Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Meteori si meteoriti

Creat de jean, 12 Decembrie 2008, 20:44:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

                                      Maine seara avem ploaie de meteoriti

   În decembrie apare, poate cel mai spectaculos curent de meteori, Geminidele produc în timpul maximului între 60-80 meteori pe orã, o mare parte din ei fiind foarte strãlucitori (bolizi). Maximul vine între 13 ºi 14 decembrie.
   Ultimul curent meteoric al anului este curentul Urside. Maximul acestuia vine în zilele de 22 sau 23 ocotmbrie, cu un numãr de 5-10 meteori pe orã. Uneori se produc adevãrate erupþii cu pânã în 100 de meteori pe orã. 
              http://www.astro-urseanu.ro/meteori.html
Adevarul este dincolo de noi

jean

CitatMasa corpurilor meteoritice care cad pe pamânt zilnic este de aproximativ 10-20 tone. Pamântul se intersecteaza în fiecare zi cu o multime de fragmente pe care le atrage. Cele mai mici ard complet, si cad pe sol sub forma unor pulberi foarte fine
  S-a calculat ca masa pamântului creste în fiecare an cu aproximativ 10.000 de tone, datorita materiei meteoritice.
  Când acestia intra în atmosfera, meteoritii se freaca cu particulele de aer, se încalzesc pâna la peste 3.000 de grade F. Aceasta caldura vaporizeaza majoritatea meteoritilor. Obiectele extraterestre ce lovesc Pamântul formeaza cratere de 12 pâna la 20 ori mai mari decât marimea lor.
http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=118502&p=ploaie-de-august-meteoriti-si-stele-cazatoare-artificii-cosmice.html

  I-mi vine in minte o intrebare?...masa Pamantului creste, crescand masa Pamantului creste si forta gravitationala. O forta gravitationala mai mare face ca Pamantul sa retina gaze mai usoare si cantitati mai mari de gaz in atmosfera sa. Deci creste presiunea atmosferica, se modifica continutul de gaze a atmosferei pe timp indelungat.
  Chiar asa se va intampla? Ce efecte va avea asupra biosferei? Dar asupra oamenilor? Acest fenomen se petrece si pe celelalte planete si sateliti din sistemul solar. Ce se va intampla cu Marte?, va avea o atmosfera mult mai densa? In noile conditii este posibila aparitia si intretinerea vieti materiale?
  Poate analogia mea este gresita si evenimentele vor urma alt scenariu. Filmul evenimentelor va fi altul.
Adevarul este dincolo de noi

jean

  O stire aparuta pe ,,StiintaAzi.ro" despre aducerea vietii pe pamant cu ajutorul meteoritiilor.
CitatDintotdeauna ne-am întrebat care sunt originile Vieþii. Nu s-a gãsit încã un rãspuns exact, însã atâta timp cât nu știm nimic sigur, putem specula cã primii microbi de pe Pãmânt ar fi putut proveni de pe Marte.
Stirea completa o gasiti aici:
http://www.stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1843:am-putea-fimarieni&catid=116:sistemul-solar&Itemid=76
  Si comentariul facut de mine in legatura cu aceasta stire se gaseste aici:
http://www.stiinta.info/forum/index.php?topic=1113.0
  Este interesant, cum putem fi prostiti de unii oameni de stiinta fara ca alti oameni de stiinta (astronomii) sa ia pozitie.
Adevarul este dincolo de noi

adelinn

pai temperatura in spatiu nu e de cateva grade kelvin? adica in jur de -270 grade celsius? asta pe de o parte,iar pe de alta frecarea cu atmosfera creste temperatura meteoritului la cateva sute de grade,ceea ce inseamna ca ar fi prajit.chiar daca in trecut nu ar fi fost atmosfera din prezent si n-ar fi fost prajit meteoritul, tot ar fi problema temperaturii din spatiu,care ar omori orice forma de viata.zic eu
eliminand imposibilul,ceea ce ramane,oricat de improbabil ar fi,constituie adevarul.Arhtur Conan Doyle

jean

  ªansele de a fi lovit de un meteorit sunt de 1 la 100 de milioane. Si totusi un adolescent a supravieþuit dupã ce a fost lovit de un meteorit care s-a izbit de pãmânt cu o vitezã de aproximativ 48,000 de kilometri pe orã.
Puteti citi acest articol aici:
http://www.realitatea.net/un-adolescent-a-supravietuit-dupa-ce-a-fost-lovit-de-un-meteorit_537137.html
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Intr-un meteorit cazut in urma cu 40 de ani in Australia, si a carui varsta este estimata a fi putin mai mare decat a sistemului nostru solar, s-au gasit milioane de compusi organici necunoscuti:

http://www.universetoday.com/2010/02/15/meteorite-holds-millions-of-unidentified-organic-compounds/

Cred ca aceasta descoperire are mari implicatii si cred ca dovedeste ca viata pe Terra e foarte posibil sa provina din spatiu, cel putin germenii ei...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

România va fi perfectă pentru vizionarea unui uriaş curent de meteori, susţine un specialist francez.
Jeremie Vauboillon, specialist în predicţii în cadrul Institutului Mecanică Cerească şi Calcul Efemeride (IMCCE) Paris, a declarat, la Sibiu, că în 8 octombrie va putea fi observat pe cer un "uriaş" curent de meteori, România fiind "perfectă" pentru vizionarea acestui "fenomen unic în viaţă".

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/romania-va-fi-perfecta-pentru-vizionarea-unui-urias-curent-de-meteori-sustine-un-specialist-francez_871281.html#ixzz1YBoopmTs

Un fenomen interesant care merita vazut. Eu am mai vazut unul cu ani in urma tot in octombrie, este ceva spectaculos.


Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Sa speram ca vom avea noroc de cer senin!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

#8
Raspuns in legatura cu postarea de pe subiectul Constructii pe Marte... lui Jean.

Desi nu mai aveam informatii foarte proaspete in memorie in legatura cu acest meteorit (ALH84001 gasit in Antarctica) am gasit un link mai mult decat edificator in legatura cu acesta. S-a gasit in acesta inclusiv bule de gaz care se potrivesc cu analizele atmosferei martiene facute de sondele Viking. Asta, pe langa alte probe de natura geologica descrise in articol.
De aceea eu cred ca specialistii nu gresesc cand sustin ca acea roca poate proveni de pe Marte. Normal ca si ei pot gresi, nu cred ca e cazul referitor la acest meteorit.

http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/marslife.html

O precizare, acest topic este despre meteori. Daca e cazul vom deschide un topic separat despre meteoriti.

L.E.
Am modificat titlul subiectului.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

Am citit cate ceva despre el si da, ar putea veni si de pe Marte dar pentru mine asa zisele dovezi nu sunt suficiente. Pe acolo se spunea ca ar contine bazalt ca si rocile de pe Marte. Am cautat putin pe net si am gasit aceasata roca pe mai multe corpuri din sistemul solar. Si daca caut si gaz mai mult ca sigur ca mai gasesc si in alta parte un gaz asemanator.
Vom sti cu siguranta numai cand vom aduce rocile de pe Marte in laborator. Chiar si asa pot avea compozitii diferite in functie de locul din care s-au recoltat.
Dupa mine mult mai probabila este calatoria microrganismelor in blocuri de ghiata  si praf transportate de comete. Eu cred ca, in acest mod s-a raspandit viata pe Pamant, nu ca a venit de pe Marte. De unde a venit atunci?...Tare asi dori sa stiu si eu, este un subiect interesant.
Am sa mai cercetez problema  cu meteoritii si vin cu amanunte.
Adevarul este dincolo de noi

jean

De la începutul secolului 21 mai multi asteroizi au intrat in atmosfera terestra. Mai precis, intre 2000-2013, au fost detectate 26 explozii ce au degajat o energie cuprinsă intre 1 si 600 kilotone TNT. Ca si comparație, explozia bombei atomice in 1945 la Hiroshima a avut energia de 16 kilotone TNT.
Cea mai mare explozie a fost cea din 15 februarie 2013 din zona Chelyabinsk, Siberia.
Clipul atasat prezinta exploziile principale din perioada amintita.
http://bcove.me/5a3752y7
Adevarul este dincolo de noi

jean

Câinele unei familii din Petroşani a descoperit un meteorit de opt kilograme.
Proprietarul câinelui, a relatat că descoperirea a avut loc în urmă cu câteva zile, la scurt timp după ce tatăl său săpase o groapă de aproximativ 1,5 metri în curtea casei, pentru a schimba stâlpul unei porţi.
,,Groapa a rămas aşa peste noapte. Dimineaţa devreme când mă pregăteam să dorm, câinelea început să latre într-un mod ciudat. Fiind dezlegat, l-am văzut lătrând la groapă. M-am îndreptat spre câine, cu o oarecare teamă, şi l-am văzut scormonind pe fundul gropii. Apoi am luat o lopată şi am săpat puţin pentru a scoate obiectul greu pe care îl ,,mirosise" Ozzy", a relatat Cornel Pintea.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/descoperire-fabuloasa-facuta-de-un-caine-in-curtea-unei-familii-din-petrosani_1498167.html#ixzz39ga0XhUX

Stirea este interesanta, daca este adevarata. Ma intreb daca cainele a fost afara in acea noapte si a vazut caderea obiectului sau a simtit cumva prezenta lui in groapa. Daca a simtit prezenta meteoritului metalic care sa fi fost semnalele receptionate de caine? Am si eu o piatra ciudata gasita, este tot metalica. Am sa o iau la tara si sa pun cainele sa o miroase, dar sunt sigur ca nu o sa fie interesat de piatra. :lol:
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

#12
Se apropie maximul Geminidelor. Azi noapte camera de supraveghere a surprins trei meteori maricei din acest curent meteoric. In total sase meteori, treii fiind de mici dimensiuni nu i-am mai cuprins in filmare. Pana la sec.2 se vede frumoasa constelatie Orion, si steaua Aldebaran.
Se pare ca avem noroc de cer senin pentru observarea maximului acestui curent meteoric.

P.S.

A trebuit sa arhivez filmarea care desi avea doar 2Mb, nu am putut-o pune pe forum in format .AVI.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

prodcomb

Este senin, iar Luna începe să răsară din ce în ce mai târziu după miezul nopţii.
Câteva sfaturi ale câtorva reviste.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Multe imagini (în mişcare, nu statice!) cu geminidele de anul acesta se pot vedea la adresa:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=12627&postdays=0&postorder=asc&start=30
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit