Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cartile lui Radu Cinamar - descoperirea din Bucegi

Creat de apofishorus, 28 Noiembrie 2009, 21:01:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

daos

Ganditorule esti cu adevarat unul care gandeste. Aferim!

tractorbeam

Citat din: Ganditorul din  01 Iunie 2014, 22:51:28
...Cineva, candva, dupa nebuneala din '89 a gasit un dosar/o poveste/o nota facuta de odiosa securitate, dosar ce are ca subiect ceva descoperiri prin m-tii Romaniei ...

Cine ? Unde ? Cand? :evil: E simplu, nu?

Xanadron

Pseudonimul Cinamar reprezintă - repet - UN GRUP de MISAni cu conexiuni securistice globale (pin'la Marele Licurici), destul de bine plătit ca să infesteze credulii cu "adevăruri" SF-patriotarde (şi multe din ele retarde.) Care sa nu vă mire ca includ in ultima vreme si ceva mistică vehiculată pe net - dar si mistificări cu iz crestin (sau paleocrestin pe linie coptă, siriacă etc.)

Nu doar P. Corutz ori Aryana Havah sint insa-n gashca asta de new-age-ri mioritici, ci si alti secu de-adevaratelea (desi nu exista notiunea "fost securist".) Pe lista mazgalitorilor de "maise" (= aberaţii ficţionale non-SF si sugerate cumva pervers c-ar fi adevărate) se mai gaseste de ex. si fosta (sanchi) capitan SRI Ileana Stan, trecuta prin ordin de zi (sau noapte?) intr-o subdivizie a... adevăratului Departament Zero (care-i ăla de virusare-dezinformare, inclusiv a căprăriei de Turmă ceva mai sceptică la aburelile TV-jurnalistice).

Banii (de la cititori-plătitori) nu-i interesează mai nou deloc pe epigonii corutzieni, spre deosebire de Corutz insusi - nici pe Aryana Havah de ex. (tot Cinamar-made), "operele" lor de 3 parale fiind uşor găsibile moca pe net. ...Să mai revin asupra conexiunilor Editurii Daksha cu MISA? Şi-ale MISA cu... multe alte Servicii, inclusiv peste Marea Baltoaca via Peter Moon?!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AlanusRex

#123
Am o poveste faina, intr-adevar... insa voi da numai o parte. Si un loc diferit de Bucegi desi oarecum apropiat prin "conexiunile" spiritualo-magice care urca inca in Neolitic (asta ca sa nu mai vorbesc de Epoca de Aur, subiect la care sunt varza, desi fost pionier si mare cântaret de "Ceausescu reales..."). Este vorba despre muntele Rarau. Am suit asta-vara pâna-n vârf. Pe la Câmpulung, daca tot urc ca taranul, pe jos. Drumul, de la un pas, se termina in ruine vechi de asfalt (dupa stare judecând, din perioada Micenei), si intr-o telegondola uriasa (epoca Udriana-Nupista II), urmata mai departisor de-o cruce (epoca crestina). O borna din 5 in 5 km aminteste de ce era stravechiul drum roman(es ??) care lega megalopola C-lung Moldovenesc de mall-urile pustnicilor geti de pe Rarau. Zic "borna", desi este stearsa. Se ghicea insa ca obiectivul nu mai era departe... 10-12 km ? Un schit dupa ultima moda este flancat de-un tomberon care trebuie sa fi apartinut lui Goliath, desi multi David pareau a-si fi indesat acolo gunoaiele (foarte multi mici David, judecând dupa muntele de deseuri). O incantatie ca-n Elder Scrolls, si puf... maldarul de ambalaje, doze goale de bere, sticle stravechi de soda iau foc. Se produce un fum negru, care ne arata calea - colo, sus tre' s-ajungem, unde brazii sunt mai la inaltime, iar fumul nu razbeste printre vârfurile lor. Urcam si dam de sist spart cu lopata, roca in care, imi pare rau acum, n-am cautat ceva fosile de trilobiti sau anemone de mare, de pe vremea când *** nu stapâneau prin tirania lor acest teritoriu de magie si vis care este arealul carpato-danubiano-pontic. In sfârsit, se vede ceva: culagatori de ciuperci. probabil, ii imitau pe strabunii lor din vechime. Apoi, alta vedenie cumplita: o pancarta !! Pe care scria ca nu mai sunt decât vreo 7 mile. Alta pancarta mai departe ne arata ca de fapt erau mult mai multe... Credem ce vedem, sau atunci n-are rost sa nu mai credem - zic io. Ajunsi sus, alte batalie intre panouri - distantele se bateau intre ele.

Finalul este unul fericit. Nu numai c-am ajuns la Cabana Turistica Rarau (hotelul ala imens, care totusi are camere frumos aranjate, din câte vazui, dar ilogic de ieftine dupa ceea ce arata siteul lor), dar am vazut si autoturisti, specie pe care-o credeam de multa vreme exterminata: dupa un tur la shaormarie, veneau sa faca sport montan. Niste belgieni sau olandezi, cu parul si ochii de parca ii batuse soarele o luna de zile de la distanta mica, se chinuiau de zor cu niste bete de alpinist. Un lucrator lucra agale (fain vers !) la vopsitul unui gard, caci complexul turistic se va intinde, rapid, pe tot vârful Rarau, pentru a face fata cererii miticilor de pretutindeni. Stâncaraie frumoasa peste tot, cu Pietrele Doamnei chiar mai incolo (desi pareau ca puteau fi atinse cu mâna, pancartele - altele - aratau ca de fapt ia 2 ceasuri si jumatate ca sa ajungi in vârf). Am zis atunci sa ma sui pe pietrele cele mici ale Doamnei - stâncaraia de lânga hotel. Minune ! ori piatra s-a crapat asa cum a patit Moise când i-a tras un toiag, ori am avut o vedenie ca ala din Rusia, in 1905 (poveste relatata pe site-ul lu' Sacssiv, al carui obisnuit nu sunt) ! Sa zic plin de gunoaie, mi-e rusine - termenul este insultant. Stiit cum zicea poetul: "câta frunza, câta iarba...". M-am incruntat si eu in barba, precum Mahomed al II-lea: de unde atâtia idioti sa arunce atâtea gunoaie - totul, atât de crestineste, de senin, ca ma gândesc acu' cum arata Giumalaul la capitolul asta, al civilizatiei.

Pe scurt. Nici o intâlnire a la Cinamar (am citit undeva ca-i fata lui Corut, sau Corut insusi - da' nu pe site-ul lui Lovendal, al carui obisnuit iarasi nu sunt, ci pe altul. Am dat link-ul ala ca a venit primul pe google. Nu-i un pacat mare, decât la descarcat ilegal.), nici un tunel, doar picioare frânte (eu venisem cu Dockers ori cu ceva de la Leonardo, nu mai stiu, iar sotia in tenisi), si foame de lup la intoarcerea la pensiune. Când oi merge pe Giumalau, o sa am mare grija la susurul brazilor, la umbrele si soaptele stâncilor, la fosnetul vântului: am auzit si eu relatarile despre pustnicii invizibili, si stiu ca nu-i poanta. Nici Hoia nu-i poanta, un amic al meu a vrut s-ajunga acolo, dar i s-a facut rau din senin, parca avea subit malarie, si s-a-ntors, nu inainte insa de-a face obisnuitele clisee cu aparatul digital: ubre printre pomi, figuri... desfigurate, ceva ca mici obiecte care zboara, etc.

Or fi bieninteles si tuneluri, caci sunt grote peste tot, pamântul de sub noi este plin de goluri. Nu tre' sa fii nazist ca sa crezi asta. Numai povestirile baietilor de teapa lui Corut nu le-am putut trai asa cum am trait un urcus la 1600 si ceva de metri. Am citit o sumedenie de legende celtice, scandinave, "amerindiene", slave, chinezesti, japoneze, germanice, samd: in toate apare lumea de sub pamânt. Da' nimic bazaconii care sa faca legatura intre acea lume uitata (nu arareori, temeinice motive) si situatia unei tari la un moment dat. Ca este intr-o anume stânca din Bretania, in largul oceanului - stânca care se deschide doar la miez de noapte, o anume noapte din an, si doar pentru câteva clipe - un toiag fermecat care aduce posesorului sau stapânirea peste absolut tot, asta mai merge. Esti inclinat sa apreciezi relatarea. Dar parodiile astea de legende, mai ales in contextul saracirii si jegosirii tarii in ultimul hal, asta-i cu totul altceva. Aschia nu sare departe de trunchi, deci daca Corut a impuiat multe capate cu basmele lui, tot cineva din familie tre' sa fie la temelia povstilor despre uriasii din tuneluri si salile à la Star Wars.

Cum bine zicea unu': cum au intrat uriasii aia in coridoarele pentru pitici, oare nu i-a dus mintea sa faca tuneluri uriase ? Stim ca erau cam tonti, da' chiar asa... Ok, or fi legende locale despre pitici, si sunt cu gramada la noi in tara si chiar mai departe. Insa nici o amestecatura intre esenta basmului si masoni, iluminati, lupi albi, piramide, tunuri laser din Tunguska, si alte minunatii. Uneori ma-ntreb daca nu rusii au bagat pe gât povestile astea, ca sa mai poata rasufla intre impinsul a  doua vagoane cu tezaur. E ca si povestea discurilor gasite pe teritoriul Chinei comuniste (in Tibet, da' asta nu-i intereseaza pe chinezi, nici dac-ar fi aici - si va fi, curând, si la noi o parte din frumoasa China): au fost traduse de cum au fost gasite, chit ca scrierea era necunoscuta. Verdictul: nave extraterestre esuasera acolo, iar ocupantii lor devenisera simplu triib degenerat, oameni cu capul mai mare decât media. Scurt pe doi. Alt caz de legenda complet mistocarita. Nu-i singura. Si se vede ca si la noi se practica. Oare ce relatari ne va aduce viitorul, si cati autori care au la activ numai lectura indârjita a unui amestec de Harry Potter cu Dan Brown ?

(***) Fara referiri la "destoinici" politicieni (de nici o culoare) si politica din RO. Vezi pct. 1.9 din Regulament . StarDust

romulus

CitatAm o poveste faina, intr-adevar.
Si care-i povestea "faina" monser rege Alanus? Ca ajunsei la farsit cam ametit! Ca pancartele se contraziceau, ori focul negru produs de "incantatia" 'mneata?! Fain . Chiarca  :-D...
Pare ca ai un stil propriu de  a alambica&relata  amestecand diverse chestii - de la Burebista pan'la  fata (mare o fi?) (a)  lu' Corut  de nu se mai "vede"/intelege/ om cu persoana, no offense  :lol:!
Zii mai concentrat alt'dat, bre!
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Xanadron

#125
"insa voi da numai o parte" poate ca-i cheia unui serial care-o sa intre-n broasca enigmei in ultimu' episod :-D - desi bine zici, moncher romulus, ca o tzir'de concizie nu strica. E de apreciat oricum stilul colorat alano-rexian in vremile astea de timpire-ntru simplism - "eficient" cica.

Serios acum, tuneluri exista cu duiumu' mai peste tot, in lume si la noi (v. interesanta carte a ex-colegului Lucian Cozma pe tema asta) - dar probabil ca extrem de putine-s de star-trekizmu' corutzo-cinamarez.
Si nici macar alea carstico-brailene re-amenajate partial de turci de ex. (care-ar merge de la Chisinau la Varna) nu-s accesibile oricui. Ce sa mai zic de paienjenisul de tuneluri din zona fostului Crematoriu? - ca sa ramin pe felia astora antice, ca-s altele mai nou sapate-n paralel cu retzeaua metroului in anii '80 si nu doar cu punct de pronire Casa Boborului. (n.b. Cine-i curios poate sa-l intrebe pe tac-su lu' Geoana ce si cum, el fiind "chelarul" lui Nea Nicu - ca i-a ascuns cheile 8-) e o alta poveste... care explica de fapt ascensiunea diplomatica fulminanta a inginerului de cazane pe nume fiu-sau.)

P.S. Am fi oricum naivi sa credem ca fiecare turist musai tre'sa dea d-un tunel cu urieshi la poarta - si vreau sa cred ca nici colegu' Alanus n-a pornit la drumul pomenit cu ginduri d-astea.

