Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Codex Alimentarius

Creat de Urban, 11 Februarie 2009, 21:02:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


darksid3

#46
Domnule Yagg, ne vorbesti de prejudecati raspunzand cu un alt set de prejudecati...este unul din produsele perfecte ale societatii sa gandesti en-gross, in acelasi trend cum iti este sugerat. Ti se pare ca vezi peste tot teoria conspiratiei? Da-mi voie sa am serioase "indoituri"...ai dreptate, este explozie de prostie si ignoranta.
In numele stiintei si "transparentei" sistemului oficial nu pot decat sa-ti urez Maxima Sanatate. :-D
11.11

padme

#47
Citat din: Yagg din  03 Septembrie 2009, 00:14:22

eu am bunicul care în fiecare zi citeºte prostii homeopatice ºi tratamente naturiste, revista AS ºi alte prostii ºi când a avut hemoragie ºi alte probleme mai grave tot la spital l-au dus ai mei. Lasã, trateazã-te tu la homeopat ºi cu buruiene ºi împãrtãºeºte reþeta succesului medical ºi cu alþii, dar pe ãºtia ar trebui sã vã punã cineva sã semnaþi undeva cã nu veþi apela niciodatã la tratamente medicale ºtiinþifice.
Dacii erau. deja doctori în astrologie, când grecii abia învãþau numele zeilor.


esti atat de "sceptic" incat nici nu mai poti filtra informatiile! ce-am zis eu si ce-ai inteles tu! nu-mi amintesc sa fi zis undeva ceva de tratamentele medicale stiintifice, intrucat m-am referit doar la cele naturiste si am dat exemple concrete nu citite/auzite de la altii si daca tot esti asa sceptic si pasionat, sau pasional, citeste cateva prospecte sa vezi ce contin unele  medicamente, de ce, de ex. anumite medicamente nu se pot consuma cu ceai de sunatoare sau alte plante si pe ce principii actioneaza si unele(medicamente) si altele(plante). sa inteleg ca bunicul tau trebuia sa citeasca din revista as si sa viseze ca va avea hemoragie?! unde ai fi vrut sa-l duca ai tai mai exact? sau crezi ca homeopatu' citeste in stele fara un diagnostic prestabilit?!sa stii ca si homeopatul tot facultatea de medicina a absolvit-o si eu am primit tratamente homeopate de la doctori de formatie veche, nu tineri new age! cel care a "descoperit" homeopatia in sec 18 tot doctor era! am mai intalnit d'astia ca tine stai linistit; e cel mai simplu sa dai din gura pe lucruri pe care nu le intelegi!

Cautatorul

Citat din: Tileanu din  03 Septembrie 2009, 02:07:36
yagg, in mod sigur natural=sanatos.

In mod clar nu toate produsele naturale sunt si sanatoase. Ciupercile sunt 100% naturale. Doar ca unele sunt otravitoare. Sunt atatea plante care sunt otravitoare sau oricum nu fac bine organismului uman.

Si radioactivitatea este naturala, si parazitii (purici, capusele, viermii intestinali, etc) sunt naturali dar fac oare bine oamenilor?

Si carnea chiar daca se strica natural tot nu e buna de mancat.

Ca sa nu mai spun de poluarea care in ziua de azi poate transforma un organism din benefic in daunator. Auzisem ca in SUA toti pestii de apa dulce contin mercur, iar 20% din ei contin mercur in doze peste cele admise. Asa ca pestele care in general este sanatos de mancat, devine boala curata.  Zici ca mananci rosia ta crescuta in gradina, fara ingrasaminte chimice, fara ierbicide, etc. dar aerul este poluat, si cu o zi in urma s-a dat cu insecticide. Mai e rosia aia sanatoasa?

Zici ca nu bei apa din reteaua de apa potabila sau sticle imbuteliate. Zici ca bei din fantana sau de la izvor. Dar multe fantani contin nitriti peste limita admisa. Cum e mai bine?


