Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Teoria conspiratiei despre crestinism.

Creat de Leonard, 19 Aprilie 2009, 11:24:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Crezi in dumnezeu?

Da
30 (78.9%)
Nu
8 (21.1%)

Numărul total de membrii care au votat: 38

Guest

Si ce e trist e ca de cate ori vorbesti cu cineva despre religii, mereu sunt ei cei care au dreptate si sunt mai bine informati, si chiar daca nu s-a pus problema cine are dreptate si cine nu, tot ei sunt cei care trebuie sa catalogheze/sa puna etichete/sa dea sfaturi si nu in ultimul rand sa creeze tensiunea dintre cine stie mai mult si cine nu. Daca ai citit carti nu e bine, ca traiesti in lumea cartilor, si daca n-ai citit o carte, te pune totusi s-o citesti, ca ei au citit-o deja si d-aia sunt mai destepti.
Cred totusi ca inainte sa avem pareri intelectualizate sau "puteri" ar trebui sa stim mai mult despre bunul simt, si despre respectul fata de orice om. Am mai zis asta. Degeaba exista orice cunoastere daca nu e bunul simt.
Sper ca nu e offtopic, doar ca observ ca in ultimul timp, daca am nevoie de ceva mi se da repede. Adica acum am avut nevoie de o informatie si de o discutie despre asta, si aici voi vorbeati despre asta.
Sa aveti toti o saptamana superba! :star: :star: :star:

abyss


Florin Croitoru

Ce pãreri intelectualizate, X? Ia dã-mi tu un exemplu de pãrere neintelectualizatã ºi pe urmã intelectualizeaz-o ca sã mã prin ºi eu ce e asta.Mulþumesc pt sfaturile date.Mã voi strãdui sã am bun simþ ºi mai mult decît pînã acum.
Titlul topicului e agramat. Nu trebuia spus "Teoria conspiraºiei despre creºtinism" ci Teoria conspiraþiei împotriva creºtinismului. Spunem  de ex "conspiraþie împotriva lui Napoleon, Ceauºescu, Hitler etc", nu "conspiraþie despre aceºtia".
Mai sînt ºi alte topice cu titluri agramate. Ar trebui corectate de cãtre moderatori.

Guest

Ma refeream la tipul de oameni care se comporta si vorbesc de parca le-ar stii pe toate, doar pentru ca au citit cateva carti pe subiectul respectiv. Niciodata n-o sa stim ce s-a intamplat in trecut pentru ca n-am fost acolo, si chiar daca am fi fost, suntem subiectivi. Religia e un subiect delicat si nu ar trebui sa ne impunem punctul de vedere in mod arogant sau sa incercam sa convingem pe cineva ca sistemul nostru de credinte/concepte este mai bun decat al lor, altfel spus, "sa-i demontam". Mereu cineva care este cunoscator si intelept va fi si modest. Si sa nu mai spun ca trebuie sa lasi pe fiecare sa se dezvolte in ritmul propriu, sa invete singur, sa descopere, nu sa-i "bagi pe gat" ce crezi tu(la modul general)ca este mai bine/mai corect. Nu trebuie sa ne demonstram nimic unul altuia pentru ca nu despre asta e vorba!
Daca ai citit o carte recent si vrei sa-ti impartasesti experienta cu ei, sa le spui ce-ai mai aflat, o sa-ti spuna ca e ceva neinteresant, iar apoi sa continue discutia sterila despre "ei", iar daca n-ai citit o carte, trebuie s-o citesti! Pentru ca si "ei" au citit-o, si asta le da lor dreptul sa se poarte asa cum se poarta.
Pareri intelectualizate= o parere modesta, dar facuta "speciala" pentru ca si autorul se crede "special".
Am ajuns la concluzia ca OMENIA este tot ce conteaza! Nu cate doctorate are persoana aia.
Ceea ce am povestit este dintr-o experienta personala, care nu se va mai repeta :-D

Sa aveti o saptamana calduroasa, chiar daca afara este frig!

Florin Croitoru

Aha, deci asta înþelegi tu,X, prin pãrere intelectualizatã. Este o înþelegere personalã a expresiei. Sã ºtii cã de obicei prin expresia " a intelectualiza" este exprimat altceva.Înseamnã a prezenta complicat ºi cu un vocabular elevat un subiect care poate fi foarte bine simplu prezentat. Am bãnuit cã tu nu ºtii asta ºi de aceea am ºi întrebat.
Cei care au citit o carte sau mai multe pe subiectul respectiv ºtiu evident mai mult decît cei care nu au citit. Însã tu ai dreptate dacã crezi cã oamenii inteligenþi care nu au citit pot foarte bine sã-ºi dea seama  ce este principal într-un subiect sau  ce este fals.Degeaba carte multã dacã minte nu-i; aici ai dreptate.
2) Nu toþi dintre cunoscãtori sînt modeºti.Sînt numeroºi artiºti, poeþi,oameni de film, care nu sînt modeºti deloc, dimpotrivã.
3) Tu descrii foarte bine pe idioþi cînd vorbeºti despre cei cu pãreri intelectualizate.La origine cuvîntul idiot este din Grecia anticã ºi însemna acolo om care ia în seamã doar propriile idei.
4) aºa este: omenia este mai imortantã decît pregãtirea cuiva.
5) despre trecut unii ºtiu mai mult, dar ºi aceia se înºealã de multe ori. Alþii înºealã voit; toarnã minciuni. Dacã istoria ar fi o ºtiinþã atunci istoricii ar fi de acord asupra unor evenimente din trecut. De ex istoricii din România ºi din Ungaria ar fi de acord asupra istoriei Ardealului
.În mare mãsurã ºtim ce a fost în trecut ,dar mult deformat pt cã istoricii scriu aºa cum politicienii care au puterea le spun. Sînt promovaþi doar istoricii, artiºtii, jurnaliºtii, colaboratori cu puterea. Ceilalþi sînt marginalizaþi, ignoraþi, ostracizaþi ºi chiar închiºi sau eliminaþi fizic.

Guest

Aveti dreptate! Va dau un exemplu personal: pe mine cand ma intereseaza un subiect si abia incep sa-l studiez, ma simt bine si cred ca o sa-l termin repede, in maxim 2 ani. Daca ma intreaba cineva despre noul meu hobby, spun tot ce stiu cu un mare entuziasm. Totusi, daca trec mai multi ani, si citesc si aplic tot mai mult din domeniul respectiv, imi dau seama ca nu stiam atat de mult acum 5 ani comparativ cu cat stiu acum. Imediat, imi dau seama de propria mea "limitare". De aceea, cred ca un om daca este arogant, el nu stie defapt atat de multe, si vrea sa-si mascheze propria neputinta ca sa para mai "cool", si iarasi intervine competitivitatea/tensiunea dintre cine stie mai mult si cine nu, desi nimeni nu a pus problema asta. Niciodata nu m-au impresionat arogantii!
ONTOPIC:
Despre parerile intelectualizate vis-a-vis de religie: da, ar putea sa-si exprime ideile in cuvinte mai simple, dar pentru ca sunt increzuti, cred ca nu merita sa se exprime intr-un limbaj accesibil, si aleg "limbajul regal", care defapt este o umplutura de cuvinte pompoase, menite sa infrumuseteze cele 3 lucruri pe care le stiu :-D

Florin Croitoru

bun, am înþeles. Aºa este.
Acum aº vrea sã ºtiu ce conspiraþie se þese în prezent împotriva creºtinismului?

Guest

Eu presupun ca impotriva spiritualitatii in general. Cred ca toate religiile sunt atacate, si pe langa asta, si traditiile si cultura fiecarui popor. Spun asta din ce am observat la alte popoare a caror limba o studiez. Este mare pacat!

Tayka

Spiritualitatea e una iar religiile sânt cu totul altceva D-le X-Iar dacã spiritualitatea face parte din bunele carctere ale fiinþei OM,apãi religia este o piatrã de moarã legatã de gâtul acestui biet OM dea-lungul veacurilor.Personal sânt adept(convins)al creaþiei,dar nu pot accepta ca niºte oameni în general perverºi,semidocþi,ipocriþi,etc.
sã se erijeze în exponenþi,purtãtori de cuvânt (ºi de cruce )ai CREEATORILOR DE OAMENI.ei fiind de fapt cel mai mare blestem pe capul omenirii,pe care nu au reuºit decât sã o înfricoºeze ºi sã o þinã în beznã atâþia amar de ani cu o teribil de simplã poveste trunchiatã ºi rãstãlmãcitã dupã vânturile vremurilor.Lumea modernã sa cam sãturat de cler ºi religii,începutul e greu,cãci clerul a fost dintodeauna(bastonul)de sprijin al conducãtorilor.ªi iatã de aceia
D-le X-mã amãrãºte faptul cã tocmai un om ca dv.care studiaþi limbile altor popoare generaliyaþi spiritualitatea afirmând cã religiile sânt atacate.Staþi liniºtit stimate domn cãci omenirii îi va mai mai trebuii încã multe eforturi pânã va scãpa de aceastã nenorocire dar sã fiþi convins cã VENI-VA VREMEA VREMIILOR.când adevãrul papei ascuns cu atâta strãºnicie va scos la luminã.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Guest

