Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce se intampla la CLUJ?

Creat de APOLLO, 17 Noiembrie 2005, 18:26:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

APOLLO

Am vazut de cateva zile pe la TV,la stiri nebunia care a cuprins Florestiul, un sat din apropierea Clujului in care in fiecare seara de joia trecuta incoace (10.11.2005),apare pe cer un obiect neindentificat puternic luminat,cu miscari specifice unui OZN si forma circulara.Sta cca. 20-40 de minute pe cer desupra satului apoi dispare inspre padurea Hoia Baciu care e si ea plina de mistere.Astept parerile voastre.
Ar fi o irosire de spatiu sa fim doar noi in univers.

Skywalker

Nici eu nu am vazut reportajul, insa din cate am cercetat eu pana acum,
asa am observat ca in judetul Cluj s-au semnalat cele mai multe aparitii de OZN-uri din tara. Si eu am vazut un obiect ciudat, culmea... tot in judetul Cluj. Acel obiect era de forma sferica si statea nemiscata.
 Extraterestrii au ceva preferinte pentru clujeni? Sau au motivele lor pentru care viziteaza aceea zona, motive pe care nu le intelegem.

Skywalker

Si de Padurea Hoia Baciu stiam de mult timp, insa ce ar putea avea asa special acel loc? Da, ar fi buna o expeditie pana acolo, impreuna cu niste specialisti in domeniu.Ar fi bine sa ne putem intalni toti care scriem pe acest forum, insa nu cred ca toti au psibilitatile materiale sa mearga pana
la padurea Baciu.

APOLLO

Exact asta vreau sa zic si eu.Sa ne organizam la vara mai multi de pe acest forum si sa ne intalnim la Cluj.Cred ca mi-ar face placere sa mergem impreuna la Hoia Baciu si sa impartasim mai multe cunoastinte.
Ar fi o irosire de spatiu sa fim doar noi in univers.

B.A.M


Skywalker

Despre cat de mare e padurea, sincern-am masurat-o.  :wink:  Pai, ma gandesc ca intr-o padurice mica nu s-ar putea intampla atatea si atatea.

spooky

Am fost recent in padurea Baciu... (22 decembrie 2005) mai bine nici nu as povesti... desi ar fi cam mult de povestit.

Am avut placerea sa ma intalnesc si cu dl. Cristian Muresan... din pacate dl. Patrut Andrei nu a avut timp sa se intalneasca cu noi, dar si noi am venit in pripa pe nepusa masa.

In cateva cuvinte, poate as putea vorbi de un refuz al padurii.
Ajunsi pe timp de noapte, pe ninsoare am incercat sa localizam exact padurea si intrarea in poiana Rotunda... am avut numai ghinioane si peripetii... pe la vreo 1-2 noapte am reusit sa identificam intrarea in padure..., asta dupa ce lanturile la masina se rupsera de vreo 2 ori si am colindat dealurile acelea in speranta gasirii intrarii.

... si totusi... nu am reusit sa ajungem in poienita. Am facut prostia si am ramasi intepeniti cu masina dupa ce am calcat pe un pod de gheata si am ramas suspendati... am chemat ajutoare si am fost tractati afara... nu mai zic ce cautam la ora aia acolo.

cel mai interesant mi s-a parut totusi pasii din zapada, desi ningea abundent, foarte multe urme de pasi, atat de oameni cat si diverse animale desi nu vedeai pic de animal sau de om pe dealurile alea... si se putea vedea totusi destul de bine la departare din cauza luminii orasului si a zapezii. era o urma interesanta, care serpuia prin zapada... urme de oameni care apareau de nicaieri si tot asa dispareau... dar poate cel mai interesant urme de pantof marimea 40, pasi facuti normal... nu in fuga, nu in salturi si totusi distanta dintre pasi era de aproape un (1) metru.

cu siguranta voi repeta expeditia, de data aceasta la primavara - vara.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

dacian_a

De ce trebuie sa se rezume totul la UFO...Ok, sunt poate fenomene neidentificate, dar poate nu sunt toate "zburatoare":).

E o sfera larga de fenomene care se pot intampla atat in Padurea Baciu cat si in alte zone. Ce are padurea in plus? Pozitionarea, pentru ca se afla intr-o zona mai.."propice" ca sa ii zic asa. Si intr-adevar, sunt unele fenomene care se intampla DOAR acolo. Deci e o zona de interes. Doar ca sunt si lucruri mai complexe si care se interconditioneaza oarecum cu timpul (atat ca ora, anotimp, evenimente...cum ar fi Sanzienele despre care se vb f mult in Padurea Baciu) dar si cu o parte subiectiva, personala. Si asta nu doar in legatura cu padurea, in legatura cu tot ce tine (sa ii spun putin expirat si banal) de aria paranormalului. Si nu ma refer aici la banalitati de genul "cercului perfect rotund" si alte idei de acest gen. Nu ca nu ar avea ceva real in ele si nu ca nu ar fi asa, dar totusi poate unele lunruri trebuie privite cu scepticism..mai ales cand implica o influenta mare emotionala si psihica, cum sunt fenomenele de acest gen...

