Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Diamantele, dovezile unei comete care a distrus Pãmântul

Creat de Nox, 05 Ianuarie 2009, 00:15:58

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nox

3 ianuarie 2009

Diamantele, dovezile unei comete care a distrus Pãmântul

Diamante micuþe din sol au devenit dovezile unei comete înfãcãrate care s-a prãbuºit pe Pãmânt acum 13.000 de ani ºi a ucis populaþia Americii de Nord, sunt de pãrere oamenii de ºtiinþã.



Potrivit cercetãrii lor controversate, prãbuºirea a cauzat extincþia a zeci de specii, precum mamutul lânos, ºi a pornit o epocã de gheaþã mondialã ce a durat 1.300 de ani.

În urma cãderii cometei pe Pãmânt, oamenii preistorici din regiune, fãcând parte din cultura Clovis, au dispãrut peste noapte.

Diamante microscopice, atât de mici încât abia sunt vizibile cu un microscop electronic, susþin aceastã teorie, sunt de pãrere cercetãtorii.

Aceste nano-diamante, gãsite la câþiva centimetri sub pãmânt în mai multe locaþii din America de Nord, inclusiv într-un sit al culturii Clovis din Arizona, s-au format la temperaturi foarte mari, în condiþii de presiune mare, create de o explozie cosmicã, spun oamenii de ºtiinþã.

Un roi de comete a aruncat cu foc peste întreaga regiune ºi a topit un gheþar care, odatã, acoperea zona Marilor Lacuri, inundând masiv zonele prin care trecea râul Mississippi.

Valurile apelor au cauzat schimbãri în oceanul Atlantic, ce au dus la o epocã de gheaþã cunoscutã drept Younger Dryas.

Aceastã cometã a lovit Pãmântul la 65 de milioane dupã cea mai mare coliziune a unei comete care a dus la dispariþia dinozaurilor, informeazã Science Daily.

Printre cele 35 de specii de mamifere care au dispãrut în urma impactului, erau mamuþi, mastodonþi, tigrii cu dinþi-sabie, cãmile americane. ursul cu faþã-scurtã, castorul gigantic ºi leul american.

Studiul a fost condus de arheologii ºi geologii de la universitãþile din Oregon, California, Northern Arizona, Oklahoma ºi DePaul ºi a fost publicat ieri, în revista Nature.

Arheologul Douglas Kennett, de la Universitatea Orgeon, a declarat cã aceste descoperiri aduc dovezi puternice ale unui impact cosmic de acum aproximativ 12.900 de ani, ce a avut consecinþe dezastruoase de mediu pentru plante, animale ºi oameni.

Criticii susþin însã cã nu existã suficiente dovezi pentru a învinovãþi cometa pentru schimbãrile de pe Pãmânt.

Sursa: Realitatea.net
Link: http://www.realitatea.net/diamantele--dovezile-unei-comete-care-a-distrus-pamantul_427881.html
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee