Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Miscarea Pamantului aduce o noua zodie: Ophiuchus

Creat de Andy, 14 Ianuarie 2009, 21:42:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Andy

Miscarea Pamantului a dus la modificarea celor 12 zodii pe care le cunoastem, potrivit astronomilor. Berbecii devin Pesti, iar persoanele nascute intre 29 noiembrie si 17 decembrie sunt in zodia Ophiuchus.

Semnele zodiacului sunt calculate in functie de pozitia Soarelui fata de constelatii, asa cum apareau ele acum 2200 de ani. Acestea nu mai sunt insa valabile, din cauza miscarii de rpecesiune a Pamantului, potrivit astronomilor.

Pozitia Soarelui, aasa cum este ea perceputa datorita miscarii de rotatie a Pamantului, trece prin constelatiile care formeaza Zodiacul - Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti.

Zodiile sunt determinate de constelatia in care se afla Soarele in momentul in care s-a nascut o persoana.

Prima zi a primaverii in Emisfera Nordica a fost considerata in trecut punctul zero al Zodiacului. Se numea echinoctiu vernal si intervenea in momentul intersectiei orbitei imaginare descrise de soare in miscarea aparenta pe sfera cereasca si ecuatorul ceresc.

In anul 600 i.Hr., punctul zero era in constelatia Berbec. Aceasta constelatie cuprindea primele 30 de grade ale orbitei, de la 30 la 60 de grade era constelatia Taur, si de la 60 la 90 Gemeni, la fel si pentru celelalte constelatii ale Zodiacului.

Fenomenul numit precesiune a modificat insa pozitia constelatiilor pe care le vedem astazi. Acesta se datoreaza atractiei gravitationale a Lunii exercitata asupra bombarii de la ecuator a Pamantului, si are un ciclu de 25,800 de ani.

In ultimele doua milenii si jumatate, aceasta miscare a fost cauza unei mutari a punctului de intersectie dintre orbita Soarelui si ecuator catre vest cu 36 de grade.

Asta inseamna ca zodiile s-au "mutat" spre vest cu aproximativ o luna, in functie de constelatii. Spre exemplu, persoanele nascute intre 21 martie si 19 aprilie se cosnidera zodia Berbec. In fapt, intre 11 martie si 18 aprilie Soarele sta in constelatia Pestilor, si nu in Berbec.

Mai jos puteti vedea un tabel cu datele in care Soarele se afla intr-o anumita constelatie, potrivit asezarii actuale a acestora si corectate in functie de miscarea de precesiune. Trebuie mentionat si faptul ca acestea variaza de la an la an.

Persoanele care s-au nascut intre 29 noiembrie si 17 decembrie sunt intr-o zodie noua, Ophiuchus, pentru ca Soarele trece in acea perioada in constelatia Opchiuchus.

Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie;
Varsator: 16 februarie - 11 martie;
Pesti: 11 martie - 18 aprilie;
Berbec: 18 aprilie - 13 mai;
Taur: 13 mai - 21 iunie;
Gemeni: 21 iunie - 20 iulie;
Rac: 20 iulie - 10 august;
Leu: 10 august - 16 septembrie;
Fecioara: 16 septembrie - 30 octombrie;
Balanta: 30 octombrie - 23 noiembrie;
Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie;
Ophiuchus: 30 noiembrie - 17 decembrie;
Sagetator: 17 decembrie - 20 ianuarie.

Credeti ca o sa se schimbe calendarul sau va ramane aceasi conventie? Acum sa fim si un pic mai SF Ophiuchus  inseamna the snake holder=cel care tine sarpele  are oare vreo legatura aceasta zodie cu povestile cu reptilieni? Serpii apar cel mai des in mitologii chiar si in Biblie. In unele sunt reprezentati ca si creaturi ale raului in altele sunt reprezentati ca o creatura sacra cum putem vedea pe zidurile piramidelor chiar considerati cele mai inteligente vietati din regnul animal. Astept opiniile voastre  :star:

Serban M

Hai sa incepem cu niste chestii simple,al 13lea semn zodiacal reprezinta o completare pe care o regasim in multe aspecte ale numerologiei. Vezi si 12 apostoli + Jesus,12 baktun + 1,12 si un ultim 13 care completeaza un ciclu.

numarul 13 a fost ''murdarit'' de catre masonerie,ghinionul a fost al lor
CitatPrimul eveniment istoric inregistrat legat de vineri 13 este masacrul Cavalerilor Templieri, care a avut loc vineri, 13 octombrie 1307.

deci, un numar norocos pentru omenire.

Sarpele,si acesta de asemeni ''murdarit'' de catre biblie,nu reprezinta raul ci cunoasterea,intelepciunea suprema si schimbarea.

Calendarul nu are de ce sa se schimbe,acesta neavand legatura cu constelatiile.

