Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Marte

Creat de StarDust, 22 Noiembrie 2008, 20:32:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

Asemanari si deosebiri/diferente ...

Am rotit imaginea ... si se vede ceva in fata jos prin oglinda ... lui ChemCam ... si mai este o perspectiva diferita la una din cele patru mai  mici ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

mariusvlad

Citat din: romulus din  05 Noiembrie 2012, 22:06:32
Referitor la fotografia in care apare vehicolul care cica ruleaza pe Marte, neste micute observatii:
- am vazut fotografia vehicolului marita foarte mult si m-a frapat un lucru, poate sunt eu chitibusar, dar voi ce parere aveti despre tot soiul de furtune si furtunase, cabluri sa cablute care intra si ies in/din diverse componente NEPROTEJATE  de nimica, nimicuta, ci atarna (ori se tarasc :-D) asa care pe unde poate ancorate din loc in loc cu cate o  clema de plastic !
Mie cel putin, mi se pare ca, pentru un asa vehicol, de o asemenea importanta, sa umbli cu matele in asa dezordine, incat sa pui - eventual -toata misiunea in pericol din cauza unui furtun de plastic gaurit pe unde se scurge lichidul, ori a unui firulet intrerupt de o piatra ce poate sari de sub multiplele roti..... PARE CEVA NESERIOS , o improvizatie a la DOREL  romanul! Priviti si voi!
Mariti poza si uitati-va, n-am dreptate?!!
Am zis!
Atasez un clip cu detalii absolut socante. Nici Dacia de pe vremea raposatului nu era lucrata atat de neglijent. Parca tot mai mult inclin spre ideea ca NASA ne abureste cu aceasta misiune.
HOW MARS ROVER REALLY LOOKS LIKE !

Arhanghelul

#197
Pe Marte pot aparea diferente de temperatura de pana la ~ 160 grade C (-140 - +20 dupa wiki...) ...  :-D :evil: :mrgreen:
"Crucea" aia din zare este o facatura ...   

http://www.nasa.gov/images/content/703574main_MSL%20self-portrait%20pia16239%2020121101_full.jpg

Din poza se vede clar ca materialele sau dilatat si contractat de mai multe ori ... a iesit pana si
"Magiunul de Topoloveni" pardon mastic poliuretanic ... a sarit vopseaua la inbinarile in unghi ... are suruburi "romanesti de Bacau nezincate "(macar niste imbusuri ... pareau mai profy) ... la prima vedere modulul ala de pe rover este facut in Burkina Faso de UE ... dupa manopera cred ca ...a contribuit si mecanicul din fata blocului  ... ... ... se observa ca la "chestia" din poza a lucrat o echipa de "dorei" din anul intai de automatica/electrotehnica ... seara in camera de camin ...

P.S. Este cel mai urat ansamblu de pe roboroverul curios  ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Aliosa

Foarte interesant clipul.
Cocluzia : Udrea face telegondole, americanii , misiuni pe marte , io zic ca se justifica banii :),oricum nu tre mare inginerie hightech pentru asa ceva ... doar materiale facute sa reziste :D, doar ca, dincolo era mai ieftin si halatu a ramas pe terra :P .
Legat de diferente intre poza terestra si martiana, poa' sa fie o gramada , fara relevanta insa, ala din poza terestra nu e in faza finala. I-au mai adaugat cu dublu adeziv niste cutiutze cu gemuletz :).
Parerea mea


StarDust

Daca va uitati cu atentie sunt mai multe diferente intre fotografia roverului facuta pe Terra si cea de pe Marte. Mai multe echipamente lipsesc de pe el, inclusiv cutia aia urata, care cred ca era mai reusita in forma initiala.  :lol:
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Forest Gump

#200
Mai sunt 2 chestiuni....
1. De cand are cerul pe Marte culoarea aia? Nu este chiar albastru-azur, dar e clar ca e vorba de o atmosfera saturata cu vapori de apa.
2. De ce pe rover nu este nici un firicel de praf? Neverosimil... pe o planeta cu temperaturi si vanturi extreme, cu suprafata plina de praf de silicati si oxizi, chiastia aia trebuia sa fie macar usor murdara.

