Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

"CURENTUL RECE"

Creat de parere, 25 August 2008, 01:17:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

parere

Caut de mult acest material...si caut pe cineva care e in stare sa produca acest aparat:)


Un dispozitiv care inverseaza temporal o unda electromagnetica se numeste in literatura stiintifica obisnuita 'phase conjugate mirror' [actioneaza ca o oglinda care produce o faza conjugata/opusa a undei incidente, de sens opus]. Conceptul nu este nicidecum nou sau indepartat, ci este cheia energiei gratuite.  Greseala majora a asociatiilor academice a fost sa presupuna ca entropia creste invariabil in urma tuturor interactiunilor fizice. Asta se intampla insa doar atata timp cat timpul curge inainte. Entropia este in fapt un proces guvernat de curgerea locala a timpului. Entropia creste cand timpul curge inainte si descreste cand timpul curge inapoi. In timp ce cresterea in timp a entropiei universului ca intreg este bine documentata, entropia locala poate fi incetinita sau inversata prin modificarea curgerii timpului. Daca timpul curge inapoi, atunci e posibila o scadere a entropiei care apare intr-adevar in ecuatiile standard. Aceasta interactiune fizica negentropica va lua energia dintr-o stare dezordonata si o va transforma intr-o stare ordonata, producand un castig net al puterii intr-un sistem aflat pe un nivel superior sursei.


Prin aranjamente experimentale succesived, Tesla a descoperit cateva lucruri in ceea ce priveste producerea acestui efect. Intai, cauza este fara indoiala bruschetea descarcarii. Era inchiderea intrerupatorului, chiar momentul acela al inchiderii si deschiderii circuitului, care producea efectul. Efectul este indisolubil legat de timp, timp-impuls. In al doilea rand, Tesla a descoperit ca era imperativ necesar ca procesul de incarcare sa aiba loc intr-un singur impuls. Nu se poate permite nici un curent de intoarcere/rebound/recul, pentru ca altfel efectul nu s-ar fi manifestat. Astfel, Tesla a facut cateva remarci sucinte referitor la rolul capacitatii intr-un circuit radiant cu scanteie. A aflat ca efectul este amplificat puternic de amplasarea unui capacitor intre ruptor [ca platina de la masina] si dinam. In timp ce ii da efectului o putere uimitoare, condensatorul/capacitorul protejeaza bobina dinamului. In final, efectul poate fi intensificat puternic si prin marirea voltajului, micsorand timpul de producere a intreruperii/ crescand frecventa si deasemenea scurtand timpul de inchidere a ruptorului.

Nu e sigur inca care este substratul acestui fenomen, Tesla a cautat empiric o explicatie si o metoda de amplificare si utilizare. Si-a dat seama de importanta acestui efect neasteptat. Ideea de a duce acest minunat si ciudat fenomen la intregul sau potential deja nastea in mintea lui nenumarate noi posibilitati pentru omenire. A abandonat complet cercetarea si dezvoltarea sistemelor de curent alternativ a caror epoca abia incepea, dandu-si seama ca o noua tehnologie e pe cale sa-I ia locul.

In lipsa semiconductorilor, Tesla folose intrerupatoare/ruptoare cu contacte rotative pentru producerea impulsurilor unidirectionale [ curent continuu, dar pulsat]. Cand aceste mecanisme nu au mai putut obtine cel mai puternicefect, Tesla s-a gandit la un mijloc mai "automatic" si mai puternic. A folosit pentru acest "automatic switch" sisteme de descarcare cu scanteie [special electrical arc dischargers]. A fost aplicat un voltaj inalt de la un generator de curent continuu [DC] prin doi conductori gemeni prin acest nou mecanism, arcul electric, un magnet permanent foarte puternic fiind asezat incrucisat cui calea de descarcare a arcului. Arcul de descarcare era 'suflat' automat in mod continuu de campul acestui magnet permanent.

Imperativul pentru obtinerea acestui efect rar era alegerea cu grija a conexiunilor si q unui condensator pentru a primi si descarca electricitatea unidirectional, ritmic. Circuitul lui Tesla este foarte asemanator cu un pulse jet [turboreactor, coanda effect], in care nici o presiune nu se opune curgerii jetului. Incarcatura electrostatica creste pana la un maximum, si se descarca mai repede. Aplicarea constanta a presiunii unui dinam de voltaj mare asupra acestui circuit asigura obtinerea continua a susccesiunii 'incarcare – descarcare rapida'. Numai si numai atunci se observa fenomenul descris de Tesla. Pulsurile practic trec prin aparat de la dinam. Capacitorul/condensatorul, disruptorul, si conexiunile lor, se comporta ca o unda flutter [unda... oscilanta :)) cu aspect in dinti de fierastrau – med.].

Tesla a descoperit ca doar durata impulsului poate defini efectul fiecarui spectru. Aceste efecte au fost complet diferite, fiecare prezentand alte caracteristici ciudate care nu au fost vazute niciodata in natura. Mai mult, Tesla a observat schimbari specifice de culoare in spatiul de descarcare a scanteii, cand fiecare interval de frecventa a impulsurilor era atins. Nemaiintalnita colorare a scanteii nu a ramas prea mult timp un mister. Trenuri de impulsuri de cca 0.1 millisec durata [10kHz], produceau durere si presiune mecanica. In acest camp radiant, obiectele vibrau si chiar se miscau pe masura ce erau trase de forta campului. Fire subtiri, expuse descarcarilor bruste ale campului radiant se vaporizau pur si simplu explodand. Durerea si miscarea fizica incetau cand impulsurile erau produse la 100 microsec sau mai putin [10kHz]. Aceste ultime caracteristici au sugerat arme si sisteme ofensive de un potential infricosator. [de aici si imaginea de 'mad scientist' atribuita de Hollywood lui Tesla]

parere

Transformatorul

Prin 1890, dupa o perioada de intense experimentari si desvoltare, Tesla a adunat componentele necesare producerii in practica si distributia energiei electrice radiante. Tesla deja descoperise minunatul fapt ca impulsul cu durata de 100 microsec sau mai putin nu mai putea fi simtit si nu mai face nici un rau fiziologic. Planuia sa folosesca aceasta frecventa in distributia acestei energii catre consumatori. Mai mult, undele de soc cu durata de 100 microsec treceau prin orice materie, piatra, otel, sau sticla putand fi transmise in tot orasul la consumatori. Astfel Tesla nu se temea de distorsiuni in campul sau special calibrat, vectorii penetrand materia fara a interactiona cu ea [la nivel masurabil].

Tesla a facut o descoperire surprinzatoare in acelasi an, plasand un helix lung monofilar langa ruptorul sau. Bobina [ coil], avand cam 60cm lungime, nu s-a mai comportat precum barele de cupru sau alte obiecte metalice. Peretele subtire al bobinei s-a invaluit de o aura de scantei albe. Onduland din varful acestei bobine ieseau fulgere lungi albe-sidefii, descarcari blande care pareau a avea un voltaj mult marit. Aceste efecte au fost foarte mult amplificate de pozitionarea bobinei helicoidale in interiorul cercului ruptorului. In interiorul acestei "zone-de-soc", bobina helicoidala a fost inconjurata de o descarcare care s-a concentrat pe suprafata ei urmarind-o pana la capatul liber. Parea ca unda de soc se ferea de spatiul inconjurator pentru a se agata se suprafata bobinei, o atractie preferentiala ciudata. Unda de soc s-a prelins pe bobina perpendicular pe bobinaj, un efect incredibil. Lungimea descarcarilor de pe coroana helixului pareau de neinteles. Cu ruptorul sarind cam 2,5 cm in cutia sa magnetica, stralucirea alba se descarca la mai mult de 60cm. Aceasta descarcare egala chiar lungimea bobinei. Era neasteptata si neauzita aceasta transformare.

Aici era o chestie mai mult de natura electrostatica, desi stia ca fizicienii nu vor intelege acest termen daca era folosit in aceasta situatie. Energia electrostatica nu era fluctuanta precum aceste unde de soc [descarcari]. Unda de soc exploziva avea caractere diferite de ale oricarui alt dispozitiv electric existent la acea vreme. Totusi Tesla a afirmat ca acea unda de soc, in scurtul timp in care si-a facut aparitia exploziva, a semanat mai degraba cu o manifestare electrostatica decat cu oricare alta manifestare electrica cunoscuta. Exact ca la masinile electrostatice cu frecare, unde curentul si magnetismul sunt neglijabile, o puternica componenta a campului energetic umple spatiul sub forma de liniii radiante. Acest camp 'dielectric" se propaga in mod normal prin spatiu proportional cu acu,mularea lenta a sarcinilor adunat eprin frecare. In acest caz insa, puternicul generator de curent continuu [DC] a furnizat voltajul inalt. Acest voltaj a incarcat o bucla izolata de cupru crescand pana la valoarea sa maxima. Daca toate valorile in circuit ar fi fost bine proportionate, in maniera descrisa de Tesla, o descarcare brusca ar aparea. Acesta descarcare a fost evident mult mai scurta decat timpul de incarcare a buclei. Descarcarea are loc cand ruptorul magnetic stinge arcul electric. Daca circuitul este construit adecvat, nu vor aparea alternante de recul.

Aceasta succesiune unidirectionala de impulsuri incarcare-descarcare produc un camp neobisnuit care se extinde, semanand vag cu un camp electrostatic 'Stuttering' sau 'staccato'. Dar acesti termeni nu descriu satisfacator fenomenele masurate in jurul acestui aparat, un efect radiant foarte puternic, care intrece toate asteptarile privind valorile unui camp electrostatic. Mai precis calculele arata ca aceste valori ale descarcarilor sunt imposibile. Folosind regula standard a transformatorului magneto-inductiv, Tesla nu a putut explica amplificarea enorma a voltajului implicat in acest efect. Pentru ca relatiile conventionale au dat gres, Tesla a emis ipoteza ca efectul s-ar datora in intregime regulilor transformarii radiante [se stia de undele radio], evident necesitand in continuare determinari empirice. Masuratori ulterioare ale lungimii descarcarilor si caracteristicilor helixului au dat noua relatie matematica necesara.

Descoperise o noua lege a inductiei, una radianta, in care undele de soc in fapt se auto amplifica cand intalnesc obiecte segmentate. Segmentarea era cheia. Undele de soc radiante au intalnit helixul si au lunecat pe suprafata sa exterioara de la un capat la altul. Aceasta unda de soc nu a trecut prin bobinaj deloc, tratand suprafata bobinei ca un plan aerodinamic. Unda de soc s-a autoamplificat asa cum creste presiunea unui gaz care trece prin tuburi Venturi. O crestere constanta in presiunea electrica a fost masurata pe suprafata bobinei. Intr-adevar Tesla afirma ca voltajul poate fi surprinzator marit cu 10,000 volti per inch de bobina. Asta inseamna ca o bobina de 24 inch poate absorbi unde de soc radiante care initial masurau 10,000 volts, cu o crestere ulterioara de pana la 240,000 volti! O asa transformare a tensiunii nu a mai fost intalnita la un aparat atat de mic si de simplu. Tesla a descoperit mai apoi ca voltajul rezultat este in relatie matematica cu rezistenta pe tura in helix. Cu cat rezistenta e mai mare, cu atat voltajul maximal e mai mare.

Se referea la ruptorul sau special "primar", iar bobina helicoidala plasata in zona de soc "secundar". Dar nu a intentionat asimilarea acestor termeni cu notiunea clasica de transformator magnetoelectric. Aceasta descoperire era intr-adevar cu totul deosebita de transformatoarele clasice cu magneto-induction. La baza acestor afirmatii a stat un motiv real si masurabil. Acest atribut l-a derutat pe Tesla o perioada. Tesla a masurat un curent zero in aceste bobine 'secundare' lungi. Curentul care ar fi trebuit sa aparea lipsea cu desavarsire. Voltajul pur crestea cu fiecare inch de suprafata de bobina. Tesla fundamentase "legi inductiei electrostatice", principii pe care prea putini le-au inteles. Tesla a denumit combinatia sa de ruptor si helix 'secundar' 'Transformator".

Transformatoarele lui Tesla nu sunt dispozitive magnetoelectrice, ele folosesc unde de soc radiante, si produc voltaj pur, fara curent [ca dealtfel toate sistemele de captura a energiei negative] Nici o bobina didactica de inalta frecventa nu trebuie denumita "Tesla Coil", de bine ce dispozitivul folosit pentru astfel de demonstratiisunt rezultatul direct al aparatului construit de Sir Oliver Lodge si nu de Nikola Tesla. Transformatorul Tesla este un aparat pulsatoriu si nu poate fi reprodus cu usurinta, trebuin urmariti cu strictete parametrii enuntati de Tesla. Transformatoarele Tesla produc descarcari albe extraordinare ca lungime si putere [presiune], care depasesc scanteile violete alternative produse de bobinele Lodge [Lodge Coils]. Acestea nu seamana deloc cu transformatoarele construite de Tesla. Chiar daca seamana ca aspect fiecare dintre cele doua tipuri de bobine face cu totul altceva. Lodge Coils sunt alternatoare [curent alternativ, sinusoidal comun]. Transformatoarele Tesla folosesc impulsuri unidirectionale. Cele mai eficiente transformatoare Tesla s-au obtinut doar cand firul radiant ruptor egala masa bobinei elicoidale.



fiulploii

Nu am stiut unde sa pun intrebarea si nici nu merita deschis un subiect nou.
Asadar, cine incearca asta?
https://www.facebook.com/photo.php?v=576349675726135

Ceva pareri?

romulus

Interesant. Asta daca nu e fo smenareala...
CitatAsadar, cine incearca asta?
Inca n-am gasit o bricheta ca aia,dar mai caut. La astea ale mele de plastic, nu am gasit spilu de cum sa le scot mecanismu' :-D, da' nu ma las...
Am zis .
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

skycleaner

Nu stiu daca se gasesc prelungitoare de tipul ala la noi... ca brichete sunt peste tot.

abyss

O sa apasati la brecheta pana vi se aprinde becu.... free!  normal ca e o smenareala ☺

jean

Citat din: abyss din  10 August 2014, 21:04:11
O sa apasati la brecheta pana vi se aprinde becu.... free!  normal ca e o smenareala ☺
Corect colega abyss. Voi nu va dati seama ce putere ar trebui sa avem in circuit pentru a pune in functiune aparatele din film. Daca cineva o consuma, altcineva va trebui sa o produca, plus pierderile. Cine produce?.......Lipseste generatorul. :lol:
Adevarul este dincolo de noi

Aliosa


abyss

Ai zis bine "mai" fiindca si magnetii permanenti se usuca la un moment dat... aici e chichitza cu over...unity. Adica lipseste acel "over" din ecuatie.