Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pregatiti de schimbare ?

Creat de LIL DEBUL, 25 Octombrie 2009, 06:41:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LIL DEBUL

2012. Sfirsitul lumii , sau schimbarea ei , intre aceste 2 granite , tot mai multe persoane isi fac griji pentru ce va fi. Unii construiesc bunkere , altii studiaza tehnologii vechi , aplicabile intr-o lume lo-teck , altii fac glume pe seama celor care se pregatesc. Exista si printre noi , cei de pe acest forum , sau din alta parte , aceasta ingrijorare ? Exista persoane care iau amenintarea in serios si incearca sa faca ceva pt. a nu fi luati prin surprindere de o eventuala catastrofa ? Eu , de exemplu cred si nu cred in 2012 , dar am hotarit ca ar fi bine sa fiu totusi pregatit si uite cum am ajuns sa studiez probleme ca forjarea , constructia arcurilor (Robin Hood) si alte chestii posibil folositoare intr-o societate post apocaliptica. Daca mai sint persoana care gindesc ca si mine , mi-ar place sa dezvoltam putin problema , sa vedem cam ce-i de facut. Incalzirea globala oricum e pe drum , ca o fi in 2012 sau mai tirziu putin , pina la urma cred ca tot nu scapam.

padme

eu nu ma ingrijorez deloc!

as vrea sa stiu ce inseamna "lume lo-teck"?

d.p.d.v al meu, schimbarea va aparea la generatiile viitoare care se vor adapta, asa cum s-au adaptat si stramosii nostri si noi, etc.

iar daca va fi o schimbare climaterica sau de alt fel la nivelul planetei se va schimba si omul/animalul/planta.

LIL DEBUL

Am vrut sa scriu low-tech , adica opusul lui high-tech.
Lumea poate sa se termine brusc , genul meteorit urias care ne loveste planeta , mai putin brusc si scapa o mare parte din populatia planetei dar cu ce pret (razboaie , revolte , cad guverne,tehnologia dispare in mare masura , foamete , boli,etc) sau foarte usor si ne adaptam. Tinid cont ca o adaptare se petrece in j'de mii de ani sau mai mult , ala nici nu ar mai fi sfirsitul lumii , pt. ca nu ne-am da seama ca se schimba ceva. Deci, daca vine meteoritul si murim instantaneu e grav , daca ne adaptam lent de tot , nu conteaza , mai ramine varianta lui 2012 , cu o schimbare radicala , dar nu foarte letala sau incalzirea globala  care oricum , e pe noi.
Asa ca , ma repet , e cineva ingrijorat  , dar nu la modul ideatic , ci mai degraba practic ? Adica , sint persoane care deja se gindesc , stiu eu , sa sapa o pivnita mai adinca si sa bage ceva provizii in ea , sau poate sa invete tehnici esentiale de supravietuire ?

darieglobur

Citat din: LIL DEBUL din  25 Octombrie 2009, 06:41:19
  Eu , de exemplu cred si nu cred in 2012 , dar am hotarit ca ar fi bine sa fiu totusi pregatit si uite cum am ajuns sa studiez probleme ca forjarea , constructia arcurilor (Robin Hood) si alte chestii posibil folositoare intr-o societate post apocaliptica. Daca mai sint persoana care gindesc ca si mine , mi-ar place sa dezvoltam putin problema , sa vedem cam ce-i de facut. 

Eu nu pot spune ca gandesc in felul asta, adica pur si simplu imi vad de viata mea actuala, asa cum e, si nu mi-am facut probleme in legatura cu supravietuirea intr-o astfel de societate post apocaliptica. Insa, de ce nu? O discutie pe tema asta ar fi interesanta, cel putin pentru mine. Exista enorm de multe lucruri pe care nu le stim in legatura cu supravietuirea in aceste conditii.
Chiar ti-as propune sa dezvolti un pic subiectul...
...und Sie fliegen doch!

LIL DEBUL

Subiectul supravietuirii in conditii de criza ar acoperi cu usurinta un volul foarte gros , mii de pagini. Depinde de la ce grad de dezastru se pleaca. De exemplu , exista supravietuirea practicata de trupele speciale (cum sa faci focul , un adapost , sa pescuiesti si sa vinezi , cum sa obtii apa , ce sa maninci in jungla/desert/savana/munti , etc.). Problema , in eventualitatea unui cataclism e ca supravietuirea asta practicata in armata reprezinta a 000000001-una parte din ce ar trebui sa stie cineva . La o catastrofa cam brusca dar nu foarte detructiva , unde mai ai o sansa sa nu ramii singur pe planeta , adus instant la nivelul de epoca de piatra , trebuie sa stii multe , ajungi de fapt la o societate ca aia de acum 2-300 de ani. Sau chiar mai rau. Pai , cine mai stie acum sa puna o capcana , sa calareasca , sa lucreze fara cuie(daca faci o casa) si multe tehnologii de genul ?
Da' mi se pare mie , sau vorbesc singur ?

padme

eu nu inteleg de ce esti asa inspaimantat de o societate de acum 2-300 de ani, locuiesti cumva la hotel sau ai servitori? crezi ca nu se poate trai fara: curent electric, masina, internet, celular? apropo, daca ramai singur pe planeta, da-mi un beep :))))))))

rapiditatea cu care se adapteaza un om e uimitoare. intra in actiune instinctul de conservare imediat. eu de ex. am invatat sa inot cand era sa ma inec, copil fiind! si am mai vazut in actiune acest instinct, in general in situatii limita de autoprotejare, etc. iar cine nu se adapteaza.... asta e!  poate nu stiai dar pe timpul lui ceausescu: dormeai in frig-si acum face la fel cine nu-si permite intretinerea; se intrerupea curentul- aprindeai lampa/lumanarea, am gatit pe pirostrii pt ca nu am avut butelie, invatai sa rationezi alimentele, etc. si eu eram copil atunci. si vorba aia, unde-s multi puterea creste: unul stie sa aprinda focul, altul ce e bun de mancat si ce nu (desi in caz de ceva nuclear nu stiu ce nu ar fi radiat), altul cum se sapa un put sau cum se construieste fara cuie, etc. ce plante au proprietati curative, etc. cum poti vana.cine a crescut la tara la bunici fac pariu ca mai stie sa puna o capcana! mai stie ce ciuperci sunt comestibile si care nu. care sunt fructele de padure comestibile.din experimente o sa afli atunci cum te poti descurca in functie de instrumentele pe care le ai la indemana. gandeste-te ca sunt unii care triaiesc fara nici urma de ceea ce noi numim "civilizatie" si o duc bine merci! noi de ce nu am face la fel?

eu zic ca mai grav este sa supravietuiesti si sa nu ai nimic-lemne, plante, apa! aia e grav, nu daca vine meteoritu' si se termina tot intr-o clipa-asta m-a amuzat, de ce e asa grav? ca oricum nu te mai interseaza.

eu mai urmaream pe discovery  emisiunea unui tip din australia care te invata cum sa supravietuiesti in desert, foarte instructiva. spunea inclusiv cum sa reciclezi propria... apa!

Tayka

LIL DEBUL-Nu vorbeºti singur,dar cred cã eºti singurul speriat(rãu de tot)de pe forum,ºi aceasta probabil ca fiind adeptul evoluþiei ºi nu a creaþiei noastre.Eu gândesc cam asa:Dacã am fost creaþi,vor avea grijã creatorii sã nu li se ..prãjeascã prea tare creaþia,sau sã îngheþe, pentrucã dacã EI au reuºit sã ne creieze pe noi ºi acest incubator-TERRA care funcþioneazã de milioane de ani,fi sigur cã se vor descurca ºi în 2012
Terra se afla la distanþa perfectã de Soare. Gândeºte-te puþin la diferenþele de temperaturã pe care le întâlnim aici; sã zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacã Terra s-ar afla puþin mai departe de Soare, am îngheþa cu toþii. Dacã s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puþin, am arde. Chiar ºi o modificare neînsemnatã a poziþiei Terrei faþã de Soare ar face imposibilã viaþa pe planeta noastrã. Ei bine, Terra rãmâne însã la aceastã distanþã perfectã de Soare în timp ce se învârteºte în jurul Soarelui cu o vitezã de aproape 100.000 de km/h. Totodatã se roteºte ºi în jurul propriei axe, fãcând ca întreaga suprafaþã a planetei noastre sã fie încãlzitã ºi rãcitã cât este nevoie în fiecare zi.
ªi ca atare mã gândesc cã dacã au reuºit EI sã calculeze cu asemenea precizie aceastã mare ZOO,s-or fi gândit ºi la eventuale posibile cataclisme.Dar dacã ai înþeles bine ce zic maiaºii ºi unii savanþi despre 2012-Pãi nu prea avem de ce ne speria cãci chiar EI se pare cã vor venii
cu a lor navã-planetã NUBIRU.Asa cã liniºteºtete,trãieºte-þi viaþa,ºi împacã-te cu ideia cã nici odatã nu vor ºtii oiþele cum gândesc ciobanii,ºi chiar dacã folosim acun un internet,acesta e mizilik,pe lângã civilizaþia LOR.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

lylyt_ice

Tayka...! Subscriu intru totul ce ai scris tu...! Multumesc, pentru efortul depus. :-)
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

padme

Citat din: Tayka din  25 Octombrie 2009, 20:49:56
ªi ca atare mã gândesc cã dacã au reuºit EI sã calculeze cu asemenea precizie aceastã mare ZOO,s-or fi gândit ºi la eventuale posibile cataclisme.

dinozaurii? ce s-a intamplat cu ei, au fost lasati sa moara? atlantida, lemuria, potopul descris de noe si in epopeea lui ghilgames si cam in toate culturile, ce s-a intamplat la tunguska? valul tzunami de acu' cativa ani, cutremurele din ultimul timp, gaura in stratul de ozon al acestei mari zoo, etc.
daca se intampla ceva inainte de sosirea lor? ce faci taika? o iau si eu pe urma primului comentator:
1-astepti pe canapea sa vina
2-te inarmezi cu un bat si o prastie si-ti cauti de mancare
eu cred ca el nu e speriat, a lansat doar o ipoteza, ce ne-am face in caz ca?!

abyss

dinozaurii ºi restul par a fi experimente întrerupte. Probabil se cãuta o specie inteligentã dar nu foarte, conºtientã de propria existenþã ºi de cea a creatorului dar cu percepþii limitate. Se pare cã o datã cu creºterea numãrului de permutãri ale genelor umane s-a rafinat ºi percepþia umanã. În Popol Vuh se amintea despre maimuþe parcã, cu termenul de "oamenii de lemn". Ele cu fost lãsate sã trãiascã pt a aminti oamenilor cum e sã vieþuieºti fãrã a avea o conºtiinþã elevatã.   

LIL DEBUL nu e speriat. E un supravieþuitor... Care a fost activat!

Cât despre ce ne-am face în caz cã... Sunt 2 variante:
1. Te închini ºi-þi faci o cruce mare (sau o flotare musulmanã ori o asanã) ºi o aºtepþi sã vinã (clipa fatidicã)
2. Faci ceva, orice care sã te liniºteascã cu condiþia sã n-o iei razna total. Nu cred cã e rãu sã fii pregãtit în caz de calamitate. Eu am vãzut pe amazon multe chestii interesante ºi folositoare în funcþie de locul în care te afli (oraº sau provincie). Se chiamã survival pack.

Tayka

PADME-Marea operã a vieþii pe Terra e nemuritoare,dar actorii ei îmbãtrânesc,ºi trebuiesc schimbaþi mereu ºi mereu cu alþii mai adaptaþi:plante,animale,popoare rase de oameni,ºi chiar lumi ca Lemurii,cei de pe Mu,Atlanzii,ºi probabil cã ºi noi Adamicii,dar acestea sânt programe ºi nu dispariþii în cataclisme,decât doar dacã aceste cataclisme au fost ºi ele programate(vezi,scufundarea Atlantidei,potopul,)de aia ziceam eu treaba cu oiþele-cã nu vom putea judeca noi vreodatã gândirea LOR.(Asta-repet numai în cazul în care crezi în existenþa LOR)Altfel sigur cã te gândeºti mereu la fugit cu suliþa în pãduri -dacã or mai exista pãduri..dacã nu ce te faci?fugi în cerc..
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

LIL DEBUL

Am 41 de ani , am prins vremurile cu Nea Nicu si nu sint speriat de nimic. Doar ca am gasit sectiunea asta despre 2012 si am ami gasit si un site american pe care posteaza si altii , din toata lumea. Site-ul de care zic este numai despre supravietuirea de dupa 2012. Mi-a placut ce am gasit acolo si am fost curios daca si in Romania sint oameni care gindesc in acest sens.

LIL DEBUL

#12
Citat din: Tayka din  25 Octombrie 2009, 20:49:56
LIL DEBUL-Nu vorbeºti singur,dar cred cã eºti singurul speriat(rãu de tot)de pe forum,ºi aceasta probabil ca fiind adeptul evoluþiei ºi nu a creaþiei noastre.Eu gândesc cam asa:Dacã am fost creaþi,vor avea grijã creatorii sã nu li se ..prãjeascã prea tare creaþia,sau sã îngheþe, pentrucã dacã EI au reuºit sã ne creieze pe noi ºi acest incubator-TERRA care funcþioneazã de milioane de ani,fi sigur cã se vor descurca ºi în 2012
Terra se afla la distanþa perfectã de Soare. Gândeºte-te puþin la diferenþele de temperaturã pe care le întâlnim aici; sã zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacã Terra s-ar afla puþin mai departe de Soare, am îngheþa cu toþii. Dacã s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puþin, am arde. Chiar ºi o modificare neînsemnatã a poziþiei Terrei faþã de Soare ar face imposibilã viaþa pe planeta noastrã. Ei bine, Terra rãmâne însã la aceastã distanþã perfectã de Soare în timp ce se învârteºte în jurul Soarelui cu o vitezã de aproape 100.000 de km/h. Totodatã se roteºte ºi în jurul propriei axe, fãcând ca întreaga suprafaþã a planetei noastre sã fie încãlzitã ºi rãcitã cât este nevoie în fiecare zi.
ªi ca atare mã gândesc cã dacã au reuºit EI sã calculeze cu asemenea precizie aceastã mare ZOO,s-or fi gândit ºi la eventuale posibile cataclisme.Dar dacã ai înþeles bine ce zic maiaºii ºi unii savanþi despre 2012-Pãi nu prea avem de ce ne speria cãci chiar EI se pare cã vor venii
cu a lor navã-planetã NUBIRU.Asa cã liniºteºtete,trãieºte-þi viaþa,ºi împacã-te cu ideia cã nici odatã nu vor ºtii oiþele cum gândesc ciobanii,ºi chiar dacã folosim acun un internet,acesta e mizilik,pe lângã civilizaþia LOR.
Vorba lui Nenea Iancu "amice , esti idiot". Te rog , te implor , nu mai veni cu argumente de genul asta , ca i-mi provoci scirba. Cred ca pina si o gaina cind o tai are un sentiment de revolta mai mare in comparatie cu al tau.

conforum cu 1.1; 1.3 din Regulamentul RUFOn
[/color][/center]

Urban

Citat din: LIL DEBUL din  29 Octombrie 2009, 20:53:00
Vorba lui Nenea Iancu "amice , esti idiot". Te rog , te implor , nu mai veni cu argumente de genul asta , ca i-mi provoci scirba. Cred ca pina si o gaina cind o tai are un sentiment de revolta mai mare in comparatie cu al tau.

Asta e tehnica de supravietuire ?

Pajura

APOCALIPSAIN TRADUCERE DIN GREACA INSEAMNA REVELATIE