Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Luna

Creat de StarDust, 29 Iunie 2009, 20:08:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

1. Respect ca de obicei si parerile scepticilor care au incredere doar in comunicatele NASA - stimatul StarDust inclus. Caruia nu i-as dori totusi s-ajunga in vreo pozitie de top acolo, macar din motivul proceselor de constiintza aparute cind ar fi nevoit sa minta aproape oricind deschide gura. :-D
Nu mi se pare acceptabila insa deloc, fie si doar in forumul interior al oricui, pozitia de "inchidere instinctiva a ochilor" - mai ales la contactul vizual cu probe "alternative" incomode, dar si indiscutabile, din simplul motiv ca-s netrucate de aceleasi surse NAZA "reci-stiintifice" care s-a dovedit de nenumarate ori ca ne prostesc pe fatza, cu o lipsa de scrupule efectiv revoltatoare.
Fiindca eu cel putin merg pe principiul ca cineva care m-a mintit fie si doar o data e foarte probabil c-o sa ma minta la infinit. :|

2. Hai sa mai aiurez totusi un pic p-aici: o anume pasarica (sau mai precis pasaroi aparent credibil datorita pozitiei) mi-a ciripit acum citiva ani - la o alcoolizare amicala, normal - c-am avea si noi, romanii, exact 3 (trei) "expeditionari" pe una din bazele lunare comune sovieto-americane, :moon: de cind intraram in NATO.
Care-s schimbati/rotiti la 6 luni, dar nu pornind d-aici de prin Bucegi sau alte Kogaioane, asa cum si-ar imagina poate unii mai patrioti. 8-)

Evident ca si asta poate fi o "gulguta" sifonata cu sau fara scop precis, motiv pentru care doar o mentionez cu titlu pur informativ.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#286
@StarDust
ai citit cam rapid cele scrise  :-D Al doilea citat pus de tine nu se refera la tine ci la colegu' @Jean  ca de altfel intregul meu post anterior .

Si eu is satul de afirmatii mai ciudate insa asta nu inseamna respingerea apriorica a lor . Acel turn da sufletzele eu zic ca e doar o chestie de marketing adaugarea cuvantului '' suflete'' .
Cert este ca e un turn . Ca o fi din pixeli aranjati nu stiu . Ai incercat vreodata sa aranjezi pixeli intr-o poza cu peisaj ? Si pixalu' sa reprezinte sute de metri .
  As putea sa te intreb dupa ce formula ai ajuns la concluzia ca un pixel reprezinta sute de metri , in fotografia luata de Orbiter insa nu o sa fac asta  :-D
  Te intreb insa altceva, daca vrei sa raspunzi : evident ca nu stii de ce sunt blurate unele imagini naz..a   insa trebuie sa ai o parere . Se poate cunoaste acea parere?  :roll:

L.E. Inca ceva : ca sa ajungi pe Marte , tre' sa treci pe la tanti Selena . In sensul ca logic si stiintific ai o baza acolo pentru ...diverse. Parerea mea..

mr

#287
Cand mai vad cate o stire din asta despre nus'ce cazneli selenaro-martiene, cu metode de acum 30-40 ani, ma inceaca cate un zambet amar de frustrare. Ma simt prostit pe fata!
Nici nu-mi mai vine sa intru in detalii, sa fiu curios ce urmaresc, sa ma bucur ptr fiecare "descoperire" pe care o fac. Stiu, simt, intuiesc, gandesc ca ceea ce se arunca gloatelor sunt firimituri de adevaruri.
Nu se poate ca in juma de secol de la primele iesiri "oficiale" in spatiu, cu saltul imens in tehnologie facut pana acum, sa ramanem la nivelul de curiozitate infantila (voit prezentata asa) de atunci. Sa cred ca s-a batut pasul pe loc in perioada asta? Niciodata!

Nu suntem in stare sa luam niste fotografii mai clare si mai detaliate ale Lunii, cel putin, avand in vedere ca pe planeta gasesti pe piata aparate foto cu zeci de megapixeli si obiective pe masura? Daca astea sunt in comert oare la ce nivel sunt observatoarele astronomice?

Stiintific, ne dam stiinta de cap. Pentru ca lipsa de informatie veritabila si completa din partea celor cu mijloace, nu e stiinta. Iar de abureala m-am saturat.
Prefer sa traiesc in lumea (si a mea) Stargate.... pana se mai schimba atitudinea (daca o-i prinde vreo schimbare), pentru ca "marfa" de aratat este, slava Domnului! :rainbow:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

jean

Neil Armstrong
Primul om care a pasit pe suprafata Lunii a plecat dintre noi la varsta de 82 de ani.
Dumnezeu sa-l odihnesca. Numele lui va ramane in istoria omenirii.
http://www.parsec.ro/
http://www.nasa.gov/topics/people/features/armstrong_obit.html
http://www.mediafax.ro/externe/neil-armstrong-a-murit-primul-om-care-a-pasit-pe-luna-avea-82-de-ani-video-foto-9980819
Adevarul este dincolo de noi

Cautatorul

Probabil in cativa ani vor muri toti cei care au fost sau despre care ni se spune ca au fost pe Luna.
Batranii vor povesti nepotilor legenda aselenizarii.... iar acestia vor spune: E o poveste plictisitoare... da tataie pe MTV unde e Lady Gaga fara chiloti....
:-( :x :cry:

acme

Citat din: jean din  26 August 2012, 19:27:04
Neil Armstrong
Primul om care a pasit pe suprafata Lunii a plecat dintre noi la varsta de 82 de ani.
Dumnezeu sa-l odihnesca. Numele lui va ramane in istoria omenirii.
http://www.parsec.ro/
http://www.nasa.gov/topics/people/features/armstrong_obit.html
http://www.mediafax.ro/externe/neil-armstrong-a-murit-primul-om-care-a-pasit-pe-luna-avea-82-de-ani-video-foto-9980819

Din declaratia familiei:
"For those who may ask what they can do to honor Neil, we have a simple request. Honor his example of service, accomplishment and modesty, and the next time you walk outside on a clear night and see the moon smiling down at you, think of Neil Armstrong and give him a wink"
We're born alone, we live alone, we die alone.

elena78

#291
Citat din: calator astral din  08 Septembrie 2011, 10:52:22
Eu ramin pe ideea ca Luna e Baza principala a entitatilor care ne monitorizeaza...



ai perfect dreptate !sunt absolut de acord cu tine!entitatile care sunt deghizate in fiinte umane  ne monitorizeaza  de la bazele  ascunse, care se afla pe luna noastra  ,poate voi veni sa explic  cate ceva despre argument...





mariusvlad

Un SF care mie personal mi-a suscitat interesul.
The Moon - Our binary is a large and ancient alien base!

acme

Citat din: mariusvlad din  28 August 2012, 13:10:18
Un SF care mie personal mi-a suscitat interesul.
The Moon - Our binary is a large and ancient alien base!

Din pacate poza cu zvastica lunara e din http://www.ironsky.net/thetruthtoday/news/claim-there-are-nazis-on-the-moon/  :crescentmoon: care un site de promovare al filmului.
We're born alone, we live alone, we die alone.

acme

Cei de LiftPort zic ca ar putea sa construiasca intr-un deceniu un lift spre Luna. Ei sint singurii care sustin posibilitatea construirii cu tehnologia actuala.
http://rt.com/news/lunar-space-elevator-2020-646/

Interesanta este si declaratia fondatorului:
"About six months ago, we had a fundamental breakthrough, a breakthrough that we think is going to transform human civilization and we want you to be a part of it,"
Poate aflam si noi despre ce descoperire fundamentala (in domeniul nano?) este vorba.
We're born alone, we live alone, we die alone.

Cautatorul

#295
Sa fie vorba de nanotuburile de carbon oare?

Iata si aici o stire mai veche dar e vorba doar de un lift spatial:

"Compania japoneză de construcții Obayashi Corp, din Tokio, și-a dezvăluit recent intenția de a realiza un lift spațial până în anul 2050. Firma dorește să plaseze o stație orbitală la altitudinea de 36.000 de kilometri deasupra Pământului și apoi să ridice turiștii în Spațiu către aceasta la bordul unui vehicul de tip lift tractat de un troliu din nanotuburi de carbon, de 20 de ori mai rezistente decât oțelul."

http://www.stiintasitehnica.com/o-firma-japoneza-dore-te-sa-construiasca-un-lift-catre-spa-iu-pana-in-2050_1198.html

Am mai gasit stirea ta si in romana; dar e tradusa cam aiurea (nu ca as fi eu un mare specialist in engleza dar un comentator a observat o greseala importanta):

http://www.realitatea.net/urmatoarea-calatorie-pe-luna-se-va-face-cu-un-lift-spatial_996126.html

"Un lift spaţial pentru transportarea oamenilor şi roboţilor către suprafaţa Lunii poate fi construit în prezent, susţine o companie californiană, care explică faptul că sistemul de acces ar fi simplu şi ieftin."


Ganditorul

#296
Aseara am admirat la Constanta rasaritul Lunii din mare pe la ora 19.30 - 20.00
La ora 21.00 - 21.15 Luna era deja undeva la 30-40 gr deasupra orizontului, atunci cand eram deja la Cernavoda.
Dimineata la 6.30 am gasit luna undeva la mijlocul boltii ceresti, cam 20gr spre sud. Iar la ora 8.30 luna era inca pe cer la 45gr deasupra orizontului. Ceea ce inseamna o evolutie a lunii pe bolta aparenta deasupra Romaniei de peste 12 ore.
Poate explica cineva cum se poate ca Luna sa se comporte aproape ca un satelit geostationar ?

Mutat de la "Astronomie-stiri" la "Luna". StarDust

mariusvlad

Eu zic ca luna face ceea ce trebuie sa faca in scopul si foloasele celor care au construit-o sau a urmasilor acestora.
A trecut vremea in care multumeam hazardului ca ne-a creat un corp ceresc care sa participe la aparitia si sustinerea vietii pe Pamant, care sa fie un bun instrument optic si o masinarie gravitationala perfecta care face din aceste 2 corpuri ceresti un sistem binar, toate acestea fiind posibile datorita unei relatii perfecte intre dimensiune, densitatea, viteza de translatie, viteza de rotatie si distanta dintre cele 2 corpuri.
Sansele ca toate acestea sa fie un joc al hazardului sunt nule din punctul meu de vedere.
Fiind intrebat odata de catre un prieten daca am vazut de-a lungul vietii vreo dovada a existentei unei alte civilizatii intra sau extraterestra i-am aratat luna. Daca o parte infima din cei aparuti din ecuatia lui Drake au capacitatea realizarii unei asemenea nave (Luna), numarul acestor civilizatii ar depasii cu mult cifra care i se pune in carca hazardului.

Aliosa

Citat din: mariusvlad din  03 Septembrie 2012, 13:44:03
Eu zic ca luna face ceea ce trebuie sa faca in scopul si foloasele celor care au construit-o sau a urmasilor acestora.
A trecut vremea in care multumeam hazardului ca ne-a creat un corp ceresc care sa participe la aparitia si sustinerea vietii pe Pamant, care sa fie un bun instrument optic si o masinarie gravitationala perfecta care face din aceste 2 corpuri ceresti un sistem binar, toate acestea fiind posibile datorita unei relatii perfecte intre dimensiune, densitatea, viteza de translatie, viteza de rotatie si distanta dintre cele 2 corpuri.
Sansele ca toate acestea sa fie un joc al hazardului sunt nule din punctul meu de vedere.
Fiind intrebat odata de catre un prieten daca am vazut de-a lungul vietii vreo dovada a existentei unei alte civilizatii intra sau extraterestra i-am aratat luna. Daca o parte infima din cei aparuti din ecuatia lui Drake au capacitatea realizarii unei asemenea nave (Luna), numarul acestor civilizatii ar depasii cu mult cifra care i se pune in carca hazardului.
O civilizatie capabila sa construiasca nave de tip satelit , cu masa necesara care sa influenteze gravitational pamantul, in urma cu ceva multe mii/milioane de ani, e deja la stadiul de civilizatie zeu in zilele noastre, asa ca proiectul dezvoltat de ei in trecut e demult depasit, de aici rezulta faptul ca ori nu i-a dus capul ori nu aveau ce face cu timpul liber, sincer sunt teorii fara logica, nu vreau sa jignesc pe nimeni , e doar parerea mea .

mariusvlad

Huge Sphere in Sun's Corona - March 11, 2012 - SDO-AIA 171
Uite aici una la pompa. Si pare de cateva ori mai mare decat Pamantul. A venit sa alimenteze cu energie. Probabil a prins vreo oferta si si-a facut plinul dupa care poate ramane pe vreo orbita cava milioane de ani sa asiste la crearea si disparitia catorva civilizatii intre doua pauze de masa de ale lor. :-D  Dupa cum stim timpul este relativ asa ca o secunda pentru ei poate insemna un mileniu pentru noi.