Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Buzau

Creat de Flight33, 26 Iulie 2008, 12:21:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ryn

#30
E foarte bine ca ai reusit sa strangi date si acum astepti sa se sedimenteze. Cat despre toata tevatura aceasta despre zona Buzau, cred ca ar trebui sa lasam cat mai deoparte toate datele de pe net, sau cel putin sa le selectam, eventual sa extragem informatiile de baza si sa nu mai punem tot sufletul in semidoctrina implementata cu buna stiinta de romane ieftine. Cine a mai postat despre acest subiect si a expus parerea lor personala ca urmare a une experiente personale este cel mai demn de crezut. De ce? Pentru ca a fost acolo, a investigat sau a facut un gratar nu conteaza. Dar urasc sa vad posturi influentate de povesti citite in publicatii de senzational, in , repet, romane sau emisiuni pe la TV de doi lei. Dl. Rudan a lucrat acolo a fost implicat dar nici dumnealui nu poate sa iti spuna direct ce si cum pentru ca inca nu poate. Iar ceea ce primim de la astfel de surse poate fi orice, si bun si rau, sau doar un exercitiu de a citi printre randuri. Si exemplul il ai mai sus pisania aia din 1828 care din start a fost expusa ca fiind misterioasa, scrisa in cine stie ce limba si cu ce anume caractere - nu se stie. Brusc, acela care citeste postul mai pune la index inca o ciudatenie, cum ca o biserica are o placa pe zidul de la intrare care contine un text misterios. Fals din start! redau o parte din text - nici macar nu pot sa ii spun traducere pentru ca este doar o transpunere din caractere chirilice tarzii in neaosa noastra limba de clasa I-

... sa zidit si infrumusetat intracest chip aceasta sfanta dumne
zeiasca biserica intru cinstea si slava sfintilor smeritilor
apostoli Petru si Pavel placanduse din temelie prin osardia
si cheltuiala slujitorului de Dumnezeu episcop al Buzaului cuv. Chesarie
mult silinul si osteneli si ajutor pus si parintii schi-
tului si cu ajutor dela multi pravoslavnici crestini ale
carora numele Dumnezeu lau scris in cartea vietii. Si sau i-
nceput adeca zidirea in zilele domnului Grigore Ghica V.V. (voievod) dar sa
ispravit cu toate dupa ce a intrat intracest pamant ar-
mia preaputernicii imparati atoata rusia. Si cand carme-
le (carma;a carmui) pravoslavii tinea preasfintitul mitropolit Grigorie al B.
leat 1828 aprilie 25

Primul rand nu il vad bine asa ca nu l-am mai chinuit... :)


Xanadron

#31
E utila intr-adevar cite-o readucere cu picioarele pe pamint a unora cu capetele dincolo de  nori, :moon: ryn!
Subscriu si la opinia ca indiciile internautice au un rol limitat in problematica asta a zonelor stranii din M-tii Buzaului - mai mult de incitare - si, partial, sint de acord si cu motivatiile tacerii unora ca profesorul Rudan. Desi ma gindesc ca, spre apusul vietii fiind totusi si mai ales dupa ultimele evenimente nefericite din viata domniei sale, dl. profesor ar putea fi automotivat cumva sa mai "toarne" una-alta... :wink:

In fine, dificil de cintarit din exterior mecanismele declansatoare (sau nu) ale dezvaluirilor "incomode", da-i clar ca dezvaluirea ta... comoda :lol: apropo de "misterioasa inscriptie de la 1828" era necesara.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Am fost acolo de curand. Pot spune ca mi-am imbogatit experienta referitor la aceasta zona. Am ramas cu impresia ca fiecare vizita acolo aduce ceva imbunatatiri avutiei (nematerile) a propriei persoane. Mai pe scurt ca iti imbunatateste nivelul vibratiei. Am ajuns intr-un loc unde mai fusesem cu un an inainte cu 2 amici de tura. De aceasta data am fost cu un coleg de off-road care nu mai fusese chiar acolo. Brusc, in locul unde poteca marcata intalneste stancarisul care vine de la Coltii Tainitei inspre baza vaii, amicul se opreste brusc si acuza o violenta durere de cap si furnicaturi in tot corpul, rezista cateva minute, fenomenul scade in intensitate dar probabil ca starea este urmata de instalarea panicii (il trada glasul chiar daca el se dadea viteaz) si se intoarce pe calcaie si parasim zona de voie de nevoie. Nu am simtit nimic decat o imensa liniste sufleteasca si initial m-am mirat de starea lui, apoi mi-am amintit de o alta tura cu alti oameni cam in aceiasi zona si mi-a fost clar ca cel putin pentru el urma aclimatizarea/ acomodarea sau rejectarea. Mi-am propus sa-l iau cu mine din nou, cu alta ocazie, sa vad daca mai prezinta aceleasi fenomene. :-D
   

Xanadron

Mda, furnicaturi clar sesizabile (desi doar in maini si fara dureri de cap) am simtit si eu prin zona Tainitza - ba chiar si cind am postat p-aici cite ceva despre numitii coclauri. :-D

Tangential cu discutiile de pe celalalt topic-mamut dedicat dlui prof. Rudan, se poate admite cred posibilul acces la unele "realitati nevazute", :star: permis doar unora "acordati vibrational" cu zona.
Ma abtin insa deocamdata de la speculatii cu tenta "New Age" :-P - cel putin pina oi avea vreodata acces "mai sus", fara sa fi dat inca-n mintea copiilor. :wink:

Acces posibil (dupa unii) nu doar la virsta "copiilor empatic-telepati" din enigmaticele expeditii buzoiene ale anilor '70-'80, ci si la virste spre matusalemic - cu conditia acordarii... neincordate cu toate spectrele imateriale ce ne inconjoara.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

roxaline

Mai multe din zona Buzaului, imagini ale inscriptiilor si diverse idei, informatii, gasiti aici:
- https://picasaweb.google.com/107715167787060404583
- http://strasihastrii.blogspot.com/
- http://vremuialavremii.blogspot.com/

Sunt enorm de multe informatii, iar domnul Grigore Rotaru este uluitor din multe puncte de vedere. Stie enorm de multe lucruri despre zona.

Have fun!
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

tractorbeam

Se pare ca si mai sus in zona Varlaam-ului sunt niste tunele intersante,din pacate si la ora actuala accesul este restrictionat de niste baieti atletici si inarmati (MApN, MAI, servicii?) iar drumul de acces este bine disimulat ca ajungi in gardul de sarma si nu-ti dai seama ca e o zona ingradita. Stie cineva mai multe?  :evil:

Rayden

am fost prin zona cu pricina tractorbeam ..nu am intalnit nimic out of the ordinary, ca de ex tipi atletici ..ca sa nu mai zic de inarmati..m-am plimbat atat cu masina cat si la picior prin zona de care zici..desi nu atat de mult cat as fi vrut, asta recunosc!
poate reusesc sa mai ajung prin vara asta..si sa stau ceva mai mult..
voi pune ceva poze din prin zona unde am fost..daca e, mai discutam pe mp..sunt interesat si de alte opinii d-ale tale ..mai personale  :mrgreen: if you don't mind, that is..  :-D

fiulploii

Deci, daca cineva are vizita barata de baieti simpatici iar altcineva se plimba nestingherit ce inseamna asta?
Sper ca acest topic sa nu fie murdarit de desertaciunile omenesti .

Ganditorul

Si eu am fost prin zona anul asta - fara sa stiu ca e ceva de interes pe acolo, in afara de un peisaj fain. Am recunoscut in poza stanca pusa de colegul Rayden (pe care am fotografiat-o si eu ) altfel nici nu stiam ca am fost in "Vaarlam". Nu am intalnit baieti "simpatici". Taietori de lemne "la negru" cat cuprinde... Zmeura, mure, apa si pietre, loc de scaldat si soare.
Cat despre intrebarea pusa de Fiulploii, e simplu - daca pici suprapus peste vre-o aplicatie facuta de militari in zona e normal sa te tina aia "la coltz". Ar fi si culmea sa ai parte de "emotii" daca "baietii" confunda masina ta cu una din scenariul de aplicatie (ca sa nu mai spunem de ploaia de bastoane ce intra in orice scenariu serios ...  :evil: )

licuriciu

Un pont. Incercati pe APIA sa faceti rost de un cont de agricultor si aveti aerofotograme color full resolution pentru toata tara la scara enorm de mica. Adica vedetoi copacul din poiana.
Maio exista varianta Global Mapper, dar trebuie sa faceti rost de porgram si crack de pe un torrent.

Rayden

pe undeva pe un drum vai mama lui spre focurile vii (poza 2678), am intalnit pe un munte / deal acele straturi aproape verticale (poza 2616), am oprit sa fac niste poze, si m-am jucat un pic cu degetul aratator de la mana dreapta cu ..straturile acelea de pamant din simplul motiv ca..acestea cadeau foarte usor..decat le atingeai si cadeau, dovada se vede si mormanul de pamant de la poale..
dupa cca 1 min..nu stiu ce mi-a venit si m-am uitat la deget..era rosu precum racul fiert si ..nu mai aveam jumatate de unghie  :?  nu ma durea, nu imi amortise..pur si simplu am ramas masca de..faptul ca mi se mancase jumatate de unghie..repet: straturile cadeau incredibil de usor
dupa ce m-am dat jos de pe morman..cam la vreo 5 min, a inceput o usoara usturime si ..amorteala. acum degetul e ok desigur - nu mi-a cazut  :roll:
ati mai intalnit / patit ceva de genul asta?

Ganditorul

Da am intalnit fenomenul descris. Nu am incercat sa vad care este rezistenta structurii asa ca nu pot spune nimic - am fotografiat doar frumusetea dispunerii straturilor. \ceva mai incolo, spre Vaarlam, am intalnit o structura de o frumusete extraordinara - un fel de placare a unei parti mici a muntelui cu pietre penta si hexagonale. Am fost convins ca e o lucrare de amenajare de pe vremea comunismului. Intreband localnicii am aflat ca de fapt asa e muntele si straturile de "placare" cad rand pe rand lasand acea frumusete la suprafata.

Forest Gump

Citat din: ryn din  02 Septembrie 2010, 17:04:41


... sa zidit si infrumusetat intracest chip aceasta sfanta dumne
zeiasca biserica intru cinstea si slava sfintilor smeritilor
apostoli Petru si Pavel placanduse din temelie prin osardia
si cheltuiala slujitorului de Dumnezeu episcop al Buzaului cuv. Chesarie
mult silinul si osteneli si ajutor pus si parintii schi-
tului si cu ajutor dela multi pravoslavnici crestini ale
carora numele Dumnezeu lau scris in cartea vietii. Si sau i-
nceput adeca zidirea in zilele domnului Grigore Ghica V.V. (voievod) dar sa
ispravit cu toate dupa ce a intrat intracest pamant ar-
mia preaputernicii imparati atoata rusia. Si cand carme-
le (carma;a carmui) pravoslavii tinea preasfintitul mitropolit Grigorie al B.
leat 1828 aprilie 25

Primul rand nu il vad bine asa ca nu l-am mai chinuit... :)

Cu vrerea Tatalui si cu ajutoriul Fiului si cu  s..... Sfantului Duh  antepenultimul cuvant nu-l inteleg nici eu complet.

fiulploii

Citat din: Xanadron din  02 Septembrie 2010, 16:11:19
Fii sigur ca eu cel putin o sa continui pe tema asta centrata pe straniile "anomalii buzoiene", Ryn - dar numai atunci cind o sa reusesc sedimentarea unor concluzii proprii - inca nebuloase, recunosc (si nu doar comentarii la materiale internautice... si mai confuze :-D decit nelamuririle mele post-cercetari, fie ele doar amatoristice, prin zona).
Am scris doar asta p-aici:
"Timpul (liber, evident) e tare scurt din pacate si deja mai am doua promisiuni de topicuri inca neonorate ("Nazi OZN - ET/NWO Connection" si deloc neimportantul "M-tii Buzaului - Tara Luanei, a lui Io-Anu-Reptilianu', a prepelasgilor, tartarilor, strablajinilor, targetul argonautzilor, sau toate la un loc?"  - cam lung titlu, dar asta-i ideea in definitiv)."

N-are rost sa mai repet oricum ideea ca eventuale (dar foarte improbabile) dezvaluiri ale unor persoane implicate oficial in studiul zonei - cum e de pilda dl. profesor Rudan - ne-ar fi nu doar noua, "ozenautilor rufonisti" :wink: utile, ci poate chiar intregii omeniri.
Deci  @Xanadron , Raspunzaretul proaspat scapat din Parfumul Ispitei    si trecut prin Apocalipsa lenta     :wink: ar putea face un update peste ani ? Ar cam fi momentul , zic eu . Mai ales ca e marti .  8-)

Citat din: tractorbeam din  17 Septembrie 2010, 12:45:53
Am fost acolo de curand. Pot spune ca mi-am imbogatit experienta referitor la aceasta zona. Am ramas cu impresia ca fiecare vizita acolo aduce ceva imbunatatiri avutiei (nematerile) a propriei persoane. Mai pe scurt ca iti imbunatateste nivelul vibratiei. Am ajuns intr-un loc unde mai fusesem cu un an inainte cu 2 amici de tura. De aceasta data am fost cu un coleg de off-road care nu mai fusese chiar acolo. Brusc, in locul unde poteca marcata intalneste stancarisul care vine de la Coltii Tainitei inspre baza vaii, amicul se opreste brusc si acuza o violenta durere de cap si furnicaturi in tot corpul, rezista cateva minute, fenomenul scade in intensitate dar probabil ca starea este urmata de instalarea panicii (il trada glasul chiar daca el se dadea viteaz) si se intoarce pe calcaie si parasim zona de voie de nevoie. Nu am simtit nimic decat o imensa liniste sufleteasca si initial m-am mirat de starea lui, apoi mi-am amintit de o alta tura cu alti oameni cam in aceiasi zona si mi-a fost clar ca cel putin pentru el urma aclimatizarea/ acomodarea sau rejectarea. Mi-am propus sa-l iau cu mine din nou, cu alta ocazie, sa vad daca mai prezinta aceleasi fenomene. :-D   
Aventura continua ... mai ales daca plusezi cu paginile acelea promise  :-D

Ma gandesc ca aici e bine de pus o anume legenda din partea locului :

Principala apă curgătoare care străbate judeţul Buzău are o istorie bogată, cu aproape două milenii scurse de la prima pomenire a sa într-un document. Numele Mouseos (Mousaios), cel de la care a derivat actuala denumire, Buzău, apare într-o epistolă religioasă în care era relatat martiriul Sfântului Sava, pedepsit prin înecare de goţii care se opuneau creştinării localnicilor. Râul Buzău izvorăşte din Carpaţii de Curbură, Munţii Ciucaş, şi se varsă în Siret. Vechea denumire în limba greacă veche a râului Buzău a fost Mousaios (Μουσαίος).

Despre originea numelui, există mai multe ipoteze lansate de-a lungul vremii de istorici. Plecând de la forma grecească Μουσεος (Mouseos), Vasile Pârvan considera că numele Buzăului vine de la forma tracică Bouzeos, transcris greşit (Μπ se pronunţă B în greceşte, ori în textul antic a fost omis π). A emis ipoteza că denumirea derivă din radicalul trac Buzes, la care s-a adăugat sufixul -eu, formă a vechiului -aios (greco-latin).

Mai multe surse istorice precizează că prima atestare documentară a râului Buzău apare într-o scrisoare din anul 374 după Hristos, care se află acum la Vatican, privitoare la martiriul Sfântului Sava Gotul. Este vorba despre o corespondenţă între guvernatorul Sciţiei şi Sfântul Vasile cel Mare, prin care era cerută mutarea în Capadocia a rămăşiţelor pământeşti ale martirului Sava.


Se pare ca legenda crestinarii locuitorilor de p-aici   este cam dubasha . O sursa zice  ca ''crestinarea'' impusa de apostoli si locotenentii lor era cu mesaj fals . Insa azi , dupa atata ''batuceala'' Noua Ordine Mondiala impusa prin foc si sabie de acum 2.000 de ani este la fel de necesara ca si aerul pe care il respiram.

Sursa legendei : http://adevarul.ro/cultura/istorie/mures-suleyman-magnificul-marea-neagra-1_51693288053c7dd83f03e26d/index.html

Anduta

#44
Eu sunt din zona Buzau.

Denumirea orasului Buzau:
Permanent malul raului Buzau se surpa, casele se prabuseau in rau.
De aici a venit si numele raului, si numele orasului.
Orasul de pe buza raului - Buzau.