Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Rusia are obiectivul de-a construi o baza permanenta pe Luna

Creat de Guest, 12 Aprilie 2014, 14:52:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


acme

We're born alone, we live alone, we die alone.

terraflorin

Citat din: acme din  12 Aprilie 2014, 23:20:03
Se pare ca sint bune la ceva si tensiuniile astea noi Ru-Usa; poate se reediteaza perioada de "avint" spatial din timpul razboiului rece

Care bază pe Lună... omul nu poate trece de centura de radiații Van Allen că nu există costume REALE de protecţie... dacă ar exista le-ar folosi pe Pământ la intrarea în zonele contaminate

acme

Citat din: terraflorin din  13 Aprilie 2014, 08:55:23
Care bază pe Lună... omul nu poate trece de centura de radiații Van Allen că nu există costume REALE de protecţie... dacă ar exista le-ar folosi pe Pământ la intrarea în zonele contaminate

Radiatiile din centura sint de 0.06 roentgeni pe ora; doza permisa e de 0,3 roentgeni pe saptamina; traversarea centurii s-a facut in 20 de minute.
We're born alone, we live alone, we die alone.

Rayden

problema nu e centura de radiatii, imho  :mrgreen: ci radiatiile de dincolo de ea..

centura e formata din radiatiile venite de la soare..aduse de vantul solar..alte raze cosmice ce mai umbla prin spatiu..si care au fost prinse de campul magnetic al Terrei.

problema e...ce e dincolo de centura, cum spuneam mai sus, pentru ca nu exista o predictibilitate a exploziilor solare care sunt incarcate de radiatii si cateodata centura van Allen e copil mic pe langa ele..problema e ca, nu ai cum sa stii ce aduce vantul solar..si fara un scut protector k lumea te trezesti prajit in tigaile cu care zburam prin spatiu.. si, da, recunosc, sunt niste tigai ingenioase si scumpe :-D

insa, probabil au rezolvat si problema asta, in secret, si au un camp de forta protector precum in Star Trek...si atunci ne facem griji degeaba.

StarDust

Chestia cu centurile Van-Allen s-a mai dezbatut pe forum. Am creat un subiect nou in legatura cu planurile rusesti de a avea o baza permanenta pe Luna, deoarece au aparut prea multe comentarii pe acest subiect la sectiunea "Stiri".
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

terraflorin

Şi are legătură cu baza selenară a Rusiei.... toate informaţiile pe care le avem despre centură le primim din partea MATRIXULUI... acum ele sunt total 100% false sau adevărate... adevăru e dincolo de noi... ''realitatea'' este că potrivit variantei oficiale mainstream omul a fost pe Lună acum decenii bune... te-ai aştepta, ca în orice domeniu, să se fi realizat deja un PROGRES COLOSAL în domeniul, la modul că ar trebui să avem baze pe Pluton nu aici la ''2 paşi''.

PS: Cum rămâne cu relatările acelor astronauţi care s-au apropiat de centură nu au intrat în ea şi au avut flashuri continue şi obositoare de lumini puternice chiar şi cu ochii închişi...

PS2: Apropo de ocolirea ''gogoașei'': orice lansare spaţială are calculată o anumită traiectorie, nu suntem la volanul Daciei să o luăm noi la stânga când şi cum vrem...

Xanadron

1.
Citat din: Xanadron din  14 Aprilie 2014, 09:42:54
Am mai postat p-aici cindva studiile (bine bazate) care spun ca banala polietilena :-o e cea mai buna protectie contra radiatiilor uzuale din centurile Van Allen.
Omu-i insa un container biologic proiectat din start sa fie "static" si nu sa tzopaie printre galaxii cind vrea muschiu' lui, 1001 alte fire invizibile tinindu-l "legat de glie" - nu doar decalcifierile ori pierderile de memorie-s urmarile nocive ale iesirii-n spatiu, ci si multe altele - zapacirea ADN-ului (uneori ireversibila) producindu-se pare-se si din cauza iesirii din "raza de actiune" a vibratiilor Hartmann.


2. Am postat zeci, daca nu sute de pareri "anti-debukeriste" apropo de ajungerea (sau nu?) a 'meriganilor pe Luna. :moon: Pot fi gasite lejer, asa ca nu ma revin la ele si argumentele - solide, cred - cu care-am pierdut timp pretios sa le "asamblez".
Personal, ramin deci ferm pe pozitii: AU FOST acolo, dar nu de capu' lor si ajutati pe ici-colea (prin punctele esentiale) de "amicii" lor aliati intr-un gen de NATO cosmic. :-)

Distorsiunile cognitive cu care incearca (si de fapt a reusit perfect :lol:) coana NAZA sa ne aiureasca neuronii tin in primul rind de incurajarea tocmai din partea ei, a NASA-ei (Never A straight Answer) a teoriei ca totul ar fi fost in '69-70 etc doar un hoax enorm.

Nici vorba de hoax, zic eu (desi Stanley Kubrik a filmat realmente un "fake Moon-landing", niciodata neexistind o conexiune reala, directa si mai ales publica cu modulele de aselenizare) - dar deraparea-n directia asta a facut ca mai nimeni sa nu se mai intrebe CE ANUME au vazut/aflat ei :evil: intr-adevar pe Selena, satelitul nostru artificial.
Si, evident, de ce anume nu (mai) avem permisiunea de-a mai calca p-acolo - sub forma de "circ mediatic" mai precis.

Fiindca activitatile umano-ET :martiansad: de pe Luna in care-s implicati nu doar americanii (si care tin nu doar de minerit - He-3, regolith etc) continua bine-mersi - poate-i doar parerea mea si asta, clar. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

terraflorin

Citat din: Guest din  14 Aprilie 2014, 14:02:25
Apropo de radiatii, am gasit acest articol interesant, un "experiment" pentru copii, facut de japonezi. Au trimis in spatiu 250 de seminte de cires....

"...The saplings were expected to bloom after 10 years of maturation. Instead, four of them sprouted flowers this year -- a full six years ahead of schedule..."

http://www.engadget.com/2014/04/13/cherry-trees-blossom-six-years-early/

Ceva s-a schimbat la ele, e clar ca ceva se schimba chiar si in cabina ISS.

http://www.descopera.ro/dnews/12461644-misterul-ciresilor-spatiali-ii-lasa-perplecsi-pe-oamenii-de-stiinta

Citatau crescut foarte repede şi au înflorit cu câţiva ani ani mai devreme decât în mod obişnuit. De obicei, acest copaci înfloresc după  8-10 ani de viaţă, dar unul dintre ei a înflorit după numai 2 ani, altul după 4 ani. De asemenea, florile acestor arbori sunt neobişnuite, având doar 5 petale, în loc de numărul normal de aproximatv 30.