Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Luna

Creat de StarDust, 29 Iunie 2009, 20:08:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Acum 2-3 zile a fost "luna plina" iar satelitul natural al Pamantului se vedea superb - mare, clar, cerul limpede. Nu am un astro-lab asa de performant, e mai mult pentru copii - dar totusi nu pot sa observ suprafata lunii atat de amanuntit. Poate incearca altcineva si ne da si noua ceva indicatii - Luna este "stabila" ca imagine pe cer si localizarea unei ciudatenii se poate face relativ usor daca avem indrumarile unui specialist ( ex - in partea dreapta jos la un unghi aparent de 15gr fata de x crater mai vizibil) Multumesc.

alx

#241
Din pacate,telescoapele de amatori,si de profesionisti in aceeasi masura,au o problema mare ,care se cheama ATMOSFERA TERESTRA. Astfel incat un telescop cu putere de marire teoretica de 600x in 99,9% din cazuri va putea fi folosit la o putere de marire de 200x-300x,si ma refer aici la telescoape cu oglinda cu diametru mai mare de 30cm,pt ca cele sub aceasta dimensiune nici nu intra in discutie,pt observatii VIZUALE.Personal,am acces la un telescop de 14',destul de bun,insa nu pot spune ca m-a uimit atunci cand priveam Luna,din cauza turbulentelor atmosferice.Sigur,daca il folosesti sa privesti DSO-uri(Deep Space Objects),e mortal de-a dreptul...
Si mai e un aspect:oricat de bun ar fi telescopul,si oricat de mare,atata timp cat sa va afla pe Terra,nu va avea o rezolutie foarte buna...daca un telescop care orbiteaza Luna a reusit o rezolutie de 7m,iti dai seama ca de pe Terra,aceasta va fi undeva la 300-1000m,adica asta e marimea minima a obiectelor care pot fi observate prin telescop...
Cu speranta ca m-am facut inteles...alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Cautatorul

#242
Citat din: alx din  14 Februarie 2012, 13:57:23
Din pacate,telescoapele de amatori,si de profesionisti in aceeasi masura,au o problema mare ,care se cheama ATMOSFERA TERESTRA.

...daca un telescop care orbiteaza Luna a reusit o rezolutie de 7m,iti dai seama ca de pe Terra,aceasta va fi undeva la 300-1000m,adica asta e marimea minima a obiectelor care pot fi observate prin telescop...

Atunci de ce un satelit aflat pe orbita Lunii (care nu are atmosfera deci nu perturba deloc imaginile) nu poate face fotografii decat la rezolutii de 7m? Trebuie sa recunosc ca nu stiu cum e definita rezolutia. 1 pixel =7m ori  toata fotografia fotografiaza o zona de 7m (lungime, latime, raza, diametru, 7m2...?).

Sa nu uitam ca Google Earth poate arata masinile pe strada destul de clare pe Pamant, iar masina nu are 7m, in plus Pamantul are atmosfera.

Concluzia mea este ca satelitii Lunii nu pot scoate fotografii mai clare ale suprafetei  lunare pentru ca nu vor sa faca asta ori ei au dar nu vor sa ni le arate. S-ar vedea prea multe detalii care nu trebuiesc vazute de tot poporul.

Iar satelitii Lunii pot fi la o inaltime foarte mica de ordinul a zeci de km intrucat Luna nu are atmosfera deci se pot face fotografii foarte clare ale suprafetei lunare.

niphilim

Citat din: arckadii din  14 Februarie 2012, 13:37:43
Sunt curios, oare cu un telescop amator nu se poate observa luna in detaliu astfel incat sa incercam sa vedem singuri daca intr-adevar exista ceva acolo?
Prin natura  altor pasiuni pe care le am se intampla sa beneficiez de echipament foto de inalta calitate . Zoom , rezolutie , claritate , etc .

Asta vara am focalizat Luna cu un dispozitiv de inalta calitate si-am incercat sa imortalizez cateva cadre . Cadre pe care la focalizare le distingeam perfect prin screen-ul dispozitivului . Pentru absolut prima oara ( vorbesc despre respectivul aparat ) imaginile pe care ar fi trebuit sa le am pe stick-ul de memorie ..... erau negre total ! Fireste ca m-a incitat peste masura si-am repetat incercarea .

Nu vreau sa ma hazardez in afirmatii , insa ..... Luna nu-i asa usor de fotografiat la rezolutie ridicata !

Esecul din vara trecuta a reusit sa ma scoata din sarite si sa-mi nasca alte zeci si zeci de intrebari .
Singura certitudine din viata e faptul c-am sa mor ....

StarDust

#244
Citat din: Cautatorul din  14 Februarie 2012, 19:31:39
1 pixel =7m
...

Asta e explicatia corecta!

Pe Google Earth, imaginile de inalta definitie (cele unde se vad detaliile din orasele mari) nu mai sunt luate din sateliti ci din avioane care au survolat zonele respective in special pt. realizarea acestor cadre. Facand zoom in Google Earth, la un moment dat, imagistica din satelit e inlocuita cu cea luata din avioane.

Citat din: niphilim din  14 Februarie 2012, 19:49:41
...
Nu vreau sa ma hazardez in afirmatii , insa ..... Luna nu-i asa usor de fotografiat la rezolutie ridicata !
...

Asa cum a precizat alx, nici cu telescop de 400mm nu poti face poze cu o rezolutie mai mica de 300m la Luna. Iar 300m, poti optine doar pe un "seeing" extrem de bun(atmosfera f. calma), seeing ce se poate "prinde" in aproximativ doar cateva nopti pe an(mai ales cu un instrument de 400mm). Un instrument cu cat e mai mare, desi are puterea separatoare mai ridicata, e cu atat mai afectat de turbulenta atmosferica. Si avand doar un aparat foto (oricat de performant) nu vei obtine decat imagini nocturne artistice cu Luna.

L.E.

Ma credeti sau nu, si telescopul spatial Hubble nu poate obtine imagini cu rezolutie mai mica de 80m la Luna. Va puteti documenta daca nu ma credeti pe cuvant.  :-D  :crescentmoon:
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

acme

#245
Coincidenta?
NASA formeaza o echipa pentru a dezvolta un plan de plasare a unei capsule Orion in punctul lagrangian L2


Sursa: http://www.space.com/14518-nasa-moon-deep-space-station-astronauts.html
We're born alone, we live alone, we die alone.

Ganditorul

CitatAtunci de ce un satelit aflat pe orbita Lunii (care nu are atmosfera deci nu perturba deloc imaginile) nu poate face fotografii decat la rezolutii de 7m? Trebuie sa recunosc ca nu stiu cum e definita rezolutia. 1 pixel =7m ori  toata fotografia fotografiaza o zona de 7m (lungime, latime, raza, diametru, 7m2...?).

Posibil, ba chiar f posibil, ca o rezolutie mai buna sa existe pentru pozele cu suprafata Lunii ... dar sa nu fie accesibile marelui public.

Arhanghelul

Concentrand atentia pe linia descrisa de "rau" am observat o "fractura" interesanta ...  :mrgreen:
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

elena78

Pentru mai multe informatii  referitor la satelitul artificial ,Luna  si nu numai ,ascultati va rog  conferintele marelui om JOHN LEAR.,sunt magnifice .


UFO - intervista a John Lear (LUNA e WTC) 1-3 SUB ITA


UFO - intervista a John Lear (LUNA e WTC) 2-3 SUB ITA


UFO - intervista a John Lear (LUNA e WTC) 3-3 SUB ITA



Siberia

China prezinta imagini ale bazelor de pe Luna ???



"Dr. Micheal Salla has indicated that there is a Military Industrial Extratrerrestrial Complex or MIEC, and that Earth is being assmiliated by an alien agenda which also operates on Earth's Moon."
http://www.agoracosmopolitan.com/news/ufo_extraterrestrials/2012/02/20/3060.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hKadoX3rfcE#!
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

horia2008

#250
Citat din: Siberia din  22 Februarie 2012, 00:03:27
China prezinta imagini ale bazelor de pe Luna ???



"Dr. Micheal Salla has indicated that there is a Military Industrial Extratrerrestrial Complex or MIEC, and that Earth is being assmiliated by an alien agenda which also operates on Earth's Moon."
http://www.agoracosmopolitan.com/news/ufo_extraterrestrials/2012/02/20/3060.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hKadoX3rfcE#!
Nu stiu ce sa zic despre poza, sper sa vedem mai multe si confirmate de la chinezi....
Clipul prezinta poza cu un discurs al lui Karl Wolf (minutul 57:40) (pentru credibilizare? :|) de la 2001 National Press Club Event
2001 National Press Club Event

Ce-mi ridica dubii este faptul ca uploader-ul a postat si

UFO Scout Ship Lands In New Mexico? 2012 HD

care din comentarii cel putin, pare un fals
De asemenea la linkul postat de Siberia (http://www.agoracosmopolitan.com/news/ufo_extraterrestrials/2012/02/20/3060.html) mai este un citat care dupa parerea mea e cel putin fortat
CitatThe report stipulates:
"I was sent some pictures by a source who claims China will be releasing Hi Res images taken by the Chang'e-2 moon orbiter, which clearly show buildings and structures on the moons surface. He also claims NASA has deliberately bombed important areas of the Moon in an effort to destroy ancient artefacts and facility's. Pictures yet to be released clearly show nuclear impact craters and building debris caused by explosions in an effort by NASA to destroy the truth. China is moving toward full disclosure of the Extraterrestrial reality, if these images and future ones are verified genuine then NASA should be investigated for fraud and treason. China will be releasing all the data and images from the Chang'e-2 in the coming weeks and months, lets hope this is the beginning of a new era."
Internet site reference: http://scottcwaring.blogspot.com/2012/02/alien-moon-base-captured-by-change-2.html
...nuclear impact craters and building debris caused by explosions in an effort by NASA to destroy the truth :-o :-o come on :fullmoon:
Dar, cum spuneam, sa vedem mai multe si confirmate de la sursa (chinezi) :roll:





Arhanghelul

#251
Adevar graisi ...este un fake acest fenomen aerian terestru ... dar cred ca nu exista elemente clare (imaginea este foarte neclara) ... sa spunem ... ca si fenomenul  "lunatic" este real sau nu ...

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

elena78


iata aici un filmulet frumusel foc!!!!

NASA | Evolution of the Moon

Arhanghelul

#253
Cum se face ca pata aia mare este orientata spre Pamant (este pe fata vizibila spre Terra) ... cum a trecut ploaia aia meteorica de Terra si atractia ei ? ... deh este doar un film de promovare ...

"În rotația sa sincronă în jurul Pământului, Luna prezintă aceeași față a sa, cu mici schimbări."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Lun%C4%83

L.E. Dupa raspunsul venerabilului StarDust   ... http://ro.wikipedia.org/wiki/Asisten%C8%9B%C4%83_gravita%C8%9Bional%C4%83       
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

StarDust

Citat din: Arhanghelul din  29 Martie 2012, 23:35:40
Cum se face ca pata aia mare este orientata sprePamant (este pe fata vizibila spre Terra) ... cum a trecut ploaia aia meteorica de Terra si atractia ei ? ... deh este doar un film de promovare ...

Imagineaza-ti Luna aflata pe orbita exact in fata Terrei, si un asteroid ce se apropie tangential (pe aceeasi directie) la orbita pamantului. Acesta va fi accelerat si deviat exact spre suprafata satelitului nostru natural.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16