Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Astronomie - Stiri

Creat de jean, 01 Aprilie 2009, 23:34:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

roxaline

"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

terraflorin

Citat din: lylyt_ice din  29 Noiembrie 2013, 04:57:38
Dupa cum pare...Ison (sau o parte din Ison) a trecut, nu a fost distrusa...

http://www.kometen.info/2012s1.htm
Unii încă nu renunţă la ''apocalipsa'' ison-ică!  :-D

lylyt_ice

 Unii? Ce vrei sa spui?  :-D
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

roxaline

Citat din: terraflorin din  29 Noiembrie 2013, 11:14:50
Unii încă nu renunţă la ''apocalipsa'' ison-ică!  :-D

Faptul ca ceva asupravietuit binisor ... e un fapt.
Faptul ca @Sungrazer scrie ceva interesant pe tweeter .. iar este un fapt. Cu atat mai interesant cu cat Sungrazer este totusi ... "de meserie".

CitatSungrazer Comets ‏@SungrazerComets 1h ago
That rocky/dusty remnant of comet #ISON seems like it's getting a tad brighter... So, umm... did I mention that comets are like cats?? o_O

Sungrazer Comets ‏@SungrazerComets 9m ago
Matthew Knight and I have looked at literally a couple of thousand sungrazing comets. We've NEVER seen one behave like #ISON. Astounding!

Sungrazer Comets ‏@SungrazerComets 7m agp
"The more images we see, the less certain we are"

Eu sunt "pisica uitandu-se la calendar" si nu astronomul profi sau amator ... dar tot sunt curioasa sa inteleg de ce imaginile si informatiile din ultimele 12 ore au fost atat de controlate, controversate,contradictorii cand , in teorie, este doar o "banala minge de gheata murdara" si stiinta stiintificeasca stie totul. 
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

roxaline


CitatSo while our theory certainly has holes, right now it does appear that a least some small fraction of ISON has remained in one piece and is actively releasing material. We have no idea how big this nucleus is, if there is indeed one. If there is a nucleus, it is still too soon to tell how long it will survive. If it does survive for more than a few days, it is too soon to tell if the comet will be visible in the night sky. If it is visible in the night sky, it is too soon to say how bright it will be...

I think you get the picture, yes?

We have a whole new set of unknowns, and this ridiculous, crazy, dynamic and unpredictable object continues to amaze, astound and confuse us to no end.
:roll: :star:

http://www.isoncampaign.org/karl/schroedingers-comet
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

Xanadron

#350
Aluzii (sau iluzii? :-D) aparent incitant de discutat, dar cam antiproductiv, fiindca nu vad nici macar una bucata presupunere argumentata cumva - hazardat sau nu, ca-n cazul celebrei cindva Elenin, acum complet uitata, cum o sa fie si Ison. :star:

Mai scurt: mi-am pierdut aiurea o groaza de timp cu... debunkerizarea presupusei "nave spatiale" Elenin :ufo: la vremea ei, asa ca pozitia care-mi pare acum ideala e... lasarea pe tinjeala. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mariusvlad

#351
Citat din: mariusvlad din  28 Noiembrie 2013, 22:58:58
Bye Ison.
http://science.nasa.gov/media/medialibrary/2013/11/28/sundiver_anim3.gif
Sau nu? Initial am vazut-o plonjand in soare urmand o ejectie coronara masiva dar acum ma uit la ea pe SOHO cum isi continua drumul. Hmmmm....
Vor urma vreo 30 de zile interesante in care prezicatorii vor avea o paine de mancat, se vor mai vinde cateva buncare si noi vom avea ce povesti.

Aliosa

Citat din: mariusvlad din  29 Noiembrie 2013, 15:56:29
Sau nu? Initial am vazut-o plonjand in soare urmand o ejectie coronara masiva dar acum ma uit la ea pe SOHO cum isi continua drumul. Hmmmm....
Vor urma vreo 30 de zile interesante in care prezicatorii vor avea o paine de mancat, se vor mai vinde cateva buncare si noi vom avea ce povesti.

http://www.nasa.gov/news/index.html
http://www.nasa.gov/content/goddard/comet-ison-may-have-survived/
Au actualizat si stirile ..... si iar demonstreaza cum , ca nu au habar de ce si cum se intampla :D

roxaline

Pe primul link este inregistrarea cometei Lovejoy. Uitati-va la coada cometei, e "conform teoriei" , pe partea opusa soarelui.

http://imgur.com/o5Va5Nw

Pe al doilea link  se vede "iesirea" cometei Ison si miscarea diferita fata de ceea ce este in video-ul anterior.
Ison Update: Fragmented Ison serverly spinning out of Control

Alt link ... si alte curiozitati:
ISON Regaining Tail and Charge.

Si acum alte "chestiute":
- ceva ce lipseste ( imagini, info) din inregistrarile oficiale : ISON Update 14c by CanadianGreekMe
- serverele NASA & co au fost out pentru aprox 2 ore

OK. Io mi-s zero barat la tehnica DAR .. inteleg cate ceva in ale comunicarii:

1) Tre' sa fii tampit complet sa ai probleme cu serverele taman pe varful unui eveniment precum o cometa; nasa-istii sunt orice numai tampiti nu. So .. mi-e greu sa cred faza cu cazutul serverelor.
2) Daca te astepti la ceva ce nu ai vrea sa fie vazut / inregistrat, atunci se explica orbirea temporara.
Semnele sunt clare si pentru cineva ca mine, ne-educat in ale stiintelor stiintificesti. De exemplu pe
Lasco C3 lipsesc frame-uri; daca pornesti de la data 20131127 si mergi pana la data 20131129 dar mergi pas cu pas, vezi lipsurile. Nu am background in zona de stiinte exacte dar am lucrat in comunicare si am rama s cu obiceiul de  a verifica frame cu frame mesajele transmise  :roll: Nu aveam idee ce ar putea sa insemne lipsa cu pricina ( frame-urile) asa ca am trimis un email la un amic.
3) O multime de stiri sunt preluate de mainstream in max 15 minute de la "intamplare". In cazul ISON au fost necesare muuulte ore sa apara in mainstream faptul ca "Ison is alive". ( recunosc ca m-a distrat tare mult exprimarea .. ma gandeam ca"gura pacatosului ....."  :-D ).

Ceva este ascuns. Nu intru in variantele SF ref nava etc. Insa ma tot gandesc de ceva timp ( apropos de subiectul cu iesirea din MAtrix ) ce impact ar avea o dovada clara ca natura Universului ( realitatii ) este diferita fata de povestea "cometa = minge de gheata cam murdara" asupra constiintei colective? 




"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins


Xanadron

#355
Acu', că ISON fuse şi se duse:
http://www.nasa.gov/content/goddard/nasa-begins-search-for-what-is-left-of-comet-ison/#.UqCDKOI8E84

...musai trebuie să apară o nouă "ameninţare" - Hercolubus :moon: sună destul de terifiant?!
Dacă nu, au grijă iluzioniştii saturnieni :planet: chiriaşi ai hexagonului pomenit de fiulploii să inventeze altceva ca să ne ţină-n priza "vînzării de frică", fiindcă rămîn la convingerea că Experimentul Terra trebuie continuat cu orice preţ - pe cîrca noastră, evident.

Implicit, sînt convins că orice eventuală ameninţare cosmică va fi evitată din timp de "paznicii" noştri, asa cum au facut-o probabil si-n 1908 (Tunguska).
Veghetori :-( care-or fi destul de sadici, dar nu şi de masochişti să orchestreze aiurea atîtea scenarii gradate de globalizare metamorfică a Turmei într-un... Stup direct controlat de o Minte-Regina (Dugan someone?) 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/


uforever

Simpla intrebare: Azi Luceafarul pe la orele 20:00, era mai mare de vreo 4 ori decat in mod obisnuit, de ce? E vorba de conditiile meteo sau e pozitionat pamantul in vreun fel? Nu mai spun ca restul stelelor abia se vad pe cer. Stralucea in mod "nefiresc" de puternic si parca aparea de la V seara, nu? Imi scapa ceva? :?

horia2008

http://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-16361781-sistemul-solar-exceptie-galaxia-calea-lactee.htm
CitatExoplanetele care prezinta anumite caracteristici asemanatoare cu cele ale Terrei, descoperite cel mai adesea de telescopul american Kepler, sunt destul de frecvente in galaxia noastra, insa sunt inexistente in Sistemul Solar, considerat o exceptie in Calea Lactee din punctul acesta de vedere, au anuntat, luni, planetologii, potrivit AFP.
Peste trei sferturi dintre planetele potentiale detectate de Kepler au o marime care variaza de la cea a Terrei la cea a planetei Neptun, care este de aproape patru ori mai mare.
Astfel de planete domina recensamintele galactice, dar sunt absente din Sistemul nostru Solar, subliniaza astronomii, care recunoasc ca nu stiu, in acest stadiu de cercetare, cum acestea s-au format sau care este compozitia lor. Ele ar putea fi telurice, gazoase sau sa fie alcatuite din apa.
Planetologii au anuntat luni rezultatele la care au ajuns dupa patru ani de observatii realizate cu telescoape terestre pentru a confirma descoperirile de exoplanete facute de telescopul Kepler. Studiul lor a fost prezentat la conferinta anuala a American Astronomical Society in aceasta saptamana la Washington.


jean

Experimentul este realizat de cercetatorii unei asociatii stiintifice din Galati, in colaborare cu cei de la Agentia Spatiala Romana. Daca va fi dus pana la capat, va fi o realizare uriasa pentru oamenii nostri de stiinta, mai ales ca toate echipamentele folosite au fost proiectate si construite in Romania.
http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/cercetatorii-romani-sunt-aproape-de-o-premiera-mondiala-sansele-ca-ramasitele-cometei-ison-sa-fie-recuperate-de-romania.html
Adevarul este dincolo de noi