Era o vorba care poate fi inteleasa si la mod propriu: Nu tot ce zboara se mananca si completez eu: Nu tot ce e natural
e obligatoriu si sanatos.

darksid3

#49
Omu' s-a referit la alimentele comestibile naturale si diferenta intre acestea si prostiile care se gasesc in supermarket-uri, care nu au nici un gust si care sunt cosmetizate cu diferite substante....la diferenta intre a manca ceva direct de la mama natura si ceva care e colorat sintetic si aromat cu E-uri, emulsii si alte rahaturi frumos ambalate.
Ca e totul poluat, asta e alta poveste. Aici e o chestiune de procente...da, nu tot ce zboara se manaca, d-aia nici nu ne face bine sa mancam gainat de pasare, de exemplu.
11.11

jedimisu

Citat din: Yagg din  02 Septembrie 2009, 21:07:30
Nu ar trebui sã fie ºi niºte organisme separate de stat care sã facã câteva studii sincere? Sau dacã ar exista studii sincere... cine le-ar crede?
E mai ubercool sã lupþi împotriva conspiraþiilor.

Bine spus ca ar trebui niste organisme separate de stat care sa faca studii. Dar sa nu fie separate numai de stat, ci si de cei care fac de obicei studiile. Cand auzi cate o companie de guma de mestecat care a comandat un studiu din care reiese ca guma reduce stresul sau alte chestii de acest gen te si bufneste rasul. Asta e atentat la inteligenta multora.
In plus, nu statul roman a facu "studiile" pe care se bazeaza CA. El doar au aderat la el. Si totusi, nu ti se pare oarecum ciudat, fie ca suntem unii obsedati de conspiratii mai mult sau mai putin, ca trebuie sa vina cineva sa ne spuna ce si cat sa mancam. Daca tragi o ocheada pe siteul CA la parametri lor observi ca se afla o groaza de chimicale in acesti parametri de "calitate". Mie unuia mi se pare logic sa ma uit dincolo de aceasta "calitate" sa vad cine o impune si de ce. Ma gandesc tot timpul ca de ce l-ar interesa pe american cum e facuta Faina Titan sau zaharul de la Simtex. Americanul e pragmatic, daca are ceva de castigat, omoara si proprii oameni. Europeanul, ca doar UN nu lucreaza singure, e mai domol, dar tot pragmatic e.

Despre apa, Codexul spune, printre altele, si asta:
6.3.2 If the product contains more than 1 mg/l of fluoride, the following term shall appear on the label as part of, or in close proximity to, the name of the product or in an otherwise prominent
5 Codex Standard 108-1981
position: "contains fluoride". In addition, the following sentence should be included on the label: "The product is not suitable for infants and children under the age of seven years" where the product contains more than 1.5 mg/l fluorides.

"More" asta la mine poate sa insemne multe tinand cont de faptul ca acest element este destul de toxic, in fine, dupa cum spun altii decat Food and Drug Administration, adica, un exmplu: http://www.fluoridealert.org/.

Pe adha (American Dental Hygienist's Association) scrie "Children and adults who are at low risk of dental decay can stay cavity-free through frequent exposure to small amounts of fluoride. This is best gained by drinking fluoridated water and using a fluoride toothpaste twice daily". Cei care au auzit de silver string stiu ca poate fi inhibat de aceasta substanta.

Codexul zice ca nu e bun pentru copii, dar lasa pe fabricanti sa toarne cat doresc, stomatologii spun ca este. Iar stomatologii spun ca este in urma unor studii facute de catre companiile farmaceutice care nu o sa spuna sa ne spalam cu sare, ca ei nu produc asa ceva.

Nox

Cronica scepticului - episodul 113

http://cristian-roman.blogspot.com/2010/11/cronica-scepticului-episodul-113.html

Nu avem multe a spune despre acest episod. Vom vorbi despre infamul Codex alimentarius, care stârneºte foarte multe spaime printre cei care nu au încercat sã vadã ce este ºi ce vrea acest Codex. Iar spaima este atâta de mare încât, multe zile la rând, el a fãcut obiectul unor lungi emisiuni la televiziunea aceea, zisã a poporului. Evident, realizatorul emisiunii se documenteazã de oriunde, numai de pe site-ul Codex Alimentarius, nu. Numai aºa se poate vorbi la nesfârºit despre ceea ce noi am putea numi apocalipsa usturoiului, care va deveni drog ºi, în consecinþã, îl vom lua numai pe bazã de reþetã! Numai aºa putem fi anunþaþi cã oculta mondialã a pus gând rãu planetei!
Emisiunea a fost difuzatã de cãtre postul TvRM în ziua de 20 noiembrie 2010.


http://embed.trilulilu.ro/video/cristist/40b5d12a3ac8f8.swf
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Xanadron

#52
Ceva.... aproape ontopic (de la americani citire):

FDA (Food and Drug Authority) spune ca "nu avem dreptul sa mancam ce vor muschii nostri :-D fara permisiunea lor":

http://www.naturalnews.com/031934_FDA_food_freedom.html

Citat: "Agentia sustine ca, din motivul puterilor acordate de Congresul SUA in domeniul controlului alimentelor, dreptul de a produce si achizitiona orice fel de hrana neautorizata de ei nu exista".

Cum nu exista nici "un drept generalizat la sanatate/integritate corporala/fizica".

Hmmm.... a innebunit "licuriciul". :x
Urmeaza oare satelitii lui, inclusiv Romanica?  :roll:


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

darksid3

Mereu am spus, in discutiile cu alti interlocutori, ca atunci cand se va prabusi acest stabiliment ordonat de anumite entitati, va fi prin propriul "grai", exact ca in zicala cu pasarea. Anumite constrangeri devin atat de evidente si accelerate, incat nu se mai poate vorbi de "Teoria Conspiratiei"...e un fel de "lege universala" ce se aplica oricarui lucru material (mai mult sau mai putin). Lucrurile se precipita intr-o maniera ce ma face sa cred ca bate la usa o schimbare majora, indiferent ca va fi acum sau in urmatorii 200 de ani.
Chestiunea subliniata de colegul Xanadron nu face altceva decat sa confirme o noua piesa din puzzle.
11.11

romulus

CitatFDA (Food and Drug Authority)
E Food and Drug Administration (nu Autority) e un fel de Vatican la americanasii aia cu cel mai mare numar de obezi de pe mapamond.
Ii urmam si noi indeaproape - dar din cu totul si cu totul alte cauze; deocamdata .
Si nu trebuie sa ne miram ca vom urma mintenas si noi regulile lor: nu asa zice ala care a inventat suptul la "licurici"?!
Ba da .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

elena78

 era un site  in Romania  in care explica foarte detaliat problema  genocidului planetar al codexului  alimentar ,era cel mai reusit site  pe care l-am vazut pana acum, era foarte bogat in detalii ,era unic ,dar si-a bagat satana coada  si l-a blocat ..fir-ar sa fie ,al naibii dictatura asta...

uforever

Citat din: elena78 din  23 Aprilie 2012, 00:04:51
era un site  in Romania  in care explica foarte detaliat problema  genocidului planetar al codexului  alimentar ,era cel mai reusit site  pe care l-am vazut pana acum, era foarte bogat in detalii ,era unic ,dar si-a bagat satana coada  si l-a blocat ..fir-ar sa fie ,al naibii dictatura asta...

In momentul asta mi-as dori sa fiu moderator...ce te-as mai modera nitel!  erau niste reguli paciulea, destul de reusite, "satana" cred ca are si el ceva treaba, nu crezi?

angellla29

Practic nu ai nici o sansa de a te hrani corespunzator pe o planeta infectata de otravuri...apa, aerul, pamantul, toate sunt poluate, otravite. Deci nu ezista scapare, nu va imbatati cu apa rece.

uforever

#58
Citat din: angellla29 din  23 Aprilie 2012, 11:05:40
Practic nu ai nici o sansa de a te hrani corespunzator pe o planeta infectata de otravuri...apa, aerul, pamantul, toate sunt poluate, otravite. Deci nu ezista scapare, nu va imbatati cu apa rece.

Scapare exista, ne apucam toti de agricultura, zootehnie, muncim pamantul asta in mod corespunzator in loc sa-l otravim.E adevarat ca ce vei cultiva nu va fii chiar "curat", dar totusi nu te vei hrani cu fructe/legume de "plastic" din "trocul" numit hipermarket.Hai sa privim problema si din alt unghi: daca cei din mediul rural nu mai muncesc pamantul, nu mai cresc animale, toti vor la oras, toti vor sa lucreze in "mari corporatii", de unde naiba vrem sa avem hrana curata? ex: Bucurestiul este plin de oameni ce provin din mediul rural, majoritatea se mandresc cu masina, laptop, telefon de la firma, majoritatea isi doresc activitati de birou, nimeni nu-si mai doreste sa lucreze pamantul, oricum nu sunt incurajati sa faca asta.Zac hectare intregi de pamant necultivat, in timp ce "smecherii de birou" urla in telefon cu mandrie,  sa-i auda toate lumea:"MA DUC LA BIROU!" Suntem multi si toti vrem o plasma, o masina, o casa..etc. toate acestea nu se pot cumpara cultivand rosii, acele rosii trebuiesc transformate in bani, cat timp acele rosii nu ajung in mod direct la consumator, cultivatorul va arunca mare parte din aceste legume, deci adio plasma.In mare parte e si vina noastra, preferam viata la oras, suntem intoxicati de media, se promoveaza viata la oras sub toate aspectele ei: viata de noapte, "femei fara continut", barbati aparent bogati, tineri inculti intoxicati cu muzica proasta, fara valoare...etc. Hrana si apa sunt cele mai importante lucruri pentru organismul uman, cat timp acestea sunt generatoare de boli, nimeni nu se va bucura de nimic din tot ce valorificam.Suntem 7 miliarde, vom fii si mai multi cat timp vom continua se ne inmultim in mod egoist si aberant, a inteles cineva vreodata de ce anumiti indivizi au nevoie de 7,10 copii? acei copii fascinati de cultura urbana vor dorii acelasi lucru, un telefon "smecher", o masina "bengoasa", deci, intreb din nou: cine va munci pamantul? ce vom manca? Astept cu nerabdare momentul cand voi muncii pentru mine, cand voi parasii acest oras mizerabil, cand voi putea sa-mi traiesc propria viata, nu pe a altora.Nemernicii astia ne-au luat totul, aveam o disputa cu Ganditorul, se amuza(fara rautate) cand ii spuneam ca vom platii absolut totul, ii explicam ca vom avea taxe uriase pe mediu.Eu lucrez in domeniul reciclarilor, poate nu va vine sa credeti dar platesc taxa de mediu -3%, deci eu cel care strang gunoiul altora, in loc sa primesc 3%, platesc acesti bani, pentru ce? mi se pune ceva la dispozitie, beneficiez de ceva? nici gand.Va fii foarte grava problema "hrana" in curand, vom continua sa facem cumparaturi la hipermarket, vom continua sa mancam mizerii, cu siguranta ne vom inbolnavii, asta daca nu cumva ignorantii se vor trezi la realitate.

PS. Am generalizat situatia, stiu ca unii dintre voi deja traiesc departe de cultura urbana.

dacian

@uforever, foarte bine punctat, aproape toti din ziua de azi nu mai vor sa munceasca (munca fizica, ca la munca "de birou" sunt primii) dar se plang ca "nu mai exista fraieri" "nu mai exista producatori" care sa le produca lor hrana sanatoasa. Problema grava va aparea doar cand nu va mai munci nimeni pamantul (slabe sanse la altii dar la noi in tara se apropie si aceasta "faza"), cand vei vrea sa cumperi un mar, un cartof, o ceapa dar nu vei avea de la cine (eventual de la supermarket, dar acolo cumperi chimicale nu mancare). Iar in acel moment atat plasma, aifonu cat si beemveul nu vor avea nici o valoare (cine le detine le va da "la troc" pentru ceva de mancare).
Oricum principalul vinovat este parazitul statul, care nu incurajeaza absolut nimic (nici agricultura, nici industrie, nici afaceri, nimic) ci doar inventeaza noi si noi taxe. Nu doar pentru cei de la oras ci si pentru cei de la tara.....
Dar si oamenii de la orase au partea lor de vina, decat sa mearga intr-un sat din apropiere sa cumpere de la tarani (care le ofera produse de 10 ori mai sanatoase decat echivalentul din magazine) mai bine merg ei la mall si la supermarket, ca deh, taranul nu are nici POS, nici aer conditionat si nici parcare sau drum asfaltat pana la el. Solutii exista dar degeaba, ca prea putini le aplica.
In concluzie: nu mi-e mila de cei ce se vaita (cum isi astern asa dorm) ca nu pot manca sanatos..... eu cred ca ei nu vor asta.