Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Energii libere , gratuite si simple.

Creat de LIL DEBUL, 06 Septembrie 2009, 19:41:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Da, tre'sa recunosc ca asa cam e din pacate situatia :| - din pdv-uri practice zic, chiar lasind deoparte starea natiunii prea dezbinate SI de ultimele decenii ale unui capitalism "experimental" (si nu doar de cumetrie) implementat cu ajutorul  :evil: in vidul de solidaritate creat post... post-lovilutie :-D (nici aia prea solida si pe vremuri).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#106
Citatkapanadze a asamblat all in one transmitter-ul și receiver-ul cu 2 împământări a lui tesla, respectând și principiul acviferului fiindcă avea o împământare pe o țeavă de cișmea, adăugând un inverter la toată schema și scotea cât curent dorea...
Curentul nu-l scotea din teava de cismea, la asta s-a gandit si presedintele Gruziei, care i-a facut o vizita pe-acasa. Iata, in traducerea mea, un interviu (lb. rusa in original) dat de Kapanadze:
CitatDintr-un interviu;
[-Este architect,
-Stie fizica din ce-a facut la scoala,
-Inventia nu e a lui ci a lui Tesla.]

-Cine se intereseaza de inventie?
-Aici in Gruzia, nimeni asa ca m-am dus in Turcia unde am patentat inventia, pe urma cu turcii am semnat o intelegere sa le fac 10 megawatnuiu electrostantii (el-centrale de ord. megawatilor putere) , am inceput lucrul si dupa aia a aparut un oarecare MINDELI . Multi bani si nervi mi-am pierdut in lupta cu el. Eu m-am intors in Gruzia si Mindeli sta in Turcia si se gandeste cum sa scoata el energie din spatiu.

-Cine s-a mai interesat?
-Europeni, vestici, etc si am construit o varianta portabila cu care am demonstrat in fata lor ca functioneaza la "patriarhia" televiziunii [– banuiesc ca la TV lor gruzina]. Aia au recunoscut ca functioneaza [adica nu fura curentu' din retea]. A vazut toata sefimea dar din partea autoritatilor, "noli" [, adica nimic, nici o miscare. Ca sa vezi si sa nu crezi ca e si la ei ca la noi! (sâc!)]
-Pravitelistvo s-a interesat?
-Da, in 2003, Mihail Saakasvili si Zurabom Jvania, au venit la mine acasa, s-a taiat/interrupt/ curentul in tot raionul [cum era si la noi pe vremuri, cu Raioane si cu Regiuni...] , ca sa se dovedeasca [ca nu fura current din pamant de la inalta tensiune (am vazut si un articol din asta denigrator la adresa lui)], iar eu am aprins un televizor si un bec [cu dispozitivu' ca-n raion nu mai era curent]. Si dupa aia', ...nimic!
Zice Kapanadze.

  Foarte interesanta ideea de a ne construi singuri un generator! Din pacate, eu nu pot participa la asa ceva si o fac inadins, adica nu construiesc generatoare si ozneuri pe acasa prin apartament, pentru ca am invatat ceva de la tata. Va spun si voua, ca-i adevarat:
  Tata lucra cu aur, in fiecare zi, la laboratorul metalurgic, era maistru chimist. Intr-o vara m-a dus la el acolo si m-a pus sa fac si eu analize ca si ceilalti laboranti, fara salariu, pur si simplu ca sa nu stau pe acasa unde ma certam zilnic cu mama (aveam opinii divergente, RIP!). Acolo am obtinut si eu cu mainile mele bobitze de aur din minereuri diverse. O bobitza avea cca 1 mm diametru sau mai mica, dupa cum era minereul de bogat, si se obtinea dintr-un gram de minereu (poate nu era un gram dar asa imi amintesc). Si mi-a dat o idee prin cap. Acasa, am prins un moment favorabil si l-am intrebat pe tata: Tu dece nu aduci acasa cate un gram de aur pe zi ca-i perfect posibil din cate am vazut? Intr-un an putea sa adune vreun kg de aur. Pentru ca vreau sa dorm linistit. A zis tata. Intr-adevar tata avea un somn foarte linistit si putea sa doarma neintrerupt trei zile (facuse odata aceasta experienta). [Pe vremea aceea venea securitatea cu duba si te ridica noaptea din pat, stricandu-ti somnul.] Eu am ramas cam blocat pentru ca nu simteam pe vremea aceea frica de inchisoarea comunista, desi unii consateni inca nu revenisera de la canal. [Eu credeam ca era vorba de un canal obisnuit, de scurgere, de vreun metru adancime.]

  De atunci am mai meditat la subiectul acesta si cu timpul am inteles sensul ascuns si profund al propozitiei spuse de tata in legatura cu aceasta lume ascunsa si ticaloasa. Intrucat autoritatile nu vor sa incurajeze astfel de device-uri, inseamna ca pentru noi furnicile tampite este muuult mai bine sa ne conformam la dorinta nerostita a stapanilor. De altfel, sunt convins ca aici pe forum misuna nu numai clone si troli ci si agenti bine platiti ca sa ... stie, afle, etc., cate ceva. Cred eu ca unii dintre useri stiu mult mai multe despre problema free energy si se prefac ca n-ar sti. Imi cer scuze @Schiff, dar eu cred ca mai ai o juma de norma pe undeva (daca gresesc, ma iarta), in plus la pregatirea pe care o ai (si transpare printre randuri) nu mai ai nevoie de ajutorul nostru sa-ti construiesti un device. Armata nu a disparut, ea doar a renuntat dupa miscarea din '89 la uniforme si si-au luat haine civile. Pe vremea cand lucram la Institut, in biroul meu (populat cu ~30 de insi), existau sapte civili din astia care faceau pe secretarii, pe inginerii, pe translatorii, unul era chiar seful meu direct, si isi aparau cu mijloace potrivite tara comunista care era Romania de atunci iar dupa, au continuat. Aveam un coleg care isi baga buzunarul de la piept "in gura mea" si purta diverse discutii cu mine. Daca ma uitam in buzunarul lui de la piept, el scotea de acolo o tigara, din pachetul de tigari (in care era disimulat un mic magnetofon). Asta, cand nu se ducea la director acasa ca "sa-i bata covoarele". Etc.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Schiff

Citatcapitalism "experimental" (si nu doar de cumetrie) implementat cu ajutorul  :evil: in vidul de solidaritate creat post... post-lovilutie :-D (nici aia prea solida si pe vremuri).

@ Xanadron: Trebuie să-mi mulțumim lui nea' Nelu, pentru mineriadă. Aia a ucis orice urmă de inițiativă solidară în această provincie prăfuită a Grăuntelui Terran. Iar capitalismul ăsta sălbatic și mârlănesc... e lucru mare, dom'le, vorba lui Caragiale. E o altă întruchipare hâdă a antiumanului, în toată splendoarea sa. Un fel de stalinism (ca grad de mizerie) altfel.

@ mm: Nici nu țin morțiș să-ți schimb impresia, cu toate că e greșită și m-a făcut să pufnesc. Orice ți-aș spune nu ar putea să te determine să gândești altfel, ci va avea efect opus. Îmi pare rău totuși că sunt perceput astfel, deși pot înțelege de ce. Știu că teama e mare și o manifest și eu. Ce să spun? Cred că, în cazul de față, timpul le rezolvă pe toate, deși nu simt nevoia să conving pe nimeni că nu sunt... pescar. :)
Așa e, n-am nevoie de ajutorul nimănui să alcătuiesc un device. Pentru că știu deja ce vreau să probez și eventual să construiesc. Am participat, într-un fel, la elaborarea și experimentarea sumară, pe genunchi, în bucătărie. Mi-am făcut o idee. Pe de altă parte, oricum voi face în așa fel încât să nu depind de nimeni. Chiar folosind mijloace convenționale. Am deja materialele cumpărate pentru o eoliană, un panou fotovoltaic, știu foarte bine cum voi conjuga o serie de mijloace convenționale de producere a energiei proprii, de realizarea în regim propriu a apei necesare în gospodărie, a canalizării, reciclării deșeurilor și gunoiului menajer, în așa fel încât să nu-mi bată nici un furnizor în poartă să-mi ia banii. Pentru că și eu, ca oricare dintre noi, vreau să nu depind de nimeni. E greu, pentru că am luat-o de la teren viran, în condițiile în care am dus un credit mărișor în spate - și l-am dus până la capăt, fără să cer ajutor statului. Și în condițiile în care leafa mi-a fost diminuată nu cu 25%, cum frumos au mințit javrele pedeliste (nu că ăilalți n-ar fi tot cotarle), ci cu 55%!
Repet: am venit aici să schimb impresii, fără să vreau să fac pe nimeni să se simtă stingher sau ofensat. Am venit mai demult. Doar că acum am început să postez mai des.

