Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Imperiul Financiar Mondial

Creat de baaron, 25 Martie 2006, 14:13:56

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Bancnota nu e totuși chiar așa veche - e o emisie 1988, anul in care a venit la putere bătrânul Bush, urmându-i lui Reagan (tot republican).
S-a modificat de atunci design-ul ? Căci văd arhicunoscutele embleme masonice, ce s-au disecat in ultimii 20 de ani...pixel cu pixel.
Era și mai interesant de analizat un dolar cu adevărat vechi - adică dinainte de F.D.Roosevelt, căci șugubățul ăla a"impodobit" bancnota, sub consultanța șefului trezoreriei (ministerul lor "de chitanțe")
De ai dumneata la indemână, poate pui in paralel un dolar de după 2000 (in cazul in care sunt diferențe) - ca să putem analiza eventualele modificări.

Grifon

Am cercetat in cursul zilei o bancnotă mai recentă (2009). Nu am remarcat nimic nou față de cea indicată - dar e posibil ca deosebirea reperată de d-ta, @alx, să fie cumva mai subtilă, de-mi scapă.

Personal, nu mai dau importanță simbolismului masonic de pe dolar. Mai intăi, pentru c-a fost muuuult (si prea deplasat) interpretat, iar in al doilea rând, pt.că, vorba biblică "dă Cesarului ce e al Cezarului" - ei il fac, ei să-l aibă.

M-ar ingrijora o singura modificare de simbolism - dacă vulturul din sigiliu ar fi ilustrat ca privind la stânga. Stânga sa, adică - după canonul heraldic, nu al privitorului.
Asta ar insemna că orientarea e spre război (săgețile) nu pașnică (măslinul).
Se zice că in anii WW2 așa era vulturul (marțial) și abia după 1945 președintele Truman a decis ilustrarea pacifistă. Spun..."se zice", căci eu nu am avut vreun dolar ante-45, ca să verific personal (aș fi chiar curios dacă cineva poate găsi, cumva, o variantă din asta - abia atunci mi-aș certifica aspectul).
Atașez, mai mult de farmec, o imagine cu dolarul sec.XIX, apoi una (tot față/ verso) cu un dolar din 1928. Ultimul nu are sigiliul adăugat de Roosevelt, dar deja are ceva interesant :nu mai e "United States Note", e deja Federal Reserve Note.

Foarte corect ! Și se mai spune că tainicii ăștia nu-s cinstiți....hahahahaha !

Arhanghelul

#17
Acest bilet nominal de trezorerie (atentie ... bancnota - este bilet acoperit in cantitate de aur)  nu este ""calibrata"" ... adica  ... este taiata si/ imprimanta incorect ... 1 dollar error  ...

http://www.ebay.com/sch/US-Paper-Money-Errors/3415/bn_2310825/i.html


http://www.rubinian.com/dictionar_detalii.php?id=2448
http://www.rubinian.com/dictionar_detalii.php?id=3718
http://www.euroavocatura.ro/dictionar/4278/Hartie_moneda
______________________________________________________________________________________________________

https://en.wikipedia.org/wiki/Bretton_Woods_system
http://www.money.ro/40-de-ani-de-dezordine-financiara/
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05