Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza financiara globala

Creat de Urban, 01 Februarie 2009, 22:40:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

angellla29

Poate "Romanul n-are noroc" ce ziceti de asta??Ca de obicei...romanul este...Dar ce sa  mai ....parca au mare dreptate cei din videoclipul asta:

Eduard CRBL - Romanu' n-are noroc [Official video HD]

COLEGA UNIVERSIS....unde esti????Ca tu te pricepi ma bine ca mine la dedicatii muzicale???Hai revino te rog!!!!!!

SLEAH19

Greciei i-au fost şterse 100 miliarde de euro din datoria externă. Bancile si fondurile de investitii private au acceptat sa renunte voluntar la 50% din creantele lor asupra datoriei Greciei pana in 2020, ceea ce reprezinta stergerea a 100 mld. EUR din datoria Greciei, de 350 mld. EUR.

Faza asta ar trebui comentată

Mai mult ca sigur că şi românii vor fi afectaţi de acest lucru , încă nu ştim cum.

Băncile lu peşte, mari generatoare de bani electronici , au acceptat decizia  summit-ului zonei euro de la Bruxelles
fără fasoane!

UE si moneda Euro, au fost într-adevăr în pericol ? Sau Grecia a fost doar un act din piesa : ,, Intraţi dracu o dată în criză de-aia crâncenă  , nu vedeţi că nu ne iese jocu "

http://www.1asig.ro/Principalele-decizii-ale-summit-ului-zonei-euro-articol-2,3,102-42906.htm

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/afirmatie-socanta-grecia-nu-a-fost-salvata-ci-a-intrat-in-faliment-155463.html

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/criza/grecia-a-fost-cobaiul-care-a-speriat-europa-de-obicei-intr-un-experiment-cobaiul-sfarseste-mort-242760.html

http://www.zf.ro/special/bancile-europene-trebuie-sa-isi-scuture-actionarii-de-100-mld-euro-pentru-a-nu-ajunge-pe-mana-statului-8909653

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/basescu-spune-ca-stergerea-datoriilor-greciei-nu-este-o-solutie-morala-57560.html
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

Vede cineva veo legatura intre miscarile sociale din ultima vreme ?
Vede cineva vreo legatura intre Logoul/blazonul acestor miscari adoptata atat de gruparea Anonymous cat si de alte miscari - masca din V from Vendetta - si o alta grupare care trage sforile acestei lumi din umbra ?
  Avem odata miscarea Ocupy Wall Street, avem Anonymous care promite desfiintarea Facebook-ului in 5 Noiembrie si avem miscarea 5 Noiembrie - Ziua transferului bancar declansata de Kristen Christian (sâc  :wink:).
http://blogs.villagevoice.com/runninscared/2011/10/kristen_christian_bank_boycott_bank_transfer_day_occupy_wall_street.php

November 5, 2011 Bank Transfer Day!

Si apoi mai avem un articol care in care in urma unei analize se ajunge la o concluzie:
"Putting aside the jargon, the meaning is clear. The goal of a single world currency cannot be achieved without messing up the world. Thus, the grounds for instability must be put in place. This confirms what was said previously, namely that the attack against Italy's economy is not based on objective factors, but rather is a first step that would lead to the destabilisation of that country, followed by the dissolution of the dollar. The goal is to eliminate the last shred of popular sovereignty and independence, as shown by the recent indecent war in Libya and the lies spread by the world press[9].
In short, the goal is to force a single central bank upon the world's nations, controlled by same world financial interests who monopolise the derivatives market. For the record, these are the same people responsible for the recent derivatives bubble."

http://www.asianews.it/news-en/Moody%E2%80%99s,-instability-and-the-world%E2%80%99s-single-currency-22837.html 
   Mai avem, in zilele trecuie, apelul Vaticanului la crearea unei banci globale/mondiale (galactice sau de care or vrea ei) si niste stiri de acum doi ani cu privire la Bancor - valuta globala:

