Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Luna

Creat de StarDust, 29 Iunie 2009, 20:08:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nicipreaprea

Citat din: StarDust din  29 Martie 2012, 23:42:14
Imagineaza-ti Luna aflata pe orbita exact in fata Terrei, si un asteroid ce se apropie tangential (pe aceeasi directie) la orbita pamantului. Acesta va fi accelerat si deviat exact spre suprafata satelitului nostru natural.

Foarte improbabil !!!

Daca privesti atent Luna, e de bun simt sa iei in considerare varianta ca Luna a fost ciuruita de pe Pamant.
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

StarDust

Citat din: Nicipreaprea din  31 Martie 2012, 03:01:30
Foarte improbabil !!!
...

Te asigur ca e mai mult decat probabil, Terra cu masa ei a jucat un rol de concentrator al bombardamentului meteoric, o parte a asteroizilor lovind planeta, altii fiind indreptati direct catre Luna, sau pe orbite in jurul Terrei care au lovit ulterior Luna. Scriu astea, pentru ca intamplator am niste notiuni de baza despre ce sunt si cum se formeaza orbitele. Cand scriu teorii SF-iste fac precizarea ca sunt de aceasta natura.

Citat din: Nicipreaprea din  31 Martie 2012, 03:01:30
...
Daca privesti atent Luna, e de bun simt sa iei in considerare varianta ca Luna a fost ciuruita de pe Pamant.

Bold-uirea din citat imi apartine.
Daca poti detalia ar fi excelent! Nu am inteles la ceea ce te referi.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Ganditorul

#257
Se refera probabil la faptul ca pe fata vizibila a Lunii sunt multe cratere de impact. La o prima vedere un meteorit nu poate trece pe langa Pamant pentru a lovi satelitul aflat in fata sa. Dar asa cum ai explicat tu mai sus e foarte logic - craterele de impact provin de la meteoriti care au intrat sub un anumit unghi in sistemul Luna-Pamant. Cred ca asta nu inseamna ca pe Pamant nu au cazut meteoriti - dar aici, la noi, atmosfera a dezintegrat multi din ei, la sol ajungand fragmente relativ mici. Pe de alta parte viata, vegetatia, variatiile climatice regulate de pe Pamant au "ascuns" probabil urmele de impact. Pe de alta parte, asa cum explici tu mecanismul reiese ca Luna are un rol de "scut" al Pamantului.

StarDust

#258
Si Terra a fost lovita din plin si mai mult ca sigur mult mai mult decat Luna datorita atractiei gravitationale mai mari, in acea perioada (acum aprox 3,6 miliarde de ani). Atunci ambele corpuri erau inca in stadiu semi topit, total diferit de ceea ce vedem acum. Aparitia ulterioara a atmosferei, oceanelor si tectonicii pe Terra au declansat procesele de eroziune care au sters urmele acestor bombardamente, lucru care pe Luna, nu s-a mai schimbat de atunci. Ea a pierdut rapid (in termeni cosmici) caldura interna in spatiu datorita lipsei unui invelis atmosferic protector si a ramas aproape neschimbata de atunci pana acum.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Citat din: Ganditorul din  31 Martie 2012, 10:40:32
...Pe de alta parte, asa cum explici tu mecanismul reiese ca Luna are un rol de "scut" al Pamantului.

Si da, si nu, depinde in ce pozitii erau amandoua corpurile in acel moment de "biliard" cosmic. Intr-o oarecare masura da, Luna a preluat o parte din asteroizii care ar fi lovit astfel Terra. Tot la fel, Terra nu a crutat Luna, o parte din asteroizi fiind accelerati si in loc sa is continue noile orbite au lovit Luna. Pe fata vizibila a Lunii vorbim de bazine mari de impact ca : Mare Serenitatis, Crisium, Tranquillitatis, Imbrium, etc. bazine in care materia ce forma mantaua interna a Lunii a fost expusa in urma unor impacturi deloc neglijabile. Sa nu uitam un fapt deloc de neglijat ca in acel moment, Luna era mult mai aproape de Terra.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

dab270277

Nu este clar pentru toata lumea ca "agricultorii cosmici sau saturat sa tot stea de paza asa ca au hotarat sa puna un fel de scut in fata fermei de animalute" . :))
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

abyss


horia2008

Sunt multe zone blurate ca sa zic asa; or fi doar din cauza compunerii imaginii?


abyss

Nu cred. Dar poate afla mai multe StarDust.

jean

Asa arata Luna fotografiata cu noul meu aparat Nikon Coolpix L810. Fotografia este facuta de mine de pe balcon, fara trepied, cu zoom 25x. Cateva poze facute cu el puteti vedea aici:
http://dfi57.blogspot.com/search/label/Fotografiile%20mele