Tayka, stiu ce vrei sa spui, eu inca cercetez, nu ma pronunt in privinta religiilor sau a altor dicipline. Imi place sa le studiez si ma intereseaza mai multe domenii. Eu vorbeam despre niste prieteni, experiente personale, nicidecum despre cler. Binenteles, ca exista exceptii mai "triste".

horia2008

Tayca, nu cred ca religia este o piatra de moara legata de gatul Omului, ci, precum spui si tu, exponentii ei (sau mare parte din ei, ca sa nu generalizam, caci iarasi nu e drept) papi, popi si alti asemenea lor si stapinului lor care au facut toate relele mentionate; nu cred ca religiile sunt chiar cu totul altceva fata de spiritualitate

Florin Croitoru

deci nu aveti nimic palpabil.Vorbiti sa va aflati in treaba, d-le X. ati afirmat ca este o conspiratie imp crestinismului.am intrebat care este acea conspiratie; cine conspira si cum adica ce anume face. Dv o dati in diverse cu afirmatia ca e o conspiratie impotriva spiritualitatii. Cine conspira? de aici trag concluzia logica : cei ce conspira nu au deloc spiritualitate caci e absurd sa conspire imp spiritualitatii lor insilor. Cine sint aceia?
Nu mai vorbiti in general fara sa spuneti nimic.

Tayka

HORIA 2008-cu toþii sântem liberi a cugeta ºi a ne forma ideia de viaþã asa cum credem de cuviinþã,ºi cred cã ai observat cã nu m-am adresat deloc enoriaºilor ci cleru-lui.Este foarte adevãrat cã dea lungul istoriei sale religia creºtinã a fost, în general vorbind,pentru majoritatea oamenilor necãjiþi ºi asupriþi un refugiu,un anestezic,o speranþã,dar atât-în rest iluzii,nimic-absolut nimic concret asa cum face un savant,inventator,care oferã ceva lumii;un bec electric,o maºinã cu aburi,ºi lui nu i se închinã nimeni,-Nu sânt adeptul lui Coruþ,mai ales cã acesta în urmã cu 10 ani avea o opticã despre religia creºtinã complect diferitã,de asemeni eu sânt convins cã am fost creeaþi,de entitãþi superioare care controleazã sistemul solar,ºi poate chiar galaxia,ºi tocmai de aceia nu pot sã cred cã aceste fiinþe atât de inteligente ne-au aruncat pe pãmânt blestemându-ne ºi ameninþându-ne cu aceastã nenorocitã poveste trâmbiþatã de niºte oameni convinºi de neadevãrul ei,dar trãgând foloasele de pe urma ei.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

horia2008

De acord cu tine Tayca, oamenii (orgoliosi, mandri, avizi de putere si bani, egoisti) sunt raul, iar prin religie inteleg invataturile si valorile promovate de Isus (smerenie, bunatate, iubire) si nu in ce a transformat-o biserica/oamenii cu dogmele ei

Florin Croitoru

aloooooo....., ia vedeþi despre ce e acest topic ºi nu mai bateþi cîmpii cu entitãþile superioare din capul vostru.Controleazã dracu sistemul solar !!
Am impresia cã nici nu vã puteþi concentra pe un subiect ºi de aceea sînteþi pe aripile închipuirilor.Realitatea e cã habar nu aveþi de vreo conspiraþie ÎMPOTRIVA creºtinismului, dar vã aflaþi în trebã boscorodind religie, pe oamenii avizi de putere, pe cei egoiºti etc. Vedeþi cã e alt topic pt asta.
Dacã nu ºtiþi ceva de aceastã conspiraþie spuneþi cã nu ºtiþi sau nu spuneþi nimic.
Vãd cã e bine mersi creºtinismul.Biserica Catolicã de ex e mai bogatã ca oricînd. Aproape 80% din cei întrebaþi aici pe forum s-au declarat credincioºi. Nu vãd nici o conspiraþie.