Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Enigmaticul "Nucleu" !

Creat de Ronin, 14 Februarie 2009, 18:29:20

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ronin

Dragi colegi - va provoc pe bune la studiu si analiza...( a nu se confunda cu "Viitor cu cap de mort", unde autorul nu cred ca este un militar)
Ce vreau sa spun...
Pana in prezent, 2009, am cautat sa aflu un raspuns la o intrebare "ciudata".
Am cautat si gasit materialele de care aveam nevoie..., materialele sunt "CARTI" in mare parte editate de catre "Editura Militara" si altele.

Voi pune lista cu scriitori:

- Haralamb Zinca
- Pavel Corut
- Paul Carpen

- Haralamb Zinca a scris mult, dar a scris si carti in materie de "spionaj".
Una dintre cartile sale, "Pe urmele Agentului B-39" (5 vol.)descopera un lucru interesant. Intr-o perioada de criza acuta (al II-lea razboi mondial), Spionajul Militar Romanesc INFIINTEAZA un "NUCLEU"..., nucleu care avea sa reziste tuturor timpurilor si regimurilor care s-ar fi 'perindat' pe la puterea 'vremelnica', al carui motiv existential era legat doar de fericirea romanilor si Romaniei.

- Pavel Corut, scriitor, fost ofiter de contrainformatii in sistemul militar roman de informatii.
El descrie in cartile sale (mai bune la inceput), Quinta Sparta, Fulgerul Albastru, etc., existenta unui "NUCLEU" de exceptie, care si-ar fi continuat activitatea inca de la infiintarea sa, de pe vremea lui Cuza, intr-o pozitie de 'anonimat' profund...
Acest nucleu, in cartile sale, se numeste "Octogonul", un serviciu de ELITA al spionajului romanesc greu de patruns...

- Paul Carpen, scriitor si fost ofiter de informatii in cadrul "intelligence"-ului militar romanesc. El vorbeste in cartea sa, "Spion de Prisos", de existenta sau aparitia unui "NUCLEU" in interiorul sistemului militar de informatii, un nucleu care era proiectat sa reziste "vremurilor' si care sa-si faca simtita prezenta dea lungul timpului...

Cam asta am remarcat la cei 3 scriitori, ca ar avea in COMUN...!
Nu stiu daca s-au inspirat unul de la altul, nu are importanta..., ideea care se 'desprinde' este ca ei vorbesc de EXISTENTA ACESTUI NUCLEU...!!!

PS:
Va invit deci, la analiza si "dezvoltarea" unui asemenea subiect, care, din pct. meu de vedere, este VITAL...!!!
Cu alte cuvinte, daca un asemenea "NUCLEU" ar exista, v-ar placea sa-l sustine-ti, intr-un fel sau altul...???
Dar de ideea, daca nucleul ar exista, de a face "parte" dintr-o asemenea "STRUCTURA"...???

Va astept comentariile !
R.

http://biroul2mstm.blogspot.com/

http://ordinulnegru.blogspot.com/

http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

romulus

Citatdaca un asemenea "NUCLEU" ar exista, v-ar placea sa-l sustine-ti, intr-un fel sau altul.

