Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Eterul - partea necunoscuta a universului

Creat de jean, 06 Septembrie 2008, 23:43:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

                         Ce este eterul
  Substanþã ipoteticã (a cãrei existenþã nu este admisã de fizica modernã) având proprietãþi fizice contradictorii, care ar umple întregul spaþiu ºi ale cãrei oscilaþii ar constitui undele electromagnetice. 
http://dexonline.ro/search.php?cuv=eter
Dupa cum stim savantii recunosc ca materia fizica din univers reprezinta doar o mica parte din presupusa masa a universului. Unde se afla restul materiei?..Chiar nu exista? In mod sigur ea exista, dar se afla in alta stare  (eterica, materie intunecata, energie, etc.). Simturile noastre sunt limitate la anumite ferestre de vibratii ale universului fizic, care au fost putin extinse cu ajutorul aparatelor construite de noi.
   Sa urmarim urmatorul exemplu:
Sa presupunem ca am intreba un electron din corpul nostru unde se afla si ce reprezinta mediul in care trieste? In mod sigur acesta nu va putea raspunde corect la intrebare, deoarece el se va raporta la mediul cunoscut din imediata lui apropiere (sistemul lui de referinta). Nu va putea cunoaste nici o data intregul (trupul uman- universul) si functionarea acestuia. El va vedea probabil alergand pe orbite altii electroni (planetele), iar in centru ceva mai luminos, nucleul atomic (soarele). Privind ceva mai departe va vedea alte nuclee si electroni, adica alti sori si planete. Cam cea ce vedem noi in spatiu.
   Nu va sti nici o data ce se afla dincolo, interactiuniea intre componentele acestui sistem, nu va intelege emotiile noastre. In aceasi situatie ne aflam si noi fata de univers.
Universul vibreaza pe un numar infinit de frecvente. Rezulta ca o mare parte din univers nu poate fi cunoscuta de noi, neavind organe de simt pentru perceperea acestor vibratii. Putem numai banui existenta unui alt tip de materie , energii, dimensuni etc. 
    Asa dar, partea necunoscuta de noi a universului (eterul), nu inseamna ca nu este nimic. Este o parte a universului in care traim ce scapa simturilor noastre cu potente energetice mult mai mari de cat materia fizica cunoscuta. Toata materia fizica din univers este scaldata in acest eter, ca toate corpurile fizice ce se afla cufundate in apa unui ocean, si imbibate cu eter ca un burete cu apa.. Acest eter are vibratia lui proprie. Materia fizica s-a format din materia eterica, ca urmare a unor distorsiuni energetice aparute in anumite puncte din univers. Aceasta a dus la acumularea de energie, gaze, nori de praf cosmic, care prin condensare, efect gravitational, a dus la formarea de galaxii, stele, planete etc.
Cum spune si Cris pe forumul de astronomie. Citez:
    Particulele din care e compus corpul material, nu sunt altceva decit unde stationare complexe.La acest nivel se stocheaza energia prin deformarea spatiotemporala a oscilatiilor.Aceasta nu poate continua la nesfirsit asa ca exista o limita la care incepe productia de particule noi si alterarea propietatilor corpului initial.
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=2250
   Daca universul eteric a aparut inintea universului fizic, inseamna ca acesta a evoluat mult fata de universul fizic. Deci este posibil ca inteligenta sa fi aparut pentru prima data la acest nivel (eteric) si dupa acea in universul fizic. Inteligenta din mediul eteric putand influenta dupa dorinta planul fizic, formarea de corpuri ceresti, aparitia inteligentei in plan fizic etc. Poate chiar noi oamenii am fost creati de astfel de inteligenta, sau poate aceste inteligente s-au materializat in anumite momente  (intalniri de aproape), si noi am considerat ca sunt fiinte extraterestre. Noi necunoscand proprietatile mediului respectiv, nu putem concepe modul lor de deplasare. Cand acestia spun  persoanelor contactate ca vin de pe planetele a diferite stele aflate la distanta mare de soare, cei ce studiaza fenomenul sau oamenii de stiinta nu cred si contactanti sunt luati in ras. Este posibil sa vina de unde spun ei ca vin dar nu calatorind prin lumea noastra fizica, poate doar ca energii si  trecand prin alte dimensiuni ale acestui univers. Universul este un intreg ,este un singur organism. Nimic in acest univers nu este izolat de restul ansamblului.
   Daca ceva se intampla intr-un loc din univers, aceasta va avea efecte in tot universul. http://www.stiinta.info/news/463/
Adevarul este dincolo de noi

darksid3

Cred ca in subiectul asta se poate introduce un concept interesant:
Lumea fizica, ca o consecinta a unor lumi mai subtile  :lol:
11.11

elena78

Toti putem sa vedem  eterul din jurul Pamantului din cate am inteles  el are trei culori  :alb ,albastru si rosu , incepand de la un alb inchis la un alb mai deschis , albastru mai inchis la un albastru mai deschis ,de la  un rosu mai deschis la un rosu mai inchis daca observam   cerul are aceste nuante!! eterul  de culoare alb si albastru  il vedem mai tot timpul ,ei sunt ,,norii,, colorati  deasupra noastra ,insa eterul de culoare rosu   il vedem cand rasare soarele sau cand apune el !!de aceea rasaritul  si apusul ni se arata  in   culoarea rosu  ...:wink: :wink:

Fr0styan