jean

Nu cred ca roverul a fost facut sa fie frumos. Importanta este greutatea, utilitatea si buna functionare a echipamentelor in acele conditii. Daca arata asa, inseamna ca aceasta a fost calea cea mai buna pentru construirea si functionarea sa in conditiile de acolo. Costurile misiunii sunt mari si nu este permisa o constuctie artizanala. Mai este vorba si de prestigiu, doar unii sunt americanii si NASA.
Dupa mine nu este important cum arata roverul, importante sunt datele trimise de el pe Pamant. Iar acestea nu depind numai de constructia mecanica, este vorba si de soft. Daca softul este prost  pacat de robot si de bani cheltuiti. Rezultatul final al misiunii conteaza.
Personal ma asteptam la chestii mai importane din partea misiunii lui Curiozity. Asta daca nu se ascunde ceva si la noi ajunge doar praful de pe Marte. Apa?.... Desi pe Marte este rece, propun sa nu va imbatati cu apa rece. Nu cred ca va gasi apa acolo.
Adevarul este dincolo de noi

SLEAH19

Citat din: jean din  06 Noiembrie 2012, 23:09:39
..
Dupa mine nu este important cum arata roverul, importante sunt datele trimise de el pe Pamant.
..

Referitor la datele transmise ,eu asteptam cumva o parere despre imaginile statice transmise de Curiosity, jean ( pentru ca la primul filmulet ai exprimat posibilitatea ca obiectul luminos sa fie un satelit a lui Marte) , imagini cu trei obiecte pe Marte  pe care rusii nu le discuta doar pe forumuri ci le-au ridicat la rang de stiri tv.

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2232.msg76023.html#msg76023
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

sunnyboy

Intr-adevar, cum insinua cineva, poza roverului fara brat (provenita din panoramare sau nu) seamana cu pozele cocalarilor de pe feisbuc: sunt facute in baie cu telefonul, si apoi fotoshopate de prost gust; metoda aleasa pentru asamblarea mecanismului, prin nituirea unor table, mi se pare ramasa in urma cu 80 de ani, nu de alta, dar si Loganul arata mai "fiabil". Cat ar fi costat o "caroserie" din fibra de carbon turnata? Sau vreun alt material compozit... Nu mai vorbim de greutate... Acum exista diverse vopsele cu rol de protectie impotriva radiatiilor electromagnetice similare ca si functie cu ascunderea electronicii intr-o cutie de tabla urata.
Referitor la snopurile de cabluri lasate in exterior, nu cred ca un cordon flexibil - oricat de rezistent ar fi - poate face fata unor conditii de temperatura, presiune (vid in timpul calatoriei cosmice, suprapresiune in timpul aterizarii - frecare cu atmosfera martiana asa rarefiata cum e)  si abraziune (datorata rocilor, prafului) atat de vitrege. In acel filmuletz se vad cabluri/conducte prinse cu bride (soricei) aflate in exterior. Daca un site de GSM aflat pe varful unui deal/munte de pe planeta Pamant ar fi fost realizat in felul asta neglijent (chiar daca un site GSM e ceva static) eu as fi fost deja mort de foame de mult!

Arhanghelul

#204
Care este curiosity martian si care estem terran ...  :?







http://marsrovers.nasa.gov/gallery/press/opportunity/20120117a.html
http://www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2009/03/a-mars-rover-by-any-other-name.html

