Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Energii libere , gratuite si simple.

Creat de LIL DEBUL, 06 Septembrie 2009, 19:41:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Tayka

StarDust-cu promisiunea solemnã cã acesta este ultimul meu mesaj legat de acest subiect(la care dupã cum se vede am rãmas ºi fãrã iniþiatorul Apophis). Aº dorii sã precizez doar urmãtoarele:
1-În reþelele de joasã tens.nu existã magistrale iar toþi consumatorii fiind legaþi în paralel nu se poate pune problema cã micii consumatori legaþi dupã cei mari nu mai au ce sã ..pape-este absurd,atâta timp cât nu se depâºesc limitele,tensiunea (puterea aparentã)va rãmâne constantã pe întreaga reþea.Magistrale se numesc reþelele de înaltã tensiune ce leagã centrale de staþii de transformare.
2-Schema lui Apophis este formatã în principiu dintr-un autotrafo alimentat în primar direct din reþea,apoi cu un alt trafo de comandã se obþin tensiunile necesare oscilatorului cu mosfet cu care se alimenteazã drywer-ul-ptr.comanda autotrafo.-este o schemã clasicã ceva în genul blocului de baleaj linii dela tv.ªi dacã urmãreºti atent ce zice Apophis-citez-dacã conectaþi rezistenþa în locul bobinei primare--Pãi sigur cã da,atunci ea(rezistenþa) va consuma din reþea înseriatã fiind cu autotrafo comandat prin comutaþie la o freqvenþã superioarã,ºi de aicea confuzia cu câºtigul.
Acestea fiind spuse eu am tras heblul,am scos siguranþele,ºi le-am aruncat ..pe geam.gata!
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

StarDust

Citat din: Tayka din  01 Octombrie 2009, 00:47:14
1-În reþelele de joasã tens.nu existã magistrale iar toþi consumatorii fiind legaþi în paralel nu se poate pune problema cã micii consumatori legaþi dupã cei mari nu mai au ce sã ..pape-este absurd,atâta timp cât nu se depâºesc limitele,tensiunea (puterea aparentã)va rãmâne constantã pe întreaga reþea.Magistrale se numesc reþelele de înaltã tensiune ce leagã centrale de staþii de transformare.

Tayca, imi pare rau dar ceea ce am ingrosat in afirmatia ta de mai sus, e fals! Exista magistrale locale de joasa tensiune si curenti mari. Dar nu are rost sa ne mai contrazicem asupra acestui lucru, care oricum nu duce nicaieri si nici nu ne va lamuri in privinta  "sursei" lui apophis.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

QuicksilverCe ziceti de aceasta schita? Magnetul din capatul acelui piston, teoretic, ar trebui sa respinga magnetul de pe roata, astfel invartind-o. Fiind legat prin cureaua de transmisie de roata, s-ar sincroniza cu aceasta, astfel evitand situatiile de franare dintre campurile magnetilor care urmeaza sa intre in contact cu magnetul de pe piston, menit sa "impinga" roata. Apoi am pus acolo acele bobine care sa preia fluxul magnetic, transformandu-l intr-unul electric, formand un circuit inchis.

Sper ca ati inteles ceva ... Pareri? Sugestii?


(Disclaimer - Sunt paralel cu fizica si mereu voi fi, dar incerc si eu)
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!

Tayka

QUICKSILVER-este ca ºi cum ai fi pe un vârf de deal pe schiuri ºi eºti legat cu o coardã de alt schior care este în spatele tãu jos în vale,cãderea ta la vale ar funcþiona dar este anulatã de urcarea..colegului..Tot aºa ºi magnetul respinge împingând primul contra- magnet spre înainte dar ºi pe urmãtorul spre înapoi înainte de a ajunge ºi depãºii magnetul care fii sigur cã nu îl va lãsa sã depãºeascã punctul de mijloc ºi deabea dupã aceia sãl împingã.Doar dacã îl vei ajuta cu mâna el va merge un timp ºi se va oprii între doi magneþi care se vor respinge în sens invers producând neapãrat oprirea.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Quicksilver

Da, asta am incercat sa simulez cu acel pistonas. O impingere cu mana care s-ar sincroniza cu ceilalti magneti (unghiuri si distante bine calculate, etc.). Am vorbit cu profa mea de fizica (doamna destul de inaintata in varsta) si a zis ca principiul ar trebui sa functioneze. S-a oferit sa imi dea aparatele stricate din cabinetul de fizica, pentru componente. Am incercat astazi ideea la care m-am gandit, ce e drept, la o scara foarte mica ... sa zic asa. Functioneaza! Am nevoie doar de materiale. Poate au cei de pe forum aparate electronice stricate :D. Primesc orice donatie! :lol:
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!