United Nations Calls for Global Currency
The Coming International One World Currency Bancor

Cireasa de pe tort este urmatoarea: "Remember, remember the 5th of November !". Va mai amintiti despre Guy Faulks si colegii lui complotitori ?
"Details of the assassination attempt were allegedly known by the principal Jesuit of England, Father Henry Garnet."
http://en.wikipedia.org/wiki/Gunpowder_Plot

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

SLEAH19

Dacă reducerea datoriei Greciei devine un precedent în UE, atunci măcar în acest sens , Nigel Farage  ar putea avea dreptate , visteria UE ar secătui şi ar urma :  haos, violenţă şi naţionalism ....

Nigel Farage: "Cine dracu' va credeti voi?"
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

China nu este interesata sa devina "salvatoarea" Europei. Tarile Europene ar trebui sa incerce sa-si rezolve singure problemele lor financiare:

"China's state media warned on Sunday that the country will not be a "saviour" to Europe, as President Hu Jintao left for an official visit to the region including a G20 summit.
Citat"China can neither take up the role as a saviour to the Europeans, nor provide a 'cure' for the European malaise.
"Obviously, it is up to the European countries themselves to tackle their financial problems," it said, adding that China could only do so "within its capacity to help as a friend."
Beijing fears the financial risk of a major investment, which could also spark a domestic backlash as the Chinese public asks why they should bail out wealthier nations.
Already, opposition to such a move is being expressed on the Internet, on China's hugely popular weibos -- microblogging sites similar to Twitter -- and in state media.

Citat"China will only participate in a global programme that is defensible to the Chinese people. So don't expect a 'bailout' or 'rescue' from China," China Macro Strategist for brokerage CLSA, Andy Rothman, told AFP."
http://news.yahoo.com/china-not-saviour-europe-144809661.html
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

Dragi colegi...tot ce am sa scriu aici este doar o opinie personala....deci nu "dati cu pietre"....

Cred ca iesirea din aceasta Criza Mondiala....se poate face doar in momentul cand fiecare stat va fi....SUVERAN....adica nu va depinde de altii...Singura posibilitate de a scapa de dracu..este sa il trimitem afara dintre granitele tarii....si asta s-ar putea aplica in TOATE tarile lumii....Trebuie renuntata la ideea de COMUNIUNE....pentru ca asta e o tampenie...Fiecare tara trebuie sa apartina poprului sau....si pe plan extern sa fie doar relatii de comert...nimic mai mult....Nu...nu l-am citat pe Ceausescu....desi mare dreptate avea saracu.....

Eu am avut intodeauna un principiu...Degetele de la maini ....nu sunt egale...intr-o comuniune...nu toti suntem la fel...intodeauna va exista un SEF....Deci fara SEFI....Fiecare tara sa aiba conducatorii sai care sa lucreze DOAR pentru tara lor....am avut atatea exemple de comuniuni..si toate au sfarsit prost... Si cele de acum...la fel de prost vor sfarsi....Fiecare trebuie sa isi aiba propriul  petic de pamant (tara) de care sa aiba grija....si sa nu mai "moara"  de grija vecinului....Doar relatii de comert...atat....

romulus

CitatFiecare trebuie sa isi aiba propriul  petic de pamant (tara) de care sa aiba grija....si sa nu mai "moara"  de grija vecinului....Doar relatii de comert...atat....
De acord cu tine maser, dar tu uiti ca aceia care sunt (ori vor sa fie) stapanii lumii, stiu foarte bine ca mai bine controlezi o entitate statala gen UE (ori SUA) dacat sa lupti sa impui in fiecare tara oamenii tai  care sa..... suga la ....un singur licurici (cum zice boul nostru )....
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

angellla29

Citat din: romulus din  06 Noiembrie 2011, 17:56:16
De acord cu tine maser, dar tu uiti ca aceia care sunt (ori vor sa fie) stapanii lumii, stiu foarte bine ca mai bine controlezi o entitate statala gen UE (ori SUA) dacat sa lupti sa impui in fiecare tara oamenii tai  care sa..... suga la ....un singur licurici (cum zice boul nostru )....
Am zis !

Pai vezi...asta e greseala...FARA SEFI....STAPANI...ca atunci nu am facut nimic si o luam de la  capat!!!!

Siberia

Joaca de-a Referendumul Grecesc sau cum sa faci bani din iluzia democratiei.

"Greek MP Panos Kammenos reveals that the failed Belgian bank DEXIA, in collaboration with the BROTHER OF THE PM and UNIGESTION, placed a huge sum of money in the fluctuation of Euro/Swedish Krona just days before the PM announced the referendum and the markets went haywire! Greek MP Kammenos, is the one who revealed in May the secret CDS purchase by associates of the Prime Minister Papandreou which is a betting on the collapse of Greece, now worth over 29 billion euros. Here is the document he provided the parliament:"

http://www.youtube.com/watch?v=WhJXbNo4A68&feature=player_embedded#!

kefren

Citat din: angellla29 din  06 Noiembrie 2011, 14:52:29

Cred ca iesirea din aceasta Criza Mondiala....se poate face doar in momentul cand fiecare stat va fi....SUVERAN....adica nu va depinde de altii.......si pe plan extern sa fie doar relatii de comert...nimic mai mult....Nu...nu l-am citat pe Ceausescu....desi mare dreptate avea saracu.....

...Fiecare trebuie sa isi aiba propriul  petic de pamant (tara) de care sa aiba grija....si sa nu mai "moara"  de grija vecinului....Doar relatii de comert...atat....

Angellla 29,eu nu cred ca exista vreun stat suveran si asta chiar in baza relatiilor de comert,pentru ca-parafrazandul pe Ceausescu-unde ai vazut schimburi comerciale bazate pe "intelegere si respect reciproc"?.Intotdeauna vei avea nevoie de ceva ce nu ai in tara ta si in acel moment intervin conditiile care iti ataca suveranitatea,pentru ca iti vor fii impuse decizii pe care in alta situatie nu le-ai fi luat.

horia2008

http://www.capitalul.ro/finante-banci/grecii-isi-scot-banii-din-bani-5-miliarde-de-euro-intr-o-saptamana.html
o fi mult? o fi putin?... :mrgreen:
CitatTot mai multi greci se tem ca sistemul bancar se va prabusi si ca vor pierde banii daca Grecia este nevoita sa renunte la euro. Ei au retras 5 miliarde de euro de la banci in ultima saptamana. Institutiile financiare au avut dificultati in asigurarea lichiditatilor.
Chiar daca suma reprezinta doar 3% din totalul depozitelor, cifrate la la 183,2 miliarde de euro, bancherii sunt ingroziti: institutiile lor nu vor rezista daca se continua in ritmul acesta in urmatoarele saptamani.
..............
"Multi oameni si-au retras banii joi si vineri, iar bancile au avut dificultati in asigurarea lichiditatilor pentru a acoperi cererea", a spus un bancher, potrivit Mediafax. "Unii clienti au cerut sume de 600.000-700.000 de euro pentru a le lua acasa, incredibil"
..............
Soldul depozitelor bancare din Grecia a scazut cu peste 21% din ianuarie anul trecut, iar bancile au devenit tot mai dependente de lichiditati de la Banca Centrala Europeana.

Ganditorul

Iata aici un film care abordand o tematica colaterala - CONSPIRATIA UNIVERSITARA - abordeaza inn planul 2, ascuns, dimensiunile crizei economice SUA, dimensinile crizei dolarului si a cauzelor, a "baloanelor de sapun" care au generat aceasta criza majora.

http://filmedocumentare.com/conspiratia-universitara/

Se pare ca nici la ei, in liberatatea "democratiei americane" lucrurile nu pot fi spuse direct ci trebuie sa culegi informatia de pe un subiect colateral ( pt cine va viziona in intregime filmul...).
Vb cineva mai sus de "conditii extreme" la romani, si am spus ca am rezerve (nu ca nu-i dau deloc dreptate...ci ca am rezerve).
Cred ca nu putem vb de "conditii de viata extreme" la romani atata timp cat economia romaneasca se reduce la "cartofii de Covasna" si "pepenii de Dabuleni" - restul fiind majoritar economie speculativa ( de genul crestem "cursul valutar" ca sa incurajam exportul, privatizam "strategic" etc ), iar tara fiind un imens camp agricol in paragina sau ineficient prelucrat ... cu plugul tras de cal.

Nu am vazut 50 - 100 - 200 de tarani/pensionari care sa faca o asociatie agricola cu 1000 de ha de pamant /1000 de animale(putinele exceptii intaresc regula ... dar pamantul este lucrat intensiv in Romania majoritar de catre straini ). Fiecare taran vrea sa aibe "pamantul lui", "tractorul lui" "vaca lui" "taraba lui" in piata... dar se lasa calcati in picioare de mafia din zona agroalimentara, de hotia/prostia administratiei locale si orgoliile induse prin toate canalele media, ramanand dezbinati, ineficienti si saraci.

Stiti ce este TNUVA ? O mana de vacari din Israel carre s-au asociat ca "asociatie de fermieri" pentru a aface fata conditiilor de productie si desfacere, punand impreuna animale, utilajele agricole, utilajele de procesare a laptelui - hotarati sa rezite pe piata din aridul Israel.
Au reusit mai mult decat atat ... acum domina piata mondiala de profil. Credeti ca in Romania nu s-ar putea face asa ceva ?
Ba da... Dar cine sa dea startul ? Cine sa opreasca spirala "conflictelor" care ne dezbina si nu ne lasa sa cooperam constructiv ? Inteligenta, cooperarea/asocierea cinstita, intrajutorarea sau "iesitul inn strada" ne va da aceast START ? (ca sa raspund si colegului de mai sus care nu intelegea de ce sunt impotriva iesirilor violente in strada... gen Grecia)

horia2008

Citat din: Ganditorul din  10 Noiembrie 2011, 12:28:38.... O mana de vacari din Israel carre s-au asociat ca "asociatie de fermieri" pentru a aface fata conditiilor de productie si desfacere, punand impreuna animale, utilajele agricole, utilajele de procesare a laptelui - hotarati sa rezite pe piata din aridul Israel.
Au reusit mai mult decat atat ... acum domina piata mondiala de profil. Credeti ca in Romania nu s-ar putea face asa ceva ?
Ganditorule stim cu totii ca Israel e Israel si Romania e Romania, deocamdata, din pacate...pe de o parte
iar pe de alta parte, Israelul n-a avut parte de 50 de ani de comunism si colectivizare fortata care au pervertit fibra taranului roman....

Ganditorul

Daaa, dar a avut "fericirea" unui razboi de gherila aproape permanent cu teroristi si "oameni-bomba".
Hai sa nu ne mai lamentam ca sa ascundem neputinta noastra de a face ceva durabil impreuna la 20 de ani dupa acel prea-hulit comunism. Nu comunismul ne-a invatat sa nu mai cooperam si sa distrugem proprietatea comuna ... ci individualismul salbatec din ultimii 20 de ani.  Inca vreo 10 ani de "individualism" din asta, relicva a "partidelor istorice", cu "desfiintari si retrocedari"... si n-o sa mai avem pamant nici pentru un "strat" de rosii... ca vin altii si-l cumpere de la "sarmanul roman".
Realitatea este cruda - avem o avere de care ne batem joc si lasam impasibili si pe altii sa-si bata joc. Sa vedem ce-o sa spunem urmasilor cand o sa  ne intrebe "De ce nu v-ati unit ca sa salvati ceva si pentru noi ?".