Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Marte

Creat de StarDust, 22 Noiembrie 2008, 20:32:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Subiectul Marte e destul de discutat, poate nu gresesc daca deschidem un subiect aici despre aceasta planeta.
Expun aici un link despre ultima descoperire referitor la modul in care atmosfera lui Marte e imprastiata de vantul solar :

http://science.nasa.gov/headlines/y2008/21nov_plasmoids.htm?list973110
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Cautatorul

#1
Daca tot se vorbeste despre atmosfera planetei Marte iata ce au descoperit cercetatorii:

"Viaþã pe Marte: Metanul de pe Planeta Roºie indicã existenþa organismelor"

"Oamenii de ºtiinþã de la NASA au detectat metan pe Marte, crescând astfel ºansele pentru gãsirea vieþii pe Marte. Noua descoperire reprezintã cel mai puternici indiciu potrivit cãruia sub suprafaþa roºie ºi prãfuitã a planetei s-ar putea afla microbi extratereºtri."

"Brad Bebout, un microbiolog de la NASA, a declarat cã dacã metanul este prezent în atmosfera marþianã, înseamnã cã ceva de pe planetã trebuie sã îl producã acum, pentru cã gazul este distrus de Soare în mai puþin de 300 de ani.

Majoritatea metanului de pe Pãmânt este creat de microbi primitivi, deºi acesta mai poate fi generat ºi de reacþiile dintre apã ºi rocile fierbinþi, pline de carbon. Încã nu s-a stabilit care dintre acestea este cauza metanului de pe Marte, informeazã Daily Mail.

Profesorul britanic Colin Pillinger, care s-a ocupat în 2003 de misiunea Beagle 2 pe Marte, a declarat pentru The Sun cã metanul indicã existenþa vieþii pe Planeta Roºie.

"Metanul este un produs al biologiei. Pentru ca metanul sã existe în atmosfera planetei, trebuie sã existe o sursã continuã", a declarat Pillinger.

"Cele mai evidente surse de metan sunt organismele. Aºa cã dacã gãseºti metan în atmosferã, s-ar putea sã existe ºi viaþã. Nu este o dovadã, dar trebuie sã cercetãm mai bine", a mai spus profesorul."

Am dat cateva citate din articolul de la realitatea.

http://www.realitatea.net/viata-pe-marte--metanul-de-pe-planeta-rosie-indica-existenta-organismelor_437856.html


Mai multe site-uri care prezinta stirea:

"A fost descoperita viata pe Marte!"
http://www.ziua.net/news.php?data=2009-01-15&id=19307

Citez un fragment

"NASA va anunta joi "cea mai importanta descoperire din istoria lumii" - un gaz detectat de specialisti in aceleasi regiuni ale lui Marte in care se aflau si norii formati din vapori de apa si care demonstreaza ca pe Planeta Rosie exista, intr-adevar, viata, relateaza, in exclusivitate, cotidianul britanic "The Sun". De aparitia metanului sunt responsabile in cazul lui Marte micro-organisme extraterestre care traiesc sub solul si gheata planetei."

si:

"Potrivit "The Sun", NASA urmeaza sa anunte aceasta uriasa descoperire in cursul zilei de joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul sau din Washington. Conferinta va fi difuzata in direct de catre NASA TV (www.nasa.gov/ntv), precizeaza sursa citata"

Puteti cauta pe google ca sunt o gramada de stiri pe aceasta tema:

http://www.google.com/search?hl=ro&q=metan+planeta+marte+viata&lr=

Apropo: Am intrat pe www.NASA.gov si pe prima pagina scrie ca urmeaza pe NASA TV la 2PM EST o emisiune despre marte "Mars Science Update"

spooky

da, asa e, tocmai s-a anuntat ca exista metan pe marte:
http://www.nasa.gov/mission_pages/mars/news/marsmethane.html
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

jean

  Se spune ca, pe satelitul Titan al lui Saturn sunt lacuri de metan. Temperaturile de acolo sunt putin mai scazute decat cele de pe Marte.
  Nu ar putea exista si pe Marte cel putin cateva zone umede de metan?  Este adevarat ca pe Titan este presiune atmosferica mult mai mare decat pe Marte.
Stie cineva pe aici la ce temperatura si presiune metanul devine lichid?
Adevarul este dincolo de noi

spooky

defapt... e cam ciudat, stirea in sine vorbeste despre existenta metanului, desi se stia inca chiar din 2003 ca exista metan...

