Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza financiara globala

Creat de Urban, 01 Februarie 2009, 22:40:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

romulus

CitatFaptul ca taranii romani au fost distrusi sistematic dupa revolutie nu este vreo consecinta a vreunei conspiratii mondiale sau europene, este una pur romaneasca
Monser da-mi voie sa-ti spun ca aici  gresesti.
STIU din surse sigure ca au existat si exista - daca nu conspiratii cum zici tu - hai sa le zicem  PLANURI  ale unor structuri statale si centre de putere/interese, ca noua, romanilor sa nu ne iasa nimic in agricultura. Iar pana acum, aceste PLANURI  au fost puse in opera intr-un mod admirabil de  diabolic - daca pot zice asa - cu sprijin direct si interesat al unor nemernici autohtoni (exprimarea standard/ cliseul este " al unor cozi de topor" )!
Tot ceea se vede  ce au mai reusit unii romani sa faca in acest domeniu, sporadic, pe ici si pe colo,  au  facut pe mana lor cum se zice, haotic, empiric, dupa ureche, dupa cum au vazut ei pe la altii in occident,  nu in mod sistematic, organizat, conform unui plan la nivel national, ori a unei legi unitare care sa produca efecte benefice si pe termen lung in acest domeniu. NU !
Si nici nu va exista asa ceva curand (asta dupa cum se misca piesele in acest moment).  Garantez si mi-as putea pune viata in joc pentru asta. Suntem si vom ramane o buna bucata (nu stiu cat de groasa) de timp  dezorganizati, insignifianti si  jalnici - si nu numai in agricultura - pentru ca,  ASA TREBUIE !
De ce ? Eeeeeeeeeee, asta-i intrebarea !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

SLEAH19

#61
Citat din: romulus din  18 Aprilie 2011, 18:12:32

STIU din surse sigure ca au existat si exista - daca nu conspiratii cum zici tu - hai sa le zicem  PLANURI  ale unor structuri statale si centre de putere/interese, ca noua, romanilor sa nu ne iasa nimic in agricultura.

   La prima vedere aºa s-ar putea crede,mon ami, dar în realitate este o acerbã  luptã capitalistã  pentru pieþe de desfacere în cadrul UE ºi nu numai, Franþa de exemplu este forþatã de producãtorii ei cu mentalitate socialistã dar cu producþia perfect pusã la punct sã facã orice pentru valorificare produselor cãci altfel ãia nu glumesc , îºi iau tractoarele si utilajele ºi blocheazã autostrãzile ,aduceþi-vã aminte cã s-au dus cu oile ºi vacile pe Champs Elisees , deranjant pentru Europa ºi mai ales pentru Franþa a fost cã România producea importante cantitãþi de carne de porc ºi lapte in condiþii care nu respectau normele de poluare( in condiþiile în care in Europa o fermã de porci are maxim câteva mii de porci , trebuie sã fie situatã la o anumitã distanþã faþã de localitãþi ºi are obligatoriu staþie de epurare , vechile complexe comuniste aveau tehnologia anilor 60, cu sute de mii de animale per complex, poluare crâncenã a carei efecte vor trece o data cu efectele de la Cernobâl , iar staþii de epurare a apei ...ioc) Asa cã înainte de aderare i sa impus României sã închidã combinatele agricole ,,nerentabile,, , adevãrat o þintã fiind ºi piaþa ruseascã de desfacere care a aparþinut României în perioada comunistã  ºi  pentru care   ne-au invidiat  , dar cum politicienii au menirea sã îndulceascã un pic mãsurile luate cu sânge rece de capitaliºti , României i s-a alocat o cotã la nivel de UE pentru piaþa de lapte ( pe care  în 2010 , nu am fost în stare sã o producem ) iar despre zecile de milioane  de euro pe care UE ni le pune la dispoziþie Monser, ce sã mai zicem ºi pe care spre râsul întregii Europe nu suntem în stare sã le accesãm pentru ca dacã celelalte þãri vin cu toatã orchestra , noi venim numai cu tromboane.
Am zis ºi eu!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#62
Citat din: SLEAH19 din  18 Aprilie 2011, 14:06:56
    Daca analizam corect situatia Romaniei, am ajunge inevitabil la concluzia ca romanii ar putea muri mai curand de prosti decat de foame, toti cei de varsta ta Xanadron au crescut normali si inteligenti si fara kiwi si papaya in supermarket, asa cum a randuit natura sau Cel de Sus , s-au vitaminizat cu fructele si legumele locale intr-un mod mult mai natural decat merd-ul ce ne este pus acum la dispozitie.  
Dar adevar zic voua, ca va veni vremea ,o data cu cu  foametea de care pomeniti si vom invata si noi astialalti , cat pretuieste pamantul nelucrat de azi.