Ophiuchus este constelatia ce a fost cautata de atlanti acum 13.000 de ani,cand intampinau aceeasi problema existentiala cu care ne confruntam noi astazi.. distrugere sau evolutie spirituala

Cautatorul

Sa nu confundam astronomia cu astrologia... totusi.

Legat de astronomie/astrologie, stire la antena1:

2008-02-21

"Azi noapte, a fost prima eclipsa vizibila din 2008. Este vorba despre o eclipsa totala de luna. La un minut dupa ora cinci, azi-dimineata, satelitul natural al Pamantului s-a stins pentru aproape o ora. Cei mai curiosi au mers la observatoarele astrologice sa poata admira fenomenul, mai ales ca a fost ultima eclipsa din acest deceniu."

http://www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=10&id=14118&currentPage=19

Cred ca fetelor li se trage de la horor-scoape... Astronomia nu se ocupa de zodii...

O explicatie clara si profesionista am gasit la:
http://www.astro-urseanu.ro/astrol.html

Oricum subiectul legat de noua zodie e interesant pentru cei pasionati de domeniul ASTROLOGIEI.

Yagg

Simþul logicii îmi spune cã zodiacul e o mare vrãjealã. La fel este ºi numerologia.

Dacã cei care pãstreazã obiceiul cu zodiacul sunt atât de grijulii cu ce le "spun" astrele, de ce nu au informat din timp publicul despre aceastã modificare.

Paradoxul modificãrii e cã, dacã credeþi în zodii, zodiac ºi astrologie, modificãrile de zodii ar trebui sã aducã schimbãri de comportament, de noroc, de culori, de personalitate. Astfel, acest paradox  confirmã faptul cã zodiacul, zodiile ºi astrologia, împreunã cu restul pseudo-ºtiinþelor gen: vrãjitologie, numerologie ºi alte baliverne sunt niºte glume proaste.

Probabil, astrologii s-au gândit ei în infinitatea geniilor lor, ce sã mai scoatã ca sã atragã atenþia. Au spus: moa' sã moarã mama Ciordeales, mai facem o zodie. Fac ºi ãºtia zodii, cum face Guvernul Ministere.

Serban M

Yagg,luna in ce mod influenteaza pamantul ?  :-D influenteaza ? dar noi,oamenii care traim pe pamant..oare nu simtim influenta lunii si cum ne modeleaza viata ? oare soarele ne da numai caldura ? dar celelalte corpuri ceresti care totusi se atrag si orbiteaza impreuna in jurul axei soarelui ? oare forta asta de atractie e doar fizica? nici eu nu credeam in zodiac pana cand am inteles modul de functionare al acestuia,practic horoscopul zilnic de la tv/ziare e o mare porcarie pentru bani.. insa zodiacul dupa ziua de nastere este adevarat.

Da-mi un pm cu data ta de nastere si eu iti voi trimite inapoi dintr-o carte speciala extrase doua pagini mari care te vor uimi cat de exact se potrivesc cu tine.Pana acum nu a existat nici o persoane sa conteste aceasta carte bazata pe ziua de nastere in functie de asezarea planetara,acest lucru e valabil pentru oricine e dornic sa ii trimit.

O noua constelatie vizibila pe cer reprezinta un eveniment important pentru omenire..o noua cale/usa ne este deschisa in mod natural si ne asteapta sa o exploram,vom vedea in ce mod ne va influenta dar oricum deja simtim schimbarea.

Yagg

Sirius, aveam o impresie mai bunã despre tine. Am citit din douã cãrþi despre zodiac, zodii ºi toatã astrologia lui peºte ºi berbec, chiar dacã nu cred în balivernele astea, din curiozitate, la Carrefour sau la Diverta (nu mai reþin exact), în spaþiul rezervat pentru cãrþi. Da, am fost uimit cât poate fi aproximat profilul zodiei Rac (Cancer), atribuitã perioadei din an în care m-am nãscut, cu personalitatea mea ºi cu toate celelalte detalii. Dar dupã ce am fost cuprins de un fior straniu, am citit ºi zodia Berbec (Aries) ºi, ca sã vezi, câtã personalitate de berbec aveam. Bine, numerele ºi culorile nu erau aceleaºi, dar ce mai conteazã. Mai ales dupã ce am descoperit ºi cât de Balanþã (Libra) sunt. La Peºti (Pisces) nu prea se potrivea, e adevãrat.

Cu siguranþã cã Luna influenþiazã viaþa fizicã, mai ales a animalelor, pe Pãmânt. Luna nu are cum sã-þi modeleze viaþa, dar e o senzaþie minunatã dacã o priveºti, în nopþile senine, când rãsare, ºi mai ales când e luminatã complet, cât de frumoasã e.

Nox

În legãturã cu subiectul acesta. Am urmãrit acum câþiva ani la TV un documentar în care se fãcea o legãturã între astrologie ºi geometria fractalã. Din pãcate nu-mi mai aduc aminte cum se numea nici documentarul nici canalul pe care a fost dat, dar îmi aduc aminte cã se fãcea un studiu de caz al unei doamne care neavând nici un talent scriitoricesc îºi lansase o carte ºi care a avut ulterior un mare succes, acest lucru fiindu-i prezis de un astrolog cu ceva timp înãinte folosind astrologia vedicã. Acum pe mine mã intereseazã acel documentar dacã ºtie cineva de el. Mai e cineva aici care aduce aminte de acest documentar.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Serban M

Yagg, nu am treaba cu carti luate din Carrefour... ti-am propus sa incerci sa te uiti si peste o bucata de informatie mai non-profit pe care nu o poti gasi oriunde,nu cred ca ai citit toata astrologia pentru ca ar fi trebuit sa intelegi cat influenteaza pozitionarea planetelelor caracterul uman,pentru ca si noi suntem ''victimele'' fortei gravitationale,e un circuit care trebuie vizualizat in minte sau un sistem wireless natural care se interconecteaza,planetele.

Fiecare sistem solar e un asemenea organism cu propietati de mentinere prin atractie,ca altfel nu ar mai fi sistem solar.

Te-ai intrebat vreodata de ce au anumiti indivizi insomnii cand este luna plina? sa fie romantismul furibund de vina?

Citat
extras din cartea "Secretele dezvãluite ale momentului ocult al HIATUSULUI"
G.B.

În astrologie se cunoaºte faptul cã fiecare planetã are o sferã specificã de forþã ºi energie, care influenþeazã în mod nuanþat ambianþa energeticã, evenimentele care se produc pe Pãmânt ºi totodatã fiinþele umane. Planetele sunt mult mai aproape de Pãmânt decât constelaþiile zodiacale; poziþia planetelor în astrograma natalã îºi pune amprenta asupra înzestrãrilor ºi destinului fiecãrei fiinþe umane.

Planetele sunt corpuri cereºti ce orbiteazã în jurul Soarelui. Ele se miºcã în jurul Soarelui pe orbite eliptice, având planele apropiate de planul elipticii ºi se rotesc în sens direct în jurul axelor proprii, cu excepþia planetelor Venus ºi Uranus, care se rotesc în sens retrograd.

Planetele, prin influxurile lor subtile astrale, imprimã fiinþelor umane anumite caracteristici fundamentale (în funcþie de modul în care sunt poziþionate ºi aspectate în astrograma natalã), impregnându-le cu anumite predispoziþii, calitãþi ºi defecte, echilibre ºi dezechilibre etc. Cunoscând influxurile subtile astrale pe care le exercitã asupra noastrã, planetele ne ajutã sã ne cunoaºtem mai bine pe noi înºine, dându-ne informaþii precise despre caracterul nostru, revelându-ne latura ascunsã, nebãnuitã a fiinþei noastre.

Astfel, fiecare planetã guverneazã în fiinþa noastrã aspecte diferite, impulsionându-ne într-o direcþie sau alta, în funcþie de specificul energiei  pe care îl prezintã ºi care depinde în mod direct de mai multe aspecte: plasarea lor (domiciliu, exaltare, cãdere, exil), relaþia cu alte planete (conjuncþie, sextil, trigon etc.), poziþia pe harta natalã în case ºi zodii.
Vã prezentãm aici câteva dintre cele mai importante influenþe subtile astrale pe care planetele principale ale sistemului nostru solar le genereazã asupra fiinþei umane

Yagg

Fiecare are dreptul sã aleagã ce sã creadã ºi ce sã nu creadã. Tu alegi pentru, eu aleg împotrivã. Pãrerea mea este cã zodiile, zodiacul, nu existã, poate doar în lexic ºi în literaturã, iar astrologia e o aberaþie ºi o flecãrealã.

Apropo, cred cã subiectul nu este în Forumul corespunzãtor. Ar fi mai potrivit pentru: Cafenea sau Diverse.

Serban M

Citat din: Yagg din  15 Ianuarie 2009, 01:54:48
Fiecare are dreptul sã aleagã ce sã creadã ºi ce sã nu creadã. Tu alegi pentru, eu aleg împotrivã.

Apropo, cred cã subiectul nu este în Forumul corespunzãtor. Ar fi mai potrivit pentru: Cafenea sau Diverse.

deacord

Andy

Imi cer mii de scuze dar am crezut ca acest topic este cel mai potrivit. Rog moderatorii sa mute topicul unde cred ei ca se potriveste.

Nox

Andy, nu e nici o problemã. L-am mutat la Cafenea.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee