Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Harta lui PIRI REIS

Creat de Skywalker, 26 Noiembrie 2005, 17:46:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Skywalker

Cea mai importanta harta a lui Piri Reis a aparut in 1513. Aceasta prezinta partile estice ale celor 2 Americi si a Antarcticii, inainte ca acestea sa fie descoperite. Intr-adevar Columb si-a pornit expedita in
1492, insa el a descoperit atunci doar Cuba(care apare integral pe harta lui Piri Reis). Nu avea cum sa se stie(oficial) la putin timp dupa aceea toata coasta estica a Americilor si Antarctica.
Piri Reis a mai realizat o harta in 1528, in care in locul actualei Groenlanda, apareau niste peninsule, iar intre Canada si Groenlanda era
desenat un lant muntos. Pana in 1952, nimeni nu stia de existenta acelui lant muntos, intrucat era acoperit de apele oceanului. Insa, in anul respectiv, niste cercetatori au explorat zona, pe baza informatiilor de pe harta si... intr-adevar sub gheata exista un lant muntos. Deci harta din
1528 prezenta Groenlanda in urma cu mai multe mii de ani, cand nu exis
ta nici pe departe cartografia.
 Probabil ca unii dintre voi stiti despre aceea harta si de aceea propun sa
dezbatem aici acest subiect.

Skywalker

Intr-un colt al hartii scrie si anul executiei si se vede clar 1513.  

Pe aceasta harta se poate vedea si Antarctica, cu 300 de ani inaintea descoperirii sale. Si mai misterios e ca harta reprezinta pamantul de sub gheata, ce putea fi vazut cel mult in anul 4000 i.Hr.
Ce mai stiu este ca Piri Reis a avut o colectie de harti din care s-a inspirat pentru harta lui. Una din acele harti sursa a fost una din timpul lui Alexandru Macedon (332 iHr).

Cine pate sa-mi spuna cum uploadez o poza de pe hardiskul meu pe forum. Daca-mi veti spune, voi uploada nuste imagini cu harta din 1513

Skywalker

Indiferent daca extraterestrii au avut un aport sau nu, harta lui Piri Reis este o dovada ca Lumea Noua si Antarctica erau descoperite inainte de Marile Descoperiri Geografice
In continuare va voi prezenta harta din 1513

Skywalker

Incaz ca vi se pare cam neclara harta de mai sus(originalul), va pun aici la dispozitie
o harta simplificata

Skywalker

Hai ma Blacky, de ce esti asa? :cry: Despre Piri Reis si harta sa, nu am aflat de pe net, ci dintr-o carte scrisa prin anii '80.
Adevarul, poate nu-l stim, dar daca vom continua sa fim sceptici, nu vom face decat sa ne limitam vederea doar inainte. Si vazand doar inainte, nu vom putea vedea multe oportunitati, sa le zic asa. Ce sa mai zic de faptul ca asta este si cel mai sigur si rapid mod de a ne omori creativitatea si imaginatia!

Skywalker

Pulstar a  scris ca
Citatultima perioada preglaciara a Antarcticii s-a sfarsit acum 6.000 de
ani.
Eu asa am citit intr-o carte, ca ceea ce se vede pe harta este pozitia
continentelor vazute acum 6000 de ani, la mii de km deasupra orasului Cairo. De aici,
mai multi autori considera ca sursa pentru harta lui Piri Reis a fost o fotografie facuta din spatiu acum 6000 de ani sau chiar mai mult. De aici
incepe sa razboiul dintre sceptici  si cei care cred in extraterestrii. A doua parte sustine ca harta avea la originile originilor
originilor ei  o fotografie facuta din spatiu ori de extraterestrii ori de...
atlanti. A doua parte sustine ca totul e o minciuna.

edi

ceau!

eu sunt detul de nou pe forumul vostru,l-am gasit azi noapte si sunt putin sceptic despre harta asta eu sincer nu prea vad nimic de acea te rog daca se poate sa imi trimiti si mie pe mail eduard_bauer2000@yahoo.de si asi mai vrea sa zic ceva si eu,sunt student la geografie si asa din curiozitate l-am mai intrebat pe profu meu cate ceva despre harti antice si rezultatul a fost unul destul de uimitor:el a zis ca america a fost descoperita de un chinez si nu de columb sau vespuci! harti exista multe dar sunt si abureli printre ele! eu sunt student in Würzburg si am facut semestru asta cartografie sa stii ca nu trebe sa zbori in spatiu sa faci o harta.Celti au facut o harta a europei destul de exact sa aveau numa niste corabi si alea vai de curu lor!

Skywalker

Bine-ai venit pe forum, Edi si sper sa-ti placa aici!
Nu stiu daca s-a pastrat intr-un document numele celui care a descoperit primul America, pentru ca sa zicem ca un chinez a descoperit-o. Insa putem spune ca multe popoare antice: fenicienii, vikingii,
chinezii si mi se pare ca si persii cunosteau America.
  Aceasta harta se afla in Turcia, la muzeul Topkapi. Asta in caz ca se mai afla acolo. Merita vazut originalul.