Nu stiu cit de inteligent oi fi (sau nu), dar "normal" sigur nu sint, colega SLEAH19... :-D
Evident ca-n acceptiunea general acceptata-n Matrix a termenului.
Altfel nici n-as scrie (si inca prea mult poate) p-aici.

Serios acum - si f. ontopic - mi se pare cumva de... admirat parshivitatea absolut diabolica :evil: a Basescului, care vitupera chiar azi apropo de cele 3 milioane de hectare ramase pirloaga-n Romanica, stiind foaaarte bine cine anume si mai ales de ce i-a ordonat sa continue "cu maxime succesuri" nu doar distrugerea agriculturii (dar si "odihnirea" terenurilor necultivate - putini prind shpilul asta ;)), scaderea natalitatii, epurarea accelerata a batrinilor/bolnavilor plus exodul fara intoarcere al "creierelor" de aici, dar si al tinerilor buni de munca la modul general.

Motivul (pe scurt): dupa mine cel putin, Romania trebuie sa fie "semi-golita" pentru... altii, in perspectiva apropiatelor evenimente globale.
Nu foarte placute, ce-i drept.

Asa ca si intrebarile retorice ale stimatului romulus au raspunsuri clare - pe care insa aproape nimeni nu vrea sa le (re)cunoasca.  8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

#63
Citat din: Xanadron din  18 Aprilie 2011, 20:43:00

........ parshivitatea absolut diabolica :evil: a Basescului, care vitupera chiar azi apropo de cele 3 milioane de hectare ramase pirloaga-n Romanica, stiind foaaarte bine cine anume si mai ales de ce i-a ordonat sa continue "cu maxime succesuri" nu doar distrugerea agriculturii (dar si "odihnirea" terenurilor necultivate - putini prind shpilul asta ;)), scaderea natalitatii, epurarea accelerata a batrinilor/bolnavilor plus exodul fara intoarcere al "creierelor" de aici, dar si al tinerilor buni de munca la modul general.

Motivul (pe scurt): dupa mine cel putin, Romania trebuie sa fie "semi-golita" pentru... altii, in perspectiva apropiatelor evenimente globale.
Nu foarte placute, ce-i drept.


    Face lucrurile de mai sus Bãscosu la ordin ? ªi mai ales conºtient ? Eu credeam cã tot ce face , face la beþie , asta aºa ca sã-i scuz mârlãnia, neamprostia ºi incompetenþa .

  La dracu el nu are alþi ºefi în afarã de Licurici , pentru cine ar pregãtii americanii spaþiul mioritic , nu de alta dar eu mi-am spus întodeauna cã migraþiile au loc de la est la vest , românii au plecat în vest iar atunci cand va fi cazul de emigraþie în România , controlatã sau nu , ea va fi din Iran , Kârgâstan, India, Bangladesh,..... manelãrie veritabilã nu ca acum.

  Pe cine ar aduce aici americanii care sã fie mai aserviþi,  mai obedienþi ºi mai slugarnici faþã de ei , ca românii  , cã nu mai sunt alþii pe pãmânt ca noi .
     Poate dacã vin unii   :ufo: :-) :-) :-( :martiansad: :martiansmile: din cosmos  !


  Pe de altã parte nimeni nu-i împiedicã pe români sã îºi cultive pãmântul mai ales pentru consumul propriu, dar majoritatea nici mãcar asta nu fac.
          Problema e mai complexã.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#64
Mai demult au fost discutii (partial bascalioase, ce-i drept) despre originea alogena aproape certa a respectivului personaj licuricofil. :-P

La fel de interesante schimburi de idei am avut cu dl. dr. Toni Victor Moldovan despre incriptarea (respectiv decodificarea) unor evenimente viitoare in Biblie - de care se ocupa, printre altii, si-un departament special al Mossad-ului. Plus despre eroarea de predictie a unei date mentionate intr-o editie mai veche a "Programului Terra" (o data din august 2006, cind "berbecul Babilonului" adica Irakul ar fi trebuit cica sa loveasca Ierusalimul).
Care ar fi fost semnalul declansator al Armageddonului. :roll:
Eveniment controversat, de care insa n-am auzit sa fi fost "contramandat" cumva ca predictie in ultimele editii ale Bibliei... :lol:

Sau despre destul de recentele declaratii nonsalante ale unui cunoscut sef de stat - "Am cumparat deja Romania". :roll:

Ghici deci... ciuperca-ntr-un kibutz :-D pentru cine ar fi rezervat "spatiul vital" numit Romania.
Ca sa fii TU ala acuzat de antisemitism.:wink:

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

#65

  Sã fi greºit Moise? Aici e þara Canaanului? Cei drept s-au vehiculat prin presã (Vadim),cã adevãratul tatã a ,,consumatorului de frunte,, ar fi fost unul tãiat împrejur,  dar dacã ºi el e tãiat ,asta ne-ar putea spune doar Lenuþa din Pleºcoi.
  Pãi dacã ,,poporul ales,, s-ar reloca în România , aici va fi ori o nouã Elveþie ori un nou stat al  SUA ,cã astea sunt celelalte state evreieºti  .....
      Papa Ioan Paul al II lea a spus atunci cand a pus piciorul pe pãmânt românesc : ,, Aceastã þarã este grãdina Maicii Domnului ,,,. Iar un profet indian sau ce au ei pe acolo a prezis ca la Bucureºti se afla o  construcþie (Casa Poporului) care va deveni  marea casã a naþiunilor.
 Acum 10 mii de ani Europa se afla sub glaciaþiune, mai puþin teritoriul Daciei mari  iar rasa caucazianã se afla  aici , dupã ce gheþarii s-au retras ,,albii,, au emigrat peste tot pe teritoriul Europei , Scandinavia etc., si chiar Asia . Poate cã revine din nou era glaciarã ºi ne adunã din nou aici . Aiurea!
   Departe de mine gandul, Colega Xan'dro' sã fiu antisemit, ba din contra voi începe a studia posibilitatea de a trece la cultul mozaic , sã mã lamuresc cam care ar fi sacrificiile ( prepuþ, sabath..) , dar mai ales avantajele  :wink:!
     
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

CitatPapa Ioan Paul al II lea a spus atunci cand a pus piciorul pe pãmânt românesc : ,, Aceastã þarã este grãdina Maicii Domnului ,,,. Iar un profet indian sau ce au ei pe acolo a prezis ca la Bucureºti se afla o  construcþie (Casa Poporului) care va deveni  marea casã a naþiunilor.
  Acum 10 mii de ani Europa se afla sub glaciaþiune, mai puþin teritoriul Daciei mari  iar rasa caucazianã se afla  aici , dupã ce gheþarii s-au retras ,,albii,, au emigrat peste tot pe teritoriul Europei , Scandinavia etc., si chiar Asia . Poate cã revine din nou era glaciarã ºi ne adunã din nou aici . Aiurea!
Nu  ne aduna ! Ideea e sa ne extermine iar gradina sa le ramana lor. N-au nevoie sa-i deranjam noi, prostimea.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Xanadron

#67
Tema "cimiliturii papale" :-P cu Gradina Maicii Domnului am mai atins-o p-acilea.
Fiind la modul evident (nu doar dupa mine) conexa cu istorica strategie de "Saga genetica" a "gradinarilor" nostri, ai containerelor de suflete. Chiar daca nu 100% corect presupusa/dedusa de stimatul Toni Victor Moldovan in "Programul Terra".

Corect ce spui si tu, Siberia - chiar daca numai partial, fiindca tot... partiala se intentioneaza a fi numita exterminare a locuitorilor arcului Carpatic indeosebi. De ce? Simplu: fiindca mai e nevoie si de ceva sclavi... :|

Cit despre obisnuintza migrarii Est>Vest citata de colegul SLEAH19, clar ca ea tine de domeniul evidentzei.
Ce nu tine de asta e insa o predictie de-a preotului Arsenie Boca: ",,Mãi, sã ºtiþi cã mulþi vor pleca din þarã, dar puþini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori sã se întoarcã ºi n-or mai putea, cãci România va fi înconjuratã de flãcãri". (Pãrintele nu prea era de acord sã-þi pãrãseºti þara).

