Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Enigmaticul "Nucleu" !

Creat de Ronin, 14 Februarie 2009, 18:29:20

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ronin

#45
Citat din: the shadow din  26 Aprilie 2009, 17:04:14
Stimate domn,
Codul Penal romanesc nu este de sorginte masonica. Instanta romaneasca ce dispus condamnarea lui Bivolaru nu este o adunare masonica. Asa ca personajul nu este urmarit de masonerie. Este doar un infractor. Dovedit.
Este usor a transfera raspunderea personala, pe spatele unor organizatii discrete presupus a-l oprima pe acest om.
Daca unii doresc a avea drept model in viata un infractor de drept comun (infractiunile pentru care este urmarit sunt de drept comun), este treaba lor, traim intr-o tara libera.
Consider ca este o greseala in a confunda doctrina cu un personaj. Confundati marfa cu ambalajul, stimate domn.

the shadow, poti fi mai explicit la cele spuse mai jos de pe spy...
De ce este NOTABIL...???!!!

"Insemnul e ofiter al Naval Intelligence al US. Notabil este simbolul de sorginte masonica aflat in zona centrala a insemnului - ochiul incadrat in triungni, cu raze."

http://spyology.myforum.ro/insemne-militare-vt267.html



http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

Ronin

Citat din: Ronin din  25 Aprilie 2009, 23:09:41
Exista si topicul "dedicat" masoneriei, unde este atasata Constitutia Masoneriei Romane.
Masonii practica secretul asa cum spun "landmarkurile" lor care nu pot fi schimbate niciodata.

Nu am nimic cu profesionistii care au reusit sa penetreze masoneria, deoarece mi se pare normal...
Insa, la afirmatia lui "the shadow", doresc doar sa amintesc un lucru..., masonii, pe langa juramantul lor fata de patrie, mai depun si un juramant fata de ordinul din care fac parte.
Deci, cu alte cuvinte, avem de a face cu "patrioti" cu loialitate dubla si care nu stiu (sau poate stiu) ca toata munca lor se duce catre o alta putere (stat).
Este la fel de adevarat ca cei care coordoneaza masoneria, adica iezuitii, lasa ca unele state sa se dezvolte doar in masura in care "prosperitatea" sau puterea statului respectiv poate folosi unuia din multele lor scopuri (ascunse).

In acest context ar fi interesant de facut o investigatie pentru a vedea daca masonii nostri celebrii, care au realizat lucruri semnificative, au servit si altor interese straine Romaniei...?!

Da, da...., iezuitii pot dezvolta anumite state prin conduceri masonice daca asta seveste planurilor lor...
Tot la fel si la distrugerea unei tari..., si acolo pot folosi tot masoni...
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

romulus

CitatNe-am întors în tara, unde suntem blamati, acuzati, înjurati...
Este, în ultima instanta, o diferenta de optica si, bineinteles, de civilizatie.

Sarmanul domn general Neghiu , va trebui sa se obisnuiasca cu ideea (daca nu s-a acomodat deja ) .
Daca eu as fi facut interviul , as fi fost un pic rautacios si i-as fi adresat domnului general si urmatoarea intrebare - retorica poate : domnule general, ar fi posibil ca la crearea acelei atmosfere de ostilitate  despre care vorbiti sa fi "contribuit" cu un mic procent si serviciile secrete britanice - pe care le prezentati aici , laolata cu cele americane, rusesti.....?" .
Eu, daca as fi fost ofiter de informatii britanic , cu o oarecare functie de decizie, cu siguranta as fi avut ca obiectiv de prim rang crearea unei atmosfere ostile serviciilor de informatii si contrainformatii (atat in mediul propriilor cetateni cat si din terte  tari ) din orice stat cu care m'as fi confruntat in campul informativ!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

the shadow

Citat din: mm din  27 Aprilie 2009, 10:13:37
Totul in ceea ce priveste institutiile de conducere a Romaniei, dar totul, este de sorginte masonica. Exact de la pa'sopt incoace de cand "patriotii masoni" au intemeiat "Romania moderna" cu structuri noi, armata, servicii speciale, politie, juridic (codurile), etc. Tot de atunci Romania a trecut in alta stapanire straina (s-a eliminat conducerea cu domnitori pamanteni, cea greceasca si influenta turceasca). Si iata ca sunt 150 de ani de stapanire straina a Romaniei prin intermediul masoneriei. Chiar si Ceausescu a fost gasit pe niste liste masonice. El a fost "crescut" politic inca din tinerete de "cineva" cu influenta. Casa de odihna de la Dambu Morii (Brasov) pe care o avea Ceausescu cred ca era o amintire a acelor inceputuri ale sale.

Infractorii conduc tara noastra si acest lucru, desi public, nu-i obliga sa fuga din tara. De ce tocmai yoghinul-"infractor" Bivolaru G. trebuia sa fuga? Ce este aceea "doctrina si personajul"? Citesc multa nesinceritate in interventiile d-tale, stimate shadow.



Recunosc ca sunt descumpanit si contrariat de felul in care rastalmaciti spusele mele. Ori probabil ca folositi in mod gresit cuvintele.
Va solicit sa explicati in ce consta nesinceritatea de care ma acuzati. Sustin faptul ca cetateanul roman Bivolaru este infractor de drept comun, intrucat a suferit o condamnare penala. La fel ca orice alt condamnat. Hotararea penala nu am luat-o eu, ci un complet de judecata. Dosarul nu l-am instrumentat eu, ci o seama de politisti si procurori. Realizati ca acuzati in masa niste oameni care nu au facut decat sa aplice legea? Si mai grav este ca o faceti doar pe baza de presupuneri. Va rog sa faceti diferenta intre "cred" si "stiu".

Asadar, in ce consta nesinceritatea mea?

Ronin

#49
"Da, da...., iezuitii pot dezvolta anumite state prin conduceri masonice daca asta serveste planurilor lor...
Tot la fel si la distrugerea unei tari..., si acolo pot folosi tot masoni..."


http://www.vistieria.ro/index.php/istoria-romanilor/articole/perioada-contemporana/87-despre-nazism-comunism-i-masonerie.html

Ca sa ma explic mai bine:

- Masonii au ridicat Romania, au dezvoltat-o, desigur nu de capul lor, au avut aprobarea necesara pentru asta. Unii dintre ei, dupa ce au servit masoneria, au fost tradati si asasinati (vezi T. Vladimirescu).

- Dar atentie, tot masonii au pus Romania proaspat dezvoltata in "mana" (forma comunista si democrata) altor masoni pentru a fi jefuita, mai ILEGAL sub dictatura comunista si mai LEGAL in perioada actuala, de dupa 1989.

Concluzia: Un stat (tara) poate fi dezvoltat de catre Iezuiti prin intrumente masonice doar in masura in care aceste "schimbari" servesc interesele spionajului iezuit. Simplu si inteligent, nu ...?!

Trebuie sa mentionez ca aspectul material este secundar, deoarece intersele principale ale acestei "inginerii" (iezuito-masonica) sunt de natura politico-religioasa.
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

mm

CitatÎn Marea Britanie am fost primiti cu caldura, înconjurati de simpatie si respect.
Ne-am întors în tara, unde suntem blamati, acuzati, înjurati...
Este, în ultima instanta, o diferenta de optica si, bineinteles, de civilizatie.
Am toata stima pentru meseria dvs. d-le Neghiu, si pentru orice meserie si meserias; o sa-mi permit totusi sa-mi exprim niste pareri contrare fara intentia de a jigni sau supara. Ca simplu cetatean, lipsit de informatii secrete si bazandu-ma doar pe acelea publice, aflate la indemana tuturor, pot doar sa conchid ca in Marea Britanie agentii lor secreti sunt priviti cu simpatie de populatie deoarece munca lor serveste acea populatie (de rand). Anterior am remarcat ca la noi nu e asa deoarece serviciile noastre statale nu ne servesc pe noi, astia de rand, ci pe alte puteri straine noua, (stapan strain), care ne conduc/stapanesc de 150 de ani. In mod evident, istoric vorbind, permanent impotriva intereselor noastre romanesti. Poate de aceea nu sunteti simpatizati de populatie: nu ii serviti interesele. Prin urmare constatarile dvs sunt conforme cu realitatea existentei inteligentei la romanii de rand. Noi , simplii cetateni, lipsiti de functii importante, nu suntem tampiti desi ne vedem tratati asa de catre cei cu functii, (fara referire la dvs., e plin televizoru' si mass-media de ei) si in loc sa credem in discursuri vedem faptele pe care le putem interpreta si singuri.

D-le shadow, stiu sa folosesc cuvintele si sa exprim ce doresc cu ajutorul lor fara greseala dar acest lucru nu are de a face cu analiza pe care am facut-o textelor d-tale care imi creaza impresia clara de vorbire bifurcata in care amestecati voit "alb cu negru". In ce priveste Bivolaru-infractor, sunt o multime de infractori care si-au ispasit pedepsele si sunt alaturi de noi in societate cu drepturi egale noua. "Eticheta" pe care i-o aplicati e rau-voitoare si puteati f. bine sa va exprimati la adresa lui fara a-l infiera gratuit. In ce priveste increderea dvs. in dreptate la judecata, e dreptul dvs. Chiar deunazi striga unul: "Baraba liber, Iisus crucificat"; eu unul inclin spre varianta lui de neancredere. V-ati exprimat ca "va acuz"; cred ca doar imi permit si eu  niste pareri proprii dar si aici, in acesta exprimare "impletita", d-ta bifurci lucrurile cu scop ascuns. Nu esti de incredere, asta-i parerea mea; as fi putut sa va acuz daca as fi fost judecator de meserie. Folositi gresit acest cuvant aici.
CitatVa rog sa faceti diferenta intre "cred" si "stiu".
Va jucati cu cuvintele. Nimeni nu poate sa faca diferentierea absoluta intre a crede si a sti. Macar si numai din simplul motiv ca perceptia romaneasca a cuvantului "a sti" e una de notiune teoretica independenta (de realitatea fizica), a sti fiind si a auzi, a afla, a citi, pe cand "a sti" e profund sinonim cu "a face" deci conditionata de "facut concret". In sensul ca de-abia dupa ce ai facut poti spune ca sti. Pe langa gandire/judecata mai e si cunoasterea numita intuitie. Ambele au drepturi egale. Dar sarim la alte subiecte.

Foarte pertinente interventiile dvs. Ronin, unul din principiile scrise ale masonilor e "jocul la doua capete". Ei isi propun sa detina conducerea (sinonima cu puterea) cu orice pret iar puterea politica fiind supusa eroziunii, ei asigura toate echipele (aparent antagoniste) care se succed la conducere. "Adam uite-o pe Eva, alege-ti!" circula o gluma. Din pacate, pentru cei condusi asta insemna ca nu sunt liberi. Libertatea in sensul ei cel mai profund este aceea de a avea conducere proprie, libertatea alegerii, a deciziei. Il tin minte aici pe romanul Jean Moreno plecat in America la inceputul secolului trecut.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

romulus

CitatCa simplu cetatean, lipsit de informatii secrete si bazandu-ma doar pe acelea publice, aflate la indemana tuturor, pot doar sa conchid ca in Marea Britanie agentii lor secreti sunt priviti cu simpatie de populatie deoarece munca lor serveste acea populatie (de rand).
1.
Monser pot sa te asigur ca ai conchis un pic eronat!
De ce ?
Pai doar si pentru faptul ca acei agenti fac juramantul de credinta doar pentru ...majestatea sa  regina ori regele !
Si exact aia fac. Sut devotati acelora .
Asta cu " populatia ...de rand" ce zici mata e o gogoasa/gogoneata! Scuzabila totusi avand in vedere "sursele documentare" citate - adicatelea informatiile pe care te bazezi .
2
Citatam remarcat ca la noi nu e asa deoarece serviciile noastre statale nu ne servesc pe noi, astia de rand, ci pe alte puteri straine noua, (stapan strain),

