Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica

Creat de Skywalker, 17 Martie 2006, 21:45:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

Si aici cu ce fel de obiecte este dotat un preot Maias ,casa nu mai vorbim de costumatia "moderna"
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Arckadii

lylyt. lamureste-ma cu ceva: pozezi un monitor? sau cum faci pozele astea? nu prea se intelege, de aia te intreb. ma gandeam ca poate exista o modalitate prin care sa le dai o claritate mai buna.
Ark

Anna

dap....si daca stam sa ne gandim la ce descriere aveau quetzalquatl sau viracocha.....tipic caucaziana...in special germano-vikinga....lucrurile se complica. ambii au propovaduit asemeni lui Iisus si au venit din zona Europei ca sa-i invete pe bastinasi sa fie mai buni si sa se iubeasca.
lucurile astea sunt dezbatute mai clar in "amprentele zeilor" a lui graham hancock. daca nu ati citit cartea...merita sa o faceti. incepe frumos cu harta lui piri reis...si ajunge pana la problema 2012. eu am cartea de vreo 5 ani in casa.

lylyt_ice

Stai ca-ti spun...iau cartea si fac poza cu camera (Webcam) Cu Skanerul nu pot face pt ca a ros Fluffel (catelul meu)cablul USB cind cumpar altul o sa trimet poze perfect facute.O.K.?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

entitate

nu stiu da stiti ori nu dar harta lui piri reis prezinta ceva foarte confuz care poate fi lesne asemanat cam cu ce vrea fiecare. daniken si dupa aia hraham au stilizat-o ca s-o faca sa semene cu un planiglob


cerceteaza si nu crede...

lylyt_ice

De unde scoti toate bazaconiile astea?Deniken de exemplu...aproape tot ce a scris si documentat,a fost in urma cercetarilor lui personale,Deniken,nu-i un autor de carti,este un cercetator infocat care a deschis ochii unora ca noi si a inchis gura multor istorici .
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Anna

entitate are clar ceva impotriva lui dankien. poate mai exagereaza si el, mai fabuleaza dar calitatile de vizionar trebuie sa i le recunoastem. chiar asa, ce dovada ai tu ca daniken a falsificat harta lui piri reis?? e o acuzatie grava pe care ai putea sa o lamuresti pe topicul destinat acestei discutii(cel cu harta lui piri reis). unde ai citit lucrul asta? sau poate ai studiat tu in particular. ar fi bine sa argumentezi. multumesc.

Skywalker

lylyt_ice a scris:
CitatDeniken,nu-i un autor de carti,este un cercetator infocat care a deschis ochii unora ca noi si a inchis gura multor istorici .

Eric von Daniken este de profesie jurnalist, nu scriitor, si cartile sale sunt scrise normal, din perspectiva unui jurnalist. E adevarat, a si calatorit, a si cercetat.
   Da, este un scriitor foarte controversat datorita cartilor sale, mai ales Amintiri depre viitor insa un lucru sa nu il uitam: el este promotorul paleoastronauticii. Care autor de dinaintea lui a studiat asa mult paleoastronautica, care a mai scris carti intregi de paleoastronautica?
Partial a mai exagerat el, dar per ansamblu, cartile lui ar cam trebui sa rescrie istoria umanitatii.

    Iar despre harta lui Piri Reis, misterul e ca arata continentele Terrei, vazute la o anumita inaltime deasupra orasului Cairo, nu mai stiu cat, exact asa cum aratau acm vreo 6000 de ani. Indiferent ca e fals sau nu, are o anumita bechime, oricum inaintea aparatelor de zbor...

nemo

Din pacate in realitate  la orice inaltime te vei ridica deasupra orasului Cairo nu vezi nici coasta Americii de Sud si nici Antartica ( proba se poate vedea daca mergi pe Google Earth) . Nu e mai putin adevarat ca harta lui Pirri Reis este o proiectie alungita si exagerata a unor tarmuri asa cum se vede din focalizarea unui glob intr-un punct de observatie situat la inaltime ( altceva decit proiectia uzuala Mercator, in care se proiecteaza un glob pe o suprafata plana = planiglob ) lucru care cu greu putea fi imaginat la vremea respectiva .  Ceva ceva din harta ar putea fi obtinuta daca ne-am plasa undeva la 40 grade latitudine sudica si 20 grade longitudine vestica in mijlocul oceanului Atlantic . Misterul ramane.

entitate

hai ca pana la urma ajungem undeva. bine ca suntem de acord in mare asupra lui daniken: exagereaza, ba chiar exagereaza mult, da' cateodata o mai si "plesneste". foarte tari consideratiile asupra terasei d ela baalbeck si a stalpului din aliaj din delhi

darkness

dar de oul din delhi nu spune nimic??!
v-as oferi eu mai multe date,dar nici eu nu stiu exact..stiu doar ca e realizat dintr-un material care nu se gasea in delhi si in lume...
umbla vorba ca e un meteorit,dar....

Anna

1: A disk shaped object is shining beams of light down on John the Baptist and Jesus - Fitzwilliam Musuem, Cambridge, England - Painted in 1710 by Flemish artist Aert De Gelder. It depicts a classic, hovering, silvery, saucer shaped UFO shining beams of light down on John the Baptist and Jesus. What could have inspired the artist to combine these two subjects?

2:This cave painting is c.10,000 BC and is from Val Camonica, Italy.
It appears to depict two beings in protective suits holding strange implements.

3:In this painting found on a wood drawer from furniture kept at the Earls D'Oltremond, in Belgium, Moses is depicted receiving the tablets of the Ten Commandments, with "flaming horns." Several equally flaming objects are in the sky before him. The date and artist are unknown.




Anna

Extraterestrul de la Manastirea Tutana1 Mai 2007
Laura Ilie

Pe o caramida din exteriorul lacasului de cult este desenat un personaj pe care satenii il considera nepamantean.
In satul argesean Tutana se afla o manastire de pe vremea lui Vlaicu Voda. Lacasul este amplasat intr-un decor deosebit, cu padurea aproape, dar principalul punct de atractie este o caramida din zidul exterior pe care pare a fi scrijelit un extraterestru.
,,Manastirea asta este comparabila cu Biserica Domneasca din Curtea de Arges sau cu alte biserici de aceeasi valoare din tara. Numai ca ea e mai putin cunoscuta", spune preotul Gheorghe Baranescu, care este si primar al comunei.

Desen vechi de peste 400 de ani

,,Aici a fost o fortificatie serioasa de pe vremea lui Mihnea Turcitul. Noi am incercat sa redam stralucirea bisericii. A fost sparta de tot de cutremure si nu a avut pictura. Acum arata bine si am reusit sa aduc aici fosti presedinti, prim-ministri si alte personalitati. Ar merita sa stie lumea de ea". Preotul primar e tare mandru de Manastirea Tutana, ca toti satenii de altfel.

Caramida din zidul bisericii, pe care este pictat ,,extraterestrul", starneste zambete localnicilor. ,,Mama, ei zic ca nu e om acela care e pictat acolo, pe biserica. E imbracat asa, altfel, e calare pe ceva. Lumea zice ca e un d-acela, istraterestru, ce naiba o mai fi si acela... Nu e de pe pamant", e convinsa Maria Dumitru, 75 de ani.
Batrana locuieste aproape de biserica si vine la slujba ori de cate ori e sarbatoare. Gelu Tenescu spune ca pe zid e desenat un cosmonaut. ,,E echipat cu echipament individual de zbor. Asa cred, ca e extraterestru".
Pe zidul exterior al bisericii, pusa mai ferit, preotul Baranescu ne arata caramida cu pricina. ,,Pare sa fie un cosmonaut, dar nu putem sti. Au venit istorici si au facut fotografii, dar nu au descoperit nimic. Caramida asta are peste 400 de ani. A fost scrijelita in crud, se vede. Cand am refacut zidurile am avut mare grija de ea si am pus-o aici".

,,Un mister neelucidat"

Nicolae Moisescu, fost director al Muzeului din Curtea de Arges, a studiat desenul si stie foarte multe despre Manastirea Tutana, pe care o considera ,,foarte valoroasa pentru istoria poporului roman". In opinia sa, desenul este misterios. ,,Nu as fi de acord ca este un astronaut. Este, clar, un desen pe care nu l-a descifrat nimeni, un mister neelucidat".
Personajul desenat are casca de protectie cu viziera, costum inchis cu fermoar si e calare pe un aparat de zbor. In apropierea bisericii se afla si un turn inclinat, caruia primarul ii spune ,,turnul de la Tutana", si crede ca seamana cu cel de la Pisa.
In perimetru mai sunt si cateva ruine. Este vorba despre prima scoala din zona si despre chiliile calugarilor, afirma primarul, ansamblul fiind in secolul al XIV-lea unul dintre cele mai importante din tara. Acest desen ii determina pe localnici sa creada ca zona lor a fost vizitata de extraterestri.

IMAGINE MISTERIOASA

Desene rupestre pe Biserica Cetatuia

In comuna Cetateni, Arges, se afla Manastirea Cetatuia Negru-Voda. Cu ocazia unor sapaturi arheologice, in zona s-a descoperit un important complex arheologic geto-dacic care dateaza din secolul V i.Ch.
Pe unul dintre zidurile bisericii se disting, incrustate in piatra, trasaturile unui cavaler calare pe un cal. Specialistii spun ca ar fi vorba despre un desen din perioada traca. Din acest motiv, imaginea este cunoscuta si sub denumirea de Cavalerul Trac.

Eu nu prea inteleg ce reprezinta imaginea asta :roll:

Anna

Indienii Kaiapo din jungla amazoniana a Braziliei, venereaza un zeu destul de ciudat.
In mitologia lor, el a venit din cer intr-un vehicol care facea un zgomot ingrozitor, si deasemeni avea arme ce puteau transforma totul(copaci pietre etc) in....praf!
Bep Kororoti, a stat impreuna cu ai sai nepamanteni ceva vreme printre bastinasi impartasindu-le multe din stilul lor de viata. Ce i-a uimit pe indieni au fost dispozitivele lui magice, inclusiv puetrea de a gasi persoane cu ajutorul unei raze de lumina(!)
Cativa indieni din acest trib au fost dusi la Rio de Janeiro sa vada lumea oamenilor albi. Au fost oarecum surprinsi dar surpriza cea mare s-a produs cand au ajuns sa viziteze expozitia dedicata misiunii Apollo13. La vederea cosmonautilor acestia au exclamat: e el! e Bep Kororoti!
In amintirea acestui zeu venit de cer, indienii fac ritualuri, in care se imbraca si se misca asemeni unui astronaut modern.

lylyt_ice

   ....si ginditi-va ca saracii de ei s-au rugat la acel typ si au facut ritualuri si jertfe de animale ,crezind  ca acest dumnezeu,ii ajuta si le asculta rugamintile,"de acolo...din cer"!Credeti ca noi suntem mult prea departe de ei?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?