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/10/13/un-best-seller-peste-noapteprofe%c8%9bii-despre-romania/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#68
Ca tot e vorba de finantze: The True Secret of Money - o animatie extrem de sugestiva, in 5 parti:

http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8&feature=player_embedded
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

Citat din: SLEAH19 din  12 Aprilie 2011, 09:57:04
      SLEAH cap1.1.
       Naivi toþi cei  care credeau cã în 2 ani vom ieºi din crizã, o criza sãnãtoasã þine cu toate efectele 15 ani, pânã crapã tot, bãnci , firmele dau faliment ,imobiliare ajung  la preþ de nimic ,proprietãþile se fac þãndari ºi vin cei care au creat criza  ºi adunã bucãþile cu fãraºul , apoi o luãm de la capãt , a se vedea in istorie .
       
Dar adevãr zic vouã, cã din aceastã crizã, nu  vom mai ieºi                                                        SLEAH

    Adevãr zic vouã ,cã din ce-am spus mai sus , nu se va schimba o ,,yotã''!

    Citiþi cu rãbdare ºi la final veþi afla cã pânã ºi economia minune a Chinei va crãpa în 2013.

                                                                                                                      AMIN.

  http://www.money.ro/economia-globala-nou-dezastru_1002121.html
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Nicipreaprea

Interesant articolul la care faci trimitere @SLEAH19.  Citez din articol: "Adicã mult mai devreme decât vor lovi alte douã probleme imense ale Chinei: îmbãtrânirea populației și epuizarea rezervelor de apã." Am o intrebare care ma framanta de ceva timp, cum se epuizeaza rezervele de apa ?? Pleaca apa de pe planeta, sau ?
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

SLEAH19

#71
      Rezerva de apã dulce  se epuizeazã, mai ales prin dispariþia gheþarilor ,datoritã încãlzirii globale. Gheþarii au rol în captarea din atmosferã a apei , stocarea ei sub formã de gheaþã , aceastã gheaþã migreazã de la altitudine prin acele râuri de crevase ºi chiar stau la originea formãrii râurilor de apã dulce , dar ºi pânzei de apã freaticã (la care contribuie mult ºi apa  din precipitaþii). Sunt multe emisiuni pe Discovery care aratã cã gheþarii ºi calota glaciarã ºi-au redus mult volumul in ultimii ani , în multe zone de pe Terra pânza freaticã s-a retras sau a dispãrut intervenind deºertificarea.
    Cândva în viitor probabil cã pretul apei potabile va rivaliza cu cel al petrolului , obtinerea de apã potabilã din cea sãratã din mãri ºi oceane presupunând costuri importante.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

andrei

 Aceasta criza financiara nu este decat o alta etapa a planului de globalizare . Dupa cum se observa sunt destule tari care au ajuns sa faca compromisuri,de neinchipuit in alte timpuri.Se vand pentru acoperirea datoriilor: monopoluri de stat,rezerve naturale,insule, teritorii intregi.Mai usor si mai curat ca un razboi de ocupatie.Asasinii economici angajati de cercurile oculte isi fac treaba,dau imprumuturi cu dobanzi uriase,,fraierii" o duc bine doi trei ani apoi urmeaza scadenta.Poti sa revendici dupa un timp niste teritorii daca ti-au fost luate cu ,,japca"prin forta, dar nu le mai poti revendica in veci daca le-ai vandut de buna voie pt a-ti plati datoriile.La fel functioneaza treaba de sus pana jos,adica pana la ,,opincarul" de rand,care isi vinde casa si cei cativa metri de teren,sau le pierde in favoarea bancilor care l-au creditat.


Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

padme

#73
Supun atentiei un articol din The Independent primit pe mail unde foarte tanarul si genialul autor explica noile politici ale FMI si in care am gasit asemanari cu ceea ce se intampla in ro dupa "imprumut"- bolduirirle imi apartin.