TurnusX

Mai nou a aparut harta aia chinezeasca cu America. Se pare insa ca si egiptenii au avut a face cu America de sud (vezi mumiile ce contin cocaina si tutun). Problema se pune astfel. Hai sa renuntam macar pentru o clipa la gandirea fixa, bazata pe tipare.
Daca renuntam la ideea ca popoarele din America de Sud au fost (si sunt) inferioare ca si tehnica noua, europenilor, am putea presupune foarte usor ca ei ne-au descoperit pe noi si nu invers. Nu inteleg de ce nu a fost niciodata abordata problema din punctul asta de vedere.
Cea mai apropiata presupunere de asa ceva este cea care plaseaza Atlantida undeva in Anzi.

Skywalker

   N-ar fi exclus ca popoarele sud americane sa ne fi descoperit pe noi. Noi stim prea putin despre tehnologia lor.
 
  TurnusX a scris:
Citat
Cea mai apropiata presupunere de asa ceva este cea care plaseaza Atlantida undeva in Anzi.

Eu nu as plasa Atlantida in Anzi. Insa esti si tu aproape de adevar. Inaintea genezei poporului incas, exista in Anzi un popor numit Aymarashi. Si aceia erau albi, nu indieni. Si nimic din arta lor nu semana cu
arta celorlalte popoare amerindiene. Deci aymarasii nu aveau nimic in comun cu indienii. Si din anumite surse asa reiese ca aymarasii se trageau din atlanti.

  Inssa, la ora asta mi-e cam lene sa scriu despre aymarasi. Dar, cat de curand o sa scriu despre ei la topicul Urmasii atlantilor.

TurnusX

Cestia aia cu Atlantida in Anzi a fost discutata si rediscutata pe NG si Discovery. Este o teorie ce se bazeaza pe scrierile lui Platon (singurele lucrari care pomenesc de Atlantida). Se pare ca exista si anumite repere topografice ce corespund descrierii de acolo pe un platou montan din Anzi. Momentan eu inca mai caut detalii. Cand pot da detalii pertinente o sa postez ceva.
Pana atunci totul e teorie. Si stim ca teoria se cam bate cap in cap cu practica.
PS. Ca un detaliu in plus ce sustine teoria Atlantidei in Anzi, pozitia acestui lant muntos corespunde continentului MU, prezent in cultura Chineza, de asemenea scufundat. Se leaga intrucatva cu harta asta noua ce prezinta America descoperita in China, nu credeti? Sa vedem ce mai iese la iveala.

edi

ceau !

daca nu va suparati eu va contrazic cand a fost o coliziune cu Venu?Eu sunt student la geogra si am facut introducerea in geo fizica si la lectia aia mi se pare ca am lipsit?in ce era a fost asta spunemi si mie te rog!!ai baut ceva inainte sa srii pe forum?nu e personal si nu vrau sa te jignesc bine ca nu zici ca extraterestri aia mici si verzi au desenat ptr noi harti de orientare!!pls nu fi naiv si ca exista harti si mai veci ai dreptate exista harti din epoca de piatra deja, dar erau foarte primitive si fara date exacte!

edi

 ceau

draga sid linkul asta http://www.lhup.edu/~dsimanek/fe-scidi.htmdupa ce l-am citit nu am gasit sa aiba vreo treaba cu harta lui Piri Reis ! si cu ideea ca exista harti si mai vechi ale pamantului este adevarata dupa ce am mai citit si eu pe tema asta am gasit ca chiar si frumosul nostru Piri Reis nu a desnat harta din datele adunate de el si s-a inspirat din harti mai vechi vacute de alti opera lui este doar o adunatura din mai multe surse mai vechii asta scria in legenda ei( de garantat nu pot dar asa a zis Charles Hapgood care a studiat aceasta harta ca primul prin ani 60) si imi pare rau sa zic despre articolul tau nimic nu am avut timp sa il citesc am fost ocupat cu scoala dar promit ca il citesc sunt curios dar eu dunt unul dintre aia care citeste de 10 ori articolu si se informeaza mult pana chiar crede ce se scrie! nu e nimic personal dar ceva nedovedit este o hipotesa! si despre harta lui Piri Reis nu este mare mister numa ca masuratorile au fost facute cam acum
6000 de anii ! ce se poate face si fara sa zbori in spatiu sau sa ai un ozn cum cred unii trebe corabi bune si provizi si cel mai important marinari si un cartograf!!!!

toate cele bune daca cunosti pe cineva care stie germana uitate pe pagina asta http://www.geog.uni-heidelberg.de/~ttavk/weltkart02.htm 
care este a universitati din heidelberg foarte faine poze   distractie la vizionare daca esti curios

edi

eu sunt in grupa mica la faculta si mai invat si eu cate ceva pe la faculta dar na mie imi place sa citesc pareri mai serioase in stinta nu se filozofeaza !!!! fara suparare dar uneori citesc abureli aici pe forum si acest lucra ma amuza putin!! fara suparare eu nu zic ca nu imi place si nici nu ma deranjeaza dar na tra sa intelegi si tu unu ca mine care este la geogra tra sa zica ceva cand citeste chesti despre pamantul plat si eu invat la Klimatologie cum circula curenti da aer daca nu e ca in carti spune tu ca tu esti geniu cate clase ai???

Skywalker

Hai sa fim ontopici. Edi, daca tot esti la Geogra, ai putea sa faci rost de o harta a Pamantului de acum 6000 de ani, ca sa o comparam cu cea a lui Piri Reis?
  Vreau sa vad care era pozitia Antarcticii atunci, daca era intr-adevar lipita de America de sud.