri către lecturile viitoare.
Se găsesc foarte multe, gratis, în rețea.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Ganditorul

Au cartile cinamareze informatii despre flora si fauna Bucegilor, despre geologia si tectonica lor ? Mistooo, le mai citesc odata si urmaresc sa gasesc aceste informatii... :lol: