Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Luna

Creat de StarDust, 29 Iunie 2009, 20:08:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

O noua (dubla)misiune importanta spre Luna : Lunar Reconnaissance Orbiter(LRO), si Lunar Crater Observation and Sensing Satellite(LCROSS).
Si mai interesant e faptul ca datele furnizate de misiunea LRO for fi disponibile publicului larg direct pe site-ul "Google Moon".
Detalii despre aceasta misiune:

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

LRO a fotografiat modulele lunare si urmele ramase pe luna in urma aselenizarilor misiunilor Apollo:

http://science.nasa.gov/headlines/y2009/17jul_lroc.htm?list973110
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Yagg

Cam neclare pozele, rezoluþie mai mult decât nesatisfãcãtoare ºi trebuie sã presupui cã alea-s ML, urmele paºilor ºi instrumentele.

Eu nu sunt mulþumit de ceea ce vãd, mã aºteptam sã fie mai concret. Poate cã au forþat puþin apariþia acestor poze pentru cã se apropie aniversarea de 40 de ani de la aselenizarea Apollo 11, dar pozele nu fac mai mult decât sã adauge încã o dozã de nesatisfacþie. Cred cã se poate mai mult. Rezoluþie puþin mai bunã ºi claritate... 

StarDust

Si eu ma asteptam la poze mai detaliate, dar citat:" ...these first images came even before the spacecraft reached its final mapping orbit. Future LROC images from these sites will have two to three times greater resolution."
deci, avem sperante de mai bine. Oricum eu asteptam si de la Kaguya fotografii mai detaliate ale modulelor Apollo, dar au a oferit poze de aceiasi calitate cu acestea chiar daca erau luate de camere HD. Kaguya a facut fotografiile de la aprox 130 km altitudine, poate ca totusi astea or fi limitele camerelor de la asemenea distanta. Sa nu uitam ca modulele ramase pe luna din modulele Apollo au dimensiuni de pana in 10m.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Lucian Cozma

De circa 100 de ani incoace, de cand mijloacele optice de observare la distanta au devenit tot mai perfetionate, pe suprafata Lunii au fost permanent observate tot felul de aparitii ciudate, inclusiv OZN- uri. Din cate se pare chiar si astronautii americani din cadrul programului Apollo (echipajele Apollo-8. 10 si 13 zburand in jurul Lunii, echipajele Apollo-11, 12, 14, 15, 16 si 17, zburand pe Luna si in jurul ei) au facut numeroase observatii de genul OZN sau alte lucruri stranii petrecute pe suprafata Lunii. Facand de altfel comparatia intre nivelul tehnologiilor secrete si acela al tehnologiilor publice, se constata existenta unei mari discrepante intre acestea, in sensul ca tehnologia dezvoltata in secret este cu foarte mult inaintea aceleia din mediul public. Punand cap la cap toate acestea nu putem decat sa ne intrebam- ce se intampla oare ? Cine utilizeaza tehnologiile secrete si in ce scop ? Care sunt planurile pentru marea masa a oamenilor ? De ce Luna nu este exploatata prin scoaterea la nivel public a "noilor" tehnologii si utilizarea lor in scopuri industriale ? Ce se intampla de fapt pe Terra si cine imparte informatiile tehnico-stiintifice in "publice" si "secrete" ? Cu riscul de a da impresia de off-topic si a trece mai mult sau mai putin din domeniul observatiilor pur stiintifice in domeniul speculatiilor, voi incerca sa dau o serie de raspunsuri apeland la o parte din ipotezele vehiculate in ultimii ani de o serie de autori...




Luna reprezinta o mare problema juridica... Mai precis una patrimoniala, desi potrivit dreptului international public (tratatelor si conventiilor internationale) spatiul cosmic si coprurile ceresti nu sunt si nu pot deveni patrimoniu al vreunui stat ori persoane juridice/fizice in concret Luna este o imensa sursa de minereuri de foarte buna calitate (datorita vidului si bombardamentului cu radiatii) pe care oricine va fi tehnologic capabil sa ajunga acolo pentru exploatare industriala, evident ca va incepe aceasta activitate comerciala extrem de profitabila. Dupa cum se stie, dupa acele 6 debarcari pe Luna, brusc programul a fost oprit si Luna a fost completamente scoasa din orice alta planificare, cu toate ca este un imens rezervor de resurse naturale de care civilizatia terestra are atata nevoie in momentull de fata.
Unii ar fi tentati sa spuna - "nu avem inca nivelul tehnologic necesar", "stiinta si tenica nu-s inca destul de evoulate", etc; paradoxal, dar la nivelul cercetarii si tehnologiei secrete, atat rusii cat si americanii sunt la un nivel foarte avansat, in ambele cazuri fiind posibila realizarea unor programe destul de ieftine de exploatare industriala a Lunii si chiar de realizare a unor deplasari rapide catre alte corpuri ceresti mai indepartate din cadrul Sistemului Solar.
Incepand din toamna acestui an, voi scoate o serie de lucrari "de popularizare" care vor oferi date si informatii concrete referitoare la tehnologiile mai mult sau mai putin secrete aplicate sau nu in mod public in ultima suta de ani; cei interesati si capabili sa inteleaga astfel de lucruri, vor vedea ca tehnologiile aferente zborului interplanetar si interstelar au fost puse la punct inca de acum aproape... 100 de ani, la cumpana dintre sec. XIX si XX.
La ora actuala tehnologiile dezvoltate in cadrul unor programe secrete, ar putea permite oamenilor accesul facil, ieftin in cadrul spatiului cosmic si colonizarea rapida, in mai putin de zece ani a intregului Sistem Solar...
Pare incredibil, nu-i asa ? Si totusi... astea sunt datele problemei. Deci unde "ne impiedicam" ?! In ce ne poticnim...? Care este problema !?
Din cate se pare nu exista doar o problema, ci mai multe. Acestea s-ar putea sintetiza in felul urmator :

1,- Oranduirea sclavagista si inertia acesteia; incapacitatea conducatorilor oranduirii sclavagiste de a-i pune capat, de a renunta definitiv la privilegiile pe care le-au obtinut si conservat prin intermediul acestei oranduiri.
2,- Tratatul real de pace prin care s-a pus capat celui de-al doilea razboi mondial, incheiat in forma provizorie in 1947 si definitiv in 1956.
3,- Ipotetica prezenta a unor baze care ar apartine unor oameni dar nu apartinatori ai actualei civilizatii umane.

Mai precis :

