Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Buzau

Creat de Flight33, 26 Iulie 2008, 12:21:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Flight33

tin sa spun ca mi`a venit inca de la inceput draci pt ca vroiam sa atsez mai multe poze si dupa ce am scris un editorial pe aceasta tema , am primit un raspuns ca textul este prea mare, trebuia sa o iau de la inceput, asa ca nu am chef sa scriu de doua ori, dau doar poze

Flight33


Flight33

observati in prima poza dealul peste care a trebuit sa tranversez, iar in ceea de a doua poza dincolo de deal, unde am insemnat prima grota si anumte grota Sf Dionisie Torcatorul

Flight33

nu am putut merge mai departe pt ca este mult de mers, doar pina aici am facut aproape o ora

Kbal

#4
Trebuia sa inchiriezi un atw sau un cross ca sa ajungi mai rpd. si mai usor in locul dorit.
Bun dar pana la urma despre ce este vorba ?
Only the best is good enough ...

lylyt_ice

 Ce am putut itelege, este faptul ca vrei (probabil) sa scoti in evidenta prezenta simbolurilor masonice pe crucile respective?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

loreley

   Frumoase  poze :-D

Flight33

GEOGRAFIA SACRA
Muntii Buzaului au fost inclusi, din cele mai vechi timpuri, in geografia sacra a lumii. Este vorba de o geografie ale carei coordonate ezoterice au fost stabilite in vremurile de dinainte de Marele Potop, cand pe Pamant domneau zeii, dupa cum ne transmit toate mitologiile lumii, incepand cu cea sumeriana, considerata cea mai veche. Coordonatele respective includeau zone unde se manifestau anomalii magnetice, zone cu potential energetic care se manifesta in plan fizic si spiritual, numite de catre expertii in parapsihologie "perimetre energo-informationale". In astfel de perimetre se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializeaza, calatorind in spatii atemporale sau primeste informatii telepatice de la entitati necunoscute, iar subsolurile sunt intotdeauna bogate in zacaminte de mare interes. Oamenii cu perceptii extrasenzoriale se simt foarte "apasati" de incarcatura energo-informationala existenta in asemenea zone geografice sacre, de care Romania este plina. Este suficient sa citesti "Dacia preistorica" a lui Nicolae Densusianu ca sa ai dimensiunile geografiei sacre ale tarii noastre.


CERUL STRANIU
Zona la care ne referim in acest material este o regiune "sihastrita", ce cuprinde comuna Bozioru, cu satul Fisici, catunul Nucu, pana dincolo de Lacul Gotes, zona intinsa peste culmi stravechi, unde poti vedea straturile geologice ridicate aproape pe verticala, in urma unor contorsiuni ale scoartei petrecute in vremuri imemoriabile. Satele si catunele cu putini locuitori urmeaza o linie serpuita peste culmi salbatice, unde ursii sunt la ei acasa (iar ursii de pe aici sunt renumiti pentru ferocitatea lor). Peste aceasta zona se intinde un "cer straniu", care uneori capata o intensitate ce nu poate fi descrisa prin cuvinte, pe care oamenii de stiinta o masoara in grade Kelvin, avand valoarea de peste 23.000. Pentru comparatie, azurul cerului deasupra marilor orase abia depaseste 16.000 de grade Kelvin. Avem norocul sa observam cu ochii nostri acest fenomen. Treptat, cerul senin, acel albastru curat ca in zilele frumoase, capata nuante atat de profunde, incat parca devine un vortex. Cu cat te uiti mai mult, cu atat simti ca te absoarbe infinitul. Este ca o vraja care iti cuprinde toata fiinta si-ti paralizeaza simturile, nu mai auzi nimic in jur, iar pupilele se dilata. Suntem scosi din aceasta stare de companionii nostri care ne spun zambind: "Ati simtit cum se deschid portile energetice ale Universului, cand toata fiinta devine spirit". Cel mai straniu ni s-a parut noua faptul ca eram foarte aproape sa ratam momentul, daca nu ni s-ar fi atras atentia fiind preocupati sa ne uitam pe unde calcam, prin bolovanisurile cararii.


SECRETELE DIN ADANCURI
Ne dam seama cat de usor este sa ratezi un astfel de fenomen, fiind dezobisnuiti sa privim cerul. Cercetatorul Vasile Rudan ne spune ca testele extrasenzoriale au rezultate maxime atunci cand cerul capata acea intensitate de peste 23.000 de grade Kelvin, perceptia fiind acuta. In anii '80, Vasile Rudan a coordonat un grup de copii carora le testa aptitudinile extrasenzoriale. Acestia nu constientizau puterile lor deosebite, participand la teste ca si cand ar fi fost jocuri normale. Erau impartiti pe grupe, asezati pe anumite culmi si li se spunea sa transmita prin puterea gandului, de la o grupa la alta, diferite informatii. Aceste transmisii telepatice aveau o mare acuratete cand cerul ajungea la intensitatea maxima. In plus, ei au indicat cu precizie, tot prin perceptie extrasenzoriala, locuri unde se afla vestigii antice, fapt ce i-a uimit pe arheologii care fusesera chemati pentru experiment. De unde stiau? Percepeau informatii ca si cand pamantul le dezvaluia tainele sale. Aici ar trebui amintita alta coincidenta stranie cu denumirile oculte ale civilizatiei sumeriene. "Buzuru" (Bozioru ), avand ca simbol un triunghi cu baza pe verticala, se referea la un zeu enigmatic "care rezolva secretele din adancuri", asociat de unii sumerologi cu un zeu al minelor. Era ca si cand acest enigmatic zeu intrase in "rezonanta" cu micii cercetatori.

