Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Imagini de pe luna!

Creat de jackie28t, 01 Martie 2006, 16:58:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jackie28t

....

spooky

#1
interesanta poza...

cred ca as exclude erorile...

pare sa fie o structura... sau ca niste ruine... un fel de zid... sau canal... dar pe o suprafata destuld e mare... daca 1px = 1km => ca are o suprafata de 44x32 km... F mare.

inauntru pare sa fie ceva ce seamana cu o fata? alien??? :) :roll:

la partea superioara (din imaginea mea) seamana  ca o mare intrare..... parca ar fi un mare bazin de acumulare.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

DepthOfField

cititi aici:  http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib/clib_faq.html
eu de acolo pricep ca afisarea imaginilor la diverse rezolutii si marimi (deci orice in afara de afisarea imaginilor originale = "Original Image Retrieval" ) se bazeaza pe o imagine mare de 10800 pixels x 5400 pixels
FOARTE FOARTE PRELIMINARA ....

citez:

"The United States Geological Survey, Flagstaff, created a large image (10800 pixels by 5400 pixels) of the Moon by calibrating, sizing, and tiling together thousands of images that were collected by the spacecraft Clementine. This is why the image shows both sides of the Moon and is so detailed. This was produced shortly after Clementine orbited the Moon.

USGS has noted that this was a VERY VERY preliminary version of a Lunar Global Map produced some time ago. It was a data set produced to get a first-order look at the Moon and to realize the processing problems in producing a cartographic digital image map of the Moon. Information about this process is available on the USGS, Flagstaff web site.

NRL used this preliminary version of a Lunar Global Map to provide an intuitive interface to the data set."

_____________

Deci eu zic ca toate anomaliile pe care le vedem sunt erori de imagine, imbinare, interpolare, lipsuri sau compresie...asa cum se explica pe site.

Daca insa cereti imaginea originala asupra unui punct, la diverse lungimi de unda, veti obtine fie "imagine indisponibila", fie o imagine clara, fara chestii dubioase..si asta nu numai in locul discutat de noi, dar si in alte locuri ne-misterioase.

Si, dac-ar fi fost o chestie cu adevarat dubioasa, o vedeam noi pe internet, intr-un domeniu public???
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

spooky

daca te referi la astea...

aceste trapeze... ar fi cateva explicatii pentru acea zona blue: lipsesc bucati din acele poze si s-a completat automat... sau ceva a fost sters de acolo... sau pur si simplu e ceea ce apare in cazul compresiilor... dar asta presupune a lucra la o rezolutie mai mica fata de ceea ce se prezinta... ceea ce...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

DepthOfField

deci sunt erori de imagine, pentru ca, nu mai repet tot ce am spus mai sus, doar reamintesc ca in afara de cazul in care cereti sa se afiseze imaginea originala a satelitului, ceea ce vedeti sunt "VERY VERY preliminary version of a Lunar Global Map produced some time ago. It was a data set produced to get a first-order look at the Moon and to realize the processing problems in producing a cartographic digital image map of the Moon".

Deci noi discutam "processing problems" acuma...  :-D

luati google earth, si uitati-va la zone de pe Terra nescanate detaliat..cum ar fi Romania de exemplu...si, la anumite grade de marire, veti gasi diverse artefacte de compresie, prelucrare, imbinare nereusita, poligoane, linii....aproximari de toate felurile....

:roll:
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

#5
off-topic, sa ma scuzati:
luna aia? da, mi-a placut...dar sunt relativ obisnuit...ca am si eu de-astea chiar mai spectaculoase  :evil:(luate ahahaaa demult tare ... cu aparatul foto clasic Zenit si un teleobiectiv, apoi cu camera web si teleobiectivul de la Zenit sau diverse improvizatii cu binoclul..astea cu improvizatiile sunt cele mai tari....sau mai nou cu digitalul canon S2IS ...) la indemana n-am gasit acuma rapid decat astea cu canon-ul...
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

#6
iarasi off-topic..da' daca vreti sa sa fiti in tema, urmariti aici:

http://www.dpreview.com/
si la meniul din stanga, cameras, canon si acolo gasesti.. (apropo, a aparut si Canon S3IS )...
si, da-i la Full review  si ai sa gasesti detalii exceptionale despre fiecare camera in parte!

pun si un avion fotografiat recent (in cautarea "ozn-ului" de la Cluj, care sa ajunga si p-aici  :-D vine, vine, primavara...)
...la mine la Braila, avioanele nu trec decat sus la altitudine de croaziera...totusi, cred ca zbura ceva mai jos, asa ca am obtinut ceva detalii  8-)

si mai pun si acelasi avion, dar aflat undeva la orizont..doar cu binoclul l-am mai localizat, si apoi am fotografiat acolo...rezultatul? o sfera luminoasa ???   :? sau daca marim contrastul, un ozn clasic ??? ha, acush ma apuc de-o afacere cu ozn-uri   :mrgreen:
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm