Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce credeti ca am fotografiat (bk)

Creat de bk, 27 Iulie 2008, 15:06:15

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bk

Astazi pe ziua cu night mode + zoom optic 3X. Ce credeti ca ar putea fi (am incadrat in rosu pe Picture 2) ?

prodcomb

Felicitãri!
Ai reuºit sã prinzi în cadru planeta Venus.
Verificã cu Sky Maps poziþia.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

bk

Hmm... Directia din care venea avionul era EST iar ora la care am facut fotografia a fost ~15.00 astazi.

Serban M

venus ziua ?  :-( made me laugh

avion toata ziua.  :-D

bk

@sirius13

Am spus ca am testat camera (o vechitura de altfel de Samsung Digimax A400 - 4MP si zoom optic 3X) in nightmode ziua.

1. Nu are cum sa fie un avion...
2. Uita-te la Picture_2 ce am incadrat cu rosu ca sa vezi locatia si mai apoi uita-te din nou pe Picture_1.

lylyt_ice

 Eu am citit la nemti la stiri si spun ca ar gravita pe orbita, un frigider defect de la ISS (gunoi spatial) care in timpul noptii reflecta razele solare, incit lumineaza mai rare decit planetele Carului Mare: Nu ar fii exclus sa fie vorba despre ceva asemanator, daca nu...chiar de acelas obiect?!?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Citat din: Sirius13 din  27 Iulie 2008, 16:11:06
venus ziua ?  :-( made me laugh

,,Râzi tu, râzi, Harap – Alb, zise atunci Flãmânzilã'' .  :lol:
Sirius , normal cã planeta Venus , în funcþie de magnitudinea pe care o are , poate fi observatã ºi în timpul zilei , trebuie doar sã ºtii când ºi în ce direcþie sã te uiþi . :wink:



sau






Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

StarDust

"bk" ar fi interesant daca ai putea de cat de cat exact orientarea (directia) pe care ai facut poza. Conform "stellarium" asta e pozitia lui Venus pe data de ieri la ora respectiva.Am ales ca punct de observatie zona centrala a tarii, necunoscand locatia ta.Oricum eventuala diferenta de latitudine e minora asa ca nu cred ca e problema.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

bk

Directia exacta este EST asa cum am spus mai sus. M-am uitat ieri cu o busola inainte de a posta raspunsul catre prodcomb. Probabil ca o sa incerc iarasi astazi la aceiasi ora sa fotografiez aceasi zona (daca nu va fi inorat) sa vedem daca mai apare tot acolo.

bk

M-am uitat pe Stelarium si nu are cum sa fi fost VENUS in pozitia aceea insa este posibil sa fi fost planeta Marte (?). Ceea ce este ciudat ca astazi am fotrografiat iarasi zona aia si in mai bine de 20 imagini nu mai apare nimic (posibil ca ieri lumina solara sa fi fost mai putin intensa ca si astazi). 

DepthOfField

Bk, ceea ce ai fotografiat tu este un pixel alb pe fondul cerului  :lol: . Informatiile utile sunt foarte putine, imaginea este neconcludenta. Tu ce speri ca ai fotografiat?

Spre exemplu, Venus se poate vedea ziua, asa cum spune Kymosabe. Insa se pare ca nu ar fi Venus datorita pozitiei, daca orientarea pe care ne-o spui tu e cea corecta.

Ar putea sa fie chiar si un lens flare. Unul asemanator (punctulet luminos alb) cu cel din ghicitoarea mea trecuta de aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg4462.html#msg4462 care se intinde pe mai multe posturi, si a carei rezolvare este cea de aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg4518.html#msg4518

Poate sa fie si un balon/punga luata de vant si bantuind mai sus prin atmosfera. Sau un fulg de genul celor de plop sau papadie sau poate alte natii de plante. Nu se poate exclude asta.

Pe de alta parte, mai sunt si alt fel de necunoscute. Ce inseamna modul "night shot" la acea camera de-a ta, daca tot o ai? Se mai aprinde vre-un led cu infrarosu ceva, ca sa lumineze scena? Se activeaza ceva anume? Ce?  O insecta/pasare neagra cum apare ziua in modul night-shot? Ca vad ca cerul, norii si avionul apar in culori naturale.

Deci, probabil ca nu o sa poata nimeni sa-ti dea un raspuns clar la ce ai fi fotografiat, pentru ca, asa cum spuneam: imaginea este neconcludenta.

Si, in plus..ma gandeam ca aceste posturi de tipul "nu stiu ce am fotografiat dar poate va dati voi cu parerea", ar merge mutate (daca mai e vreun moderator pe-aici) pe un alt topic in cadrul sectiunii "Laborator", pentru ca sa respectam ceea ce este esenta topicului "Ce credeti ca am fotografiat", si anume poze personale de tip ghicitoare, adica "stiu ce am fotografiat, dar va pun pe voi sa judecati si sa ghiciti". Parerea mea.

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

bk

CitatBk, ceea ce ai fotografiat tu este un pixel alb pe fondul cerului

Nu crezi ca este cam mare "pixelul" ala ?

CitatTu ce speri ca ai fotografiat?

Nu stiu ca deaia v-am intrebat pe voi... deoarece am facut mai multe poze acelui avion si nu a aparut decat pe poza care am atasat-o mai sus.

CitatPoate sa fie si un balon/punga luata de vant si bantuind mai sus prin atmosfera.

Posibil...

prodcomb

Venus este prea aproape de Soare.
Posibil sa fie alt avion.
Daca aveai o luneta 20x60 identificai sigur obiectul.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

bk

Pai daca era alt avion trebuia sa se vada ceva din dara de condens in spate.

StarDust

#14
Am postat si eu o poza asemanatoare :
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1391.msg31656.html#msg31656

Am vrut sa fotografiez acel "trail" de avion, si un alt avion aflat mai in departare, pe poza apar doua "obiecte" pe care atunci nu le-am observat. Parerea mea e ca sunt mari sanse sa fie pasari dar nu sunt 100% sigur.
In poza ta, sigur nu e vorba de Venus, deoarece intr-adevar e prea aproape de soare, si ar fi obturat de luminozitatea lui, mai ales in jurul orei 15, la acea altitudine (aprox. 60grade).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16