Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Misterioasa disparitie a Regimentului 14 Norfolk

Creat de klingonianul mascat, 26 Aprilie 2009, 20:41:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

klingonianul mascat

Am citit mereu despre disparitii misterioase, dar ceea ce urmeaza este de-a dreptul halucinant, in masura in care sursele mele de documentare sunt credibile.
In vara anului 1915, in luna august mai exact, primul razboi mondial era in toi iar trupele britanice, neo-zeelandeze, australiene si sud-africane constituite intr-un corp expeditionar debarcasera la Gallipoli, in estul Turciei. Printre unitatile debarcate se numara si regimentul 14 Norfolk care in ziua fatidica a disparitiei sale trebuia sa urce un deal pana la o anumita cota.
"In primul razboi mondial un regiment britanic avea intre 800 si 4000 de oameni, dotati cu carute, tunuri, furgoane." (Doru Davidovici, "Lumi galactice").
In zorii zilei de 28 august 1915, Regimentul Norfolk, alcatuit la acea data din soldati profesionisti englezi, alaturi de voluntari canadieni si neo zeenlandezi, a primit ordinul de a intra in actiune odata cu rasaritul soarelui. Regimentul era la acea data sub comanda colonelului Sir Horace Beauchamp. Colonelul trebuia sa conduca atacul prin care fortele aliate intentionau cucerirea unui punct strategic, denumit Dealul 60, detinut de turci. Pe ambele parti ale liniei frontului, fortele engleze si cele turcesti asteptau cu infrigurare inceperea ostilitatilor, insa spectacolul ce avea sa se infatiseze ambelor parti beligerante, urma sa declanseze stupoare, uimire si stare de soc pentru toti martorii vizuali. Odata cu inceperea marsului soldatilor din Regimentul Norfolk catre directia cotei Dealului 60, din inaltul cerului, fara nici cel mai mic zgomot, au aparut brusc, ceea ce miile de martori oculari au descris drept opt "nori" ciudati, de forma alungita, asemanatoare cu a unei paini de culoare gri-metalica.
"Pe masura ce soldatii britanici, alaturi de cei turci, urmareau stupefiati straniul spectacol de pe cer, soldatii si ofiterii Regimentului Norfolk pareau a nu observa desfasurarea norilor ciudati aflati deasupra lor, vazandu-si in continuare de mars si pregatindu-si armele pentru un eventual atac la baioneta. In timpul acesta, activitatea celor opt "nori" a inceput sa se modifice. Daca pana in acel moment "norii" stationau unul deasupra celuilalt, pe masura ce Regimentul se apropia de cota pe care trebuiau sa o cucereasca, neobisnuitele formatiuni de pe cerul Turciei au inceput sa urmareasca soldatii, plasandu-se deasupra lor. Notele capitanului Frederick Reichard, singurul ofiter britanic care a avut prezenta de spirit de a-si nota straniile evenimente din acea zi, descriu incredibilul. La propriu...
"Pe masura ce baietii nostri se apropiau de cota detinuta de turci, au inceput cu totii sa-si pregateasca armele si mastile de gaze. Atunci am observat cu totii unul dintre ciudatii nori ce isi schimba consistenta, devenind parca metalic. Ei bine, acest nor a inceput sa coboare incet deasupra zonei spre care se indreptau baietii nostri. Nici acum nu-mi pot explica de ce soldatii Majestatii Sale pareau a merge ca si cum nu vedeau nici fenomenele de deasupra lor, nici norul metalic care se apropia de ei. Deodata norul a parut ca isi schimba compozitia, devenind cumva difuz si prafos. Incet, a inceput sa se aseze deasupra camarazilor nostri pana cand acestia care au marsaluit direct catre el. Nu ne venea sa credem ca suntem martori la asa ceva".(sursa: descopera.ro)

Se pare ca in armata britanica astfel de intamplari nu sunt rare. Tot in cartea lui Doru Davidovici este un pasaj referitor la disparitia similara a unui pluton de geniu in Sudan in anul 1898.
Acum ma intreb, de ce aveau nevoie "alienii" respectivi de atatia soldati englezi? Oare au fost un fel de cobai pentru "ei"?
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

ReBorn

interesant e ca la terminarea razboiului Marea Britanie a cerut Turciei eliberarea prizonierilor si implicit a Regimentului 14 Norfolk. Raspunsul primit a fost stupefiant : turcii nu au capturat niciodata acest regiment ...
Romania e cel mai frumos lucru care li s-a putut intampla romanilor !
Man should be wath he was born to be .. free and independent ! - Jhon Fritzgerald Kennedy

lylyt_ice

 Mai interesati-va de , asa numita "disparitie moleculara" si de cutia neagra a lui Hänri Coanda, si de permutarea batalioanelor Rusesti la Prut cand au vrut sa intre in ROMANIA!!!  E un subiect...mai complicat si nu doresc s-al dezvolt. Cautati fiecare......
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?