Si apropo, sa va zic si eu un secret mult peste cinamaroaice: tunelutzurile strimte de intrare-n salile alea gigantice pline de uriesi au o explicatie care, in fine, trebuie dezvaluita: gogea-mitzii paleonefilimici isi bagau sub pamint puradeii-uriesi, care pe masura ce se hraneau - cu pietre, clar - :lol: cresteau pina la dimensiunile (re)cunoscute.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

Cateva informatii privind posibila identitate a lui Radu Cinamar:

" Tinand seama de modul de gandire si ideile intalnite in aceste volume banuielile sunt ca autorii reali ai acestor carti ar putea fi Daniel Roxin, Oreste Teodorescu, Constantin Biris jr., Claudian Dumitriu, Pavel Corut, Emil Strainu, Gregorian Bivolaru, Adina Mutar etc. " - mai multe aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/10/diversiunea-radu-cinamar-si-propaganda.html

" Nu excludem ipoteza ca Biris Constantin ar fi autorul cartilor ezoterice semnate cu pseudonimul "Radu Cinamar" aparute la o editura fantoma din Bucuresti. In cele patru volume in care se amesteca in mod sincretist hinduismul cu crestinismul, sub un aspect aparent romanesc, sunt intalnite ideile si modul de gandire a lui Biris....... Astfel cativa dintre cei care l-au parasit spun ca "cine a citit acele volume gaseste in ele povestile lui Constantin cu care ne amagea pe noi ani de zile". In cele patru volume gasim povesti senzationale, despre securitatea statului, despre dusmanii nevazuti ai Romaniei, despre Tibet, marii guru-isti ai indiei si initierile secrete, muntii dacilor si masivul Sureanu etc."   - mai multe aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/10/ezoteristul-constantin-biris-jr-din.html

alte info legate de subiect:
http://www.mesagerulhunedorean.ro/foc-de-tabara-pe-soarele-de-andezit-din-cetatile-dacice/
http://danielroxin.blogspot.ro/2011/08/un-nou-film-documentar-misterul.html

Cum rand pe rand, au negat ca ar fi RC, Roxin, Strainu, Teodorescu, Corut..cercul s-ar strange in jurul lui Biris..sau a unuia din cei ramasi, GB, AM sau Comandorul...

G - 10x for the hint. :mrgreen:



fiulploii

Odată cu apariția volumului Transylvanian sunrise povestea a căpătat un "renume mondial" repetata pe diverse saituri de gen iar mai nou observ o serie de articole pe aceleași site-uri cu obiectul de la Aiud . Ce o fi? Au ramas oamenii in pană de subiecte?  :roll:

Godak

Frumoasa (dez)informare.

Citataparute la o editura fantoma din Bucuresti

Ed. Daksa nu e nici pe departe o editura fantoma. E un puiutz MISA. Ciudat cum numele de Dan Bozaru lipseste din schema propusa. Hai mai @Rayden, uitasi tocmai autorul real?

Citatcartilor ezoterice semnate cu pseudonimul "Radu Cinamar"

Iar ma trage de maneca @Grifon, insa suspectez un consum... In primul rand, se spune "esoterice" (eu si Gelu V.V.). Apoi, chiar asa mai, esoterice? Dragii mei, sa va spun un (ne)secret: acolo este intreaga filosofie conspirationista MISA, mascata de cateva date furate de la altii. Nu e nimic esoteric. Poate pentru cei pe langa problema... 


Ganditorul

Citat din: Godak din  23 Octombrie 2016, 01:25:49


filosofie conspirationista



:martiansmile: Oau. Mai lipsesc "agenturili straine" ... ca Gelu V.V. a fost deja mentionat. Cat despre corectia gramaticala si trasul de urechi pentru ortografie "Doamna Profesoara" va informez ca ambele variante sunt acceptate academic. Iar la noi aici, care abia am citit  doua "almanahe" , se accepta si esoterism, si ezoterism - principalu' e sa aduci o informatie noua, un rationament bun sau "un fir" care sa duca undeva - ca d'alde d'astia care abia iti intra in casa si tipa ca nu le convine nimic - de la administratie pana la temele expuse de membrii - suntem satui.

prodcomb

Citat din: fiulploii din  23 Octombrie 2016, 00:21:00
... obiectul de la Aiud ...

Parcă am mai auzit de obiectul de împâslit (piuă sau dârstă) ...  8-)
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Rayden

@Godak, multumesc pentru intregirea sau continuarea listei ..
acu' ce sa zic, imi cer scuze ca nu am reusit sa dau si de acel suspect de serviciu..dar, cum yo nu am pcr-ul domniei tale si nici pregatirea operativ-informativa..sunt mai slab oleaca la acest capitol..dar studiez..incerc sa tin pasul.