abyss

#108
 Nu cred la o prima aruncare de gând ca poți pune o supraunitară pe motor. Cine a mai auzit de motociclete ozn? ☺
Dar poți construi un turn/transmitter iar pe motor pui un receiver și un motor electric... Cam ce făcu și tesla. Ce nu a făcut el a fost și o pista privată pentru masini/motociclete electrice... Supraunitara cred ca te prăjește puțin la cohones cu niscaiva radiații de la vortexuri... și dacă o ții morțiș Compadre Xan.... de la motor ajungi la o forma de farfurie fiindcă doar în interiorul anvelopei eterice ești ferit de radiatii/campuri.
dar...hell, why not? cine strânge banii pt un prototip? ssau cine aduce un motor/generator pe care am pus eu okiu? Se numește "mașină sincrona cu magneți permanenți" de la IPCM.

Ganditorul

#109
Mai sus se vb de un anumit domn Moraru care a avut o realizare in domeniul motorului cu magneti dupa ce a avut si o intrevedere cu Tesla care a disparut prin anul '43... hm
Eu stiam ca ing Moraru a continuat cercetarile lui Coanda in domeniul "efectului Coanda" si a avut si realizari spectaculoase dupa ce a avut cateva intalniri cu savantul roman. dar poate sunt doi "morari" si unul se ocupa de motorul cu magneti. Tot din amintiri ...parca de motorul cu magneti dus pana in faza aproape finala s-a ocupat alt roman, dar pentru ca nu a vrut sa dea inventia "la comun" pe la sfarsitul anilor 70 a avut o intalnire cu "Radu" si a ajuns oale si ulcele inainte de a definitiva inventia, acum pierduta. Dar poate ma inseala memoria.

abyss

#110
Da. Iar "mașina sincrona cu magneți permanenți" acum pe piață nu ți se pare ca seamănă cu descrierea acelui motor din anii 70? Nu seamănă cu ACEL brevet Tesla în care erau 2 asemenea mașini Unite cu o curea metalica rotativa .... element mobil esențial cu rol de anvelopa aetherică dinamica un veritabil captator de electroni/mioni/"magnetroni"? Și care mergea singur odată pornit?

Schiff

Și un altfel de free energy:

http://www.gandul.info/magazin/tesla-promite-o-baterie-care-poate-furniza-energia-electrica-pentru-intreaga-casa-13817206

http://www.theverge.com/2015/2/11/8023443/tesla-home-consumer-battery-elon-musk

Cuplate cu cinci panouri fotovoltaice de 100 W fiecare, un regulator de încărcare cum se cuvine și un invertor 12 sau 24 - 220V, de cca. 1 kW (să fie de unde), două baterii din astea pot fi baza unui sistem energetic casnic autosuficient, pentru o locuință fără instalații de încălzire electrice. Nu ni se spune însă care ar fi durata de viață a bateriilor. Oricum, folosite în mod staționar, va fi clar mai mare decât dacă ar fi puse pe auto.

În lipsa unor asemenea baterii performante, ideea mea este să construiesc un acumulator static NiFe de mari dimensiuni (deci și capacitate mare), având în vedere că nu urmăresc mobilitatea. Celulele pot fi, pur și simplu, niște butoaie așezate la subsolul unei clădiri sau afară, îngropate în pământ, acoperite și izolate termic. Durata de viață a unui acumulator NiFe, estimată la cca. 50 de ani, l-ar face practic disponibil pentru o viață de om. La o capacitate de vreo 500 amperi oră, ar duce frumușel în spate cam tot ce-aș avea nevoie pentru casă, repet, fără încălzire.

Xanadron

Nu-i de mirare ca lui Elon Musk ii cam explodeaza-n ultima vreme rachetele... :rocket: Sau ca presa mainstream ii e ostila cam fara motiv (destule motive au insa, evident, aia :evil: din spatele robotilor biologici PLF zisi si jurnalisti.).

...Si totusi nu-i vorba de enegie chiar MOCA in cazul Tesla, bateriile respective trebuind incarcate din retzea inainte sa poata alimenta 5-7 zile un camin "standard".
De fapt nici energia solar-eoliana nu-i deloc gratis daca punem la socoteala investitia initiala enorma in panouri solare si/sau turbine eoliene, invertoare etc., dar mai ales baterii de stocare (scumpe rau si cu durata de viatza de max. 10-15 ani deocamdata, inclusiv alea LiFePO4).