Monser, multi oameni din tara asta traiesc cu speranta ca un asemenea nucleu cum zici tu, exista .
Si numai ca exista  ci si actioneaza!
Subiectul e oarecum de mare intindere, necesita si niste cunostinte/abilitati speciale ( ca sa nu zic initieri) nu
numai pentru al pune pe tapet, dar si pentru a intelege ceva din ce se spune !!!
Pentru un om obisnuit , daca are  un pic de patriotism in sufletul lui , coroborat cu o fire romantica&putina imaginatie este reteta  ideala pentru a fi fericit ca ai citit cartile/autorii mentionati de tine  si ca ai aflat din ele ca " cineva lucreaza pentru ....natiune" ca sa parafrazez o reclama de la ...FNI .
Este , insa , ceva mai complicat de atat.
Primul lucru care trebuie mentionat este acela ca respectivii autori, chiar daca au fost militari  au scris - totusi - FICTIUNE, IMAGINATIE!!!!
Poate si dorinta lor este (a fost, in cazul lui H. ZINCA ) CA UN ASEMENEA NUCLEU SA (FI ) EXISTAT!
Ca sa nu dezamagesc pre multi, n-am sa zic categoric ca asa ceva nu exista , NU.
Am sa zic doar ca raspunsul este si DA  si NU  !
Cand spun DA, exista , ma bazaz pe ceea ce am cunoscut o perioada destul de indelungata , cca. 25 de ani de contact cu categorii diverse de militari, oameni politici, ori simpli cetateni , oameni de rand .
Ce am constatat ? Am constatat ca exista printre noi si oameni patrioti, dedicati, carora le pasa de neam !
Pe unii dintre ei i-am simtit, i-am vazut in actiune, de altii doar am auzit, ca si multi dintre voi.
Unde i-am vazut ?  Pai, in general prin structurile militare : armata, servicii speciale.
Foarte rari in politica , unde asemenea oameni sunt INLATURATI brutal si fara menajamente si din aceasta cauza cauta sa-si disimuleze cat mai adanc dragostea de tara si faptul ca o slujesc intr-un anume mod.
De ce ? Aici e muuuuuuuuuult de spus , si tot atat de mult de ....nespus!
Cand spun NU , va indemn sa priviti cu atentie si sa analizati obictiv, oamenii care ne-au condus din 22 decembrie 1989 si pana in prezent!
Avem in aceasta directie, cu totii, un mare avantaj: acela ca in toata aceasta perioada au fost publicate in presa mari "bucati" de adevar relevate din arhivele fostelor servicii de informatii. Ele aveau insa un sens doar pentru "cunoscatori"!
Multe din ele (din acele "bucati" de informatii )au fost imediat "combatute" de "patriotii dizidenti" veniti instantaneu in tara ,adunati (ori trimisi ) ca mustele la starv. Stiti ce erau ei ? Daca nu toti - marea lor majoritate ? Normal ca stiti : erau " inalte instante morale, care au luptat impotriva comunismului, bla, bla, ...." Vax, erau " agenti de influenta" .......
Si asa a aprut deruta, indoiala, nesiguranta, iar in final EI - cei trimisi- au triumfat - si triumfa in continuare !
De ce ?
E asta-i adevarata intrebare si aici va fac trimitere cand spun acel NU !!
Presupunand ca acel nucleu a existat si continua sa existe cum de EI au reusit 100% si cum de s-au intamplat asa mari "cataclisme" cu Romania :
-Cum de au ajuns in structurile  de putere in Romania oameni "nepotriviti" ca sa ma exprim elegant,  CUNOSCUTI cu bube'n cap (gen spionaj/tradare) ???
-Cum de am fost prostiti in asemenea hal incat sa ne vindem resursele TOATE RESURSELE (pedoileisicincizecidebani), de ne gandim acum sa le renationalizam ?
Cum ?
Am zis ca subiectul e dolofan........Mai adaugati voi.......
Am zis!

"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

radu_lg

Orice bun roman, orice cetatean onest ar vrea sa existe un asemenea "nucleu". Privind in jur, mai aproape dar si mai departe, gasim argumente si pro, si contra existentei nucleului. Argumentele contra, le vede oricine, sunt legate de jaful continuu de dupa dec89, avand ca rezultat dezastrul economic in care a ajuns Romania. Argumente pro...poate cel mai edificator si totodata important, este ca Romania a ramas cu aceleasi granite, desi au existat diverse incercari de a o sfasia in bucati. Cehoslovacia si Yugoslavia nu au avut un asemenea nucleu si acum au alte forme pe harti, in cazul Yugoslaviei sfasierea facandu-se si cu multa varsare de sange. Sa ne amintim ca harti cu o Romania in alte granite au circulat prin occident, la fel cum s-a intamplat cu cele doua tari de mai sus, iar incercari au fost, atat in dec89 cat si in martie90, mai ales. Si poate au fost si altele, mai putin vizibele de opinia publica. Nu doar ungurii voiau sa ne "rupa", si moldovenii de peste Prut erau amagiti si indoctrinati cu o "Moldova a lui Stefan" si se stie ca in spatele lor erau puternicele servicii secrete sovieetice. Si poate ca au fost si alte forte care au incercat asta, impreuna sau separat. Si nu doar noi am fost tinte, amintiti-va de "liga Nordului" care voia acum ceva ani in urma, sa separe Italia in doua, au mai fost incercari in Canada. La fel cu aceste doua tari, noi am rezistat, desi la noi incercarile au repetate si mai puternice. Cehoslovacia si Yugoslavia nu au rezistat. Deci, cine, sau ce ne-a protejat? Poate ca acea forta nu a reusit mai mult (sa ne proteje si economic), din cauza ca adversarii erau prea multi si prea puternici, chiar si romanii devenisera adversari ai propriilor servicii secrete. Sa nu uitam ca acest nucleu a trebuit sa lupte in primul rand pentru propria supravietuire, in conditiile in care serviciile oficiale erau desfiintate, iar unii dintre ofiteri erau lichidati pentru ca stiau mult prea multe despre noul regim si despre ce se intamplase atunci....Anii au trecut, acum suntem europeni si nu mai poate nimeni rupe bucati din teritoriul nostru, un mare numar de romani au fost plecati cu anii prin lume si si-au mai schimbat mentalitatile (acest lucru fiind cel mai greu de schimbat in Romania), acum se intorc multi, chiar daca de nevoie (criza!) si vor face ceva aici. Si poate are dreptate Pavel Corut cand spune ca ne vom lua revansa in fata invadatorilor economici, insa asta nu o poate face doar acest nucleu de unul singur, o astfel de revansa se ia cu intregul popor (minus tradatorii si alte rebuturi).

adi_drula

dream on...

Nu cred ca exista asa ceva. Daca ar exista s-ar simti cat de cat. As vedea o imbunatatire cat de mica... Ati vazut stirea cu pseudo tradatorul ala pe care l-au prins recent? Bubuie toata presa de-o saptamana. Vor sa ne faca sa credem ca un amarastean de subofiter avea acces la documente ultrasecrete pe care le vindea ucrainei bla-bla-bla... Si asta vine dupa un lung lantz de scandaluri in care sunt implicati generali din serviciile secrete romanesti, scandaluri ce surprinde aceste servicii bagate cu mainile pana la umeri in politic si economic. Hai sa fim seriosi ! "Elita spionajului romanesc" ... cah

romulus

Citat"Elita spionajului romanesc" ... cah

Hai ca esti tare monser !
Daca n-ar fi de plans, m'as tavali pe ...tavan de ras!
Ce spui tu este exact parerea unui ciuri/buri de prin canale care casca ochii&urechile cat cepele, la rahaturile care se spun pe posturile tv.
Afla monser ca acei oameni - de care iti permiti tu sa faci bascalie - nu-i vei vedea niciodata si nu vei auzi de ei, decat - poate - dupa ce nu vor mai fi, ori cand vreunul mai apuca sa-si scrie (dupa zeci de ani ) memoriile !
Si nici atunci ......
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

mopeka

Citat din: adi_drula din  04 Martie 2009, 14:18:55
dream on...

Nu cred ca exista asa ceva. Daca ar exista s-ar simti cat de cat. As vedea o imbunatatire cat de mica... Ati vazut stirea cu pseudo tradatorul ala pe care l-au prins recent? Bubuie toata presa de-o saptamana. Vor sa ne faca sa credem ca un amarastean de subofiter avea acces la documente ultrasecrete pe care le vindea ucrainei bla-bla-bla... Si asta vine dupa un lung lantz de scandaluri in care sunt implicati generali din serviciile secrete romanesti, scandaluri ce surprinde aceste servicii bagate cu mainile pana la umeri in politic si economic. Hai sa fim seriosi ! "Elita spionajului romanesc" ... cah

Am sentimentul ca te inseli,amarnic.Probabil ca timpul..........,va coace merele!
Ai grija ceea ce-ti doresti,s-ar putea sa se intimple!

adi_drula

#6
da? credeti voi? :)

http://www.obiectivgorj.ro/Arhiva/Februarie/16/dezvaluiri.html

Si eu cred ca nu exista spionaj romanesc decat cu numele.... Niste baietasi angajati pe pile acolo... Cititi cartea lui Ohanesian.

romulus

Citatcartea lui Ohanesian.
Ce te face sa crezi ca individul respectiv ar fi o asa de tare/mare "autoritate" in materie de spionaj/contraspionaj?
Ca scrie niste prosteli intr-o fituica ?Multam fain !
Ia uite cati "specialisti" sunt pe toate drumurile si la toate colturile ! A  mai aparut unul ......
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

adi_drula

#8
Citat din: romulus din  05 Martie 2009, 19:17:05
Ce te face sa crezi ca individul respectiv ar fi o asa de tare/mare "autoritate" in materie de spionaj/contraspionaj?
Ca scrie niste prosteli intr-o fituica ?Multam fain !
Ia uite cati "specialisti" sunt pe toate drumurile si la toate colturile ! A  mai aparut unul ......
Am zis !

Are documente? Are. Are dovezi? Are. Este jurnalist de investigatii si este specializat pe servicii...
Care e principalul scop al serviciilor secrete romane? Ala de a nu se pune in pericol siguranta nationala. Care siguranta nationala e la pamant de ani de zile. Teroristi cautati de ani de zile in lume se plimba fericiti prin Romanica si apar la televizor - cum era doctoru ala Hassim sau cum naiba il chema. Generali din SRI isi construiesc vile de miliarde la Ranca pe terenuri care costau miliarde atunci cand au fost achizitionate. Afacerile de la Turceni si Rovinari - afaceri cu energie date pe mana JICA - astea chiar nu spun nimic? Toate mijlocite de oameni din SIE si asa mai departe. Hai sa fim seriosi...

Acum mai bine de 10 ani eram si eu naiv si credeam ca avem o armata, niste servicii secrete si asa mai departe... Toate nu-s decat cu numele, pentru ca acolo toti sunt rude si pile... Locuri de munca pentru rude si pile...

Crede-ma am cunoscut oameni care lucreaza in servicii si-am vazut de fapt cu ce se ocupa

Inca o chestie... Daca crezi in serviciile astea si mai ales in "elita" asta - adu-mi argumente si spune-mi exact ce te face sa crezi ca exista.
Crede-ma, as dormi mult mai linistit sa stiu ca excista niste oameni responsabili acolo. Dar a trecut demult vremea aia in care credeam cu naivitate ca nu exista organisme ale statului corupte ci oameni corupti in aceste organisme. Pentru mine e clar ca lumina zilei ca toate organismele statului sunt corupte... Si-am simtit-o pe propria piele

Ronin

Nu cred ca Ovidiu Ohanesian are habar cu ce se mananca meseria asta.
El, mai degraba, pare a fi angrenat intr-un joc de compromitere a Informatiilor romanesti..., dar cine stie...??!!
Daca e sa te gandesti cat de incurcat este spionajul si cat de greu este sa-ti dai seama daca 'derbedeul' ala, facut scapat, sau cum vrei tu, nu poate fi de fapt o sursa deosebit de importanta...
In cartea lui HZ, Pe urmele Agentului B-39, avem un roman patriot, ofiter in Biroul II al MStM, infiltrat adanc in inima Germaniei hitleriste...
Stiti ce spuneau romanii (tot patrioti) despre el...ca este un neamt, care ar merita spanzurat, etc !!!

Este un singur exemplu din care ar trebui sa intelegem ca "aparentele inseala", fie ca vorbim de "sfinti" sau "pacatosi" !

Redau mai jos un raspuns de pe alt forum (interesant):

http://spyology.myforum.ro/cine-conduce-sri--vt108.html

"Salutare...uite ca deja THE SHADOW a raspuns inaintea mea...
Evident ca nu lucram in vreun serviciu secret, caci cei care lucreaza nu au timp de postat pe internet/forumuri, ci trebuie sa isi faca treaba.
Cat despre problema oameniilor din domeniul serviciilor secrete, as adauga :

Lumea spionajului, a serviciilor secrete, gazduieste, in opinia mea, 3 categorii de oameni :
- personalul administrativ
- oportunistii, aventurierii, cei intrati cu pile sau pe interese politice, etc. - care nu au insa calitatile necesare acestei profesii
- profesionistii - adevaratii spioni.

