Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Astronomie - Stiri

Creat de jean, 01 Aprilie 2009, 23:34:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Explozie in sistemul solar. Specialistii NASA nu se asteptau sa asiste la asa aceva. Specialistii NASA au surprins o explozie in atmosfera planetei Uranus. Acum ei cauta sa afle ce anume s-a intamplat acolo si care ar fi explicatia acestui fenomen.
http://stirileprotv.ro/stiri/high-tech/explozie-in-sistemul-solar-specialistii-nasa-nu-se-asteptau-sa-asiste-la-asa-aceva.html
Adevarul este dincolo de noi

Arhanghelul

#136
Tandem China-Rusia pentru Marte ...

http://www.adevarul.ro/actualitate/tech_and_it/Marele_test_al_industriei_spatiale_rusesti_0_587341848.html


http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2232.75.html
________________________________________________________________________________________________
2005 YU 55 ... noutati de la pietroi ...



Asteroid to brush past Earth
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Im' cer scuze de dubla postare ... dar in timpul modificari n-am mai putut terminat editarea ... deci o postez in desfasurare ...

http://en.wikipedia.org/wiki/2005_YU55
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

jean

Potrivit Agenţiei Spaţiale Ruse, Roskosmos, unul dintre motoarele ce aveau ca scop menţinerea sondei pe traiectorie nu a pornit. Oficialii ruşi afirmă că în prezent sonda este ,,blocată" pe orbita terestră, iar inginerii au la dispoziţie trei zile pentru a-i corecta traiectoria, înainte ca bateriile sale să se consume.
Phobos-Grunt reprezintă o colaborare internaţională între Agenţia Spaţială Rusă şi Agenţiile Spaţiale Franceză (Cnes) şi Germană (DLR), care au furnizat instrumentele de bord. Totodată, Agenţia Spaţială Europeană (ESA) asigură suport de la sol pentru această misiune, alături de americanii de la Planetary Society, care au trimis pe sondă ansamblul de microorganisme numit LIFE (Living Interplanetar Flight Experiment). De asemenea, Phobos-Grunt are rolul de a duce pe orbita marţiană satelitul chinez Yinghuo-1. Scopul misiunii era de a colecta mostre de sol, pietre şi praf de pe suprafaţa unui satelit al Planetei Roşii.
Şeful Roskosmos, Vladimir Popovkin, susţine că această deviere ,,nu este un eşec, reprezintă într-adevăr o situaţie ieşită din comun, dar care poate fi rezolvată". În sprijinul susţinerilor sale, vine şi declaraţia veteranului NASA James Oberg, care afirmă că într-adevăr sonda poate fi repusă cu succes pe cursul său normal.
Din anii 60, ruşii au trimis către Marte un total de 16 misiuni, însă niciuna dintre acestea nu a reuşit să-şi îndeplinească misiunea.
http://www.stiintasitehnica.com/sonda-spatiala-rusa-phobos-grunt-a-deviat-de-la-cursul-stabilit_886.html
Adevarul este dincolo de noi

horia2008

Citat din: jean din  11 Noiembrie 2011, 14:31:38.....
Din anii 60, ruşii au trimis către Marte un total de 16 misiuni, însă niciuna dintre acestea nu a reuşit să-şi îndeplinească misiunea
.....

16, Doamne, si toate 16??? wtf....si mai insista.... :rocket:

nasol daca gherlesc si cu asta, vis a vis de consecinte

CitatCăderea sondei interplanetare ruse Phobos-Grunt, care miercuri a eşuat în înscrierea pe traiectoria de zbor spre Marte, ar putea avea cele mai grave consecinţe în istoria accidentelor spaţiale de până acum, consideră expertul american James Oberg, fost angajat al NASA, citat de AP.
"În cazul în care experţii Agenţiei Spaţiale Ruse (Roskosmos) nu vor reuşi să restabilească controlul asupra sondei şi aceasta va ieşi de pe orbită, Phobos-Grunt va fi cel mai periculos dintre toate aparatele spaţiale care au căzut vreodată pe Terra", a avertizat el într-o declaraţie făcută joi, indicând că la bordul sondei se află câteva tone de combustibil extrem de toxic.
Mai exact, pericolul îl reprezintă cele şapte tone de tetraoxid de azot şi hidrazină de la bordul sondei, ceea ce o transformă în cel mai toxic aparat căzut vreodată pe Terra.
În acest sens, expertul american afirmă că o posibilă catastrofă a Phobos-Grunt ar putea avea consecinţe mult mai grave decât prăbuşirea unui aparat cosmic rusesc lansat în 1996 pe Marte şi care a căzut în Anzi sau prăbuşirea satelitului-spion american cu combustibil toxic la bord, doborât întâmplător de forţele aeriene ale SUA în 2008.
sursa: www.cotidianul.ro



jean

Citatsau prăbuşirea satelitului-spion american cu combustibil toxic la bord, doborât întâmplător de forţele aeriene ale SUA în 2008.
Cum, doborat tot de americani? Au gresit americanii asa de grav? :?..... :lol: :lol:
De, sunt si ei oameni pana la urma. Si unii dintre noi mai cred ca au baze pe Luna sau pe Marte. Tehnologie ET. si alte alea. Sa fim seriosi, eu nu cred asa ceva. Inca suntem limitati tehnologic in aceasta directie.
Adevarul este dincolo de noi

horia2008

Citat din: jean din  11 Noiembrie 2011, 17:50:23
Cum, doborat tot de americani? Au gresit americanii asa de grav? :?..... :lol: :lol:
Buna observatie jean, daaarrr....
reluand informatia, dupa post-ul tau, se pare ca n-a fost doborat intamplator (varza astia de la Cotidianul.... :?) ci on purpose, am mai cautat si gasit urmatoarele

http://hight3ch.com/us-spy-satellite-to-be-shot-down-by-navy/

http://en.wikipedia.org/wiki/USA-193

CitatPresident Bush has ordered the US Navy to shoot down a damaged spy satellite that will be entering the earths atmosphere at either the end of February or the beginning of March. After the satellite was launched it immediately began to malfunction and has never been operational, or controllable. The decision to bring it down with missiles is based on several concerns
..........
ce m-a contrariat pe mine a fost sa dobori un satelit de pe orbita (de-aia am reluat...), dar iata ca se poate, si nu e un caz singular mai existand un precedent in 1985, tot al americanilor si in 2007 al chinezilor, vezi in articol.

Citat din: jean din  11 Noiembrie 2011, 17:50:23.....Si unii dintre noi mai cred ca au baze pe Luna sau pe Marte. Tehnologie ET. si alte alea. .....
Deci s-ar putea totusi sa aibe baze pe Luna sau pe Marte, tehnologie ET. si alte alea.... :-) :martiansmile: :rocket: :ufo:




@Lex

aia care au baze pe Luna , in nici un caz nu s astia de 'trag'' cu rachete spre Luna ca doar Nasa n are nici o treba cu tehnologia pe care o detine elita(chiar daca exista baieti care stiu de existenta acesteia).pentru prostime,tot bombardele clasice trebuie sa aiba vedere la ochi   :-) :-)

Arhanghelul

#143
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Aliosa

Inteligenta decizie sa pocnesti cu rachete un satelit defectat pe orbita propriei planete in care ai bagat o gramada de bani, in loc sa-l repari, asta da tehnologie .... si noi vorbim de baze pe luna sau marte ... lol.

jean

Citat din: horia2008 din  11 Noiembrie 2011, 18:38:56
Buna observatie jean, daaarrr....
reluand informatia, dupa post-ul tau, se pare ca n-a fost doborat intamplator (varza astia de la Cotidianul.... :?)
Banuiam eu, dar am zis asa de haz.
CitatDeci s-ar putea totusi sa aibe baze pe Luna sau pe Marte, tehnologie ET. si alte alea....
Nu sunt informatii credibile, nu avem tehnologia inca, vad cum se potignesc, cunosc si putina astronomie si stiu ce inseamna o colonie pe Luna sau pe Marte, vezi aici: http://dfi57.blogspot.com/2011/10/colonizarea-altor-planete-este-posibila.html
am toata increderea ca asa este. Deci, nu avem colonii spatiale, desi eu asi vrea, ar fi interesant. Dar sigur nu mai apuc acele vremuri.
Citat din: Aliosa din  11 Noiembrie 2011, 19:55:41
Inteligenta decizie sa pocnesti cu rachete un satelit defectat pe orbita propriei planete in care ai bagat o gramada de bani, in loc sa-l repari, asta da tehnologie .... si noi vorbim de baze pe luna sau marte ... lol.
Chiar, de ce nu folosesc niste parasute pt. recuperare? Asa cum aveau capsulele rusesti. Stiu este vorba de greutate suplimentara, dar cred ca merita daca tinem cont ca se vor recupera materialele din care a fost facut si nu mai poluam Pamantul si spatiul din jur cu tot felul de combustibili toxici si.......Nu mai stam cu frica ca ne cad in cap.  :lol: :lol:
Citat din: Arhanghelul din  11 Noiembrie 2011, 19:07:41
Sistemul anti-OZN de la Deveselul va avea interceptori de tip SM-3 ....
Hai ca asta-i cea mai tare.....Ce au donnule amerianii astia? S-au tampit? Tocmai la noi s-au gasit sa faca sistem anti OZN? Ca nu mai avem loc de OZN-uri pe aici. Pai ce sa faca OZN-urile pe aici? Sa vada in cat timp construim 1Km de autostrada si sa o cartografieze? Isi mai baga si cele trei degete lungi in ochi noaptea ca de....Noi facem economie de curent.
Sunt alte zone mult mai fierbinti din acest punct de vedere unde ar putea fi instalat un asemenea sistem.
O seara buna va doresc.
Adevarul este dincolo de noi

horia2008

Citat din: jean din  11 Noiembrie 2011, 23:09:37Chiar, de ce nu folosesc niste parasute pt. recuperare? Asa cum aveau capsulele rusesti. Stiu este vorba de greutate suplimentara, dar cred ca merita daca tinem cont ca se vor recupera materialele din care a fost facut si nu mai poluam Pamantul si spatiul din jur cu tot felul de combustibili toxici si.......Nu mai stam cu frica ca ne cad in cap.  :lol: :lol:
Nu stii unde pica si mai ales cine pune mana pe ele (tehnologia).... :|
Cat despre poluare, cred ca ne-am lamurit cat le pasa.... :cry:




Arhanghelul

Citat din: jean din  11 Noiembrie 2011, 23:09:37
Ce au donnule amerianii astia? S-au tampit? Tocmai la noi s-au gasit sa faca sistem anti OZN? Ca nu mai avem loc de OZN-uri pe aici. Pai ce sa faca OZN-urile pe aici? Sa vada in cat timp construim 1Km de autostrada si sa o cartografieze? Isi mai baga si cele trei degete lungi in ochi noaptea ca de....Noi facem economie de curent.
Sunt alte zone mult mai fierbinti din acest punct de vedere unde ar putea fi instalat un asemenea sistem.

Corect la prima vedere ...
Intr-o singura zona geografica se gaseste  " Bucegi " ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

panta_rh_ei

@jean  'Sunt alte zone mult mai fierbinti '   :wink:
Poate acesti ET s-au saturat de zonele fierbinti si vor sa vada si ei cum se freaca menta la rece, pe bani buni:)
Omul (si ET-ul.. ) cat traieste invata :-o
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

jean

In poza cu antenele parabolice de la Cheia, poate nu ati observat in drepata sus, vegheaza o entitate extrateresta. Are culoarea neagra, deci este rea.  :-o :-D  Entitate extraterestra sau poate....o frunza, deget, ceva. :lol:
Antenele alea sunt de pe vremea lui Nicu, si nu cred ca el urmarea OZN-uri. Am facut si eu poze cu ele chiar dincolo de gard. Nu au legatura cu fenomenul.
Adevarul este dincolo de noi