Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Black holes

Creat de StarDust, 23 Aprilie 2009, 21:19:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Nu la acel bun simt ma refeream - ci la o logica a bunului simt.


Solutia Schwarzschild spune ca orice corp are o raza in care lumina nu mai poate iesi din spatiul curbat de masa - existant o solutie interna pt corpuri cu masa "mica" ( Soarele are raza Sw = 2.9 Km iar pamantul aproximativ 1cm ). Numai in cazul in care raza Sw este mai mare ca si raza obiectului cosmic avem o GN  ( e pe undeva pe aici un paradox - adica  exista o anumita forma a materiei "condensata" altfel decat in restul Universului care da prin calcule o masa atat de mare incat solutia este supraunitara raportata la raza corpului studiat ...)

Si totusi (am uitat  :-D) de ce in toate ecuatiile si demonstratiile matematico-fizice in care "ne jucam" cu Universul folosim viteza luminii la patrat.


abyss

Nu mă pricep la fizică avansata daR la LHC au pocnit intre ei protoni sau ce erau și au ieșit din ei pe lângă fotoni sI altele și gravitoni sub forma a 2 vortexuri repulsive. Iar la LHC nu spuneau ca prin ciocnire creau o mica gaura neagra deschisa un timp foarte scurt?

jean

Uite ce am citit eu intr-un articol
CitatCu cât o gaură neagră este mai mare cu atât densitatea ei scade., însă găurile negre super-masive pot avea densităţi nu mai mari ca cea a ....apei!
Articolul a fost pe:
http://www.stiinta.info/cum-se-evapora-gaurile-negre-prin-radiatia-hawking/news/1148/103/
Din pacate am cautat acolo si nu am mai gasit articolul respectiv.
Daca luam in calcul cele de mai sus rezulta ca, in interiorul gauri negre nu este o supa super densa, materie sfaramata si super compresata datorita gravitatiei.
Atunci unde este adevarul?.......Din pacate mai avem multe de invatat. Peste multe generatii omenirea va afla ce reprezinta cu adevarat acele entitati cosmice numite de savantii nostrii ,,gauri negre". Vreau sa cred ca, gaurile negre sunt momentan in mintile lor. Eu nu sunt de acord cu ei. Vedem efectele, dar inca nu stim ce le genereaza.
Adevarul este dincolo de noi

Arhanghelul

#93
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05