In continuare vreau sa raspund la o intrebare pusa de unii colegi de forum la care din cate stiu nu a raspuns nimeni pe aici. Intrebarea era urmatoarea:
De ce nu se vad stelele in pozele facute pe Luna sau in apropierea suprafetei lunare?
Raspuns: majoritatea pozelor cu Luna au fost facute pe partea luminata de Soare. Datorita reflexiei luminii solare de catre suprafata lunara (lumina ambianta) stralucirea slaba a stelelor este estompata. Este ca si cum ai vrea sa fotografiezi stelele dimineata inainte de rasarit sau seara imediat dupa apus. Cred ca aceasta este explicatia corecta.
Adevarul este dincolo de noi

jean

Tinand cont ca in aceasta seara satelitul natural al pamantului Luna se afla in punctul de pe orbita cel mai apropiat de Pamant si ca se vede cu aproape 16 ori mai mare ca de obicei, mi-am permis sa-i fac mai multe fotografii. Fotografiile sunt facute in Bucuresti, sectorul 2 in urma cu cateva zeci de minute. Una dintre ele este atasata mai jos. Faceti si voi ceva poze, merita.
Spre dreapta putin mai sus, se vede cu ochiul liber o stea mai stralucitoare. Nu este stea.....Este de fapt planeta Saturn. Poate fi observata mai bine cu un binoclu sau luneta, pentru cei cu dotari.
Chiar.....In timp ce inercam sa incadrez fara sa misc aparatul, nu am inca un trepied, ceva a trecut prin dreptul obiectivului de la stanga la dreapta cu viteza mare si nu am apucat sa vad ce este. Aparatul era reglat pe un zoom optic de 26x.
Adevarul este dincolo de noi

Cautatorul

Citat din: jean din  05 Mai 2012, 22:01:29
Luna se afla in punctul de pe orbita cel mai apropiat de Pamant si ca se vede cu aproape 16 ori mai mare ca de obicei,

Cu 16% mai stralucitoare nu de 16 ori mai mare...  ar ocupa jumatate de cer... :)
Felicitari pentru fotografii. Avand in vedere conditiile sunt ok. Mai sunt oameni care se mai uita si pe cer...

jean

Citat din: Cautatorul din  05 Mai 2012, 22:48:25
Cu 16% mai stralucitoare nu de 16 ori mai mare...  ar ocupa jumatate de cer... :)
Observatie corecta Cautatorule. Scuze pt. erore. Am fost luat de val din cauza pozelor. Deci, Luna se vede mai stralucitore ca de obicei de aproximtiv 16x.
Adevarul este dincolo de noi

Ganditorul

#268
A fost (si este) un spectacol super . Nu am aparatura pentru fotografiat dar piticii mei s-au distrat grozav si au pus un milion de intrebari . Poate spre dimineata (cand se spune ca va fi maxim de vizibilitate) voi reusi sa fac o poza punand obiectivul atasat la binoclu (sper sa iasa ceva clar).

P.S. Si eu am observat o "activitate" neobisnuita pe cer - dar "luminitele" treceau asa repede incat nu am avut curajul sa gandesc decat la o iluzie data de faptul ca nu clipeam secunde in sir ca sa vad mai bine Luna.

Arhanghelul

Citat din: Ganditorul din  05 Mai 2012, 23:54:17

P.S. Si eu am observat o "activitate" neobisnuita pe cer - dar "luminitele" treceau asa repede incat nu am avut curajul sa gandesc decat la o iluzie data de faptul ca nu clipeam secunde in sir ca sa vad mai bine Luna.

Citat:

"Primăvara vine cu porţia sa de meteori, începând cu luna aprilie. Curentul de meteori Lyride are maximul în perioada 20-22 aprilie. În timpul maximului se pot vedea aproximativ 20 meteori pe oră, ce vin din constelaţia Lyra, de lângă strălucitoarea stea Vega. Uneori Lyridele produc surprize, cu erupţi de până la 100 de meteori pe oră.

Locul în atmosferă unde ard meteorii

Urmează curentul de meteori eta-Aquaride. Acesta are maximul în data de 5 sau 6 mai şi poate fi observat în condiţii bune, fiind destul de cald afară, noaptea. În timpul maximului se văd numai între 40 și 85 de meteori pe oră, aceştia sunt destul de intersanţi pentru că provin din celebra cometă Halley.

În iunie nu sunt şanse să vedeţi meteori mulţi, dar începând cu mijlocul lui iulie, spectacolul începe.

A doua jumătate a lunii iulie este foarte bogată în meteori. Sunt activi câţiva curenţi de meteori, care au radianţii apropiaţi pe cer, în constelaţiile Aquarius şi Capricornus. Astfel, în fiecare seară, se pot vedea între 15 şi 30 de meteori pe oră. "

Sursa:

http://www.astro-urseanu.ro/meteori.html

Citat 2:

"Fenomenul care se manifestă anual, el fiind activ în perioada 19 aprilie - 28 mai şi atingând intensitatea maximă pe data de 5 - 6 mai.  "Numai în 5 -6 mai s-ar vedea 10 pe oră, în rest vezi un meteor pe oră", ne-a explicat Şonka menţionând că, cel mai probabil, românii nu vor reuşi să se bucure de acest fenomen astronomic."

http://www.gandul.info/magazin/super-luna-cea-mai-mare-luna-plina-din-2012-sambata-seara-la-concurenta-cu-ploaia-de-meteori-9596042


Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05