StarDust

Quicksilver, o mica sugestie, exista in comert niste benzi magnetice cauciucate maleabile si destul de puternice, folosite pt. atasarea unor schite, foi de hartie pe suprafete metalice. Acestea audoi poli N-S, dispusi longitudinal si poti taia banda si sa o adaptezi cum vrei pe ce vrei. Eu cu asa ceva as incepe un asemenea mic experiment  :-D Chestia e ca daca te orientezi corect cred ca poti procura materiale magnetice pt. experimente la un pret destul de rezonabil. E doar o sugestie...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Quicksilver

Da, am auzit si eu de asa ceva. O sa caut prin oras la magazinele de birotica pentru cele mai bune preturi, eventual. Oricum, voi posta stiri. Thanks for the tip, StarDust  :-D

Intre-timp, oare as putea deschide pe aici pe forum o sectiune pt donatii de aparate electrice/electrocasnice defectate, sau vechi, de care nu mai are lumea nevoie? O sa-i zic "Gunoiul unora -> salvarea planetei!"  :lol:
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!

Quicksilver

A, si inca o chestie, Tayka.

CitatQUICKSILVER-este ca ºi cum ai fi pe un vârf de deal pe schiuri ºi eºti legat cu o coardã de alt schior care este în spatele tãu jos în vale,cãderea ta la vale ar funcþiona dar este anulatã de urcarea..colegului..Tot aºa ºi magnetul respinge împingând primul contra- magnet spre înainte dar ºi pe urmãtorul spre înapoi înainte de a ajunge ºi depãºii magnetul care fii sigur cã nu îl va lãsa sã depãºeascã punctul de mijloc ºi deabea dupã aceia sãl împingã.Doar dacã îl vei ajuta cu mâna el va merge un timp ºi se va oprii între doi magneþi care se vor respinge în sens invers producând neapãrat oprirea.

Roata poate sa se invarta si pe orizontala, nu neaparat pe verticala. Cred ca ar fi si mai indicat asa ... Am incercat un mic experiment. Am luat un cooler si i-am atasat pe elice 2 magneti cu polul sud indreptat spre exterior, asezati echidistant. Am luat un alt magnet, al carui pol sud l-am folosit sa resping magnetii (pulsat) de pe elicele coolerului si a pornit binisor . Ramane de vazut cum iese acel pistonas ... Sugestii?
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!

mm

Obiectiile unora precum ca "motoarele magnetice", cum sunt denumite pe internet, nu ar putea functiona, sunt contrazise de diversi constructori. In linkul urmator putem gasi un automobil construit de americani, pe care intentioneaza sa-l lanseze pe piata, fara motor clasic ci cu un motor magnetic (cu care energia este produsa din "nimic") si nu are nevoie de benzina sau alta sursa de energie "clasica". Pret: 18.000.
http://peswiki.com/index.php/Directory:Magnetic_Air_Car,_Inc.#
Toata treaba este credibila. Atata doar ca trebuie sa acceptam ca legea conservarii energiei, invatata la scoala, nu e valabila pentru aceste motoare magnetice.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Tayka

Forþa gravitaþionalã,este complect neglijabilã,aºa cã poþi sã pui în ori ce poziþie vrei perpetum-ul tãu imobil cã tot imobil va rãmâne,vezi pe aici vei gãsii maºini ºi instalaþii cu mult mai sofisticate ca ºi a ta aºa zisele perpetuum mobile:
http://www.go4it.ro/curiozitati/motor-perpetuum-mobile-solutia-unor-australieni-la-criza-energetica-3387168/
Fizica ne învaþã cã nu se poate construi un perpetuum mobile, o maºinã care sã producã mai multã energie decât consumã, ºi totuºi doi australieni susþin cã au asamblat aºa ceva. Nu este vorba de un sistem care doar poate funcþiona la nesfârºit deoarece produce destulã energie pentru a-ºi întreþine miºcarea, ci unul care poate fi folosit pentru a obþine energie. Conform spuselor celor doi inventatori, motorul lor foloseºte magneþi ºi poate produce de cinci ori mai multã energie decât consumã. Nu putem decât sã ne arãtãm uimiþi de ceea ce susþin cei doi, pentru cã aceastã înseamnã cã s-a descoperit o modalitate de a crea energie dintr-o cantitate iniþialã foarte micã.
Din pãcate, reportajul televiziunii SkyNews ne prezintã de fapt un caz clasic de invenþie care nu a pãrãsit laboratorul. Deºi inventatorii spun cã mai mulþi experþi au vãzut motorul ºi au recunoscut cã au de-a face cu ceva revoluþionar, nu existã încã vreun test independent care sã confirme afirmaþiile lor. Energia electricã generatã de o astfel de unitate poate ajunge la 24 de kW pe zi, de-ajuns pentru nevoile unei case. Dacã ar intra în producþie, costul ei ar fi de aproximativ 5.000 $.
Cum era de aºteptat, mai mulþi investitori s-au grãbit sã-ºi ofere suportul financiar pentru producerea maºinii care ar fi in stare sã genereze energie electricã gratuitã. Conform inventatorilor, ea ar putea fi disponibilã anul viitor. Deºi sperãm din tot sufletul cã ceea ce ne este prezentat în acest clip este real, nu putem sã nu fim circumspecþi în legãturã cu un lucru ce ar putea obliga fizicienii sã rescrie manualele ºi companii precum Electrica S.A. sã ajungã faliment.
aici vei gãsii o mare grãmadã de ..perpetuum mobile:
http://images.google.ro/images?hl=ro&client=firefox-a&hs=tFg&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&q=perpetuum+mobile&oq=perpetu&um=1&ie=UTF-8&ei=gNGHS-W9Noaj_AbszO3pBg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCMQsAQwAw
http://ro.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobile

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

jean

#55
   O nouă aplicaţie a nanotuburilor de carbon, dezvoltată de cercetătorii de la MIT, pare promiţătoare ca abordare inovatoare a stocării energiei solare spre a fi folosită în orice moment este necesar. Nanotuburile de carbon modificate pot păstra căldura soarelui pe termen nedeterminat, apoi pot fi reîncărcate prin expunere la soare.
  Stocarea termochimică a energiei solare foloseşte o moleculă a cărei structură se schimbă când este expusă la lumina Soarelui şi poate rămâne stabilă în acea formă pe o perioadă nelimitată. Apoi, sub acţiunea unui stimul – un catalizator, o schimbare mică de temperatură, un flash luminos – poate reveni rapid la forma iniţială, eliberând energia stocată într-o explozie de căldură. Grossman descrie procesul ca pe cel al producerii unei baterii reîncărcabile cu durată lungă de viaţă, ca o baterie convenţională.
Articolul complet poate fi citit pe:
http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/82-tehnologie/3123-un-nou-mod-de-stocare-a-caldurii-soarelui.html
Interesanta aceasta cercetare, ar putea avea efecte nebanuite pentru oameni. Numai sa ajunga la un rezultat promitator si sa se doreasca cu adevarat aplicarea practica a descoperiri.
Adevarul este dincolo de noi

gushpi

pariu ca SI ACEASTA descoperire va dispare??? :martiansad:
(nebanuit de multe descoperiri stau mucegaind in adancuri de nepatruns...)

jean

În mod normal, s-ar putea spune despre dioda celor de la MIT că încalcă principiul I al termodinamicii, deoarece produce de două ori mai multă energie sub formă de fotoni decât primește sub formă de electroni. Totuși, nu se întâmplă așa, deoarece se pare că LED-ul atrage energie calorică din mediu. Atunci când trece de eficiență electrică de 100%, LED-ul începe să se răcească, furând energine din mediu pentru a o transforma în și mai mulți fotoni.
http://www.stiintasitehnica.com/un-led-extrem-de-eficient-produce-mai-multa-energie-decat-consuma_1256.html
Pai daca se raceste pentru a produce mai multi fotoni, inseamna ca putem face frigidere cu LED-uri si avem si mai multa lumina in casa  :lol:  Am glumit.
Ca electronist nu pot sa nu apreciez aceasta inventie. Chiar daca probabil va fi scumpa la inceput cu timpul pretul va scadea devenind accesibil. Vor fi sursele de lumina ale viitorului inlocuind becurile clasice.
Adevarul este dincolo de noi

alx

Citat din: jean din  14 Martie 2012, 22:46:43
Atunci când trece de eficiență electrică de 100%, LED-ul începe să se răcească, furând energine din mediu pentru a o transforma în și mai mulți fotoni.
Si uite asa va incepe urmatoarea Era Glaciara...pun pariu ca niste "romani" prea OCUPATI SA ASCULTE MANELE,vor uita niste leduri de astea aprinse in casutele lor cu 114 camere si 221 de dormitoare si o baie,iar ledurile astea vor incepe sa raceasca si sa raceasca atmosfera terestra,astfel ca in scurt timp vom avea zapada mai mare ca la viscolu de acu o luna...si gata glaciatiunea!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Arhanghelul

#59
Probabil ca este vorba mai degraba de o optimizare a efectului fotoelectric extern datorita unuia sau mai multor noi elemente chimice din componenta sau ca impuritati (ce prin izolare atomica formeaza .... probabil mai multe celule termovoltaice)  ... ar fi prea revolutionar(cu petrolul ce facem ?) ...

http://www.4tuning.ro/inovatii-auto/primele-imagini-cu-farurile-pe-laser-de-la-bmw-10875.html

http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-03/09/230-percent-efficient-leds

http://en.wikipedia.org/wiki/Band_gap

______________________________________________________________________

http://translate.google.ro/translate?sl=en&tl=ro&js=n&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FBand_gap

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05