Altfel par sa stea insa lucrurile cu noua Toyota Mirai = "Viitor" pe japoneza ("cu hidrogen" = de fapt cu pila de combustie), care ma-ntreb - si nu doar eu - cum va fi primita curind de Turma, la un pret de 57.500 USD (in SUA, ca TVA-urile europene or s-o duca spre 70.000 euroi).
Si care, desi nu-i reincarcabila de la priza, are totusi o "iesire" pentru alimentarea altor consumatori (inclusiv CASE).

http://www.pcworld.com/article/2863411/heres-everything-toyota-will-give-you-if-you-buy-the-hydrogen-powered-mirai.html
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Schiff

CitatNu-i de mirare ca lui Elon Musk ii cam explodeaza-n ultima vreme rachetele... :rocket: Sau ca presa mainstream ii e ostila cam fara motiv (destule motive au insa, evident, aia :evil: din spatele robotilor biologici PLF zisi si jurnalisti.).

Absolut corectă observația. :)

Citat...Si totusi nu-i vorba de enegie chiar MOCA in cazul Tesla, bateriile respective trebuind incarcate din retzea inainte sa poata alimenta 5-7 zile un camin "standard".

Sigur că nu-i free energia de la rețea care încarcă bateriile. Însă cea solară e chiar... free, dacă ne gândim că investiția nu mai e chiar așa mare ca în trecut. Panoul solar îl putem face acasă, din  celule comandate la bucată pe net. Pe mine unul de 30W m-a costat 100 de lei - materialele. Unul de 100W poate ieși la cam 300 lei. Cu 1.500 lei ieșim la liman. Hai 2.000. Hai 3.000! - cu toate celelalte. Eu zic că merită și chiar am în vedere asta, până la altele. :)

Prețurile la acumulatori standard sunt mari, cei pentru green energy sunt chiar ticălos de scumpi - oare de ce? :D Dar cel făcut în curte e posibil să ajungă mai ieftin și, fiind Ni-Fe, va avea viață sănătoasă și lunguță.

CitatAltfel par sa stea insa lucrurile cu noua Toyota Mirai = "Viitor" pe japoneza ("cu hidrogen" = de fapt cu pila de combustie), care ma-ntreb - si nu doar eu - cum va fi primita curind de Turma, la un pret de 57.500 USD (in SUA, ca TVA-urile europene or s-o duca spre 70.000 euroi).
Si care, desi nu-i reincarcabila de la priza, are totusi o "iesire" pentru alimentarea altor consumatori (inclusiv CASE).

Mda, nu văd nici eu de ce-ar s-ar omorî unii să sară din lac în puț. Ajung tot la combustibili cumpărați. Și tot de la cine trebuie. :) Iar pilele de combustie încă au prețuri prohibitive. Mașinile ies scumpe în draci.
Mai degrabă fac holzgas și gata: http://de.wikipedia.org/wiki/Holzgas SIgur, glumesc, dar chiar întrevăd alte soluții la asta.
Apropo de combustibili auto alternativi, mi-a plăcut foarte mult conversia la electric a lui Ben Nelson:

http://www.instructables.com/id/Build-your-own-Electric-Car/

acme

We're born alone, we live alone, we die alone.

fiulploii


Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

fiulploii

Citat din: acme din  14 Februarie 2015, 09:05:09
Din padurile Moscovei ceva ce aduce a turnul Tesla:
http://www.youtube.com/watch?v=gCBzycJhdtI#ws

Caz elucidat !  Nu e nici pe departe Tesla .
Pozele din atasament sunt facute la muzeul din Edinburgh - Scotia

hanzo

pentru cine este interesat, gasiti aici o parte din documentele fbi despre tesla

https://vault.fbi.gov/nikola-tesla

se pot face cautari in documente..

Xanadron

http://innovatehno.eu/

...Revolutie radicala sau doar o noua mangleala ? :roll: (cum s-a dovedit in final balmajeala irano-belgianului Keshe, cu care multi si-au pierdut timp pretios comentind, evaluind, chibitzind etc.) Instalatiile de probabila fuziune la rece ale italianului Rossi in schimb sint mai credibile, da-s deocamdata produse doar la scala industriala.
Vom afla oricum f. curind.

6-7 kW Free Energy pentru 3.800-4.100 euroi (+TVA) ar acoperi necesitatile unei case medii si s-ar amortiza rapid.
Interesant e ca si dubele folosite de companie pt livrarea (gratuita) a generatoarelor ar fi propulsate de aceeasi energie moca. :-o
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/