Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Lulin

Creat de bk, 28 Februarie 2009, 17:53:17

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bk

Daca este cineva binevoitor il rog sa imi spuna daca se mai poate vedea inca de la noi din tara cometa Lulin si daca da unde anume sa ma uit si de a ce ora. Multumesc anticipat !

Shanti Nilaya

Cometa Lullin este un corp ceresc cu un aspect verzui, datorat gazelor de la suprafaþã, având una din cozi îndreptatã spre direcþia de mers. În dimineaþa aceasta, în jurul orei 05.00, s-a aflat la 61 de milioane de kilometri de Pãmânt, fiind, pentru prima datã, prezentã în sistemul nostru solar. Aspectul cel mai interesant privind aceastã stea este cã  Lullin graviteazã în jurul Soarelui contrar sensului planetelor din sistemul solar. Ultima apropiere de Pãmânt a corpului ceresc a fost pe 10 ianuarie, când s-a aflat la 90 de milioane de kilometri de Pãmânt. Cometa s-a format în afara sistemului solar, potrivit cercetãtorilor, fiind descoperitã de un chinez, în urmã cu 12 ani. Lullin poate fi vãzutã, în fiecare searã, pânã la sfârºitul lunii martie.



Lullin, aºa cum a fost botezatã, se va apropia la o distanþã de circa 61,3 milioane de kilometri de Pãmânt, ceea ce înseamnã cã poate fi vãzutã fãrã dispozitive speciale. Datoritã gazelor din care este formatã, aceasta are o culoare verzuie.

3919-128072-cometalulinagerpres71.jpg

Din cauza poluãrii, astronomii recomandã celor care locuiesc în oraºe sã foloseascã un binoclu sau un telescop. Pentru locuitorii din mediul rural nu va fi o problemã sã o vadã cu ochiul liber.

"Lullin va fi localizatã lângã planeta Saturn ºi este pentru prima ºi ultima oarã când se va apropia de Soare. La noi în þarã va putea fi vãzutã începând cu ora 19.11, pânã a doua zi dimineaþã, la 7.37", ne‑au declarat astronomii din cadrul Observatorului "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureºti, care este deschis astãzi începând cu ora 19.00.( 24 februarie 2009)

jean

Locul unde poate fi vazuta cometa pe cer , cercul rosu. Cercul verde reprezinta constelatia Orion, cea mai vizibila pe cer seara spre sud-vest. A fost incercuita pt. orientatrea celor care vor sa vada cometa.
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Am privit aseara cometa folosind un binoclu tip Sakura 30X60  de la ora 00.00 pana in jurul orei 00.53. Cerul s-a degajat de nori in Bucuresti. De la balconul  meu, care este orientat spre sud se putea vedea foarte bine zona.
  Nu am vazut nimic deosebit, doar o mica steluta la limita puteri de marire a binoclului. Dar in Bucuresti este poluarea luminoasa care impiedica asemenea observatii. Era interesant de observat dintr-o zona rurala unde este mult mai intunecat.
Adevarul este dincolo de noi

bk

Multumesc mult. Sper sa se insenineze si la mine ca sa o pot vedea ca de cateva zile este tot inorat :(.