Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vidul in spatiul cosmic

Creat de jean, 01 Octombrie 2008, 21:45:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

  Un articol in care se aduc noi argumente in legatura cu praful ce se afla in spatiu cosmic.
CitatSpaþiul intergalactic pare a fi plin de o "ceaþã" asemãnãtoarea prafului, formatã din particule foarte mici care diminueazã lumina de la obiectele îndepãrtate ºi cãrora le schimbã, foarte subtil, culoarea, conform unei echipe de astronomi din cadrul programului Sloan Digital Sky Survey (SDSS-II).
http://www.realitatea.net/culoarea-quasarilor-releva-un-univers-prafuit_466856.html
Este interesant si cu ajutorul lui vreu sa-mi sustin ideile de mai sus.
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Un articol aparut pe ,,Descopera.org", vine cu noi informatii despre densitatea materiei in spatiu interstelar. Citatul de mai jos face parte din acest articol.
CitatSpatiul interstelar, format din gaze si praf reprezinta materia dintre sistemele solare dintr-o galaxie. Mediul interstelar este alcatuit dintr-o mixtura de ioni, atomi, molecule, particule de praf si campuri magnetice. In galaxia noastra se gasesc un milion de particule pe metru patrat.
Este vorba de spatiul din interiorul unei galaxii. Un milion de particule pe metru patrat. Destul de mare densitatea raportat la dimensiunile galaxiei. De fapt se poate observa si in fotografiile in care apar galaxii.
Sa vedem cum stam cu densitatea in spatiul cosmic dintre galaxii. Citat din articol:
CitatSpatiul dintre galaxii este aproape vid, avand o densitate de mai putin de un atom pe metru cub de gaz sau de praf.
Mult mai putin fata de o galaxie. Dar si mult mai greu de observat.
Dar mai lipseste ceva...Materia si energia intunecata. Ce spune articolul?
CitatDesi materia intunecata si energia intunecata reprezinta peste 90% din masa majoritatii galaxiilor, natura acestor componente invizibile nu este inteleasa pe deplin.
Deci poti sa spui ca exista vid sau nu in functie de scara la care te raportezi si in functie de viteza cu care te deplasezi. Totul este relativ nu? Intreg articolul poate fi citit aici:
http://www.descopera.org/galaxia-si-materia-interstelara/
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Ce este Vidul? Conform fizicianului Paul Dirac, vidul reprezintã combinaþia de materie ºi antimaterie, particule ºi antiparticule.
Pe stiintaAzi.ro a aparut un articol care se numeste ,, Noi descoperiri teoretice în cazul materiei ºi antimateriei".

  Oamenii de ºtiinþa au dezvoltat noi ecuaþii care aratã cã vidul poate fi despãrþit în componentele sale fundamentale, materie ºi antimaterie, prin intermediul unui fascicul de electroni de mare energie ºi a unui laser foarte intens. Utilizând un fascicul laser de mare intensitate ºi un accelerator de particule, ar putea fi posibil sã creãm ceva din nimic.
Conform fizicianului Paul Dirac, vidul reprezintã combinaþia de materie ºi antimaterie, particule ºi antiparticule. Densitatea lor este foarte mare însã nu le putem percepe deoarece efectele lor se neutralizeazã. În condiþii normale, materia ºi antimateria se distrug simultan atunci când intrã în contact.
Pe de altã parte, într-un câmp magnetic puternic, aceastã neutralizare poate reprezenta o sursã de noi particule. În timpul contactului dintre materie ºi antimaterie apar fotoni gama, particule de luminã cu energie foarte mare, care pot produce electroni ºi pozitroni adiþionali.
Într-un experiment din anii 90, s-a reuºit generarea de fotoni gama ºi perechi electron-pozitron, din vid. Aceste noi ecuaþii reprezintã un progres faþã de precedentul experiment ºi expun modalitatea prin care un câmp laser puternic ar determina producerea a mai multe particule decât cele iniþial introduse printr-un accelerator de particule.
Conform noilor calcule, fiecare particulã purtãtoare de sarcinã devine co combinaþie de trei particule ºi un anumit numãr de fotoni. Cercetãtorii îºi vor pune noile descoperiri în practicã la o scarã mai micã folosind laser-ul HERCULES de la Universitatea din Michigan. Pentru un test optim ar trebui sã se construiascã un laser tip HERCULES la un accelerator de particule.
Potenþiala nouã descoperire este fascinantã din punct de vedere filosofic dar ar putea fi aplicatã ºi în producþia de energie prin intermediul reacþiilor de fuziune nuclearã.
http://www.stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6917:noi-descoperiri-teoretice-in-cazul-materiei-si-antimateriei&catid=52:fizica&Itemid=74

Concluziile mele:
          Sublinierile fac parte din articol
- vidul poate fi despãrþit în componentele sale fundamentale, materie ºi antimaterie?
   Materie si antimaterie = vid, rezulta ca vidul nu exista;
- densitatea lor este foarte mare însã nu le putem percepe deoarece efectele lor se neutralizeazã.
   Densitate mare este opusul vidului. rezulta ca vidul nu exista;
- Pe de altã parte, într-un câmp magnetic puternic, aceastã neutralizare poate reprezenta o sursã de noi particule.
   Cum in univers sunt si campuri magnetice foarte puternice, rezulta ca acolo pot aparea particule noi. O cauza prin care universul si-a marit dimensiunile;
- Într-un experiment din anii 90, s-a reuºit generarea de fotoni gama ºi perechi electron-pozitron, din vid.
   Ai lasa...Cum o fi facut sa genereze raze gama, materie, antimaterie din vid? In acest caz razele gama apartin materiei sau antimateriei? Sau este ceva intermediar? Uite o confirmare ca universul a crescut si asa;
- Potenþiala nouã descoperire este fascinantã din punct de vedere filosofic.
   Da, anuleaza noitiunea de vid. Concluzia este ca nu exista vid. Universul este infinit in timp si spatiu si nu exista vid absolut, dar oamenii de stiinta nu vor sa renunte nici in ruptul capului da notiunea de vid.
Adevarul este dincolo de noi