Din nou esti in eroare.
De unde stiu? Pai acum multi ani , am fost acolo, intr-unul din acele servicii.
Daca nu ma crezi iti dau o solutie: serviciile noastre -oricare dintre ele iti place  -  fac selectii de cadre, dupa criterii aproape  transparente; cu examene , teste si tot tacamul .
Incearca sa patrunzi acolo ! Daca vei avea ambitie si vei indeplini criteriile , vei reusi .
Si poate - cine stie - patriot fiind , ajungi si in acel asa-zis "nucleu" . Caci vorba aceea " in ranita oricarui soldat sa afla bastonul de ....maresal" - Napoleon Bonaparte dixit .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

mm

Oricine poate comite erori.
Dar "populatia (de rand)" nu este eroare decat datorita impreciziei sau neprecizarii definitiei sale. Voi da o definitie ca sa nu mai fiu "in eroare":
Daca acceptam ca o parte (10%...30%) din populatie paraziteaza pe spatele restului (de 70%...90%) populatiei, atunci "restul" e "populatie de rand" iar parazitii sunt "populatia privilegiata". Nimic contradictoriu aici, e real, e o modalitate de exprimare a unor stari reale de lucruri, etc. Si nu e gogoasa ci o banala realitate.

Agentii englezi prin activitatea lor au adus avantaje si populatiei de rand engleze, ceea ce n-a scapat observatiei neinformatei populatii engleze. Am mai spus, ai nostri agenti nu au fost la fel de utili populatiei noastre de rand ci din contra iar acest lucru nu a scapat observatiei neinformatei noastre populatii de rand care au resentimente pe masura (si pe buna dreptate) fata de cei agenti. Unde este eroarea?
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

romulus

CitatUnde este eroarea?
Pai hai sa zicem ca un prim punct de plecare al erorii - in cazul discutiei noastre - este acela ca noi am pornit naspa!
Comparam mamaligi cu ...rachete !
Cu amaraciune recunosc faptul ca, in vecii vecilor nu ne putem compara noi, romanii, cu Perfidul Albion!
Din nici un punct de vedere. Ori, daca vrei mai precis, din acele puncte de vedere care sunt esentiale in informatii: traditie, educatie, cultura organizationala, resurse alocate, cadre, politici statale in domeniu.... and so on .
Om avea noi elementle noastre de mandrie nationala, dar puse pe talger cu cele ale britanicilor suntem departe rau!
Asta'i viata.
Dar,  sper ca ne putem reveni.
Stii zicerea aia infantila - oarecum ? Prost sa fii dar sa-ti revii !?
Ei,  poate , poate ne revenim !

Cat despre ce a facut fiecare din serviciile vizate pentru proprii cetateni, e de discutat. Mult. Sunt multe elemente incerte, subiective, partizane. Iar o buna parte din elemente nu ne stau - inca - la dispozitie fiind accesibile abia peste 50 ori 80 de ani, cand unii dintre noi vor fi - de mult - oale si ulcele !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

mm

Romulus, in general ai un discurs acceptabil din punctul meu de vedere. Totusi am alte pareri decat cele ce le-ai exprimat.
Sa comparam "mamaliga cu ... porridge", inclin spre aceasta varianta deoarece perfidul albion nu cu rachete "tine lumea in sah" ci cu o activitate de spionaj (si o retea pe masura) care face toata treaba. Organizat si ... perfid.
-Nu as pune in balanta "elemente de mandrie nationala" ci tot atatea capete, maini si picioare cat au si albionii. Dar poate ca din motive diverse noi nu ne organizam. Si aici venim in atingere cu "nucleul" din titlu, ce ar trebui sa existe (si eu cred ca nu prea e). Iar definitia nucleului trebuie sa fie obligatoriu nationalista (intelegand prin asta ceva util natiei, si nicidecum util tagmei jefuitorilor). Cineva vorbea de "penetrarea organizatiei masonice"; - asta e eroare ca si orice alta varianta decat cea "definita" mai inainte de mine. Pur si simplu cei care se organizeaza (a nu se citi printre randuri caci asta nu inseamna organizare militara, inarmare, etc) folosindu-si propriile puteri, daruite in mod egal de catre Cel de Sus, au sanse egale. Cei care dorm, ....
-Speranta de "revenire" ? Daca lucrurile merg tot asa cum le stim, eu n-o vad.
-Ce au facut "serviciile" se vede cu ochiul liber: (as putea sa dau niste exemple extrem de negative dar ma abtin caci le stie toata lumea, in plus nu e la subiect)
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

the shadow

Am sa dau eu cateva exemple pozitive (despre ce au facut serviciile), asa cum imi vin acum, la repezeala: Azomures, IPRS II, Fabrica de diamante, parte din uzina Dacia. Lista poate continua. Despre cele de dupa 90 vom afla peste vreo 30 de ani. Sau niciodata. Insa realizarile exista, cu siguranta, si dupa 90.
O certitudine: intr-o discutie cu col. Z (DIA - zona Italia, San Marino, Malta) am primit confirmarea faptului ca intr-adevar, Romania a fost singura tara care a reusit infiltrarea factorului uman in zona de discutii dintre americani si rusi, de la Malta. Prima data cand am auzit de poveste, nu am crezut-o. Batranul colonel este un om de toata isprava, la fel cum a fost si col. C. Olcescu (DIE - sef rezidenta Beirut, Cairo, etc). Iata ce spun oficialii israelieni http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/71848
Pe de alta parte, i-am cunoscut pe englezi la ei acasa. Si nu ca turist. Am lucrat acolo timp de cativa ani. Acolo si atunci am inteles de ce, la un moment dat, au cucerit lumea. Am cunoscut o serie de fosti ofiteri in retragere. Oameni deosebiti, inteligenti, activi. Dar fara deosebiri esentiale fata de omologii lor romani, in ceea ce priveste pregatirea profesionala, metodele de lucru si instruire. Strategiile, baza materiala si sumele cheltuite pentru instruire fac insa diferenta.
Observatie: generalizarea risca erori. Si ai lor, si ai nostri, au uscaturi. Ca peste tot.
Un serviciu secret fie le american, englezesc sau romanesc, nu isi alege stapanii. Stapanii de drept (in sens de beneficiari ai informatiilor) sunt guvernele si parlamentele. Daca in acele institutii exista insa persoane duplicitare, care nu intotdeauna folosesc informatiile asa cum ar trebui, nu li se poate reprosa lor.

the shadow

Citat din: mm din  01 Mai 2009, 14:27:32
Daca acceptam ca o parte (10%...30%) din populatie paraziteaza pe spatele restului (de 70%...90%) populatiei, atunci "restul" e "populatie de rand" iar parazitii sunt "populatia privilegiata". Nimic contradictoriu aici, e real, e o modalitate de exprimare a unor stari reale de lucruri, etc. S
In UK, pentru 10% din populatia tarii, lucreaza restul de 90% din populatia activa. La ei, visul este acela de a intra in randurile celor 10%. La noi, visul este de a-i vedea pe cei 10% cazand. Si sa ne bucuram de necazurile lor, stand seara gura casca la stiri si talk-show-uri.

mm

Shadow, apreciez faptul ca le iei apararea "serviciilor" (poate ai facut parte din-) caci asta dovedeste caracter. Dar eu cand am spus "servicii" in postarea anterioara, intentionat nu am spus "servicii speciale" si in felul acesta m-am referit la totalul (de)Serviciilor statale care ni se fac noua celor din prostime, in tot ceasul, continuand de fapt o idee anterioara, din postari anterioare. Nu am negat ca poti avea realizari deosebite si ca servitor in casa stapanilor. Ceea ce am subliniat este insa eficienta/utilitatea demersului (serviciilor) pentru colectivitatea majoritara, de rand, parazitata de o minoritate prin intermediul structurilor [(de)Serviciilor, am spus]. Acesta e turnesolul cu care se poate masura activitatea lor. In acest sens un vacar, un cioban, poate fi mai util societatii (in intregul ei) decat un inginer, un ofiter de informatii, un contabil, un senator, etc. Pur si simplu cantitativ, la suma faptelor fiecaruia, utile obstii.

"Generalizarea risca erori". Ati spus. Adaug, da, de acord, intotdeauna generalizarea introduce erori. Deoarece generalizarea e o abstractizare si abstractul e rupt de real, e o notiune matematica. Eu nu am generalizat insa, asa cum afirmati dvs. Sa nu confundam nivelele de judecata cu generalizarea. Si ma refer aici la judecatile facute asupra unui aspect oarecare (social, in cazul nostru), care judecati difera extrem de mult intre ele in functie de nivelul de la care se fac. Astfel, la nivel de familie se face o judecata (functie de utilitatea in familie) a unei legi noi sa zicem, o cu totul alta judecata la primarie unde se tine cont de toata comunitatea localitatii, o alta judecata la nivel profesional (militar, medical, juridic, economic, etc) si cu totul alta la nivel prezidential. Judecatile respective difera prin rezultatele lor (=sintezele - sinteza e cea de-a doua parte a unei judecati, prima fiind analiza - ne spune cartea de psihologie), fiind, de regula , usor contradictorii.
Revenind, pentru mine ideea principala de utilitate pentru "colectivitate" a activitatilor structurilor nu este o generalizare ci o judecata emisa la nivelul (superior), respectiv al intereselor colectivitatii (parazitate). Pe langa aceasta idee principala, cu rol secundar pot avea loc si alte judecati, idei, fapte dar numai cu respectarea permanenta a "ideii principale". Se numeste uneori armonizare dar are si alte nume.
CitatUn serviciu secret fie le american, englezesc sau romanesc, nu isi alege stapanii. Stapanii de drept (in sens de beneficiari ai informatiilor) sunt guvernele si parlamentele. Daca in acele institutii exista insa persoane duplicitare, care nu intotdeauna folosesc informatiile asa cum ar trebui, nu li se poate reprosa lor.
Mi se pare fals, o judecata gresita. In raport cu ce? - Cu ceea ce ar fi normal sa fie!
Chestia cu capra vecinului nu e specifica unei comunitati intregi, asa cum e prezentata de obicei (iata o generalizare!), ci doar unor indivizi certati cu etica.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

romulus

CitatIn UK, pentru 10% din populatia tarii, lucreaza restul de 90% din populatia activa. La ei, visul este acela de a intra in randurile celor 10%. La noi, visul este de a-i vedea pe cei 10% cazand. Si sa ne bucuram de necazurile lor, stand seara gura casca la stiri si talk-show-uri.

Adevarat  the shadow  ai pus punctul pe "I'. Din pacate cam asta e realitatea actuala.
Dar nu a fost intotdeuna asa. Parerea mea este ca aceasta atitudine este indusa. Indusa de minti interesate si dracesti care asa ne vor, pentru ca asa ne stapanesc mai usor.
Eu am invatat prin scolile prin care am trecut (ma refer la cele strict pe informatii) ca asta este "procedura standard" atunci cand vrei sa "incaleci" si sa stapanesti niste prosti. Dar nici eu si nici altii care au invatat din aceleasi carti ca si mine nu avem un cuvant de spus, nu putem lua decizii. Putem doar sa zicem, sa avertizam sa "tragem semnale de alarma" cum e o sintagma la moda acum.
Ei si? Si cu asta ce-am facut (vorba lui Tanase)?! Nici o branza.
Oamenii implementati de "stapan" isi  duc la indeplinire ordinele, ajutati de un intreg esafodaj logistic - si culmea - proclama si striga sus si tare DEMOCRATIA;  si-au primit si primesc in continuare simbria, iar noi, "pulimea/prostimea" inghitim in sec.
Din experienta anilor trecuti, va readuc in memorie momente cand, cate unul ori altul dintre cei cu pregatire in informatii, a/au mai iesit si a spus ce se intampla de fapt. Urmarea o stiti foarte bine : dupa un scenariu standard i s-a inchis gura cu acuzatii de tipul " securist/terorist" ; " omul /oamenii dictatorului, odiosului" "politia politica" ; atentatori la "drepturile si libertatile cetateanului " ! Daca mai vreti, sigur mai adaugati o multime .
Si asa "pulimea/prostimea" a fost satisfacuta, a inghitit in continuare tot rahatul pe care i-l servea "stapanul" din umbra .
Ei, si de aici incolo, ar rezulta si necesitatea existentei unui asemenea "nucleu" despre care tot facem vorbire aici.
Ne-ar face placere sa stim ca cineva lupta pentru noi ca natie, pentru "popor" ! Nu ?
Pai da.
Dar eu - care am mai zis despre mine ca as putea parea un pic cinic  - as intreba doar atat:

DAR DE CE ? PENTRU CE ?
Sa presupunem ca eu, ca ex/ofiter de informatii as face parte dintr-un asemenea  "nucleu" constituit candva, in trecut .
Pentru ce as mai suporta eu acum toate mizeriile - de care vorbea si generalul SIE citat mai sus?
Sunt cumva din alt aluat, supermen , Iisus Hristos? Sunt extraterestru? Sunt (as fi)  sado/maso ?
Hai sa fim seriosi ! Am facut asta odata si m-am ales cu ce ?  Inchisori, scuipati de la toti nespalatii  (re)veniti de pe nush'ce meridiane, acuze prin presa, blam in piata publica .....
NO, THANKS !
Nu sunt bun de pus in nucleu.
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

mm

#59
CitatSa presupunem ca eu, ca ex/ofiter de informatii as face parte dintr-un asemenea  "nucleu" constituit candva, in trecut .
Pentru ce as mai suporta eu acum toate mizeriile - de care vorbea si generalul SIE citat mai sus?
Sunt cumva din alt aluat, supermen , Iisus Hristos? Sunt extraterestru?
Rezulta de aici ca iti faci probleme de constiinta, ba chiar ca iti pui intrebarea: Ce rezolvare? (La situatia ce-i framanta pe multi.) Si din postarile altora rezulta ca-si pun aceeasi intrebare. Dupa parerea mea cam toate raspunsurile/rezolvarile (ce se dau) se cantoneaza in domeniul "lupta, razboi, aparare, etc". Probabil din cauza sugestionarii perfide prin care mintile tuturor sunt intentionat indreptate spre domeniul respectiv. In acel domeniu al razboiului e imposibila o solutie - asta uita toata lumea. Caci razboiul aduce razboi si nu pacea (/libertatea, pe care le cautam). Ca sa nu mai vorbim de "inamicul" suprainarmat pe care nu-l poti invinge cu mainile goale!

Ce vreau sa spun? Ca exista oricate solutii daca le cauti .... in alt domeniu. Astfel, (dau un exemplu) ar fi suficient ca (simultan) societatea "sa-i ignore" pe inamicii-conducatori si ei ar "dispare" deoarece ei traiesc exclusiv (ca paraziti) din atentia pe care societatea le-o acorda. Legat de asta mi-amintesc spusele unui fost combatant din al II-lea RM, care spunea: "Daca mi-ar pune cineva acum arma in mana si m-ar trimite pe front sa-i omor pe inamici, primul pe care l-as impusca ar fi cel care mi-ar da arma /si ordinul/ ". Prin urmare, i-a luat ceva timp pana si-a detectat dusmanii dar daca toti ar gandi la fel, n-ar mai fi razboaie. Sigur, solutia e teoretica si prea putin probabila practic.
Domeniul in care gasim multimea de solutii de rezolvare, deja l-ai sugerat in citat pomenindu-l pe Iisus. E domeniul pacii (caci stim bine , Iisus nu s-a batut cu nimeni). Cautati pe 100 de pagini , la intamplare, pe un forum si nu veti gasi nici macar cuvantul pace, dara-mi-te activitati legate de. Cum nu veti gasi nici cuvantele cinste, omenie, blandete,, etc.
Nu trebuie sa fi inscris intr-un "nucleu" oficial si secret ca sa poti face ceva pentru pace si pacea alor tai. Tu, eu, fiecare din noi putem fi centrul rezolvarilor (nucleul daca doriti) atunci cand dam mana celor apropiati noua, cunoscutilor, vecinilor nostri, ajutandu-i si servindu-i neconditionat, fara rasplata. Facand , in limita puterilor fiecaruia, lucruri absolut legale, asocieri (perfect legale in capitalism) profesionale, de ajutorare cu scop declarat, filantropice, culturale, sociale, etc ceea ce e sinonim cu construirea pacii, linistii, armoniei intre indivizi.
Seamana a predica?  Indirect, fara sa-mi dau seama, am numit niste vinovati egal partasi cu mafiotii la vina comuna.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.