spooky

intocmai, padurea baciu e mai mult mister, mai mult paranormal si mai putin OZN (extra-terestru)... desi am putea face multe legaturi si prezumtii.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Ronin

Daca tot mai plecati... ne putem vedea unii cu altii... si putem merge mai multe 'echipe' pentru a 'ataca' zona din puncte diferite...
Ar fi interesant de vazut ce rezultate vom avea atunci cand vom pune 'cap la cap' totul...!!!??? :?:
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

draculasblood

am auzit si eu de padurea asta misterioasa...iar ca sa fiu ontopic vreau sa intreb daca are cineva videouri cu intamplarile de la Floresti ?

udar

Pentru cei care nu cunosc fenomenele ce se petrec in padurea Hoia-Baciu, iata cateva poze si fragemente extrase din cartea lui Adrian Patrut, Fenomenele de la padurea Hoia-Baciu, Editura Divia, Cluj-Napoca, 1995. Pozele fac parte dintr-un grupaj mai mare, pe care il puteti studia mai indeaproape in cartea sus amintita.

Imaginea 1
http://img112.imageshack.us/img112/7397/14zm2.jpg

,,20-30.05.1980; Pădurea Hoia Baciu/Cheile Baciului). ,,Testamentul fotografic al lui Alexandru Sift." : Formaţie de 3 aeroforme bioplasmatice albe, invizibile cu ochiul liber.

Imaginea 2, Imaginea 3
http://img100.imageshack.us/img100/421/28rs1.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/3014/37xm1.jpg

,,20-30.05.1980; Pădurea Hoia Baciu). ,,Testamentul fotografic al lui Alexandru Sift." Formaţie de 8 aeroforme bioplasmatice albe, invizibile cu ochiul liber."

Imaginea 4
http://img163.imageshack.us/img163/1362/44tt.jpg

Idem cu imaginea 1

Imaginea 5
http://img147.imageshack.us/img147/8656/52yp1.jpg

,,(22.09.1968; Pădurea Hoia-Baciu) Între Alexandru Sift şi Viorica Borza-Cîmpean, viitoarea sa soţie, se conturează o ,,entitate antropoidă" transparentă, invizibilă cu ochiul liber."
   ,,Detaliul marit sugereaza că ,,entitatea antropoida" are ochi exagerat de mari, brate excesiv de lungi si ombilic (vezi desenul alăturat). Alaturi, se contureaza parca o alta entitate, cu partea superioara a corpului acoperita de capul lui Alexandru Sift. ,,

Imaginea 6
http://img101.imageshack.us/img101/7349/68ja.jpg

,,(15.03.1977, Pădurea Hoia-Baciu). Cap masculin invizibil cu ochiul liber, aflat la nivelul solului undeva la marginea pădurii. ,,

Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

udar

Cat despre cat de mare este padurea, mie mi se pare destul de intinsa, uitandu-ma la harta. Padurea se intinde, de la vest la est pe o lungime de 3,4 km, latimea sa fiind pe axa nord-sud intre 0,5 si 1,5 km.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

toma

Interesant, interesant, dar oare cum de nimeni nu a vazut silueta criptoplasmatica ce leviteaza, perfect orizontal, in fata celeilalte entitati antropoide!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

nemo

Cred ca putem vedea orice, oriunde in orice fotografie . Important este sa credem ca exista o lume ascunsa intr-o dimensiune ectoplasmatica . Dar acestea nu sunt argumente stiintifice . Un joc de lumini si umbre pe fundalul unei fotografii nu poate tine loc de proba solida, pe care sa construiesti o credinta . Este posibil ca Alexandru Sift, o persoana  cu o capacitate extrasenzoriala deosebita sa fi vazut in tinerete ceva .... Ceva din multitudinea de fenomene si stari reale care au loc in zona Baciu - Hoia . Apoi a cautat toata viata "paradisul pierdut", construindu-si o lume proprie in care se simtea bine. A inceput chiar sa-si fabrice dovezi care sa-i alimenteze crezul . Era ceva personal, nu o facea pentru publicitate, prozeliti sau  bani. Cred ca Adrian Patrut a preluat "pe nemestecate" o arhiva uriasa, pe care nu a tratat-o cu spirit critic . Am citit cartea sa cu atentie si parerea mea este ca abunda de prea multe dovezi ... ajungindu-se la contrariul a ce se doreste a fi demonstrat. Incepi in fata unui asemenea aflux de forme ectoplasmatice sa-ti pui intrebari . De ce fenomene rare se repeta atit de des si sint observate doar de un singura persoana ?. Sint unele fotografii care merita discutate (de exemplu prismele, mainile ... ), dar care se pierd in noianul de banalitati ( aeroformele, forme de fundal, sferele ... ) . Acest mod de abordare unilateral a inceput sa faca prozeliti . Unul din acestia fiind ufologul Florin Gherghita, care si-a negat crezul ( OZN -uri tip nave ) pentru o lume astrala, ectoplasmatica, la limita religiei . Cred ca a fost o pierdere pentru ufologia romaneasca .