La o finantare de peste 2miliarde dolari cate rovere sau construit ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

horia2008

Check this out (via stirile protv)
CitatSpecialist NASA: "Avem date incredibile despre planeta Marte, dar inca nu le putem anunta oficial"
Oamenii de stiinta care urmaresc misiunea de pe Marte a robotului Curiosity se pregatesc pentru o declaratie oficiala, care "va ramane in cartile de istorie".
"Aceste date vor fi consemnate in cartile de istorie. Arata foarte bine!", declara seful proiectului, John Grotzinger.
Toate trebuie sa fie verificate inainte de o declaratie oficiala, insa jurnalistii de la Business Insider cred ca entuziasmul expertilor este dovada clara ca robotul ar fi aflat date despre viata pe Marte.
NASA trebuie sa astepte confirmarea rezultatelor, pentru a nu da publicitatii o declaratie oficiala gresita. Conferinta mult-asteptata va avea loc probabil peste cateva saptamani.
Anuntul vine dupa ce Curiosity a analizat radioactivitatea de pe suprafata planetei Marte, iar informatiile au aratat ca oamenii pot supravietui acolo, o perioada limitata de timp.
http://stirileprotv.ro/stiri/international/specialist-nasa-avem-date-incredibile-despre-marte-dar-inca-nu-le-putem-anunta-oficial.html

Mai  zice ca specialistii au fost dezamagiti dupa ce analiza mostrelor de aer a aratat ca acestea nu contin deloc metan, un gaz produs atunci cand exista forme de viata pe planeta. dar ca acum insa, savantii sunt cat se poate de increzatori, dupa ce au primit date despre analiza solului de pe Planeta Rosie. si ca anuntul vine dupa ce Curiosity a analizat radioactivitatea de pe suprafata planetei Marte, iar informatiile au aratat ca oamenii pot supravietui acolo, o perioada limitata de timp.

adica pot supravietui cat? cat isi tin respiratia?? deci e ok cu solu', cel putin, chiar daca-i nashpa cu atmosfera?  :-o

hmmm, sa vedem si next on...

doar parerea mea :wink:, tonul ironic vine din faptul ca mie, cel putin, imi suna a ceva gogoasa sau bomba de presa





Xanadron

#206
Si parerea mea e ca-i vorba doar de-o alta fasaiala made by NASA = Never A Straight Answer.  :-P

Probabil "epocala descoperire" a vreunei bacterii martziane (moarta si ea de plictiseala :-D) va fi "raportata" peste citeva saptamini (un pic de suspans nu strica), ca taxpayer-ii americani sa doarma linistiti in timp ce Curiosity isi plimba senzorii lipiti cu leucoplast... nici nu mai conteaza daca pe linga gardul bazei umano-ET :martiansmile: de pe Marte sau in deshertul Arizona.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Citat din: horia2008 din  21 Noiembrie 2012, 14:34:16

adica pot supravietui cat? cat isi tin respiratia?? deci e ok cu solu', cel putin, chiar daca-i nashpa cu atmosfera?  :-o


Nij nu conteaza! Daca se pot planta copaci e ok, dupa aia chiar daca oxigenul nu o sa fie prea...bun, viitorii ocupanti ai planetei se vor adapta, ca doar si pe aici s-a intamplat. Cel mai probabil ca la generatia 2 deja nu vor mai fi probleme. Si chiar si asa, la inceput probabil vor fi programe cum sunt la statiile spatiale, stai acolo o perioada, te intorci o perioada, cam cum era pe vremuri cu viza de 3 luni! :)))))))))

Xanadron

La modul serios acum: NASA zice ca roverul Curiosity a sesizat modificari atmosferice (cresteri ale temperaturii etc) consecutive dezvoltarii unei furtuni de praf (+nisip?) in regiunea sudica a Planetei Rosii.
Furtuni al caror mecanism de declansare ramine inca un mister (ultimele fiind observate in 2001 si 2007).

http://solarsystem.nasa.gov/news/display.cfm?News_ID=41483
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Continuind pe linia stirilor "mainstream", hai sa ma prefac ca-i mai cred o data pe cei de la NAZA, care mai vin si cu cite-o stire despre raliurile martziene ale mai vechiului "rover" Opportunity (cu un rulaj total actual de 22 mile = cca. 35 km si care ar fi terminat mai nou de ocolit un deal prafos):

http://solarsystem.nasa.gov/news/display.cfm?News_ID=41487
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/