The Independent: Sa trimitem la judecata FMI, in locul lui Strauss-Kahn

in locul lui Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al FMI, trimis in fata judecatorilor pentru agresiune sexuala in New York, ar trebui sa se afle insusi Fondul Monetar International. Nu pentru agresiune sexuala impotriva unei menajere, ci pentru ca a infometat-o, impreuna cu copiii, parintii si mii de alte persoane. Asta le-a facut FMI oamenilor nevinovati si asta va continua sa faca, daca nu este reformat din temelii.
Acesta este indemnul dur al editorialistului publicatiei britanice Yhe Independent, Johann Hari.

Pentru a-si explica pozitia, Hari revine la episodul nasterii FMI, in 1944, in urma negocierilor intre marilor puteri. Cu cateva exceptii onorabile, scrie editorialistul britanic, citandu-l in acest caz pe economistul britanic John Maynard Keynes, negociatorii erau hotarati sa faca un singur lucru: sa construiasca un sistem financiar global care sa se asigure ca banii si resursele planetei vor fi intotdeauna indreptate spre ei. O serie de institutii, printre care si FMI, au fost asadar intemeiate cu acest scop.

Oficial, sarcina FMI pare simpla: sa se asigure ca tarile sarace nu se indatoreaza, si daca o fac, sa le ajute cu imprumuturi si experienta economica. Dincolo de retorica insa, FMI a fost creat pentru a fi dominat de o mana de tari bogate, si, mai precis, de bancherii si speculatorii lor. FMI lucreaza in interesul lor.

Spre exemplu, in anii '90, micutul stat Malawi se confrunta cu probleme economice severe, dupa o epidemie grava de HIV-SIDA si o dictatura brutala. A cerut ajutorul FMI. Daca FMI ar fi actionat conform rolului sau oficial, scrie jurnalistul britanic, ar fia cordat imprumuturi si ar fi ghidat tara spre dezvoltare in acelasi mod in care Marea Britanie si SUA si orice alt stat de succes s-a dezvoltat - prin protejarea industriilor, subventionarea fermierilor si investitii in educatia si sanatatea cetatenilor.

Insa FMI a facut altceva. A spus ca va acorda poporului din Malawi asistenta doar daca este de acord cu "ajustari structurale".Au ordonat statului sa vanda aproape tot ce detinea in favoarea companiilor private si specualtorilor, si sa taie cheltuielile destinate populatiei. Au cerut incetarea acordarii de subventii pentru fertilizatori, chiar daca acestia erau singurii care faceau posibila agricultura intr-o tara cu solul saracit si ai carei cetateni sunt majoritar fermieri. FMI a instruit Malawi sa dea bani cu prioritate bancherilor internationali si nu poporului malawian.

In 2001, cand FMI a descoperit ca guvernul a creat stocuri de grane, au cerut vanzarea imediata a acestora, catre companiile private. Le-au cerut malawienilor sa foloseasca banii obtinuti astfel pentru a plati un imprumut de la o banca pe care tot FMI a impus-o, luat de Malawi cu o dobanda uriasa, de 56% pe an. Preseidntele a protestat si a spus ca e periculos, insa n-a avut ce afce si a vandut cerealele, achitand imprumutul bancii.

Anul viitor a fost catastrofal pentru agricultura, iar guvernul malawian nu a avut cu ce sa ajute populatia. Poporul infometat a ajuns sa se hraneasca cu coaja de copaci si, din cand in cand, cei norocosi, cu sobolani. Multi au murit de foame.

In culmea foametei, FMI a suspendat ajutorul in valoaree de 47 de milioane de dolari, deoarece guvernul a "incetinit" implementarea "reformelor" care condusesera la dezastru. ActionAid, principala organizatie implicata in ajutorarea directa a malawienilor, a facut o analiza a foametei si a ajuns la concluzia ca FMI "poarta responsabilitatea pentru dezastru".

In fine, Malawi a facut ceva ce nu ar trebui sa faca statele sarace: a cerut FMI sa plece. Malawi a ignorat "sfaturile" FMI si a reintrodus subventiile pentru fertilizator, si o serie de alte servicii pentru oamenii obisnuiti. In doi ani, tara se transformase intr-atat incat a ajuns sa acorde ajutor alimentar Ugandei si statului Zimbabwe.

In istoria FMI, Malawi nu este o exceptie. Organizatia intra in tarile sarace, le promite "medicamentul" care le va vindeca si apoi le toarna otrava pe gat, scrie editorialistul. Din Peru in Etiopia, tari intregi s-au prabusit dupa ce au apelat la FMI, Argentina si Thailanda fiinde cele mai faimoase exemple.

In Kenya, una din cele mai afectat din lume de SIDA, FMI a insistat ca guvernul sa introduca taxe pentru vizita la doctor - asa ca numarul femeilor care cautau sprijin pentru bolile cu transmisie sexuala a scazut cu 65%. In Ghana, FMI a insistat pe introducerea de taxe de scolarizare - doua treimi din familiile rurale nu si-au mai putut permite sa-si trimita copiii la scoala. In Zambia, FMI a insistat sa se taie cheltuielile din sanatate - si numarul copiilor care au murit s-a dublat.

Economistul laureat Nobel, Joseph Stiglitz, care a lucrat cu FMI inainte de a renunta si de a incepe sa denunte ce se intampla in interiorul Fondului, i-a spus lui Hari: "Cand Fmi ajunge intr-o tara, sunt interesati de un singur lucru. Cum ne asiguram ca bancile si institutiile financiare sunt platite?... FMI ii tine pe speculatorii financiari in afaceri. Nu ii intereseaza dezvoltarea sau sa ajute o tara sa iasa din saracie".
Unii spun ca Strauss-Khan a fost un "reformist" care a schimbat FMI. Desigur, a existat o schimbare de ton, insa un studiu al Danielei Gabor de la Universitatea West of England a aratat ca, in profunzime, FMI a ramas acelasi.

Exemplul Ungariei este edificator. Dupa prabusirea din 2008, FMI i-a laudat pentru ca au mentinut tinta originala a deficitului taind serviciile publice. Poporul ungar, inspaimantat, a schimbat guvernul si a ales un partid care a promis sa faca bancile sa plateasca pentru criza. Acesta a introdus o taxa pe banci, de patru ori mai mare decat oriunde in lume. FMI a inebunit: au spus ca este "puternic disruptiva" pentru activitatea bancara (desigur, un plan gras de salvare al bancilor ar fi fost bun).A amenintat ca bancile vor fugi din tara. FMI si-a inchis tot programul din Ungaria pentru a-i intimida.

Insa colapsul prezis de FMI nu a avut loc. Ungaria a continuat sa implementeze masuri moderate, in loc sa pedepseasca popualtia. Au impus taxe pe sectorul comercial, foarte profitabil, si au luat fonduri din pensiile private pentru a plati deficitul. FMI s-a impotrivit la fiecare masura si a cerut sa plateasca, in loc, cetatenii ungari.

Altii au fost intimidati si si-au facut singuri rau, insa ungurii au continuat cum au stiut ei mai bine pentru cetatenii lor. Centrul american de analiza Center for Economic and Policy Research a descoperit ca 31 din cele 41 de acorduri FMI necesita politici macroeconomice "pro-ciclice", care imping tarile si mai rau in recesiune.

Nu doar Strauss-Kahn ar trebui judecat, conchide jurnalistul, ci insasi institutia pe care a condus-o. "Daca Strauss-Kahn este vinovat, suspectez ca stiu ce s-a intamplat. A confundat-o pe sarmana menajera cu o tara saraca cu probleme financiare. Sefilor FMI li s-a permis, in definitiv, sa le violeze fara teama atatia ani", incheie Johann Hari.

Articolul original
http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/johann-hari-its-not-just-dominique-strausskahn-the-imf-itself-should-be-on-trial-2292270.html


Xanadron

Subscriu la concluziile (terifiante) despre "eficientza" masurilor FMI.
Care si-n Romania au vizat aproape exclusiv subventionarea filialelor bancilor straine (unde s-au dus multi din cele 21 miliarde euro imprumutate aberant).

Ungurii incep sa-si revina oricum cu succes din criza asta clar regizata de sforarii NWO :evil: si fara sa-i taxeze pe oameni pina la jupuire - la ei de pilda un pachet cu tutun de pipa costa echivalentul a 8 lei (35 lei la noi :| - implicit, au aparut aici pe net bisinitari care-l vind cu 15).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/