Flight33

ceea ce este mai sus, este luat dupa un site, dar eu vreau sa relatari personale........pt ca de obicei pe site`uri gasesti aceleasi relatari.......

Flight33

La Crucea Spatarului (nu a logofatului) se ajunge pornind de la Agatonul Nou, de fapt e un circuit care incepe la Chilia lui Dionisie Torcatorul in Poiana Cozeana si continua astfel: Pestera lui Iosif, Agatonul Vechi, Agatonul Nou si apoi Crucea.
De acolo pe un povarnis abrupt se coboara muntele, nu oricine stie acest drum.
Exista un ghid - o persoana in varsta dar nu oricine ajunge la el.
Despre Tara Luanei e mai mult de discutat.

Flight33

Sa nu uitam ca in aceasta zona se afla si Tara Luanei din ce am citit se afla situata cumva mai la nord est de aceasta zona si se intinde pana la Coltii Tainitei si cascada Tainita

Cautatorul

Se discuta despre:
"Masina timpului la Buzau"
la:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1260.0.html

Un documentar interesant:
"Asezarile rupestre din muntii Buzaului - Bozioru si Colti"
http://www.youtube.com/watch?v=QnLL2NdkESU


"Athosul Romanesc Crestinism in Romania in primul mileniu DC"
http://www.youtube.com/watch?v=Ru2F0LC_vx4

"În Munþii Buzãului existã mai multe chilii vechi de 1700 de ani"
http://www.realitatea.net/183251_In-Muntii-Buzaului-exista-mai-multe-chilii-vechi-de-1700-de-ani-.html

alinutzu

Frumos loc Buzaul , mai ales imprejurimile ...
Un loc, incarcat de istorie.

Oameni dupa acolo vin intrafevar din sudul Dunarii , nu stiu daca toti , dar cativa sigur.
Fosti negustori greci s-au stabilit prin imprejurimi.
Mai puteti vedea inca vechi case boieresti prin anumite sate.

Unii oameni , batranii in special, ca tinerii nu prea mai sunt iteresati de astfel de ... legende , spun ca au existat tuneluri lungi ce mergeau de-alungul dealurilor.
In timp de primejdie , chiaburii mai instariti isi ascundeau averile in aceste tuneluri , chiar le transportau departe, in locuri mai sigure. (Ca sa dau si nume: Doamna Neaga)
Am mai intrebat si eu daca stie cineva pe unde sunt aceste tuneluri , toata lumea mi-a spus ca nu stie , dar nu neaga nimeni existenta lor si toti stiu ce scop aveau  , unii spun ca s-au daramat.

Se stie ca la Pietroasele a fost gasita Closca cu puii de aur.
Prin zona dealurilor exista diverse cetati.

Si din punct de vedere al cerului, noaptea , nu neaparat ca intensitate , ca nu dispun de aparate de masura, dar din punct de vedere al claritatii , in noptile senine ... este cu mult mai clar si mai plin de stele , decat cerul Bucurestiului.

Cand eram mic, imi placea sa stau noaptea afara si sa privesc cerul, decat zgomotul greierilor se mai aude din cand in cand si doar mireasma reginei noptii(nu este ceva specific Buzaului :lol:) te face sa realizezi, ca esti inca aici :)

Mai jos am atasat scrisul de la intrare in Manastirea Ciolanu, stie cineva in ce limba e scris ? , o fi romana veche ?
can't stop the signal ...

Flight33

Alinutzu, ma bucur ca esti cam pe aceasi unda cu mine. Poate dam o raita pe acolo impreuna, eu spre deosebire de multi cei dupa forum, care discuta doar anumite probleme, doar participind cu parerea, incerc sa si merg in acele locuri. Imi este geu ca nu am carnet, de cele mai multe ori sunt la mana altora, de aceea nici nu pot aprofunda.

liteady73

#14
 Salut Flight33 !...

Salut Alinutzu !...

Pozele postate sant cu adevarat suberbe. In acelasi timp, pline de mister.  :-)

In legatura cu textul inscriptionat deasupra intrarii in biserica, iti pot spune ca e vorba de un amestec de romana si slava (secolul XIX), continand, deopotriva, caractere chirilice, slavone si latine.

Expun mai jos, o modesta incercare de traducere al unui pasaj din acest text: