Sectiune pentru limba româna > Astronomie

Luna

(1/73) > >>

StarDust:
O noua (dubla)misiune importanta spre Luna : Lunar Reconnaissance Orbiter(LRO), si Lunar Crater Observation and Sensing Satellite(LCROSS).
Si mai interesant e faptul ca datele furnizate de misiunea LRO for fi disponibile publicului larg direct pe site-ul "Google Moon".
Detalii despre aceasta misiune:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yruN1iqeorw&feature=channel[/youtube]

StarDust:
LRO a fotografiat modulele lunare si urmele ramase pe luna in urma aselenizarilor misiunilor Apollo:

http://science.nasa.gov/headlines/y2009/17jul_lroc.htm?list973110

Yagg:
Cam neclare pozele, rezoluþie mai mult decât nesatisfãcãtoare ºi trebuie sã presupui cã alea-s ML, urmele paºilor ºi instrumentele.

Eu nu sunt mulþumit de ceea ce vãd, mã aºteptam sã fie mai concret. Poate cã au forþat puþin apariþia acestor poze pentru cã se apropie aniversarea de 40 de ani de la aselenizarea Apollo 11, dar pozele nu fac mai mult decât sã adauge încã o dozã de nesatisfacþie. Cred cã se poate mai mult. Rezoluþie puþin mai bunã ºi claritate... 

StarDust:
Si eu ma asteptam la poze mai detaliate, dar citat:" ...these first images came even before the spacecraft reached its final mapping orbit. Future LROC images from these sites will have two to three times greater resolution."
deci, avem sperante de mai bine. Oricum eu asteptam si de la Kaguya fotografii mai detaliate ale modulelor Apollo, dar au a oferit poze de aceiasi calitate cu acestea chiar daca erau luate de camere HD. Kaguya a facut fotografiile de la aprox 130 km altitudine, poate ca totusi astea or fi limitele camerelor de la asemenea distanta. Sa nu uitam ca modulele ramase pe luna din modulele Apollo au dimensiuni de pana in 10m.

Lucian Cozma:
De circa 100 de ani incoace, de cand mijloacele optice de observare la distanta au devenit tot mai perfetionate, pe suprafata Lunii au fost permanent observate tot felul de aparitii ciudate, inclusiv OZN- uri. Din cate se pare chiar si astronautii americani din cadrul programului Apollo (echipajele Apollo-8. 10 si 13 zburand in jurul Lunii, echipajele Apollo-11, 12, 14, 15, 16 si 17, zburand pe Luna si in jurul ei) au facut numeroase observatii de genul OZN sau alte lucruri stranii petrecute pe suprafata Lunii. Facand de altfel comparatia intre nivelul tehnologiilor secrete si acela al tehnologiilor publice, se constata existenta unei mari discrepante intre acestea, in sensul ca tehnologia dezvoltata in secret este cu foarte mult inaintea aceleia din mediul public. Punand cap la cap toate acestea nu putem decat sa ne intrebam- ce se intampla oare ? Cine utilizeaza tehnologiile secrete si in ce scop ? Care sunt planurile pentru marea masa a oamenilor ? De ce Luna nu este exploatata prin scoaterea la nivel public a "noilor" tehnologii si utilizarea lor in scopuri industriale ? Ce se intampla de fapt pe Terra si cine imparte informatiile tehnico-stiintifice in "publice" si "secrete" ? Cu riscul de a da impresia de off-topic si a trece mai mult sau mai putin din domeniul observatiilor pur stiintifice in domeniul speculatiilor, voi incerca sa dau o serie de raspunsuri apeland la o parte din ipotezele vehiculate in ultimii ani de o serie de autori...
Luna reprezinta o mare problema juridica... Mai precis una patrimoniala, desi potrivit dreptului international public (tratatelor si conventiilor internationale) spatiul cosmic si coprurile ceresti nu sunt si nu pot deveni patrimoniu al vreunui stat ori persoane juridice/fizice in concret Luna este o imensa sursa de minereuri de foarte buna calitate (datorita vidului si bombardamentului cu radiatii) pe care oricine va fi tehnologic capabil sa ajunga acolo pentru exploatare industriala, evident ca va incepe aceasta activitate comerciala extrem de profitabila. Dupa cum se stie, dupa acele 6 debarcari pe Luna, brusc programul a fost oprit si Luna a fost completamente scoasa din orice alta planificare, cu toate ca este un imens rezervor de resurse naturale de care civilizatia terestra are atata nevoie in momentull de fata.
Unii ar fi tentati sa spuna - "nu avem inca nivelul tehnologic necesar", "stiinta si tenica nu-s inca destul de evoulate", etc; paradoxal, dar la nivelul cercetarii si tehnologiei secrete, atat rusii cat si americanii sunt la un nivel foarte avansat, in ambele cazuri fiind posibila realizarea unor programe destul de ieftine de exploatare industriala a Lunii si chiar de realizare a unor deplasari rapide catre alte corpuri ceresti mai indepartate din cadrul Sistemului Solar.
Incepand din toamna acestui an, voi scoate o serie de lucrari "de popularizare" care vor oferi date si informatii concrete referitoare la tehnologiile mai mult sau mai putin secrete aplicate sau nu in mod public in ultima suta de ani; cei interesati si capabili sa inteleaga astfel de lucruri, vor vedea ca tehnologiile aferente zborului interplanetar si interstelar au fost puse la punct inca de acum aproape... 100 de ani, la cumpana dintre sec. XIX si XX.
La ora actuala tehnologiile dezvoltate in cadrul unor programe secrete, ar putea permite oamenilor accesul facil, ieftin in cadrul spatiului cosmic si colonizarea rapida, in mai putin de zece ani a intregului Sistem Solar...
Pare incredibil, nu-i asa ? Si totusi... astea sunt datele problemei. Deci unde "ne impiedicam" ?! In ce ne poticnim...? Care este problema !?
Din cate se pare nu exista doar o problema, ci mai multe. Acestea s-ar putea sintetiza in felul urmator :

1,- Oranduirea sclavagista si inertia acesteia; incapacitatea conducatorilor oranduirii sclavagiste de a-i pune capat, de a renunta definitiv la privilegiile pe care le-au obtinut si conservat prin intermediul acestei oranduiri.
2,- Tratatul real de pace prin care s-a pus capat celui de-al doilea razboi mondial, incheiat in forma provizorie in 1947 si definitiv in 1956.
3,- Ipotetica prezenta a unor baze care ar apartine unor oameni dar nu apartinatori ai actualei civilizatii umane.

Mai precis :

(1.) Oranduirea sclavagista s-a reformat in mai multe randuri, momente importante fiind anii 1776, 1789 si 1866; dupa anul 1866 s-a inregistrat renuntarea la sclavagismul traditional si trecerea la o noua forma de sclavagism, adaptata revolutiei tehnico-stiintifice - "sclavagismul industrial". Pentru buna functionare a oranduirii sclavagiste reformate, s-a trecut la stabilirea unei doctrine politice si implementarea acesteia in constiinta publica. Toata lumea vorbeste astazi de "stat de drept", "democratie", etc - dar de fapt foarte putini cunosc ce se ascunde in realitate in spatele acestor teorii si de unde au provenit ele. Lumea este invatata sa creada ca "democratia" a fost un regim politic superior realizat in perioada antica de catre greci, desi in realitate nu a constituit decat o idee utopica a unor dintre filosofi, nu o realitate politica iar regimurile politice reale ale Greciei antice au fost de doua tipuri- oligarhice sau dictatoriale; stiu ca teoriile servite prin scoli vorbesc de pretinsa Atena "democratica"; fals ! - cand nu a fost dictatura in realitate a domnit un regim OLIGARHIC, dar in sensul benefic al cuvantului, adica elitele cetatii erau cele care guvernau dezbatand in Agora principalele probleme publice. Dupa modelul oligarhiei ateniene, mii de ani mai tarziu in perioada renascentista avea sa se organizeze politic cetatea Venetiei, guvernata tot de o oligarhie "pozitiva", progresista. Democratia este doar un model ideal, nerealist, utopic, de organizare politica a societatii umane- care nu a existat in realitate niciodata, nicaeri pe Glob. Oranduirea sclavagista avea disperata nevoie de reforma pentru a putea supravietui si astfel, in a doua jumatate a sec. XIX a fost scoasa aproape "din burta" teoria asta cu "democratia", "puterea poporului" si alte aiureli de sucit mintea prostilor. In realitate, in toate statele asa-zis "democratice" exista un grup al potentatilor ("patricieni" cum s-ar fi numit in Imperiul Roman) care face si desface totul, controleaza mai mult sau mai putin din umbra intreaga activitate politica, economica, militara, s.a.m.d. Asa a fost dintotdeauna in cadrul istoriei cunoscute a omenirii, de cateva mii de ani incoace; perioada moderna si contemporana nu face exceptie de la regula catusi de putin, atata doar ca acum totul este voalat, ascuns in spatele unor perdelute colorate... In momentul de fata, oranduirea sclavagista in noua ei forma se zbate sa obtina controlul absolut asupra maselor de oameni prin tinerea acestora incartiruiti in cadrul unor regiuni inconjurate cu garduri de sarma ghimpata (sau "frontiere" cum s-ar zice), incapabili sa-si produca singuri ENERGIA necesara si fiind mereu dependenti fata de autoritatile centralizate ale statului, fara de care nu ar putea supravietui- acestea fiind cele care alimenteaza populatia cu energie electrica, termica, apa rece si calda, gaz, combustibili petrolieri...
Ar trebui sa se stie ca in realitate inca de la finele sec. XIX s-au inventat si pus la punct dispozitive de extragere a energiei electrice din cadrul mediului ambient (aer si sol) inclusiv extragere in conditii de bun randament a umiditatii DIN AER pentru obtinerea de apa potabila si menajera, aceasta putand fi recilata in cadrul unor instalatii speciale destul de simple; s-au inventat motoare de combustie de mare randament (de pilda motorul inventat de Gianni Dotto era capabila de un raport putere/grutate de 17 CP/ 1 Kg greutate motor, fiind totodata si nepoluant), carburatoare care puteau asigura scaderea masiva a consumului de carburant petrolier, scheme de motor hibrid (de combustie interna si cu aburi- vezi T. Vuia, W. J. Still. K. Schaeffer, Wilhem Haberle si altii...), motoare care utilizau masiv apa in cadrul combustiei (N. Moraru preluand lucrarile nefinalizate de Tr. Vuia), motoare electrice perfectionate si apoi motoare magnetice, motoare care utilizeaza EXCLUSIV AERUL pentru combustie (folosind metoda resocierii catalitice a radicalilor atomici de oxigen sub actiunea "azotului activ") si multe, multe altele... Dar toate astea incurca rau de tot planurile conducatorilor societatii neosclavagiste,- pentru ei, toti oamenii sunt niste vite tocmai bune de a fi insemnate sau "implantate" cu CIP- uri sau cine-stie-ce alte porcarii din astea si care trebuie sa fie permanent DEPENDENTI de ei, incapabili sa supravietuiasca in mod independent, prin mijloace tehnice proprii; de asemenea incapabili sa se deplaseze liber oriunde pe planeta sau chiar in afara planetei, ci tintuiti intr-un tarc inconjurat de sarma ghimpata, controlati, supravegheati si urmariti pas-cu-pas in orice deplasare peste granite, pasamite din cauza "fenomenului terorist", o alta mare minciuna ca si "democratia". Si nu, nu suntem offtopic - ceea ce am descris mai sus reprezinta un prim motiv pentru care mai-marii omenirii nu au fost de acord cu punerea tehnologiilor avansate la dispozitia publicului larg si pornirea in exploatarea si colonizarea libera a Sistemului Solar. Luna a ramas de atunci un corp ceresc pustiu, aflat totusi atat de apoape de Terra si avand resurse naturale foarte bogate. Problema utilizarii acestor resurse este o grava problema juridica, pentru ca Luna nu poate fi nici deveni patrimoniul cuiva - odata cu prima tentativa de exploatare a acesteia se vor crea mari disensiuni intre marile puteri, deoarece acela care va aduce minereuri de pe Luna va destabiliza practic piata autohtona intrand pe ea cu niste "produse" la care nimeni de pe Terra nu mai poate face competitie. Intentia Chinei de a deschide primele exploatari pe Luna a inflamat spiritele si acesta a fost de altfel unul dintre motivele atacurilor geofiyice dure la care aceasta tara a fost supusa..

2,- In realitate, al doilea razboi mondial s-a incheiat ceva mai tarziu decat s-a recunoscut oficial iar continutul acestui tratat real de pace nu a fost dat publicitatii pana in ziua de astazi; elita nazista nu a fost arestata si judecata iar marii industriasi germani pe care s-a sprijinit regimul nazist au fosr rand pe rand eliberati. In anul 1947 o "mare unitate de arme intrunite" (cum s-ar numi in terminologia noastra, sau "corp expeditionar" in terminologia NATO) s-a indreptat catre tarmul Antarcticii pentru a distruge ultimul cuib nazist. Surpiza lor a fost de proportii, pentru ca micul grup aflat in baza ce fusese construita inca din perioada interbelica, detinea si utiliza tehnologii mult mai avansate decat acelea de care dispuneau la acea vreme aliatii; este adevarat, germanii nu aveau acolo o armata ci un numar redus de aparate neconventionale iar grupul lor era de asemenea mic. S-a incheiat un armistitiu la repezeala si tot la repezeala "corpul expeditionar" s-a intors acasa in SUA. Abia in 1956, o flota mixta de vase militare americane si sovietice s-a deplasat inapoi in Antarctica pentru ca impreuna cu reprezentatii germanilor sa semneze Tratatul secret de pace prin care s-a pus capat practic celui de-al doilea razboi mondial. Din acel moment orice alta activitate au mai desfasurat aliatii prin Antarrctica a fost restransa si de natura stiintifica, nu "expeditii" militare de mare amploare.Se pare ca atunci si acolo s-ar fi luat anumite decizii cu privire la regimul juridic si militar al Lunii. De notat ca SUA aveau la acea data cel putin trei programe independente destinate organizarii unor "expeditii" militare de mare amploare pe Luna. Dupa evenimentele susmentionate, s-a renuntat la acele programe.

3,- Potrivit altor surse, in schema mai apare si interventia reprezentantilor civilizatiei terestre superioare, care desi a parasit in masa suprafata Terrei acum cca. 20.000 de ani, permanent de atunci a pastrat aici personal de supraveghere. Este foarte probabil ca la ei sa se refere aceia care afirma ca "extraterestrii ne-au contactat deja demult" ; partial adevarat probabil, in sensul ca au fost contactati dar nu de "extraterestri" ci tot de niste "terrieni" dar ai unei alte civilizatii decat cea actuala. Este de asemenea posibil ca si la solicitarea acestora Luna sa fi fost declarata "regiune neutra" si deci ocolita in mod deliberat.

In fine, Luna ne este aproape si daca veti urmari seria de lucrari de popularizare care va debuta in toamna acestui an, voi descrie destul de clar tehnologiile neconventionale destinate realizarii facile a insertiei pe orbita circumterestra joasa si de acolo deplasarea mai departe pe rute interplanetare si interstelare.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version