Grifon

Fascinant...că trăsnăile astea mai fascinează pe cineva...
Nu trebuiau pregătiri prea...specifice pentru reperarea lui Dan Bozaru ca fiind "plăsmuitorul" acestor elucubrații. Personajele fictive din prima "lucrare" sunt BRAD si OBADA (nume "confecționate" din al său, prin joc de inspirație cabalistică). Si "ZAR(E) " din Cezar/Bozaru/D.Zero, si NADIR din Indra (celălalt pseudonim, de muzician)...in sfârșit...
Si să nu săriți că am numai eu damblaua manipulărilor cripto-literale. Tot el a răsucit si DARU(L) RAMANIC ptr. a-și scorni un "nume de pană" mai...kinky.

Propun să-i lăsăm ficțiunile / micțiunile (că tot MI S-A părut că aud de Greggy) in seama celor ce mai ingurgitează așa ceva. Omu' și-a făcut (sau "spălat") banu', ce vină are ? A re-incălzit puțin din ciorba octogonală sleită a lui Coruț, așa că, deh, si cash-ul a fost mai sleit - dar tot a meritat.

Singurii vinovați sunt cei ce-l mai bagă in seamă.

Ganditorul

#133
Interesante puncte de vedere... daca un strain insaileaza o fantezie in care strecoara 3-4 adevaruri spuse cu juma' de gura suntem "cracanati mental" si-l socotim geniul universului, curajosul curajosilor, persoana fara de care am fi ramas "intunecati" in cunoastere si mistificati in fapte...
Daca un roman face proza fantastica si baga in discutie 10 notiuni importante in spatele unei povestiri de "capa si spada" e socotit idiot fantezist, povestitor retardat. O fi asa, daca ziceti voi, dar parerea mea, acum dupa ce am citit cartile, e ca episodul cu "Tunelul din Bucegi & Co" este partea de "actiune" pentru copiii care mai citesc carti de aventuri. Pana la urma o poti lua si ca o carte de indemn la drumetie - daca altceva nu poti sa vezi in scrierile autorului. Americanii stau cu saptamanile in desert ca sa vada un "licuricio-OZN" in "aria 51" - de ce n-ar sta si romanii cu corturile pe Valea Cerbului ca sa vada "cum" si "de ce" cad elicopterele unora mai destepti (si mai creduli...) ca noi, pe care-i poti intalni si "la pas" pe cararile Morarului, daca ai noroc sa te intersectezi cu traseul de antrenament.



As fi tare curios sa vad care considerati ca sunt partile de adevar in cartile astea (si care fictiune) pentru ca mie mi se pare fictiune cu adevarat ipoteza ca antrenorul de curve, @Greggy , ala cu pipi-terapia, sa fie mintea stralucita care sa puna la cale atatea si atatea "minuni" ( editura de carte, cursuri serioase de Yoga, cerceteri esoterice din care sa rezulte si ceva interesant etc etc ).

Citat
Singurii vinovați sunt cei ce-l mai bagă in seamă

Ce sa fac si eu @Grifon, sunt vinovat ca mai citesc carti scrise de romani in locul ecuberatiilor tiparite de straini.  Cel putin p'astea ale romanilor le pot verifica cat de cat pe teren, ca iau rucsacul si plec pe munte - ale strainilor care ma poarta pe urmele "istoriei pierdute" pe la "insula Pastelui" si "capatul Pamantului" - locuri despre care afirma vrute si nevrute - nu prea am cum sa le verific si sunt nevoit sa le cred ...ca prostu'.

Grifon

#134
Pare-se că nu mă făcui bine ințeles. Ar fi trebuit să evidențiez așa : "cine mai bagă in seamă". Nu e rău că ai citit cărțile, onorabile @Gânditorul. Și eu am citit una - prima. E rău că zăbovești cu prea multă considerație pe melanjuri mercantile.
Este exact ideea ce-am scris-o recent pe subiectul "Ahnenerbe". Nu "oculții cei răi" ne tâmpesc, ci gașca speculanților de senzațional, care nu fac decât să incurce ițe si să ducă, ultimativ, in derizoriu preocupări mai serioase.

Dar, in sfârșit, dacă d-ta crezi că scoți ceva util din "salata" in cauză, nu-ți voi sta in cale...