Sectiune pentru limba româna > Extraterestri

Ufologia din ziua de azi

(1/7) > >>

jackie28t:
O prezentare despre OZNuri si extraterestri. Doar 5 minute hazlii despre cum se prezinta ufologia din ziua de azi.
Ah, iar Neil deGrasse Tyson nu este comedian ci doar un om de stiinta.

[youtube]http://www.youtube.com/v/xag3oOzvU68[/youtube]


StarDust:
:D Jackie, am gustat din plin filuletz-ul, tare de tot LOL! Dar vreau sa fac din nou o rectificare, adica, sa imi exprim parerea. Stiinta necesita dovezi si repetabilitate, dar dupa tot ce am studiat eu, fenomenul OZN real, are o componenta care din pacate depaseste granitele stiintei conventionale si e total ignorata, anume ca manifestarea fenomenului nu e necesar sa se supuna logicii noastre. Multi oameni de stiinta se amuza referitor la aparentele absurditati ce insotesc fenomenul OZN, dar ei refuza sa ia in considerare ca acest fenomen nu e necesar sa se supuna neaparat intelegerii noastre. EI pot avea cu totul alta "logica" care pt. noi poate parea "ilogica" sau total absurda. Crede-ma, si eu sunt dezamagit de multe asa zise cazuri "serioase" OZN inclusiv Roswell, pe care eu le consider mari mistificari, dar sunt cazuri care merita toata atentia si nu trebuie sa fie ignorate pt. ca sunt "absurde" si nu se incadreaza in logica noastra, de fapt cred ca cele din aceasta categorie sunt cazurile "cu greutate".

jackie28t:
Ma bucur foarte mult StarDust ca ti-a placut acea mica prezentare si sa stii ca si mie mia placut de acea am si expus-o aici. Explica efectiv cam cum se prezinta ufologia  din ziua de azi. La fel apreciez punctual tau de vedere pe care l-ai prezentat mai sus, este opinia ta si cred ca fiecare are dreptul sa-si deseneze liber propria lui parere dupa propriile documentari. Ma simt totusi dator sa adaug aici o ultima concluzie pentru a puncta mai bine punctual meu de vedere legat de fenomenul UFO/Alien.

Dupa toti acesti ani de documentare am ajuns sa cred ca sansele ca planeta noastra sa fie sau sa fi fost vizitata de extraterestri sunt minime si asta din cauza ca pana in momentul de fata nu exista NICI O DOVADA care sa dovedeasca ca intr-adevar EI extraterestrii sunt printer noi asa cum prezinta ufologia din ziua de astazi cu sutele de mii de rapoarte din intreaga lume.

Un factor care ar trebui luat in considerare este DISTANTA foarte mare dintre galaxii.
Sunt miliarde de galaxii cu miliarde de tot felul de planete in acest intins univers. Sa nu uitam faptul ca din toate  planetele din sistemul nostru solar doar planeta noastra are atmosfera si condiitile necesare pentru a exista acea evolutie ajunganduse pana la ‘’humonoidul inteligent’’. Sa nu uitam timpul indelungat pana cand omul a pasit pe Luna, timpul si munca necesara pana sa putut pune anumiti roboti pe planeta Marte care este doar planeta cea mai apropiata. In viitor oamenii vor pasi poate chiar si pe solul planetei Marte dupa care noi vom deveni extraterestri dar cat timp va dura pana vom pasi si pe celelalte planete sau celelate galaxii?
Durata timpului ca lumina sa strabata de la soare pana pe pamant este de 8.3 minute asta la viteza luminii sa nu se uite acest lucru.
Cu viteza luminii, de la pamant pana in centrul ''Calea Lactee'' este de 26.000 de ani lumina iar pana la galaxia Andromeda distanta este de 2.9 milioane de ani lumina care este si una dintre cele mai apropiate galaxii fata de noi. Varsta celor mai vechi stele din Calea Lactee a fost estimata recent la aprox. 13.6 miliarde de ani adica doar putin mai mica decat varsta estimata a Universului de 13.7 miliarde de ani.

Daca ar exista alte fiinte inteligente pe alte planete in univers ganditiva cat timp le-ar trebui lor doar pentru a scormoni toate miliardele de planete din miliardele de galaxii care exista in acest intins univers. Chiar si cu viteza luminii vor avea nevoie de mii de urmasi si nopoti in nava lor spatiala pentru a parcurge aceasta imensa distanta si asta excluzand timpul necesar pentru exloatarea amanuntita a fiecarei planete in parte.
Iar daca EI au ajuns pana la noi cred ca ar avea lucruri mai importante de facut decat sa mimeze planeta Venus, baloane, puncte pe cer si nave prabusite asa cum ne prezinta sutele de rapoarte din ufologia de azi. Multi vor spune acum ca poate EI au o tehnologie super avansata si pot calatori distante mari prin teleportare sau alte metode gen Star Treck dar hei alea sunt doar episoade SF si pana nu vom avea ceva dovezi nu cred ca este nevoie de astfel de speculatii. Imaginatia nu are limita dar noi avem nevoie de fact. La fel nu exista nici o stire oficiala unde sa se spuna pentru toti pamantenii ca pe planeta cutare sa descoperit fiinte inteligente cu o tehnologie super avansata sau ca EI arata asa cum ne-am dorit. Daca exista extraterestrii posibilitatile sunt efectiv multe dar fara realitate la fel putem specula ca EI extraterestrii sunt inca la stadiul de evolutie adica inca la stadiul de vierme, flure sau soparla si asa mai departe deci variantele sunt la fel ce ne poate pune pe noi ca fiind cei evoluati. Dar atata timp cat nu avem ceva ca fact astfel de speculatii nu reprezinta altceva decat pierdere de vreme.

Va rog sa urmariti acesta prezentare de mai jos de la ''TEDtalks'' ca sa se inteleaga un mic aspect legat de univers ca pe un ex:

http://www.youtube.com/v/c64Aia4XE1Y


Multi uita ca povestile martorilor legat de fenomenul OZN nu sunt dovezi ci doar anecdote. Iar asta puteti vedea chiar si din ultimile stiri legate de fenomenul OZN din Romania si nu numai prezenate pe marele ecrane sau internet intoxicand o lume intreaga ca extraterestrii sunt printre noi cand defapt dupa o analiza mai atenta sau dupa putin timp se descopera ca sarmanele OZNuri sau asa numite de martorii oculari drept nave extraterestre nu sunt altceva decat mistificari ca baloane, stele, lumini de la fel si fel de apara de zbor man-made, conditii atmosferice sau aburirea cazurilor cu fel si fel de imaginatii doar pentru a contura OZNul legandu-l de extraterestri. Nu este chiar asa de simplu doar pentru ca asa spune martorul ocular. Orice trebuie analizat si pana nu este dovedit si verificat expunand ca fiind ceva ca fact nu putem sa spunem chiar atat de usor ca extraterestrii ne viziteaza sau ca obiectul luminos zburator a avut vre-o legatura cu vizitatori veniti de pe alte planete. Deci marturiile martorilor nu reprezinta dovezi nicidecum si chiar unele din rapoarte sunt ridicole dupa o mica analiza deci sutele de mii de povesti legate de OZNuri si extraterestrii provenite de la fel si fel de oameni care nu reprezinta nicidecum dovada ca exista extraterestrii si ca ne viziteaza.

Aici am sa subliziez faptul ca nu spun nicidecum ca nu exista extraterestrii....o fi existand ei, posibilitati sunt dar neavand dovezi si ceva ca fact, posibilitatile cu care se falesc unii ca exista extraterestrii nu prea au valoare. Atata timp cat nu exista ceva ca fact de ce sa traiesti intr-o iluzie? Sa nu ma intelegeti gresit....si eu am fost in trecut un ''believer'' si eu am fost poate ca naiv si credul implicandu-ma in multe cazuri de non-sens dar totusi a trecut un timp, iar atat timpul, documentarea cat si dovezile care nu exista a-mi arata ca nu exista nimic solid care sa ma faca sa cred ca extraterestrii au vizitat sau inca vizita aceasta planeta. De acea spun binenteles doar din punctul meu de vedere ca ufologia din ziua de astazi mi se pare o pierdere de vreme. Daca vor aparea extraterestrii cu nave spatiale va fi o stire pe plan global in nici un caz pe un mic forum unde se prezinta cazuri de OZN precum ca sateanul din comuna cutare a fotografia nava spatiala cu celularul mobil.

Una este sa studiezi serios stiintific acest mare si intins univers precum fac oamenii de stiinta ca cei de la NASA si nu numai prezentand anumite lucruri ce se leaga oarecum de realitate bazanduse pe anumite dovezi si alta este ufologia forumista sau cea stradala din ziua de azi in care spuculatiile, fanteziile si rapoartele OZN sunt precum grauntele din podul fermecat.

Deci o fi existand extraterestrii in acest mare si intins univers nu spun nu, dar distanta este foarte mare iar din punctul meu de vedere cred ca va dura mult si bine pana vom avea cu totii ceva concret. Binenteles pana atunci ata ufologia cat si povestile pot continua. Unii se implica altii mai putin, rezulattul este acelasi adica NO ALIENS!
Sa nu se uite ca viata este frumosa si pacat de timpul care se pierde prin unele non-sensuri si iluzii.
Va doresc la toti toate cele bune in continuare.

jackie28t 

alx:
Ei ei ...Jackie...nu fi asa categoric!  Desi nu imi explic ceea ce ti s-a intamplat,de te-ai "transformat" atat de radical,tin sa iti reamintesc ca tu insuti ai o inregistrare pe care as dori sa mi-o explici prin prisma noii tale "credinte",aceea ca nu exista ozn-uri...
   si daca nu iti mai amintesti inregistrarea,o poti (re)vedea aici:
http://ufo-media.com/ufo-videos/ufo-fleets/ufo-battle-of-two-spheroids.html
   deci ai o explicatie pentru mine/noi?

Unidentified:
 Renumitul video... Batalia celor 2 faclii de bricheta...  :-D. L-ai lovit direct unde nu trebuie pe guru Jackie. Sunt sigur ca are o explicatie.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version