(1.) Oranduirea sclavagista s-a reformat in mai multe randuri, momente importante fiind anii 1776, 1789 si 1866; dupa anul 1866 s-a inregistrat renuntarea la sclavagismul traditional si trecerea la o noua forma de sclavagism, adaptata revolutiei tehnico-stiintifice - "sclavagismul industrial". Pentru buna functionare a oranduirii sclavagiste reformate, s-a trecut la stabilirea unei doctrine politice si implementarea acesteia in constiinta publica. Toata lumea vorbeste astazi de "stat de drept", "democratie", etc - dar de fapt foarte putini cunosc ce se ascunde in realitate in spatele acestor teorii si de unde au provenit ele. Lumea este invatata sa creada ca "democratia" a fost un regim politic superior realizat in perioada antica de catre greci, desi in realitate nu a constituit decat o idee utopica a unor dintre filosofi, nu o realitate politica iar regimurile politice reale ale Greciei antice au fost de doua tipuri- oligarhice sau dictatoriale; stiu ca teoriile servite prin scoli vorbesc de pretinsa Atena "democratica"; fals ! - cand nu a fost dictatura in realitate a domnit un regim OLIGARHIC, dar in sensul benefic al cuvantului, adica elitele cetatii erau cele care guvernau dezbatand in Agora principalele probleme publice. Dupa modelul oligarhiei ateniene, mii de ani mai tarziu in perioada renascentista avea sa se organizeze politic cetatea Venetiei, guvernata tot de o oligarhie "pozitiva", progresista. Democratia este doar un model ideal, nerealist, utopic, de organizare politica a societatii umane- care nu a existat in realitate niciodata, nicaeri pe Glob. Oranduirea sclavagista avea disperata nevoie de reforma pentru a putea supravietui si astfel, in a doua jumatate a sec. XIX a fost scoasa aproape "din burta" teoria asta cu "democratia", "puterea poporului" si alte aiureli de sucit mintea prostilor. In realitate, in toate statele asa-zis "democratice" exista un grup al potentatilor ("patricieni" cum s-ar fi numit in Imperiul Roman) care face si desface totul, controleaza mai mult sau mai putin din umbra intreaga activitate politica, economica, militara, s.a.m.d. Asa a fost dintotdeauna in cadrul istoriei cunoscute a omenirii, de cateva mii de ani incoace; perioada moderna si contemporana nu face exceptie de la regula catusi de putin, atata doar ca acum totul este voalat, ascuns in spatele unor perdelute colorate... In momentul de fata, oranduirea sclavagista in noua ei forma se zbate sa obtina controlul absolut asupra maselor de oameni prin tinerea acestora incartiruiti in cadrul unor regiuni inconjurate cu garduri de sarma ghimpata (sau "frontiere" cum s-ar zice), incapabili sa-si produca singuri ENERGIA necesara si fiind mereu dependenti fata de autoritatile centralizate ale statului, fara de care nu ar putea supravietui- acestea fiind cele care alimenteaza populatia cu energie electrica, termica, apa rece si calda, gaz, combustibili petrolieri...
Ar trebui sa se stie ca in realitate inca de la finele sec. XIX s-au inventat si pus la punct dispozitive de extragere a energiei electrice din cadrul mediului ambient (aer si sol) inclusiv extragere in conditii de bun randament a umiditatii DIN AER pentru obtinerea de apa potabila si menajera, aceasta putand fi recilata in cadrul unor instalatii speciale destul de simple; s-au inventat motoare de combustie de mare randament (de pilda motorul inventat de Gianni Dotto era capabila de un raport putere/grutate de 17 CP/ 1 Kg greutate motor, fiind totodata si nepoluant), carburatoare care puteau asigura scaderea masiva a consumului de carburant petrolier, scheme de motor hibrid (de combustie interna si cu aburi- vezi T. Vuia, W. J. Still. K. Schaeffer, Wilhem Haberle si altii...), motoare care utilizau masiv apa in cadrul combustiei (N. Moraru preluand lucrarile nefinalizate de Tr. Vuia), motoare electrice perfectionate si apoi motoare magnetice, motoare care utilizeaza EXCLUSIV AERUL pentru combustie (folosind metoda resocierii catalitice a radicalilor atomici de oxigen sub actiunea "azotului activ") si multe, multe altele... Dar toate astea incurca rau de tot planurile conducatorilor societatii neosclavagiste,- pentru ei, toti oamenii sunt niste vite tocmai bune de a fi insemnate sau "implantate" cu CIP- uri sau cine-stie-ce alte porcarii din astea si care trebuie sa fie permanent DEPENDENTI de ei, incapabili sa supravietuiasca in mod independent, prin mijloace tehnice proprii; de asemenea incapabili sa se deplaseze liber oriunde pe planeta sau chiar in afara planetei, ci tintuiti intr-un tarc inconjurat de sarma ghimpata, controlati, supravegheati si urmariti pas-cu-pas in orice deplasare peste granite, pasamite din cauza "fenomenului terorist", o alta mare minciuna ca si "democratia". Si nu, nu suntem offtopic - ceea ce am descris mai sus reprezinta un prim motiv pentru care mai-marii omenirii nu au fost de acord cu punerea tehnologiilor avansate la dispozitia publicului larg si pornirea in exploatarea si colonizarea libera a Sistemului Solar. Luna a ramas de atunci un corp ceresc pustiu, aflat totusi atat de apoape de Terra si avand resurse naturale foarte bogate. Problema utilizarii acestor resurse este o grava problema juridica, pentru ca Luna nu poate fi nici deveni patrimoniul cuiva - odata cu prima tentativa de exploatare a acesteia se vor crea mari disensiuni intre marile puteri, deoarece acela care va aduce minereuri de pe Luna va destabiliza practic piata autohtona intrand pe ea cu niste "produse" la care nimeni de pe Terra nu mai poate face competitie. Intentia Chinei de a deschide primele exploatari pe Luna a inflamat spiritele si acesta a fost de altfel unul dintre motivele atacurilor geofiyice dure la care aceasta tara a fost supusa..

2,- In realitate, al doilea razboi mondial s-a incheiat ceva mai tarziu decat s-a recunoscut oficial iar continutul acestui tratat real de pace nu a fost dat publicitatii pana in ziua de astazi; elita nazista nu a fost arestata si judecata iar marii industriasi germani pe care s-a sprijinit regimul nazist au fosr rand pe rand eliberati. In anul 1947 o "mare unitate de arme intrunite" (cum s-ar numi in terminologia noastra, sau "corp expeditionar" in terminologia NATO) s-a indreptat catre tarmul Antarcticii pentru a distruge ultimul cuib nazist. Surpiza lor a fost de proportii, pentru ca micul grup aflat in baza ce fusese construita inca din perioada interbelica, detinea si utiliza tehnologii mult mai avansate decat acelea de care dispuneau la acea vreme aliatii; este adevarat, germanii nu aveau acolo o armata ci un numar redus de aparate neconventionale iar grupul lor era de asemenea mic. S-a incheiat un armistitiu la repezeala si tot la repezeala "corpul expeditionar" s-a intors acasa in SUA. Abia in 1956, o flota mixta de vase militare americane si sovietice s-a deplasat inapoi in Antarctica pentru ca impreuna cu reprezentatii germanilor sa semneze Tratatul secret de pace prin care s-a pus capat practic celui de-al doilea razboi mondial. Din acel moment orice alta activitate au mai desfasurat aliatii prin Antarrctica a fost restransa si de natura stiintifica, nu "expeditii" militare de mare amploare.Se pare ca atunci si acolo s-ar fi luat anumite decizii cu privire la regimul juridic si militar al Lunii. De notat ca SUA aveau la acea data cel putin trei programe independente destinate organizarii unor "expeditii" militare de mare amploare pe Luna. Dupa evenimentele susmentionate, s-a renuntat la acele programe.

3,- Potrivit altor surse, in schema mai apare si interventia reprezentantilor civilizatiei terestre superioare, care desi a parasit in masa suprafata Terrei acum cca. 20.000 de ani, permanent de atunci a pastrat aici personal de supraveghere. Este foarte probabil ca la ei sa se refere aceia care afirma ca "extraterestrii ne-au contactat deja demult" ; partial adevarat probabil, in sensul ca au fost contactati dar nu de "extraterestri" ci tot de niste "terrieni" dar ai unei alte civilizatii decat cea actuala. Este de asemenea posibil ca si la solicitarea acestora Luna sa fi fost declarata "regiune neutra" si deci ocolita in mod deliberat.

In fine, Luna ne este aproape si daca veti urmari seria de lucrari de popularizare care va debuta in toamna acestui an, voi descrie destul de clar tehnologiile neconventionale destinate realizarii facile a insertiei pe orbita circumterestra joasa si de acolo deplasarea mai departe pe rute interplanetare si interstelare.

StarDust

#5
S-a discutat la summit-ul exopolitics 2009 despre un asa zis program spatial alternativ (ultrasecret) dezvoltat de catre, unele guverne actuale. Se afirma inclusiv ca noi, am avea deja baze secrete pe Luna si Marte. Imi pare rau dar eu nu pot fi de acord cu aceste afirmatii. Ar insemna ca tot ceea ce intreprind, NASA, ESA, JAXA... toate sunt doar praf in ochii nostri, doar niste programe menite sa ne amageasca si care mananca multe mil. de dolari, euro, etc. doar ca sa ne prosteasca pe noi. Imi pare rau, eu asa ceva consider o poveste SF. Sa nu fiu gresit inteles, m-as bucura tare de tot sa aflu ca noi dispunem de niste tehnologii extraordinare, pt. ca atunci, mai devreme sau mai tarziu (si dupa cate se pare nu f. tarziu...sper) aceste tehnologii, sau o parte din ele vor deveni publice, si multe se vor schimba.
Intr-adevar pe Luna se intampla lucruri dubioase, se pot observa lucruri dubioase, si sunt convins ca acestea nu au neaparata legatura cu noi. Cred ca mi-am mai exprimat opinia pe forum, ca Luna ar fi folosita de catre cineva ca si baza de observatii aproape de Terra. Sunt de acord cu posibila explicatie expusa in pct.3 din postarea lui Lucian Cozma
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Fr0styan

Orice s-ar zice despre luna, varianta oficiala si principala va fi extractia de Heliu-3(izotop non-radioactiv), rar pe pamant si mult pe luna, care ar urma sa fie utilizat pentru viitoarele reactoare bazate pe "fuziune curata" adica fara deseuri radioactive.

Lucian Cozma

Citat din: StarDust din  28 Iulie 2009, 09:39:58
Ar insemna ca tot ceea ce intreprind, NASA, ESA, JAXA... toate sunt doar praf in ochii nostri, doar niste programe menite sa ne amageasca si care mananca multe mil. de dolari, euro, etc. doar ca sa ne prosteasca pe noi. Imi pare rau, eu asa ceva consider o poveste SF.

Cam asa, dar cu o alta nuanta... Nu se zbat "ca sa ne prosteasca pe noi", nu asta este scopul- ci punerea la punct a unor tehnologii care sa nu le afecteze interesele. Interesul lor primordial este mentinerea ORANDUIRII SCLAVAGISTE in forma ei moderna, existenta in clipa de fata.
Tehnologiile publice trebuie sa se inscrie in urmatoarele criterii :
- sa ridice necesitatea permanenta a combustibililor, materiilor prime sau materialelor ce nu pot fi oferite decat de grupuri de monopol/olligopol ;
- sa nu aiba o prea mare fiabilitate, astfel incat sa fie necesara permanent oferta pieselor de schimb, intretinerea si exploatarea dispozitivelor tehnice sa presupuna permanent interventia unor grupuri care de asemenea "stapanesc" si controleaza anumite sectoare ale industriei;
- sa nu permita deplasarea facila pe distante prea mari si in niciun caz ZBORUL intr-un mod simplu, cu un consum energetic scazut.

Toate tehnologiile publice se vor inscrie in aceste criterii - ele nu trebuie sa deranjeze interesele marilor grupuri industriale care desfac la nivel global, produse si servicii asupra carora detin monopolul. Tehnologiile secrete de obicei se inscriu in urmatoarele caracteristici generale :

