Author Topic: Civilizatiile precolumbiene si descendenta lor semita  (Read 3055 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline klingonianul mascat

  • Cool
  • ***
  • Posts: 145
  • Gender: Male
Am terminat de citit zilele acestea o carte scrisa de Zecharaia Sitchin numita "Regatele pierdute". In aceasta lucrare autorul incearca sa puna in lumina legaturile care eu existat in perioada de dinaintea Antichitatii intre bastinasii din cele doua Americi si civilizatiile din Orientul Apropiat.
Argumentele pe care le aduce autorul in favoarea acestei legaturi sunt urmatoarele:
- tehnicile de prelucrare a aurului erau foarte avansate si similare celor din Babilon/Asiria sau Sumer
- legendele desrpe Cain si Abel prezente in folclorul incasilor (incasii au o legenda despre un barbat numit Ka'in care a fost alungat din familia sa pentru ca a savarsit o crima). Se pare ca pe buna dreptate, daca folclorul incasilor are un sambure de adevar, ca acestia si nu numai ei ar fi descentii unor popoare semite care au luat calea apelor in cautarea unui camin.
- un alt argument in favoarea acestei teorii este o caracteristica genetica a tuturor popoarelor din cele doua Americi: lipsa pilozitatii faciale. Acest semn ar fi si celebrul "semn al lui Cain". In Biblie se povesteste ca Domnul la insemnat pe Cain in frunte astfel ca oricine il vedea sa stie ca e sub protectia sa si sa nu-l loveasca. Un tatuaj de exemplu nu ar putea rezista atator generatii dar o modificare a genelor insa da.
- un alt aspect care a fost pus pe tapet in cartea amintita se refera si la denumirea poporului inca. Daca inversam cele doua silabe atunci s-ar citi Cain, adica denumirea celui care a fost alungat si i s-a pus acel semn de catre Dumnezeu.
- in Mexic au fost sculptate acele capete ale olmecilor care infatiseaza populatii negroide mai degraba decat albe sau bastinase. Nu trebuie sa uitam nici piramidele aztecilor.
- si unii si altii credeau intr-un Mare Creator si aveau legende despre un Mare Potop, legende care sunt prezente in folclorul multor popoare.
- in Vechiul Testament exista o carte a lui Enoch iar capitala azteca se numeste Tenochtitlan. Aztecii se pare ca utilizau T-ul in fata mai multor cuvinte asa ca denumirea capitalei lor, daca se da la o parte T-ul poate fi tradusa prin "Orasul lui Enoch".
- atunci cand au sosit spaniolii in Imperiul aztec au constatat cu surpindere ca pe langa gradul inalt de civilizatie al acestora ei cunosteau inclusiv semnul crucii.
Argumente pro ar mai fi de adus dar eu nu am cum sa le stiu chiar pe toate, insa dovezile prezentate si acele edificii care exista si azi par sa confirme in proportie covarsitoare ideea ca intre Lumea Veche si Lumea Noua au existat legaturi inca de pe vremea cand Europa era la nivelul epocii de piatra. 
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

Merkaba

  • Guest
Raspuns: Civilizatiile precolumbiene si descendenta lor semita
« Reply #1 on: 08 September 2009, 23:01:08 »
Interesant dar...f neverosimil. Erau semitii asa mari navigatori ...se stie cert  despre ceva migratii al lor pana acolo...Inca este denumire data de cine si cand apare asa in documente ca sa ne gandim la inversiunea aceea de silabe...Zecharia Sitchin este evreu si mai stiu si eu ....! ?  Ma intreb si eu asa cum au facut-o si altii cu mult mai ''distepti'' decat mine . Numa' bine !