Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

NASSIM HARAMEIN - Noul Einstein?

Creat de Serban M, 01 Martie 2009, 11:05:41

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

      Oscilatiile sunt de doua feluri, amortizate si intretinute.
Oscilatiile amortizate sunt oscilatiile care in timp descresc in amplitudine si frecventa pana dispar. Circuitul oscilant nu mai primeste energie din exterior.
Oscilatiile intretinute sunt oscilatiile in care circuitul oscilant (in electronica) primeste energie din exterior permanent pt. a functiona. Amplitudinea este egala, sau variabila in cazul modulatiei in amplitudine. la fel si frecventa.
  Exemplu: oscilatie amortizata = o lovitura cu ciocanul intr-o tabla. Sunetul are o amplitudine mare la inceput si descreste in timp pana dispare.
oscilatie intretinuta = lovituri repetate cu ciocanul in aceasi tabla. sunetul se va auzi atat timp cat lovim tabla. Primeste energie din exterior.
In cazul oscilatiilor exista un maxim si un mimim ce se repeta in timp.
Adevarul este dincolo de noi

Kbal

Am inteles Jean, numai ca o chestiune interesanta si pe care mai nimeni nu a sesizat-o, este urmatoarea: conform teoriei fizicio-cuantice oficiale, unda, se desfasoara intr-un plan bidimensional sub forma de linie serpuita (dupa cun stie foarte bine oricine). Ti se pare normal ca unda/oscilatia, sa se propage intr-un spatiu 2d, cand noi defapt suntem intr-unul 3d ? Consider ca teoria este putin gresita dar valida (intrucat conform calulelor da rezultate). Ceea ce ma surprins la Nassim, este o teorie prin care el defineste unda ca fiind o oscilatie sub forma de spirala (deci se desfasoara intr-un plan 3d).Tu ce parere ai ?
Only the best is good enough ...

Fr0styan

pentur kabal un mic capitol dintr-un jurnal
http://articles.adsabs.harvard.edu//full/1994JRASC..88..283G/0000283.000.html

darieglobur

Nassim este intr-adevar un simpatic si cred ca nu exagerez daca spun ca are ceea ce se numeste carisma. Nu stiu daca Nassim este "noul Einstein", de fapt am auzit de nenumarate ori caracterizarea asta atribuita unui fizician sau altul incat mie unul a ajuns sa imi repugne, insa cu siguranta Nassim este un ganditor original si nonconformist. Sigur ca exista si speculatie in ceea ce spune el, dar pana la urma orice incercare de a "potrivi" lucrurile aflate in mica noastra sfera de perceptie, adica orice incercare de a ne explica lumea si de a gasi un fir calauzitor in acest sens, constituie un demers speculativ. Daca speculatiile tale stiintifice nu se inscriu in linia ortodoxa a vremii atunci risti sa fii numit nebun sau in cel mai fericit caz excentric si sa fii dat afara de la conferinte, asa cum a patit Nassim. Dar dincolo de unele teorii, care se vor dovedi a fi adevarate intr-o masura mai mare sau mai mica, ceea ce mi-a placut la Nassim este "deschiderea" lui catre o dimensiune spirituala a existentei (lucru foarte rar la fizicieni si din cauza asta l-as pune mai degraba pe linia lui David Bohm si nu pe a lui Einstein), adica modul dezarmant de firesc in care reuseste sa integreze si sa imbine domenii aparent separate ca fizica, metafizica, geometria sacra, astrofizica, piramide, extraterestri, biblie etc.
...und Sie fliegen doch!

jean

#19
Kabal a spus:
Citatconform teoriei fizicio-cuantice oficiale, unda, se desfasoara intr-un plan bidimensional sub forma de linie serpuita
Nu cunosc teoria fizicio-cuantica, dar sa stii ca undele nu se desfasoara in plan 2D. In spatiul tridimensional undele se propaga in toate directiile fata de emitator.
  Oscilatiile sonore se propaga din aproape in aproape, de la o molecula a mediului la alta in toate directiile. Oscilatiile electromagnetice se propaga la fel (in toate directiile), sub forma de sfere concentrice. Distanta dintre doua sfere apropiate este dependenta de lungimea de unda. Undele electromagnetice au doua componente, una electrica si una magnetica defazate cu 90 grade una fata de alta. Vezi desenul atasat. Sau http://www.amanogawa.com/archive/PlaneWave/PlaneWave-2.html
ºi poti vedea un excelent progrãmel Java, creat pentru a vizualiza felul cum unda electromagneticã se propagã printr-un mediu.
Adevarul este dincolo de noi

Fr0styan

nu stiu cum sa va zic ..dar dupa ce vedeti documentarele lui Nassim Haramein va invit sa vizualizati topicul acesta
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,766.0.html

Fr0styan

#21
am o rugaminte..am citit acum ceva vreme un topic de pe acest forum, si am dat de un site unde erau expuse intr-o lista pe frecvente de la 1 Hz pana la 100.000 Hz influentele pe care le au asupra psihicului si fizicului uman..
sper sa-l gasesc in seara asta

l-am cautat cu serviciul "Cautã" partea de sus din dreapta a monitorului dar nu am gasit

darieglobur

Citat din: Fr0styan din  30 Aprilie 2009, 11:36:30
nu stiu cum sa va zic ..dar dupa ce vedeti documentarele lui Nassim Haramein va invit sa vizualizati topicul acesta
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,766.0.html

Da, interesanta conexiunea pe care ai facut-o si as spune ca, in mare masura, ea este intemeiata. Cred ca Dan Mirahorian merita ceva atentie...
...und Sie fliegen doch!

Fr0styan

un alt om care a gasit din alta perspectiva cateva informatii despre structura de 64 tetraedre(dar el nu stie asta, i-am dat niste informatii pe forumul linkului de mai jos)...e un bun inceput daca nu l-ati inteles pe Nassim Haramein..
http://rodin.freelancepartnership.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1



G-ul din mijloc ar avea semnificatia ca acel "punct" se roteste si este pus de mine ...seamana mult cu un desen destul de popular :))



Fr0styan

http://www.heartcoherence.com/anu-of-theosophy/Spirella.htm

este doar un segment cum parcurge sistemul nostru solar spatiul, un segment din traictoria electronulului care se invarte in jurul atomului, cum fotononii parcurg spatiul si se "lovesc" de pamant..de aceea nu au o linie dreapta spre pamant ci una curbata(spirala in spirala :d, de aceea impresia ca spatiul e curbat)..si se poate continua cu lista, traictoria pamantului in jurul soarelui s.a.m.d

Fr0styan

se pare ca si pe Da Vinci s-a interesat despre floarea vietii..defapt nu avea cum sa nu treaca prin asta :D






jean

#26
Fr0styan a intrebat:
Citatfrecvente de la 1 Hz pana la 100.000 Hz influentele pe care le au asupra psihicului si fizicului uman..
Pai mai periculoase sunt cele sub 10Hz (infrasunetele). De la 10Hz pana la 20KHz sunt sunete normale, spectrul audio. Majoritatea melodiilor disco, tehno au astfel de sunete. Influenta lor asupra psihicului uman este in functie de modul de aranjare (melodie) si starea psihica, cultura a celui care asculta. Peste aceasta frcventa pana la 100KHz avem deaface cu ultrasunetele. Aceste la anumite frcvente mai joase pot fi simtite direct in creer. Pentu cele de frecventa mai mare vorbeste cu liliecii si cu anumite insecte care le produc. Pot fi produse si cu generatoare. Peste 100KHz avem undele radio.
Citatun segment din traictoria electronulului care se invarte in jurul atomului
Se pare ca dupa noile teorii acesta nu se mai invarte in jurul atomului. Daca vrei vin cu argumente.
Adevarul este dincolo de noi

Fr0styan

nu stiu "teoria noua" a lor asa ca poti continua :d

jean

               Raspuns pentru Fr0styan 
  Pe Stiinta.info, sunt prezente o serie de cinci filme dedicate mecanici cuantice. Descrierea atomului si electronului se face de la episodul 2, pana la episodul 4. Prima parte a episodului 2, descrie modelul clasic propus de Neils Bohr, iar din partea a doua se explica noua conceptie despre atom. Filmele au subtitrare in romana.
Vezi aici: http://www.stiinta.info/home/toate/
             http://www.stiinta.info/mecanica-cuantica---partea-a-2-a--video-/news/691/103/
             http://www.stiinta.info/mecanica-cuantica---partea-a-3-a--video-/news/697/103/
             http://www.stiinta.info/mecanica-cuantica---partea-a-4-a--video-/news/699/103/    :-o
 
Adevarul este dincolo de noi

Fr0styan

#29
iti multumesc foarte mult Jean :D:D:DD:
acest documentar imi confirma mei cel putin teoria lui Nassim Haramein in legatura cu dualtorus

uitate la partea a 4-a a documentarului si vezi starile excitate(niveluriel energetice) ale atomului de hidrogen si daca ai vazut documentarul lui nassim :lol:

iti dau si argumente si detalii amanuntite despre fiecare stare prezentata( n ), de unde isi i-a "energia", sa zic asa, electronul pentru a face "turele" in jurul nucleului, de ce vad ei ca apare si dispare electronul de au ajuns la situatia sa se intrebe daca electronul exista cu adevarat sau nu :)), dinamica electronului si a protonului, cum apar acele form, de ce nu pot ei calcula viteza si pozitia electronului simultan, prezentarea fiecarei forme pe care o poate forma atomul de hidrogen etc
:D:D:D:D:D:D:D: uhuuu YES!!! merci inca odata pentru filmulet. M-a ajutat mult sa imi fac imaginea mai clara..foarte bine reprezentat de editorii de imagine