Sectiune pentru limba româna > Astronomie

Astronomie - Stiri

(1/107) > >>

jean:
   România se pregãteºte de un maraton de 100 de ore de astronomie
Timp de patru zile ºi patru nopþi, între 2 ºi 5 aprilie, oameni din întreaga lume, printre care ºi cei din România, vor scruta cerul prin instrumente astronomice, aºa cum a fãcut-o ºi Galileo Galilei acum 400 de ani, când descopea sateliþii planetei Jupiter ºi craterele lunare. Mai jos aveti cateva locuri unde va puteti documenta pe aceasta tema.
http://www.cotidianul.ro/romania_se_pregateste_de_un_maraton_de_100_de_ore_de_astronomie-78547.html
http://www.realitatea.net/romania-participa-la-cel-mai-mare-maraton-de-stele---100-de-ore-de-astronomie_485171.html
http://www.stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2146:100-ore-astronomie&catid=122:2009-anul-international-al-astronomiei&Itemid=104
Eu cred ca am sa merg la observatorul astronomic. Sigur va fi interesant.

jean:
   Bucureºtenii vor putea admira Luna ºi planeta Saturn, sâmbãtã, în Piaþa Universitãþii
http://www.realitatea.net/bucurestenii-vor-putea-admira-luna-si-planeta-saturn--sambata--in-piata-universitatii_532162.html
Eu am sa incerc sa ajung acolo. Planeta Saturn este frumoasa si merita vazuta.

jean:
  Astronomii au descoperit o serie de dovezi care indicã faptul cã sub scoarþa de gheaþã a satelitului Enceladus, al lui Saturn, ar putea exista un ocean de apa sarata.
http://www.realitatea.net/enceladus--unul-dintre-satelitii-lui-saturn--ar-putea-avea-un-ocean-de-apa-sarata_549697.html

lylyt_ice:
 Oooo!!! Ei nu stiu "saracii" ce-i colea pe luna, dar in schimb stiu, ce gust are oceanul ascuns de pe......beahhhhhh..."magie", magie,............ PROASTA...!!!

StarDust:

--- Quote from: lylyt_ice on  28 June 2009, 00:34:44 --- Oooo!!! Ei nu stiu "saracii" ce-i colea pe luna, dar in schimb stiu, ce gust are oceanul ascuns de pe......beahhhhhh..."magie", magie,............ PROASTA...!!!

--- End quote ---

Se poate determina exact. Se fac analize spectroscopice(spectrul de absorbtie) din care se determina exact tipul exact de elemente continute de atmosfera unei planete, vapori(in cazul acesta jet de apa inghetata) etc. Plus ca in acest caz e vorba si de mostre colectate de sonda Cassini.
E o descoperire tare interesanta... apa sarata, poate insemna mult...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version