- extrag si fac conversia energiei mediului ambiental, prin intermediul unor dispozitive simple ce nu presupun intretinere in exploatare; din aceasta categorie facand parte aparatele de colectare/conversie a energiei electrice din aer si sol, celulele fotovoltaice ieftine (care nici nu au fost scoase inca pe piata desi au fost realizate de mai multi ani, piata fiind inca dominata de celule fotovoltaice deosebit de scumpe pe care putini si le permit...), aparatele de conversie a energiei nucleare "reci" (nu e vorba de asa-numita "fisiune la rece" ci de utilizarea energiei de legatura dintre nucleu si orbitali, acestea formand impreuna un sistem oscilant care lucreaza la o anumita frecventa, in conditii de rezonanta putand incepe sa emita electroni, acestia fiind captati si utiizati ca energie electrica) si multe altele;
- utilizeaza energia mediului ambiant pentru dezvoltarea cu foarte bun randament a lucrului mecanic, cum este de pilda cazul elicei/compresorului ciclonoidal inventat de Rudolf Liciar si Viktor Schauberger (metoda "vacuumpropulsiei") dar si a propulsiei aerodepresionare inventate si aplicate de Henri Coanda, dar si majoritatea schemelor de propulsie electrocinetica si magnetohidrodinamica bazate tot pe utilizarea anumitor proprietati ale mediului ambient din cadrul atmosferei inalte, al ionosferei, etc; toate acestea utilizeaza ENERGIA MEDIULUI AMBIENT pentru realizarea de lucru mecanic,- Coanda utiliza caracteristicile de presiune si densitate ale atmosferei joase, folosind energia acesteia pentru sustentatie si propulsie; la fel si "metoda vacuumpropulsiei" de tip Liciar-Schauberger, chiar la un randament mai bun decat in cazul lui Coanda; aparatele de tip MHD si electrocinetic utilizeaza de asemenea paturile ionizate ale atmosferei terestre superioare precum si proprietatea caracterisitica a Terrei de a fi un imens condensator electric cu armatura negativa in scoarta si armatura pozitiva in cadrul ionosferei si exemplele pot continua; pentru mai multe detalii poti lectura chiar lucrarile publicate de subsemnatul ("Romania si Arma Suprema" vol.I si II, "Romania secreta" iar tot de anul acesta voi mai publica si o serie de carti destinate TOCMAI popularizarii tehnologiilor neconventionale, dar nu cu speculatii ci cu date tehnico-stiintifice concrete, exemple din bibliografia de inventica, etc; daca intr-adevar vrei sa cunosti aceste tehnologii si nu doar sa-l iei pe NU in brate, in toamna acestui an vei putea achizitiona de pe piata de carte volumul intai al lucrarilor de popularizare ce ofera detalii si trimiteri bibliografice (de inventica) clare, descriind exact fenomenele fizice si principiile de functionare aplicate;
- sunt realizate in scheme relativ simple, pe baza unor fenomene care pot fi usor explicate stiintific; dispozitivele corespunzatoare contin cel mai adesea putine piese care sunt realizate din materiale "obisnuite" gasite pe piata, nu materiale rare ori foarte scumpe, putand fi cel mai adesea construite si de catre AMATORI, nu doar de uzinele ce "controleaza" astazi "industria constructoare de masini";
- nu au nevoie de carburant sau in niciun caz nu de carburantii petrolieri sau alti carburanti sintetici produsi de catre industrie; cel mai eficient combustibil (carburant/comburant) este APA,- catre finele vietii sale Traian Vuia a realizat primul amestec capabil sa utilizeze MASIV apa in cadrul combustiei, documentatia fiind preluata de cercetatorul si savantul roman Nicolae Moraru (cel care a mai creat si arma geofizica romaneasca din perioada 1963-1968, motorul magnetic din 1973, perfectionat succesiv in 1976, 1983 si 1992, etc); e un amestec simplu compus din 80% apa, 10% un carburant oarecare (de la rumegus de lemn si pana la alcool, uleiuri sau carburanti petrolieri ieftini, nerafinati) si 10% "aditivii termoionici"- trei substante chimice care asigurau ceea ce inventatorii Vuia-Moraru au denumit "combustia termoionica"; alte sisteme de propulsie ori energetice neconventionale utilizeaza AERUL, compus din azot si oxigen,- mai intai aerul este suprarocit si separat centrifugal (datorita diferentei de densitata si masa a oxigenului fata de azot) apoi oxigenul este ionizat in cadrul unor camere de radioinaltafrecventa (cu microunde) pana la formarea radicalilor atomici de oxigen, iar in final radicalii atomici sunt trimisi (prin utilizarea de camp magnetic) catre o "camera de resociere catalitica-centrifugata"; aceasta este un cilindru rotativ (pe axul sau longitudinal) cu pereti porosi, prin porozitatile peretilor fiind injectat centrifugal azotul semilichefiat (foarte rece); injectarea prin porozitatile peretelui rotativ a azotului lichefiat are doua roluri- protectia antitermica "peliculara" a peretelui interior al camerei de resociere dar mai ales CATALIZAREA FENOMENULUI DE RESOCIERE a radicalilor atmoici de oxigen, acest proces petrecandu-se cu o viteza mult mai mare decat in mod obisnuit, deci cu mare degajare de energie. Nimeni nu a putut sa explice de ce AZOTUL ACTIV (ionizat) are aceasta proprietate de a cataliza in mod deosebit resocierea radicalilor atomici de oxigen. Fenomenul se petrece si in mod natural in atmosfera terestra inalta, prin formarea fulgerelor de mare inaltime, care se iau nastere deasupra formatiunilor orajoase din troposfera si se duc pana sus de tot, la 90-150 Km. De fapt, odata cu formarea unor puternice descarcari verticale in cadrul norilor de furtuna de la cativa kilometri de sol, prin efectul Pinch, azotul din cadrul aerului este mai intai ionizat si apoi suflat cu mare viteza in sus, jetul de ioni de azot ajungand in paturile inalte ale atmosferei unde iau contact cu radicalii de oxigen care "populeaza" ionosfera; la acest contact, radicalii de oxigen se resociaza brutal cu degajare mare de energie sub forma de lumina si caldura, fenomenul aparand sub forma unor "fulgere" luminoase care strabat ionosfera. Acest fenomen a fost pentru prima oara observat de germani in perioada interbelica, pe timpul expeditiilor germane din Antarctica. Cel care a repodus fenomenele in laborator si a vazut despre ce este vorba, a fost fizicianul si inventatorul austriac Karl Nowak, mai tarziu acesta avand un rol foarte important in cadrul programelor secrete de cercetare patronate de SS- ul nazist, alaturi de Henri Coanda, doar in mica masura si indirect V. Schauberger, Richard Miethe si multi altii...

