Sectiune pentru limba româna > Evenimente OZN în România

OZN-NL in Potigrafu, jud. Prahova, 21.11.2005, 19:30

(1/3) > >>

spooky:
Buna seara sau dimineata.

Pentru cei care au vazut imaginile, ce parere aveti?

Imaginile la prima vedere sunt neconcludente si as putea spune ca a filmat un stalp sau Venus... dar o analiza atenta arata ca totusi e mai mult decat atat... tinand cont si de declaratiile martorului putem sa presupunem ca avem de a face cu un OZN-NL (obiect zburator neidentifical - lumina nocturna). Lumina intr-adevar se misca. Gardul este un punct de referinta ce ne-a ajutat sa determinam ca intr-adevar, lumina isi schimba pozitia. Cat despre culoare, e un aspect relativ... poate fi vorba doar de un fenomen optic.

Promit sa revin cu imagini si mai multe analize zilele ce urmeaza, imediat ce intru in posesia materialelor brute.

Cat despre imaginile din cluj / constanta, din pacate, nu le-am vazut.

ryn:
Imaginile sunt interesante si din pacate nu am reusit sa le analizez pe indelete. Este de remarcat faptul ca halo-ul de lumina era aparent deformat in partea de sus ca si cum acolo obiectul ar fi avut o cu totul alta forma decat cea rotunda. Mai degraba o forma de potcoava, cel putin atat am dedus din materialul filmat.
Si pentru ca tot am ajuns aici, am o mare rugaminte la toti cei care citesc aceste randuri: va rog, in eventualitatea in care aveti sansa de a filma sau fotografia un obiect ciudat, stea, satelit, OZN sau o cioara in varf de stalp, incercati sa prindeti in acelasi cadru si un obiect din vecinatate; faceti cat mai multe cadre cu subiectul si in prezenta altor obiecte daca se poate si APOI puteti sa dati zoom cat va tine aparatul. NU AVEM CE SA FACEM CU IMAGINILE CARE CONTIN UN PUNCT LUMINOS TRANSFOCAT SI DISTORSIONAT DE ZOOM-UL DIGITAL! In special la filmarile pe timp de noapte. Noi nu putem sa ne dam seama de traiectorie si sigur nu are relevanta faptul ca pe coloana sonora spuneti:"Uite ca se misca, Vasile!" - trebuie sa se si vada asta! Daca ati transfocat pe obiect si miscati aparatul dupa obiectul in miscare va semana cu o facatura grosiera. Luati un cadru de ansamblu in care sa se vada o casa un copac o vaca un hipopotam ceva, si daca obiectul se misca atunci se va vedea mult mai bine ce traiectorie are, ce marime aparenta are etc! Faceti si zoom dar nu ramaneti asa cu camera pe un punct intoxicat cu pixeli fabricati de zoom-ul digital! Faceti cateva cadre sau fotografii si dupa disparitia obiectului. Daca ati filmat noaptea veniti si ziua sa filmati din acelasi loc in aceeasi directie si cam la acelasi unghi, dar mai ales folosind acelasi aparat, aceeasi banda, acelasi film sau acelasi tip de pelicula. Nu va miscati din loc atunci cand filmati decat daca vine un tren accelerat spre voi. Filmati "la punct fix" cat mai mult posibil. Daca trebuie sa va miscati atunci lasati la picioarele voastre un semn, un obiect lung, al carui capat sa indice directia in care ati filmat. E usor sa scapi din mana o manusa, un creion, paharul de vin sau tocul de protectie al camerei, etc. Daca va rotiti pentru a schimba directia de filmare, prindeti in cadru, daca se poate, si un punct de reper. In cele mai multe cazuri obiectele devenite subiect sunt destul de indepartate 1.5 -10km asa ca degeaba dati zoom! Daca nu aveti un punct de reper, adica v-a surprins OZN-ul in desertul Sahara si camilele au fost luate de vant, puneti o mana in cadru, sa se vada si mana si subiectul, si FARA A MISCA APARATUL luati cateva cadre, chiar daca pierdeti intre timp obiectul din vizor. Astfel se va vedea si faptul ca acel obiect se misca. Din dorinta de a apropia imaginea si de a urmari traiectoria facand o filmare din mana, distrugem cele mai bune elemente dupa care putem analiza ulterior filmarea. Stiu din experienta ca nu intotdeauna dovedim sange rece si nu intotdeauna avem timp sa facem diverse manevre ajutatoare, dar tot experienta mi-a dovedit-o ca durata medie a unei aparitii este de zeci de secunde! Procedati cu calm si treceti cat mai repede peste momentele de euforie care va determina sa realizati materiale neconvingatoare si care ne nu folosesc la nimic. Va multumim.

Cipiamon:
Am incercat sa fac un raport dar vad ca i-miu da o eroare, asa ca am sa postez aici.

In jurul orei 18.00 eram in localitatea Poenari la 28 de km vest de Bucuresti, si vad in directia comunei Palanca (in directia vest) ca un fel de "Luceafar" foarte puternic, am fost sigur ca este un avion care vine la aterizare, exact asa se vedea. Am asteptat vreo 3 minute, si lumina nu de venea mai intensa ci doar stationa, parca foarte incet se misca in directia spre S dar foarte incet si parca neregulat. Am luat aparatul foto (Konika Minolta Z3 cu zoom optic 12x) si am incercat sa fac o poza cu expunere indelungata, neavand trepied   am postat aparatul pe gramada de lemne, totusi rezultatele au fost slabe, apoi mi-a picat fisa, pentru ca lumina era puternica nici expunerea indelungata si nici expunerea pe modul auto nu aratau decat un punct alb, ca o stea... am reglat aparatul pe expunre mai scurta 1/15 secunda, si am pozat obiectul. Apoi m-am urcat in masina si am luat-o catre sud vest, spre orasul Bolintin. Aici am facut vreo 10 minute, intre timp obiectul luminos se apropia de orizont, nu am mai putut sa-i fac buna. In final m-am ales cu singura poza buna. In aceasta poza se vede ca o forma sferica, portocalie, cu verde pe margini si cu un nucleu negru. Nu stiu daca este vorba despre fenomenul luminos atat de des mediatizat in ultimul timp si considerat Venus de unii dar in nici un caz aici nu a fost vorba de o stea avand in vederea viteza de aprox. 10 minute cu care aproape ca a ajuns la orizont si imaginea obiectului. Eu am telescop 40x si m-am mai uitat la Venus si se vede doar un punct luminos chiar la 40X!! si acest obiect marit doar la 12 x are un diametru muult mai mare.
Poza o donez gratuit numai in scop stiintific, impreuna cu alte poze ale aceluiasi obiect. Cred ca este singura poza a obiectului despre care se vorbeste asa de des in ultimul timp in care apare sursa luminii. Poza fiind facuta cu timp de expunrere mic, este ca si cum ai face poza la un bec si se vede filamentul...

spooky:
Asa cum am anuntat, si cred e si cazul observatiei tale, este vorba de planeta Venus... Se pare ca avem de-a face si de un fenomen optic... oricum, mai multe informatii la ce am investigat in noaptea aceasta.

Cipiamon:
Nu inteleg care sunt argumentele, de unde pana unde sa fie Venus?
De sa recapituala motivele pentru care acest obiect NU ERA VENUS:

1. S-a deplasat catre orizont cu o viteza constanta disparand dupa linia de orizont in 15 minute, deci mult mai repede chiar decat Luna, asa ca nu putea sa treaca Venus cu o viteza asa mare si asa aproape de Pamant fara sa vuiasca ziarele si internetul si Tv-ul...

2. Se misca cat de cat, chiar daca nu avea o miscare evidenta se putea sesiza totusi o usoare miscare nu numai de mine ci de mai multi martori de langa mine.

3. Era prea mare ca diamentru. In orice moment ai poza Venus de pe Pamant cu un aparat foto cu zoom 12x nu o sa fie decat un simplu punct alb, atat. Noi avem de aface cu totul si cu totul de cu altceva.
Ce feonomen optic... :lol: acum fizica optica nu mai este un mister ca in evul mediu... orice lucru ce ar tine de optica ar avea o explicatie simpla si rapida.

4., Are gaura in mijloc.... sau un fel de nucleu...

Maine as vreas ma duc in acea zona iarasi, poate mai apare iar avand in vedere ca apare in fiecare zi...  ca m-am enervat :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version