Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

magure/gorgane

Creat de parere, 22 Iunie 2009, 16:25:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

parere

istoric...despre ce e vorba? Sunt niste morminte ale migratorilor sau niste asezari ale civilizatiei Gumelnita de prin neolitic?
Exista o harta cu pozitia lor?

Kymosabe

#1
Posibil sã fi existând o hartã cu descoperiri  arheologice în care sã fie trecute zonele în care au fost gãsite astfel de morminte tumulare.
Dacã te pasioneazã acest subiect poþi folosi Google Earth  pentru a face noi descoperiri. :wink: Exista zeci de astfel de formaþiuni artificiale pe teritoriul României de care arheologii probabil nu au habar.  

În poza de mai jos spre exemplu sunt cei 5 tumuli din comuna Vladimirescu de lângã ºoseau Arad-Deva, care au circa 6 m în înãlþime.  



Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

fiulploii

Citat din: Kymosabe din  03 Iulie 2009, 21:05:23

Dacã te pasioneazã acest subiect poþi folosi Google Earth  pentru a face noi descoperiri. :wink: Exista zeci de astfel de formaþiuni artificiale pe teritoriul României de care arheologii probabil nu au habar.   


Arheologii cam au habar insa ...

Exemple doar doua :

In zona muntilor Surianu exista o cetate dacica nu prea popularizata unde s-a descoperit printre altele o trusa chirurgicala ( sec 1-2 e.n. ) ce contine scalpel si diverse tipuri de clesti . Tot acolo exista si un sanctuar dacic rotund - nu asa mare ca si la Sarmi , sanctuar care nu a fost dezvelit niciodata si nici nu va fi pentru ca ....
In aceeasi zona sunt si 3 tumuli mari din epoca bronzului care iar nu vor fi cercetati amanuntit niciodata .