Am dat mai sus doar niste mici exemple asa... Faptul ca nu crezi in dezvoltarea in paralel cu stiinta si tehnica oficiala, a unei stiinte si tehnici secrete si de un nivel mult mai avansat, e o chestiune personala a Dumitale, care nu face decat sa reflecte nivelul cunostintelor despre tehnologiile secretizate. Nu-ti reprosez nimic, de altfel ar fi nedrept sa reposez unui om ca nu cunoaste tehnologii... secrete.
Pai tocmai de-asta si sunt "secrete", in sensul de a fi IGNORATE de publicul larg. Fiecare este liber sa-si formuleze si mentina opinia sa, nu ?

Dintr-o cauza sau alta, subsemnatul este ceva mai bine pus in tema in privinta acestor tehnologii secrete si tocmai de aceea imi permit sa vad lucrurile intr-o alta lumina. Si imi mentin opiniile impartasite in mesajele mele precedente.

StarDust

Citat din: Lucian Cozma din  28 Iulie 2009, 16:11:37
Cam asa, dar cu o alta nuanta... Nu se zbat "ca sa ne prosteasca pe noi", nu asta este scopul- ci punerea la punct a unor tehnologii care sa nu le afecteze interesele. Interesul lor primordial este mentinerea ORANDUIRII SCLAVAGISTE in forma ei moderna, existenta in clipa de fata.


Sunt perfect de acord, ceea ce am ingrosat, din afirmatia dvs. e si punctul meu de vedere.

Citat din: Lucian Cozma din  28 Iulie 2009, 16:11:37
Am dat mai sus doar niste mici exemple asa... Faptul ca nu crezi in dezvoltarea in paralel cu stiinta si tehnica oficiala, a unei stiinte si tehnici secrete si de un nivel mult mai avansat, e o chestiune personala a Dumitale, care nu face decat sa reflecte nivelul cunostintelor despre tehnologiile secretizate. Nu-ti reprosez nimic, de altfel ar fi nedrept sa reposez unui om ca nu cunoaste tehnologii... secrete.
Pai tocmai de-asta si sunt "secrete", in sensul de a fi IGNORATE de publicul larg. Fiecare este liber sa-si formuleze si mentina opinia sa, nu ?
Dintr-o cauza sau alta, subsemnatul este ceva mai bine pus in tema in privinta acestor tehnologii secrete si tocmai de aceea imi permit sa vad lucrurile intr-o alta lumina. Si imi mentin opiniile impartasite in mesajele mele precedente.

Absolut, tot ce am scris sunt doar opinii personale, si nici nu am avut pretentia ca ceea ce stiu eu e adevarul absolut. Nu sunt nici genul care il tin pe "NU" in brate. Trebuie doar sa mi se dovedeasca contrariul a ceea ce cred eu, si... "Jos palaria!"

Apreciez informatiile despre tehnologiile alternative, chiar am sa ma documentez, dar propun sa discutam despre ele in alt topic mai potrivit daca consideri ca e necesar.

Iar ca sa fim on-topic, am o intrebare, crezi, sau mai bine spus stii despre existenta unor baze secrete umane pe luna? Pentru ca despre asta discutam aici.
E suficienta o opinie, dovezi oricum nu poti sa-mi oferi   :-D
Multumesc!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Rayden

salutare,

aici sunt de acord cu Lucian.. in linii mari cam asta e si parerea mea despre tehnologiile secrete tinute sub cheie..
cred ca nu este exagerata afirmatia lui Dean ca avem o baza pe luna..si nici pe marte..
in vremuri mai indepartate, descrise in rig-vede, mahabharata, ramayana, etc..cat si descrierile mai ales despre continentul Mu, tehnologia era oarecum libera, cine avea cu ce, isi putea construi si se puteau plimba in voie..nu numai pe terra..ci si in afara ei..ba chiar se vorbeste despre oamenii care vizitau alti oameni din cer..si oameni din cer care veneau in vizita..
probabil cu acces la tehnologia "secreta" istoria s-ar putea repeta..cine stie?!

bafta,
Rayden

Lucian Cozma

Citat din: StarDust din  28 Iulie 2009, 17:19:53
Iar ca sa fim on-topic, am o intrebare, crezi, sau mai bine spus stii despre existenta unor baze secrete umane pe luna? Pentru ca despre asta discutam aici.
E suficienta o opinie, dovezi oricum nu poti sa-mi oferi   :-D
Multumesc!

Nu STIU de existenta unor baze umane pe Luna, sau chiar a Lunii in ansamblu ca baza spatiala... A STI inseamna a avea date exacte, certe, informatii tehnice, etc.
STIU insa despre istoria anumitor descoperiri stiintifice si inventii, unele dintre acestea fiind foarte vechi; de pilda unul dintre cele mai eficiente sisteme de propulsie aerospatiala, l-am gasit descris in detaliu cu mare acuratete in cadrul unui document vechi de cel putin 4-5 mii de ani, dar care era la acea data "copia" unor documente mult mai vechi. De asemenea, asa-zisa harta a lui Piri Reiss nu este altceva decat copia manuala (ingrijit executata, ce-i drept) dupa o cartografiere prin satelit realizata acum mai mult de 11.000 de ani...
In ce priveste Luna ca atare, unele cercetari destul de recente au demonstrat un fapt surprinzator de-a dreptul : nu cunoastem originea Lunii ci doar ca este compusa din ale materii decat Terra si este mult mai veche, unele esantioane tradand o vechime ce o depaseste pe cea terestra... cu cateva miliarde de ani; dar cercetatorii nu s-au grabit totusi sa traga concluzii neavand de altfel nicio baza de plecare in vreun rationament... De asemenea, nu stim cu exactitate cand si cum a ajuns Luna pe orbita in jurul Terrei si de ce se comporta ca si cum ar fi o sfera goala. Sunt multe intrebari care nu si-au gasit inca raspunsul iar incercarile unor "sceptici" de a da raspunsuri, au esuat rand pe rand.
Sunt tot felul de lucruri care nu pot decat sa te puna pe ganduri. STIU de existenta unei/unor civilizatii terestre care au existat aici inaintea actualei civilizatii si care au dovedit ca posedau tehnologii foarte avansate in comparatie cu actuala civilizatie umana, dar...
Nu as putea spune ca STIU actualmente de o baza umana pe Luna (exceptand cele 6 minuscule resturi din urma misiunilor Apollo 11, 12, 14, 15 ,16 si 17 intre iul.1969 si dec.1972) prin "baza" intelegandu-se o constructie fixa, provizoriu sau permanent populata. Daca as STI, as preciza exact UNDE SE AFLA pe Luna ori in subsolulu acesteia si datele tehnice...
Pot cel mult presupune ca ar putea exista, dar personal nu cunoasc astfel de informatii certe.

Probabil ca pentru a cunoaste astfel de date certe ar trebui sa fiu -  :-(

StarDust

Multumesc pt. acest raspuns detaliat Lucian Cozma!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

Citat din mesajul lui StarDust:
CitatS-a discutat la summit-ul exopolitics 2009 despre un asa zis program spatial alternativ (ultrasecret) dezvoltat de catre, unele guverne actuale. Se afirma inclusiv ca noi, am avea deja baze secrete pe Luna si Marte. Imi pare rau dar eu nu pot fi de acord cu aceste afirmatii.
Sublinierea de sus i-mi apartine, sunt de acord cu ce a spus mai sus. Nu cred ca exista baze pamantene pe Luna cu atat mai putin pe Marte.
Nu inteleg de ce oamenii cred ca, Luna, Marte, sistemul solar, ne apartine. Poate dam peste alta inteligenta (daca nu am si dat) care ne pune la punct, sa ne vedem de globul nostru ca altfel...
Adevarul este dincolo de noi

alexbr

Voi chiar nu intelegeti ca nu e vorba de o teorie ca am avea baze pe luna si pe marte, ci marturia unor oameni si documentele care ei le aduc.

jean

Care oameni? Ce documente? Cred ca nu intelegeti ce costuri si tehnologie implica aceste baze. Cum au carat toate cele necesare acolo? Si pentru ce? Luna ca si Marte este un pustiu inghetat. Pentru a exista asemenea baze trebuie sa existe un mare beneficiu, nu se fac doar de dragul calatoriei.
Adevarul este dincolo de noi