De ce fac aceasta paranteza?
Pentru ca observ comentarii din partea multora legat de clasa de oameni ce lucreaza in serviciile secrete. Ca in orice padure si aici exista uscaciuni, insa eu am dorit sa vb aici de PROFESIONISTI, nu de cativa amarati out-sideri care au ajuns in aceasta lumea a spionajului fara sa aibe habar de ea.
Asadar eu voi trata SPIONAJUL numai din aceasta perspectiva, a profesionistilor.
Cunosc evident realitatea, mai ales din serviciile noastre romanesti, unde a inceput sa existe destul de multa incompetenta si interese meschine, total diferite de scopurile unui serviciu secrete."

http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

Ronin

#10
Iata cateva extrase din relatarea privind activitatea SIE publicata in ziarul 'Cronica Romana' avand ca punct de pornire momentul inlaturarii consilierilor sovietici :

http://ordinulnegru.blogspot.com/2009/02/paul-carpen-despre-franciscanul-sie.html

"S-a stabilit ca, incepand de la guvernantii de atunci ai Ungariei si mergand pana la cele mai indepartate organizatii ale emigratiei, se organiza o vasta manevra care avea drept obiectiv sa convinga opinia publica internationala de 'injustetea' Tratatului de la Trianon, de dreptul 'sacru' al Budapestei asupra Transilvaniei.Revizionismul maghiar actiona pe un front larg, urmarindu-se intoxicarea opiniei publice internationale in legatura cu asa zisa lipsa de drepturi a minoritatii maghiare din Romania, cu persecutiile la care aceasta, chipurile, ar fi supusa. Se pregatea terenul pentru a solicita revizuirea Tratatului de la Trianon in instantele internationale, incepand cu ONU si CSCE."

Ca urmare, s-a hotarat infiintarea unui compartiment special al SIE, care sa se ocupe in exclusivitate de problemele iredentismului si revizionismului maghiar.

Noul compartiment a fost numit "Fortuna" si in cadrul acestuia au fost incadrati profesionisti, oameni cu pregatire deosebita (in special istorici), inclusiv de origine secuiasca si maghiara, dar cu certitudine devotati intereselor nationale ale Romaniei.

Pentru a contracara propaganda revizionista, dovedind cercurilor politice occidentale si opiniei publice in general falsitatea afirmatiilor Budapestei si ale organizatiilor emigratiei maghiare, s-a trecut la elaborarea si difuzarea in strainatate a unor materiale temeinic stiintifice, in care s-a prezentat adevarul despre Transilvania.

Totodata, academicienii C. Giurascu, C. Daicoviciu, St. Pascu, S. Stefanescu si multi, multi alti profesori universitari si cercetatori, in frunte cu V. Candea, au cutreierat lumea occidentala de la un capat la altul, pentru a explica si dovedi adevarul istoric privind apartenenta Transilvaniei, de jure si de facto, la Romania.

Este de datoria noastra sa subliniem faptul ca in sprijinul acestor actiuni au venit si o serie de personalitati ale emigratiei romane, dintre care unele cu vederi de dreapta. Ei au actionat din proprie initiativa, din sentimente cu adevarat patriotice, simtind pericolul care ameninta Romania, trecand peste considerentele de ordin politic, care ii detasau net de puterea comunista.

Nota:
ei, vezi cat de incurcata poate fi "lumea" asta...?!
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

romulus

CitatPentru mine e clar ca lumina zilei ca toate organismele statului sunt corupte... Si-am simtit-o pe propria piele
Nu stiu daca toate dar afirmatia contine si o doza de adevar incontestabil;

CitatTeroristi cautati de ani de zile in lume se plimba fericiti prin Romanica si apar la televizor - cum era doctoru ala Hassim sau cum naiba il chema.

Este doar o impresie a lumii obisnuite monser! A nestiutorilor. Si nici nu sunt de condamnat poentru lucrul asta . Iti spun asa, "confidential", ca indivizi urmariti in diverse state pentru terorism sau suspectati pentru asemenea activitati sunt intr-adevar destui si la noi (asa cum sunt in Germania, Franta, Irlanda, Spania , SUA ....)
Ei si ? Ce-i cu asta ?
Afla monser ca , cea mai mare parte a lor (ca 100% ar fi ridicol sa afirm) sunt cunoscuti de cine trebuie.
Cum asa? Simplu: cooperarea cu servicii si organisme ANTITERORISM din lumea larga functioneaza bine.
Cu "Hassim  sau cum naiba il cheama " - te-a lamurit individul ala cu cartea , nu ? Pai daaaaaa, ca el le stie din familie ! Vax.....
Ca sa nu mai vorbescde faptul ca, pe directia ANTITERORISM - SRI stapaneste ok situatia .
Pentru cetatenii obsnuiti cum suntem noi,  cred ca nu trebuie sa se stie mai mult !
Ce am putea face insa noi mai mult? Ei aici da,  am putea : fiecare om de buna credinta cand sesizeaza un fapt care i se pare nelalocul lui, sa puna nene mana pe telefon, afla numarul centralei locale ori din Bucuresti a SRI ( ori chiar la 112) si spune chestia respectiva !
Ca o fi bine , ca o fi rau, lasa pe altii priceputi sa decida, noi sa facem asta si e OK.

Sa mai dau exemplul (deja arhicunoscut), cu babuta din GERMANIA, ELVETIA, DANEMARCA s.a.m.d. care a sesizat pe strada ei un autoturism stationat care ....ce avea deosebit?  Pai avea numere straine si in el se aflau doua persoane .....Si  a sunat la Politie si asa au fost demascati niste teroristi periculosi  !? Nu cred ca e cazul....ca stiti deja !
Numa sa aiba grija babuta sa nu afle Dinescul ori alti "disidenti", ca mintenas isi umplu gura de ....laturi si o improasca . Vezidoamne ca e" delatoare".... Aici e numai domeniul lor ! Ei trebuie sa fie pre primul loc la .....delatiuni !!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

the shadow

Am observat recent ca adresa forumului pe care il administrez a fost postata aici, de catre unul dintre membrii respectabilului dv. forum (ronin). Nimic rau pana aici.
Intelegem insa sa ne delimitam de parerile si postarile acestui peronaj. Postarile sale vor fi dealtfel mutate la sectiunea "Off topic" a forumului nostru, intrucat exced atat tematicii abordate de spyology.myforum.ro, cat si subiectelor abordate de sectiunile forumului nostru.
Personajul in cauza intelege sa creeze multiple postari pe o seama de forumuri, abordand una si aceeasi tematica: teoria conspiratiei. Se limiteaza la a cita o serie de autori, prezentandu-ne parerile si concluziile acelor autori, ca fiind ale sale. Inclinatia personajului spre a contrazice orice idee contrara tine de sfera unei dominante maladive. Nu avem nimic impotriva insusirii acelor pareri de catre personajul in cauza, dar consideram ca initiativa popularizarii acelor pareri ar trebui sa apartina autorilor. In caz contrar, riscul prezentatrii gresite a ideilor autorilor in cauza este sporit, la fel ca si riscul caderii in ridicol.
Postarile si ideile personajului "ronin" nu reprezinta pozitia oficiala a administratorilor sau membrilor spyology.myforum.ro. Desemeni, nici un membru al forumului nostru nu ii impartaseste ideile (proprii sau nu).
Nu doresc sa transfer eventualele divergente pe acest respectabil forum.

