Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Civilizaþii dispãrute

Creat de darieglobur, 21 Martie 2009, 16:53:17

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

darieglobur

Inginerul ºi scriitorul Robert Bauval, deja celebru fie ºi pentru numai doua din cãrþile sale The Orion Mystery si The Egypt Code, este cel care a lansat Orion Correlation Theory (OCT), adica teoria conform cãreia între cele trei piramide ale complexului Gizeh ºi cele trei stele centrale ale constelatiei Orion exista o corelaþie, pusã în evidenþã ca atare de constructorii piramidelor. Bine-nþeles ca o astfel de teorie, prin implicaþiile sale, este criticatã ºi respinsã de ramura ortodoxã a egiptologiei de astãzi.
Totuºi, de remarcat este suportul pe care el l-a primit de la I. E. S. Edwards (considerat cel mai mare expert al secolului trecut în piramidele egiptene), care ia în considerare studiile astronomice ale lui Bauval cu privire la piramide ºi afirmã textual despre acesta: ,,In my opinion he has made a number of interesting discoveries and I believe more are likely to come."
Oricum, idea de bazã aici, susþinutã ºi de unii geologi ca Robert Schoch ºi Colin Reader, este cã o serie de piramide, precum ºi alte construcþii de pe întreg globul, reprezintã vestigiile unor culturi care ar avea o vechime mult mai mare decât cea acceptatã în mod curent astãzi ºi cã acele culturi nu erau unele închise, ci între ele existau contacte certe. În acest sens, geologul ºi geofizicianul Robert M. Schoch considerã cã Sfinxul din Gizeh ar fi mult mai vechi decât se crede actualmente ºi într-o lucrare din 1991 îl dateazã undeva în perioada 7000-5000 BC. În principal el îºi bazeazã aserþiunea pe factorul climã, respectiv pe faptul cã unele din eroziunile de pe Sfinx se datoreazã efectului apei (mai precis al ploilor, care nu existau în acea zonã în mileniul trei BC, ci, cel mai devreme, în perioada 7000-5000 BC) ºi nu efectului vântului aºa cum susþineau arheologii pânã mai acu' trei decenii.
În acest sens vã propun spre vizionare ºi comentarii un filmuleþ fãcut de sociologul Graham Hancoock, autor a unor cãrþi de mare suces precum The Sign and The Seal, Fingerprints of the Gods ºi Heaven's Mirror. Dincolo de mãreþia impresionantului templu din Angkor cred cã este interesantã aceastã ipoteza a corelaþiei dintre unele vestigii arheologice ºi anumite constelaþii zodiacale, aºa cum ne-au fost ele transmise din vechime.

http://www.damaideparte.ro/index.php/in-cautarea-civilizatiei-disparute-partea-i/687/


Mai jos, câteva repere:
http://en.wikipedia.org/wiki/Angkor_Wat
http://209.85.129.132/search?q=cache:CUQ6Am-O2WoJ:www.warwickassociates.net/pdfs/EgyptArticle.pdf+%22In+my+opinion+he+has+made+a+number+of+interesting+discoveries%22+Edwards&cd=2&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Bauval
http://en.wikipedia.org/wiki/Orion_Correlation_Theory
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Schoch
http://en.wikipedia.org/wiki/I._E._S._Edwards
...und Sie fliegen doch!

klingonianul mascat

Din cate stiam sub Sfinx se gaseste o camera secreta. Nimeni pana acum nu a avut acces la ea.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

lylyt_ice

 Chiar esti tu asa sigur ca "nimeni"...???
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

alx

#3
Citat din: klingonianul mascat din  21 Martie 2009, 17:49:01
Din cate stiam sub Sfinx se gaseste o camera secreta. Nimeni pana acum nu a avut acces la ea.
si de unde ai tu informatia asta? sa nu zici ca din cartile lu radu cinamar... :-D :-D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

klingonianul mascat

Si din carti dar si de la TV(National Geographic Channel)  :-D. Nu stiu ce cautatori de comori au verificat cu ultrasunete portiuni de sol care se gasesc in jurul Sfinxului, si au ajuns la concluzia ca exista o camera secreta. Nu s-au facut sapaturi pentru ca autoritatile egiptene nu au fost de acord cu asta pana acum. Motivele invocate oficial tin de siguranta monumentului. Mai multe din pacate nu va pot spune.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

LP

Interesant documentarul... Stiu ca anul 10500 ien era vehiculat mai demult, chiar cand eram in liceu (1995..). Aveam un profesor de istorie care nu era pe "linie" cu manualele noastre si ne povestea multe. Dar atata imi aduc aminte de atunci.

Rayden

Documentarul arata ca de fapt ar fi doua camere sub sfinx..legate printr-un fel de "canal" - nu stiu cum sa ii zic astfel  :-D
o camera e mai mare si cealalta mai mica - daca mai tin eu bine minte..oricum, a trecut ceva timp de cand nu am vazut documentarul ala..tare mult as vrea sa il revad..
cei care au facut "descoperirea" au vrut sa sape ..sa vada ce se afla in aceste incaperi, si nu au fost lasati de guvernul egiptean.
exista zvonuri cum ca si sub marea piramida ar fi alte camere...dar..nu s-au facut cine stie ce investigatii..

bafta,
Rayden