Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cat dureaza o zi pe Pamant?....Dar un an?

Creat de jean, 08 Septembrie 2009, 21:59:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

La sectiunea 2012 de pe acest forum, se face urmatoarea afirmatie:
Citatactualmente 24 ore echivaleaza cu 16 de ore, Timpul se contracta.
Vezi: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,923.195.html
Aceasta m-a pus pe ganduri si am inceput sa caut informatii cum este cu ziua pe pamant dar si cu anul. Am gasit doua pagini
pe ,scientia.ro" foarte interesante despre miscarile Pamantului. Subiectul este interesant si merita studiat un pic. Asa ca am hotarat sa fac cunoscute aceste pagini si altor cititori. Vedeti aici, sunt si filmulete cu traducere:
http://www.scientia.ro/univers/40-terra/314-o-zi-pe-terra.html  si
http://scientia.ro/univers/47-astronomie/320-cum-stim-cate-zile-are-anul-terestru.html
Ati vazut cate miscari are Pamantul? Ce greu este cu durata zilei si a anului? Ere glaciare, etc. Din contra, eu cred ca in trecut Pamantul se rotea mult mai repede in jurul axei sale, ziua era mai scurta. In timp aceasta rotatie a incetinit si deci, rezulta ca ziua este mai lunga de cat atunci. Altfel cum se explica vietile primilor oamenii, care traiau 700, 800 sute de ani. :?  Vezi Biblia. :-o Sau nu este adevarat ce scrie acolo? :lol:
Sistemul pierde energie....Se misca mai incet, ca un titirez.
Adevarul este dincolo de noi

lylyt_ice

este adevarat ce ...scrie acolo!!!...dar ce scrie in cele "doua pagini" si in filmulete...nu sunt asa de sigura... :wink:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

jean

Adevarul este dincolo de noi