nu e nimic nou, mai degraba, dupa aproape 5 ani de analize, au ajuns la convingerea ca... exista metan pe marte si ca foarte probabil ca acesta sa fie produs de micro-organisme care traiesc in solul martian sau sub gheata martiana... intru-cat nu s-au descoperit activitati vulcanice care sa genereze metan (vezi aici o simulare cu cele 2 posibilitati - format apple quicktime .mov)

iata aici concentratiile de metan din atmosfera:


si tot acolo ni se prezinta cum se produce dioxidul de carbon, evident, pe Marte:


mult mai multe animatii le gasiti pe pagina media:
http://www.nasa.gov/mission_pages/mars/news/marsmethane_media.html
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

StarDust

#5
Citat din: jean din  15 Ianuarie 2009, 22:34:21
  Stie cineva pe aici la ce temperatura si presiune metanul devine lichid?
Metanul, in stare lichida fierbe la -161 grade celsius la presiunea de o atmosfera, deci in aproximativ aceste conditii se si evapora formand nori pe Titan. Nu cred ca pe Marte ar putea exista metan lichid, cel putin, nu la suprafata, temperatura nu scade suficient iar presiunea e mult mai mica.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

#6
 In ultima vreme am tot studiat pozele trimise de pe Marte la: http://hirise.lpl.arizona.edu/index.php
Am observat ca anumite formatiuni de pe solul acestei planete ar putea fi facute de ceva asemanator ghetarilor de pe Pamant, sau ceva asemanator alunecarilor de materiale pe anumiti versanti. Vezi poza atasata.
  Aceste alunecari, am crezut la inceput, ca ar fi formate din pietris si nisip ce aluneca la vale. Dar fiinca au culoarea mai inchisa fata de restul peisajului, am inceput sa ma gandesc daca nu cumva materialul este antrenat in jos de un anumit lichid. mai ales ca aceste scurgeri se afla pe pantele mai luminate (insorite). Deci ma gandeam ca acele scurgeri ar putea fi un fel de noroi.
  O confirmare la cele ce gandeam am primit citind articolul urmator  ,,Vulcani noroioºi descoperiþi pe Marte".
Sursa: Realitatea.net  http://www.realitatea.net/vulcani-noroiosi-descoperiti-pe-marte_483557.html
Asa sa fie?...Ar fi interesant. In acest caz am fi mult mai aproape de descoperirea vietii extraterestre. Cum se spune si in articolul respectiv.
Adevarul este dincolo de noi

CHIP


CHIP


CHIP


StarDust

#10
http://www.marsanomalyresearch.com

O colectie de fotografii f. interesante. Exceptand iluziile create de lumini si umbre, aici sunt cateva imagini deosebit de interesante.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

CHIP


daniel

Incet incet incep sa admita ca Marte are o atmosfera subtire

Totul face parte din Proiectul Blue Beam

jean

  Dar toata lumea stie ca planeta Marte are o atmosfera  :lol:
Citat

Compoziția atmoferei: dioxid de carbon, azot, argon. Notația științificã: CO2. N2. Ar
http://www.astro-urseanu.ro/marte_date.html
sau aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,546.345.htm
Poti cauta pe net si ai sa te convingi.
Adevarul este dincolo de noi

Cautatorul

Gheaþa de pe Marte, mult mai extinsã ºi mai purã decât se credea

Stratul de gheaþã de pe Marte, s-ar putea întinde pe o suprafaþã de douã ori mai mare decât cea a Groelandei.

"Este mult mai multã apã pe Marte decât se credea, au descoperit recent cercetãtorii citaþi de Los Angeles Times. Sonda NASA Mars Reconnaissance Orbiter a descoperit gheaþã în cinci cratere formate recent la impactul cu meteoriþii, între polul nord ºi ecuator.

"Gheaþa îngropatã sub Marte este mult mai mare decât am crezut. De asemenea, are ºi un grad mai mare de puritate decât se estimase", a declarat Shane Byrne, astronom de la Universitatea Arizona.

Oamenii de ºtiinþã credeau cã gheaþa de pe Marte va fi un mix de nisip cu apã, dar rezultatele au arãtat cã aceasta este 99% necontaminatã.

Descoperirile aratã cã planeta are un istoric climatic mult mai complex decât se estimase iniþial."

http://www.realitatea.net/gheata-de-pe-marte--mult-mai-extinsa-si-mai-pura-decat-se-credea_624352.html