Ideea generala promovata de forumul nostru: existenta acestui nucleu ar fi de bun augur. Existenta sa insa, este putin probabila, din mai multe motive:
-daca ar exista, si ar fi compus din profesionisti desavarsiti, existenta si activitatea sa ar fi cu desavarsire secreta. Faptul ca s-a ajuns sa se discute despre acest subiect pe forumuri publice, poate fi ori dovada lipsei profesionalismului lor (desecretizarea existentei si activitatii grupului ar fi o dovada suficienta) - idee la care noi nu achiesam - ori dovada faptului ca "nucleul" este o pura inventie nascuta din dorinta legitima a de a avea un filon nationalist in cadrul serviciilor secrete romanesti.

-presupunand ca acest "nucleu" exista, faptul ca noi facem publica existenta lui prin discutiile abordate, nu ar avea decat rezultate negative pentru ei. Asadar, pentru cei care cred in existenta lui, consideram ca modalitatea optima de abordare a temei in cauza este tacerea. Puneti-va in locul lor: publicitatea, fie ea chiar si pozitiva in acest caz, nu este nicidecum benefica acestora. Daca existenta acestui grup este secreta, fiti siguri ca asa si doresc sa ramana. Va reamintesc ca un ofiter de informatii este obisnuit cu lipsa recunostintei sociale a muncii lui, si mai ales pentru rezultatele deosebite obtinute in activitatea sa. Cu cat un ofiter de informatii obtine rezultate remarcabile, cu atat identitatea si realizarile lui sunt acoperite de secret. Eventualele medalii obtinute, nu sunt inmanate in public, ba nici macar cu participarea colegilor. Toata ceremonia se desfasoara intre doua personaje: seful si medaliatul. Frustrarile generate de aceasta stare de lucruri (pe care o consideram normala si necesara pentru protectia ofiterului) exista insa, si nu sunt de ignorat. Familiile multor ofiteri de informatii nu au habar unde lucreaza acestia, din ce motive calatoresc in strainatate, etc. Este o realitate a muncii de informatii. Ca o paranteza: a aflat cineva despre ofiterii care au adus in tara documentatiile tehnice ale Azomures (Kodak), ale tancului Leopard, ale Fabricii de diamnte sintetice, ale IPRS Baneasa? Nu, si bine ca s-a intamplat asa.

Riscam deasemeni sa cadem in ridicol, daca noi, niste neprofesionisti, emitem pareri si idei despre munca unor profesionisti. Dar asta este o alta meteahna a romanului: toata lumea se pricepe la medicina, fotbal si drept. Mai nou, si la servicii secrete sau societati secrete.

Am sa limitez aici interventia mea. Pentru alte discutii pe aceasta tema, va invit pe spyology.
Inchei prin a va felicita atat pentru forum, cat si pentru website. Il parcurg de trei ani si il consider deosebit de interesant. Sa auzim de bine.

Ronin

"Personajul in cauza intelege sa creeze multiple postari pe o seama de forumuri, abordand una si aceeasi tematica: teoria conspiratiei. Se limiteaza la a cita o serie de autori, prezentandu-ne parerile si concluziile acelor autori, ca fiind ale sale. Inclinatia personajului spre a contrazice orice idee contrara tine de sfera unei dominante maladive."

The Shadow, ma bucur de prezenta ta pe acest forum. Nu vreau sa comentez afirmatiile tale, mai putin elegante. Te consider o persoana inteligenta si bine intentionata.

Legat de afirmatiile mele repetate, nu pot decat sa va invit (iarasi) la analiza cartilor de referinta si la ceea ce spun anumite persoane bine informate:

"Diplomatii Papei (Iezuitii) sint perceputi ca niste persoane care trag sfori din umbra si au la dispozitie informatii extraordinare, ce le intrec chiar ca precizie pe cele detinute de servicii secrete precum CIA."

"Diplomatia pontificala este una discreta, mai ales pentru ca e practicata de clerici, de o impecabila calitate profesionala, pentru ca sint produsul prestigioasei Academii Ecleziastice Pontificale, cea mai veche scoala de diplomatie din lume si care functioneaza neintrerupt, intr-un regim de mare discretie, incepind din secolul 18."

Marius Lazurca, Ambasadorul Romaniei la Vatican,
Doctor in Istorie-Antropologie la Sorbona,
specialist in antropologia fenomenelor religioase

,,Cel mai bun serviciu de spionaj din lume si cel mai eficace pe care-l
cunosc este cel al Vaticanului"


Simon Wiesenthal, celebrul vânator de nazisti.

Deasemenea "tehnica" folosita sau inventata de iezuiti se poate regasi si astazi in spionaj, diplomatie si relatii internationale.

"Pana la urma, toate tehnologiile Ordinului Iezuitilor, care au fost create acum mai bine de 300 de ani, se aplica foarte bine in lumea informatiilor moderne, in diplomatie si, in general, in relatiile internationale."

Dmitrii Soin, ex-ofiter de informatii.
http://reporter-special.radiolynx.ro/tag/spionaj/

In acest context, acest "nucleu", cred ca-si poate reanaliza pozitia...
Destul de posibil ca "nucleul" sa-si fi pierdut, poate, intr-o anumita perioada de timp, unii dintre cei mai buni oameni, deoarece apartenenta unora, din "nucleu", la "cavalerii de malta" (etc) si cu "loialitatea dubla" au adus cele mai nebanuite pierderi...

Nu cred ca noi, aici, punem in pericol existenta unui asemenea "nucleu", daca exista..., popularizarea unor carti si filme, in alte state, cu continut asemanator, NU a adus prejudicii serviciilor de informatii din statele respective, din contra..., a aparut un suflu nou de care, cei vizati, s-au temut si se tem...

Succes celor din "nucleu" si la mai mare !
Bafta !

PS: asta-i temerea ta, ca apar "noi" analisti pe "informatii"...?! Poate celebrul Radu Tudor are nevoie de ajutor..., despre el poti spune ceea ce ai spus, insa despre mine..., te inseli ! Invat si eu, inclusiv de la tine.


http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

Ronin

Citat din: adi_drula din  05 Martie 2009, 19:54:25
Are documente? Are. Are dovezi? Are. Este jurnalist de investigatii si este specializat pe servicii...
Care e principalul scop al serviciilor secrete romane? Ala de a nu se pune in pericol siguranta nationala. Care siguranta nationala e la pamant de ani de zile. Teroristi cautati de ani de zile in lume se plimba fericiti prin Romanica si apar la televizor - cum era doctoru ala Hassim sau cum naiba il chema. Generali din SRI isi construiesc vile de miliarde la Ranca pe terenuri care costau miliarde atunci cand au fost achizitionate. Afacerile de la Turceni si Rovinari - afaceri cu energie date pe mana JICA - astea chiar nu spun nimic? Toate mijlocite de oameni din SIE si asa mai departe. Hai sa fim seriosi...

Acum mai bine de 10 ani eram si eu naiv si credeam ca avem o armata, niste servicii secrete si asa mai departe... Toate nu-s decat cu numele, pentru ca acolo toti sunt rude si pile... Locuri de munca pentru rude si pile...

Crede-ma am cunoscut oameni care lucreaza in servicii si-am vazut de fapt cu ce se ocupa

Inca o chestie... Daca crezi in serviciile astea si mai ales in "elita" asta - adu-mi argumente si spune-mi exact ce te face sa crezi ca exista.
Crede-ma, as dormi mult mai linistit sa stiu ca excista niste oameni responsabili acolo. Dar a trecut demult vremea aia in care credeam cu naivitate ca nu exista organisme ale statului corupte ci oameni corupti in aceste organisme. Pentru mine e clar ca lumina zilei ca toate organismele statului sunt corupte... Si-am simtit-o pe propria piele

adi_drula, eu cred ca daca proverbul "limba noastra-i o comoara..., sau, muntii nostri aur poarta...", tot asa s-ar potrivi la "nedumerirea" ta si acel proverb cu "cine se aseamana se aduna..." sau, potrivit legii atractiei, ceva sau "cineva" lucreaza continuu, pentru a pune in contact persoane cu "apucaturi" asemanatoare...etc...

De regula "ei" vin spre tine, daca au de ce..., insa exista si posibilitatea de a merge tu spre "ei", daca poti merge... ("ei" fiind spionajul nostru, al romanilor...)
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.