Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

O.Z.N.fosilizat in China.

Creat de extrateresru_ro, 14 Ianuarie 2009, 15:51:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

extrateresru_ro

Intr-o formatiune de pietre "normale"ce sa-u format in China aproape, 300 de milioane de ani.Pe 27 mai 2007 sa-u descoperit cateva"o.z.n-uri "fosilizate",in contado de Shangrao,provincia de Jiangxi.Experti indica ca aceste O.Z.N-uri au o vechime de 300 milioane de ani.O.Z.N-urile au un diametru de 4,9m si cantaresc aproximativ o tona.Difera foarte mult de textura pietrelor din zona si sunt foarte dure,si sa-u mai gasit si in alte zone ale Chinei.

http://www.youtube.com/watch?v=fGSxTGR_UsU&eurl=http://www.rafapal.com/?p=1494
am incrededere in fiecare OM,dar nu am incredere in diavolul din el.

mm

Interesant desi nu am inteles ce spuneau. Sa fie niste OZN-uri "mumificate" de vreme sau doar niste pietre rotunde? Unele erau sferice.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Cautatorul

Initial am crezut ca e vreo carapace de vreo broasca testoasa uriasa, dar nu pare a fi asa ceva.
Totusi nu inteleg cum e cu fosilizarea. OZN-ul era initial dintr-o substanta organica? Eu am auzit ca oasele, lemnul, cochiliile de melci, etc. se folsilizeaza. OZN-ul era initial din plastic? Ca daca era metal nu cred ca se fosiliza.

spooky

@Cautatorul

aici cam ai dreptate... nu orice fosilizeaza... nici plasticul nu stiu daca fosilizeaza

dar cred ca aici putem vorbi de doua variante
1. e ceva natural ce treptat a capatat forma asta cu timpul
2. asa cum s-au pictat ozn-uri in pesteri si pe diverse lucrari in trecut, de ce sa nu fi facut si un astfel de obiect din piatra sau ce o fi
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

mm

Metalele sunt si ele supuse "migratiei" prin suprafetele aflate in contact si fenomenul are denumirea tehnica de difuzie. Viteza de difuzie depinde f. mult de temperatura dar si de timp si daca timpul e suficient de lung... Difuzia a fost folosita ca  metoda de "lipire" a unor metale pretioase pe suprafetele unor artefacte antice, dupa cum s-a dovedit in urma unor studii. Cercetatorii nu si-au putut explica cum "sudasera" anticii piese ce "nu se puteau suda" la niste podoabe, pana nu au luat in considerare difuzia pe care orice aurar o putea face in cuptoare la temperaturi scazute dar pe durate de ordinul saptamanilor sau chiar a lunilor.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

LP

E spactaculos, intr-adevar, dar nu reprezinta un OZN fosilizat... Cred ca fizic e imposibil sa inlocuiesti un element metalic cu unul pe baza de siliciu sau carbonat de calciu prin fosilizare! Apoi, la imagini de detaliu se pot observa vechi fisuri din roca care sunt umplute cu "material alb" (diaclaze), ceea ce poate fi ori carbonat de calciu ori siliciu. Mai departe, se observa ca si restul rocilor au o forma relativ rutunjita, ceea ce inseamna ca asta a fost modul de rupere a rocilor la cadere (sunt puse in loc prin explozie cred, pare sa fie o cariera).  Va recomand sa cautati pe net despre trovantii din Romania si veti vedea ca astfel de forme se gasesc si in alte parti...Chiar puteti sa va duceti sa vizitati avand in vedere ca exista si muzeul trovantilor...

jean

   Am vazut filmuletul si acele pietre i-mi aminteste de un obiect vazut cind eram copil undeva in Teleorman. Obiectul se numeste:
ÞEST, þesturi, s.n. 1. Obiect de pãmânt sau de fontã de forma unui clopot, cu care se acoperã pâinea, mãlaiul etc. puse la copt pe vatra încinsã.
     http://dexonline.ro/search.php?cuv=test
La noi acesta era facut din pamant si se aseza pe o vatra incinsa. Semana foarte mult cu un OZN.
   Este posibil ca si cele din China sa fi avut un scop asemanator, incinse sa poata fi folosite pentru copt. Ceva in sensul plitei. Sau sa fie un fel de capac la un anumit tip de cuptor in care sa fie arse vase de lut. Sau lava vulcanica intarita aflata canva intr-o punga presata sub greutatea straturilor superioare.  In sens SF, ar putea sa fie amprenta materiala a unui obiect de zbor din alta dimensiune in aceasta lume.  :lol: :lol:
  Foarte greu de spus...Sa lasam specialistii sa-si faca treaba. Poate ne spun si noua ceva concret.
Adevarul este dincolo de noi

Shadowman

Citat din: extrateresru_ro din  14 Ianuarie 2009, 15:51:01
Experti indica ca aceste O.Z.N-uri au o vechime de 300 milioane de ani.O.Z.N-urile au un diametru de 4,9m si cantaresc aproximativ o tona.

Citat din: jean din  15 Ianuarie 2009, 22:05:11
... Sa lasam specialistii sa-si faca treaba. Poate ne spun si noua ceva concret.

  Deh,daca spun "expertii" ca sunt "ozn-uri fosilizate",putem sa mai zicem  ceva...?   :-D Mda...
  OZN-uri fosilizate sau "mumificate" ?  :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Concretion
http://en.wikipedia.org/wiki/File:East_Beach_2_2006.JPG
http://www.flickr.com/photos/mon_oeil/2558224639/
http://image63.webshots.com/63/2/28/89/2352228890071696169xqPfdZ_fs.jpg
http://www.new-zealand-nz.net/dunedin/septarian_concretion.html


off-topic
Si un link util celor care le "zburda",exagerat, imaginatia :
"The "holy stones" of the Indians " : http://www.mineralium.com/index.php?lang=eng&list=MOQUI-MARBLES
  :wink:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

spooky

bine ai revenit shadow...

e interesant de asteptat si sa aflam (daca se va intampla) daca acele obiecte fac parte din locul respectiv, adica nu sunt ooparts (Out of Place Artefacts) si o datare a vechimii acestora...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Kbal

Oricine ar avea in posesie asemenea probe ar putea foarte simplu sa dezvaluie misterul prin simpla sectionare a acestora.Presupun ca structurile fizico-chimie din interiorul acelor obiecte ar fi ramas relativ conservate si nu doar forma/suprafata de la exterior.
De ce nu se fac astfel de analize ? observ ca se prezinta in ultima vreme tot felu de materiale banale(dar de natura sf) intr-un mod sistematic repetat unui public naiv, oare de ce?
Only the best is good enough ...

LP



StarDust

#12
Acum, mai in gluma mai in serios... mie imi seamana a excremente de dinozaur fosilizate... :D nicidecum UFO fosilizate.
Acum sa vorbim la modul serios, chiar credeti ca niste OZN-uri, deci presupuse aparate de zbor, ar ramane inglodate in noroiul din Carbonifer si s-ar fosiliza acolo? Si asta asa in grup... Nici vorba... Pentru mine nu sunt decat niste ciudatenii geologice pur naturale.
Binenteles, parerea mea.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Kbal

Si eu cred ca ai perfecta dreptate,inca problema care pe mine ma framanta stii care e ? sunt aproape 100% sigur ca si cei care le-au descoperit stiu acelasi lucru  :-D ... nu inteleg de ce se publica astfel de informatii prin toate caile media ....pretinzanduse ca ar fi posibile ozn-uri, ORI vor sa acumodeze populatia cu presupusa lor existenta ORI simplu nu mai au subiecte cu rating bun de difuzat  :lol:
Only the best is good enough ...