Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vietuitoare ce pot trai in conditii extreme

Creat de jean, 23 Iunie 2009, 22:44:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

  Am gasit un articol despre anumite vietuitoare ce pot supravietui in conditii extreme. Articolul este foarte interesant, si am ramas impresionat de capacitatea vietii de a se adapta la aceste conditii. Este posibil ca pe alte planete ce au conditii asemanatoare  celor in care traiesc aceste fiinte vii sa existe de asemena viata sub diferite forme. Din acest punct de vedere este interesant si instructiv studiul acestor fiinte, pe baza lor putem intui si descoperi mai usor viata pe alte planete. Poate extraterestri de care vorbim si tot ii cautam triesc in asemenea conditii mult diferite de mediul in care traim noi.
  Daca tinem cont de aceste extreme ale vieti, celebra ecuatie prin care se stabileste nr. de civilizatii dintr-o galaxie si care dupa parerea mea este mult prea restrictiva, va avea cu totul alte rezultate. Rezulta ca, exista un numar mult mai mare de civilizatii de cat rezulta din ecuatia respectiva. Articolul il gasiti aici:
http://www.descopera.ro/natura/4559704-cei-mai-duri-dintre-duri-vietuitoarele-extremofile
Cel mai mult ma impresionat urmatorul text:
Citat1. Larvele unor specii de musculiþe pot supravieþui timp de trei zile în nitrogen lichid. Temperatura nitrogenului lichid este de - 196 de grade Celsius.
Sursa citatului este urmatoarea:
http://www.realitatea.net/zece-lucruri-ciudate-pe-care-nu-le-stiati-despre-insecte_543117.html
Este chiar extaordinar!....Daca este si adevarat. Au trait la -196 grade celsius?
Adevarul este dincolo de noi

lylyt_ice

 S-au adaptat acelui mediu, sau au fost creeate special pentru a supravietuii acelui mediu? Acel D'ZEU, din cate se stie a creeat pe pamant intai vegetatia si animalele, deci nu poate fii vorba de o civilizatie decat din momentul in care a aparut OMUL! ATUNCI cand "OAMENII DE STIINTA" vorbesc despre civilizatii extra-terestre, banuiesc, ca nu se refera la: muste, larve si bacterii.... :?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

StarDust

#2
Eu sper ca forme de viata extremofile vor putea fi gasite in oceanul de sub crusta de gheata a satelitului Europa, a planetei Jupiter(deja o misiune care sa perforeze calota de gheata, e in stadiu de proiect), sau de ce nu, in subteranul planetei Marte.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

  Sa nu uitam si anumite vietuitoare ce traiesc in unele pesteri din Dobrogea. Ecosistemul de acolo fiind bazat pe sulf. Acestea ar putea trai, probabil, foarte bine pe satelitul IO, unde se gasesc cantitati mari de sulf. S-a constatat ca acest satelit are si o oarecare activitate vulcanica. Deci, zone unde temperatura este mai ridicata.
Adevarul este dincolo de noi

jean

  E roz-oranj, seamana cu o creveta si inoata la 180 de metri sub gheata, acolo unde specialiastii din echipa NASA nu se asteaptau sa gaseasca alta forma de viata decat microbi. Articolul complet poate fi citit aici:
http://stirileprotv.ro/stiri/international/extraterestrii-traiesc-sub-gheata-antarcticii-nasa-a-filmat-unul.html
Articolul este insotit si de un filmulet cu creatura respectiva. Aceasta descoperire mareste sansa de a gasi viata extraterestra pe anumite corpuri din sistemul solar.
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Am citit mai de mult un articol pe scientia.ro legat de limitele extreme in care se incadeaza existenta vietii pe Terra si am hotarat ca ar fi interesant sa fac cunoscut si altor persoane aceste limite.
De ce ne intereseaza aceste limite?.....Pai cunoscand in ce conditii exista viata pe Terra, limitele ei, putem sa ne facem o idee despre conditiile fizice de aparitie a vietii pe alte corpuri ceresti. Daca tinem cont de aceste extreme, ar putea exista viata in mediul fizic chiar si pe Venus. Locul unde sunt presiuni, temperatura mare, un mediu acid, etc. Nu cred ca, in cazul planetei Venus se poate pune problema existentei fiintelor asemanatoare animalelor si oamenilor, nu exista asa ceva acolo. Asa cum nu exista nici pe Marte. Dar fiinte mult mai mici ar putea exista. Mari surprize ne rezerva planetele mari si satelitii lor, cine mai apuca acele misiuni.


Extremele vieti pe Tera

7. Extremele vieţii pe Terra:

Cea mai fierbinte: Pyrolobus fumarii trăieşte la +113 C în Italia, în zona vulcanică.

Cea mai rece: Cryptoendoliths se dezvoltă la -15 C în Antarctica.

Cea mai mare radiaţie: Deinococcus radiodurans n-are nici o problemă cu un nivel ar radiaţiilor de 5Mrad sau de 5.000 ori mai mare decât cea care ucide un om.

Cea mai adâncă: 3,2 km sub pământ.

Cea mai acidă: pH 0,0 (cea mai mare parte a formelor de viaţă prezintă de 100.000 ori mai puţină aciditate).

Cea mai bazică: pH 12.8 (cea mai mare parte a formelor de viaţă prezintă de 1.000 ori mai multă aciditate).

Cea mai rezistentă în spațiu: Bacillus subtilis a rezistat pe un satelit NASA 6 ani.
Cea mai mare presiune: 1.200 atmosfere.

Cea mai sărată: 30% sare în soluţie, sau de 9 ori mai mult decât sarea din sângele uman (Haloarcula).

Cea mai mică: <0,1 microni, sau de 100 ori grosimea firului de par (picoplanctonul).

http://www.scientia.ro/blog-gabriela-costache/2536-zece-curiozitati-din-astronomie-5.html
Adevarul este dincolo de noi

jean

Pe Stiinta si Tehnica a aparut un articol despre anumite Organisme terestre pot supraviețui pe Marte. Citat din articol:
CitatMetanogenele, unele dintre cele simple organisme de pe Terra, pot supraviețui în condițiile existente pe planeta Marte, se arată într-un studiu semnat de Drd. Rebecca Mickol, biolog în cadrul Universității din Arkansas.
Mai multe cititi aici: http://stiintasitehnica.com/stiri/organisme-terestre-pot-supravietui-pe-marte/index.html

Interesant nu? Este foarte posibil sa se gaseasca anumite microrganisme acolo care supravietuiesc fara apa si oxigen.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

 Incet-incet se obisnuieste omul matur cu posibilitatea vietii pe Marte ca cei mici sunt obisnuiti cu extraterestri.
Mie imi pare un plan clar: cei mici care vor fi mari cand vor aparea alienii in carne si oase nu vor respinge si nu vor fi xenofobi asa cum sunt acum cei mari increzatori in unicitatea si maretia omului in fata naturii si a micimii lui in fata lui God..sau a lui Ma-God.
  Parerea mea...

Urban

... ar putea fi Omul un experiment "scapat de sub control"?

fiulploii

Citat din: Urban din  25 Mai 2014, 22:21:07
... ar putea fi Omul un experiment "scapat de sub control"?

  Poate ca ma insel insa am impresia ca Omul este un experiment scapat intentionat de sub control . Aparent suntem singuri , de sine statatori insa ..exista niste limite psi intre care suntem obligati sa actionam.
Parerea mea...