Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fenomene paranormale care vi s-au intimplat si la care nu aveti raspuns

Creat de bungy, 26 Iulie 2008, 05:15:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Yagg

Citat din: darieglobur din  05 Aprilie 2009, 16:45:54
Pai, as putea sa spun ca in momentul in care am avertizat, in contunuum-ul nostru spatiu-timp, evenimentul inca nu devenise fapt ci era doar o posibilitate. Simplu spus tocmai asta inseamna predictie, adica anticiparea unui eveniment care se va dovedi fapt.

Aproape cã m-ai convins prin exprimarea ta precarã ºi sofisticã, însã chiar dacã ne referim la semanticã "predicþia paranormalã" (previziunea, prezicerea) nu este acelaºi lucru cu predicþia meteorologicã. Predicþia meteorologicã (prognoza) este bazatã pe fapte ºi pe studii, iar predicþia paranormalã pe ciuciu. Dacã ar fi sã încadrez într-o categorie avertismentul tãu, îl încadrez în cel al prognozei.  :wink:

Outlaw, alãturi de conºpiraþia ºpiritelor neutre, care este.

darieglobur

Citat din: Yagg din  05 Aprilie 2009, 21:36:51
Aproape cã m-ai convins prin exprimarea ta precarã ºi sofisticã, însã chiar dacã ne referim la semanticã "predicþia paranormalã" (previziunea, prezicerea) nu este acelaºi lucru cu predicþia meteorologicã. Predicþia meteorologicã (prognoza) este bazatã pe fapte ºi pe studii, iar predicþia paranormalã pe ciuciu. Dacã ar fi sã încadrez într-o categorie avertismentul tãu, îl încadrez în cel al prognozei.  :wink:

Outlaw, alãturi de conºpiraþia ºpiritelor neutre, care este.

Ai face bine sa si explici ce este un sofism in acceptiunea ta. Nu de alta dar, cine stie, poate ca e vorba de o confuzie.
Ca esti dusmanul paranormalului am inteles. Este crezul tau in viata asta, pe care-l accept si, in perspectiva discutiilor de pe forum, chiar dã bine din punct de vedere al echilibrului. Insa cand vii si faci astfel de observatii la adresa preopinentului (la limita fair-play-ului, ca sa ma exprim eufemistic), ar fi bine sa-ti si argumentezi spusese, adica sa explici de ce consideri ca exprimarea mea este precara si sofistica. 
E-adevarat, mea culpa, poate ca exprimarea mea nu a fost tocmai una academica, la inaltimea pretentiilor matale, dar cu siguranta ca s-a inteles ce-am vrut sa spun.
Daca ne referim strict la semantica atunci putem lesne constata ca predictia, pe langa intelesurile comune de prevestire, profetie si prorocire, mai are si intelesul de operaþie raþionalã de anticipare a unui eveniment sau fenomen. Si apoi, daca ai fi scrutat oleaca mai atent si, asa, mai fara patima, ai fi sesizat ca nu am pretentia citirii viitorului, ci ca a fost vorba de o gluma facuta mai mult cu scopul destinderii atmosferei. Dar in orice caz, indiferent cum ai lua-o si indiferent de conotatia termenului, pana la urma a fost mai degraba o predictie si in nici un caz un fapt, asa cum ai afirmat tu: "dacã nu era evident cã voi rãspunde, atunci de ce ai mai avertizat? Nu e predicþie, e fapt".
Asa ca inainte a face astfel de observatii depreciative, ca cea de genul: "Aproape cã m-ai convins prin exprimarea ta precarã ºi sofisticã", dincolo de munca laborioasa in sfera "deschiderii", vorba lui Noica, ti-as mai sugera sa fii mai atent la propria-ti "ograda argumentativa".


angelserena, tu poti sa fii atenta la ce am scris fiecare in parte? Calmeaza-te un pic, incerca sa citesti cu atentie si sa intelegi ca aici nu suntem dusmanii tai, ci doar am interpretat, dupa cum tu insati ai cerut, anumite aspecte ale povestirii tale. Tu esti libera sa accepti sau sa respingi sugestiile noastre si sa-i bagi pe toti intr-o oala, treaba ta, insa cert e ca-i de dorit sa-ti reconsideri pornirile razboinice si sa proferezi mai putine blesteme.
...und Sie fliegen doch!

Kbal

Va rog sa reveniti on-topic .
Nu cred ca se merita atat tam-tam pentru o simpla formulare.
Only the best is good enough ...

angellla29

As dori sa impartasesc cu dumneavoastra o stranie intamplare pe care a trait-o o buna prietena a mea.Dumneaei este o persoana de o varsta respectabila si vreau sa punctez aces lucru....Ceea ce mi-a povestit si mi-a si aratat este incredibil...Stiu ca multi dintre dumneavoastra ati trait sau ati auzit lucruri stranii si poate ne dati o idee referitoare la ceea ce s-a intmplat....Pe data de 12 mai(ieri) la ora 10.30 telefonul respectivei doamne suna aparand pe ecranul telefonului mobil numele sotului si numarul acestuia  de telefon....Prietena mea raspunzand la mobil aude niste sunete stranii ca si cum un om ar fi in pragul mortii si si-ar trage sufletul  precum si mugete de animale (urs,lup).Biata femeie a incremenit de spaima gandind ca sotul sau care a fost bolnav o anumita perioada de vreme a patit ceva groaznic...Il striga pe sotul sau disperata la telefon iar acele sunete continuau sa se manifeste din ce in ce mai ingrozitor...Sotul ei era in acele momente la o sedinta si avea telefonul inchis.....Ajungand intr-un suflet la biserica unde sotul sau e pastor si povestindu-i acestuia cele intamplate au incremenit de spaima atat sotul cat si ceilalti pastori care au fost la sedinta.....Cand am auzit si noi ceilalti credinciosi am ramas fara cuvinte.....Ne-a si aratat apelul respectiv si l-am vazut toti cu ochii nostri....O gluma proasta? Dar telefonul era inchis....Nu stiu ce sa mai zic sunt bulversata...

lylyt_ice

 Straniu si infricosator, dar sa nu omitem si posibilitatea ca; acel domn, in timpul sedintei a tinut telefonul in buzunar, iar tastele s-au presat din cauza miscarilor pe scaun. In acest caz s-a activat legatura cu ultimul nr.apelat, iar sunetele din sala, respiratia domnului, si chiar scartaitul scaunelur au fost auzite infundat si distorsionat de sotia dansului.  :?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

Citat.....Ne-a si aratat apelul respectiv si l-am vazut toti cu ochii nostri....O gluma proasta? Dar telefonul era inchis....Nu stiu ce sa mai zic sunt bulversata

Se poate verifica- daca vrea cu tot dinadinsul - la compania de telefonie, dupa urmatorul scenariu:
- sotul prietenei sa ia legatura cu operatorul de telefonie (eventual face o petitie in scris)si in calitate de abonat are acces la semenea informatii;
- cere sa i se spuna daca telefonul lui a fost folosit la data si ora respectiva, daca a fost ori nu deconectat, si chiar i se poate reda continutul converbirii ;asta daca are o "pila" la cei care se zice ca asculta telefoanele !
Este insa foarte plauzibila varianta lui lylyt . Si eu cred ca asa s-a intamplat !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

cassius

Bunã ziua tuturor. Sunt din Iaºi ºi am 29 de ani. Chiar dacã urmãresc de mult timp forumul dumneavoastrã, pe care de altfel il apreciez din perspectiva informatiilor ce reflecta fenomenul OZN si altele, abia acum mi-am permis ºi decis sã scriu în secþiunea care cred cã se potriveºte cu ceea ce urmeazã a relata.

Cu greu m-am decis sã descriu ºi eu douã experienþe (probabil din teama de a nu cãdea în ridicol) pe care le-am avut într-o casã din Iaºi, foarte veche, construitã aproximativ cu vreo 100, 100 ºi ceva de ani în urmã, declarãtã monument istoric ºi care nu poate fi dãrâmatã pe acest considerent (deºi s-a dorit acest lucru). Dupã revoluþie nu a fost consolidatã ºi renovatã, în consecinþã în ea existã amenajãri vechi rãmase în formã degradatã tocmai din perioada celui de-al doilea rãzboi mondial. Prin unele locuri cu tapet jumulit, tencuialã cãzutã, camere în care nu s-a intrat de zeci de ani, etc. În concluzie casa în forma în care aratã poate constitui cu uºurinþã platou de filmare pentru filme horror, inclusiv arhitectura exterioarã denotã acest lucru. De precizat cã în casã, în mai toate încãperile dupã spusele chiriaºului ar fi decedat câte o persoanã. Câte camere are în total  nu aº putea sti, estimez undeva la vreo 12, întrucât la parter am intrat dar nu reþin numãrul, iar la etaj 6, din care doar 2 locuibile ºi amenajate sumar ºi sumbru. Pe lângã aceste 2 camere mai existã o baie ºi o bucãtãrie folosibile. Accesul la apartamentul de la etaj se face printr-o uºã ce dã într-un culoar lung cu acces la toate încãperile. Chiriaºul care era tatãl prietenului meu, în perioada respectivã era plecat din þarã astfel foloseam casa ca loc de destindere ºi distracþie. Însã în permanenþã dacã stateai mai mult de o orã douã în casa cu pricina simþeai un sentiment apãsãtor, te trezeai la un moment dat lasat de umeri ºi îþi crea un sentiment de fricã permanentã. Tot prietenul meu, care s-a nãscut în casa respectivã dar de la o vârstã s-a mutat în altã parte preferând doar sã facã vizite aici, spunea cã în unele nopþi se mai auzea spre exemplu de la parter unde locuise o persoanã de surginte evreiascã, un zgomot ca ºi cum ar închide (cu putere) cufãrul în care îºi þinea averea, chiar ºi dupã ce decedase ºi numai locuia nimeni în încãperile respective, iar cufãrul nu se mai afla acolo. Alte detalii despre locaþia exactã nu pot da, întrucât n-am permisiunea chiriaºului ºi nici a proprietarului (pe care dealtfel nici nu-l cunosc) de a le face publice.

Astfel, ne adunasem 3 persoane (eram eu, varul meu ºi gazda) la casa în cauzã, unde dezbãteam despre cum sã punem la punct o petrecere ce urma sã aibã loc în seara urmãtoare.  Dupa ce am stat de vorbã ºi ne-am mai uitat la televizor, pe la ora 3-4 spre dimineata cand ne pregateam sa ne culcam (eram deja în pat – un colþar în care dormeam toþi 3) si la aproximativ 10-15 minunte dupã ce am închis televizorul ºi când niciunul din cei 3 nu adormise. O uºa de pe culoarul principal al apartamentului de la etaj a început sã se zgâlþâie puternic. Zgomotul aºa cum l-am perceput eu poate fi asemãnat ca atunci cand cineva bate cu mainile ºi cu picioarele în ea ºi în acelaºi timp miºcã cu putere clanþa uºii, manerul de care se deschide. Zgomotul a durat undeva între 10 - 20 de secunde dupã aprecierea mea. Totodatã pentru mine parcã a durat jumãtate de orã. Varul meu care dormea în stânga mea s-a facut alb de ziceai cã-i mort þinea patura trasã pânã la nivelul gurii ºi nu putea reacþiona în nici un fel la momentul cand a auzit zgomotul. La varsta pe care o aveam atunci 21 de ani, a fost o sperieturã adevãratã, singurul lucru pe care am apucat sa-l fac a fost sã ma ridic în jumate din pat ºi am început sã þip ca nebunu de fricã, iar alte gesturi nu puteam sã mai schiþez fizic vorbind, nu puteam miºca un deget macar ºi ma uitam în permanenþa la uºa camerii pe care în orice clipã aºteptam sã intre cineva. Dupã vreo 20 de minute de la eveniment am þipat la varamiu care era mai mic :D cu înjuraturi ºi ameninþãri sã meargã sã aprindã lumina în camera în care dormeam. Într-un sfârºit a aprins lumina ºi a rãmas aºa pânã s-a facut ziua, binenþeles ca n-am mai apucat sã închid un ochi panã la 7 când am plecat. Vizavi de aceastã întâmplare de precizat este faptul cã, poarta de la gardul proprietãþii era încuiatã, uºa de acces de la parter era închisã ºi uºa de acces la apartament era închisã.

A doua zi, seara petrecerii, înainte de începere se adunase-rã câþiva (6 persoane de toþi) ºi stateam în bucãtarie unde le povesteam  cele pãþite cu o searã înainte ºi toþi se distrau pe seama celor pãþite de noi. Gazda se afla în camera în care dormisem ºi pregãtea sonorizarea. În timp ce le povesteam cele întâmplate, bate ,,cineva" la uºa principalã de acces în apartamentul de la etaj, ma duc deschid ºi nu era nimeni, nebãgând de seamã situaþia de fapt. Ma întoc înapoi în bucãtãrie ºi continui povestirea cu hohotele de rigoare. Dupa un minut a batut i-ar la uºã (trei ciocãnituri), mã duc din nou la uºã deschid – nimeni, ma întorc în bucãtãrie, aºtia ma întreabã cine era, zic nimeni, aºtia pe jos de râs ºi îmi spun ,,... Bã xulescu iar te cautã fantomele!!", dupa 10 min iar bate la uºã se duce vãrãmiu care fusese ºi el cu o searã înainte, deschide iar nimeni (ciocnit tot de 3 ori). Treaba devenea tot mai surexcitantã, ceilalþi la care le povesteam începuserã ,,Bãã vouã va face cineva glume proaste, cã tot se asorteazã cu decoru casei..". Mai stam, mai discutã peste 10 min iar bate, chemãm gazda din camera unde amenaja acolo ºi îi spunem cã tot bate cineva la uºã, asta vine nervos deschide, se uitã - nimeni, coboarã cateva trepte sã vadã dacã cineva stã ascuns la parter, degeaba. Intrãm înapoi asta rãmãsese ultimu, închide uºa face vreo 3 paºi de la uºã ºi iar a bãtut, asta de nervi se întoarce repede ºi dechide, supriza continua din nou nimeni, ceilalþi care asistau cu capu ieºit din bucãtãrie curioºi sã vada cine face glume s-au albit la faþã ºi vreo jumate de orã nimeni nu putea compune o propoziþie.

Pentru primul eveniment singura explicaþie logicã ce putea fi gasitã la îndemânã ºi pe care gazda încerca sã ne-o inoculeze era cã în apropierea casei se afla un ºantier în lucru, iar acesta era împrejmuit cu gard din tablã dupã modelul comunist dacã mai þineþi minte. ªi la rafale mai puternice de vânt acesta se miºca ºi producea un anumit zgomot, dar dupã pãrerea mea acest zgomot pe care l-am mai auzit în repetate rânduri, ºi faþã de zgomotul pe care l-am auzit pe culoar cu o searã înainte este absolut inconfundabil (în sensul cã se auzeau clar bãtãi ca ºi cum ar fi lovit cineva cu picioarele ºi mâinile în uºã iar concomitent ar foþa clanþa sã deschidã uºa). Iar pentru al doilea nu am o explicaþie logicã într-un fel sau altul. Dacã era o persoanã care încerca sã facã o glumã vã spun cert ca nu avea timpul necesar sã fugã ºi sã se ascundã, mai ales cã scãrile sunt în formã de elipsã ce coboarã abrupt pânã la parter, iar acestea sunt extrem de inguste, poate coborâ/urca doar o singurã pesoanã – aceste scãri în trecut erau folosite de slugile din casã respectivã, pentru proprietar se foloseau alte scãri mai mari.

Pentru mine aceste douã evenimente au fost definitorii din anumite puncte de vedere, în sensul cã am mai rãrit literatura cu fenomene paranormale ori de practici oculte speculative din ceea ce se gãseºte prin comerþ la librãrii. Iar definitoriu a fost faptul cã una e sã citeºti despre ºi nu neapãrat cã nu crezi în anumite fenomene, dar rãmâi sceptic în felul cum le percepi, pânã ce þi se întâmplã astfel de situaþii pe care nu le poþi da un sens logic. Pãrere mea ea este cã anumite lucruri au fost deschise/atrase sau poate chiar create de mintea noastrã prin faptul cã în respectiva locaþie era imposibil sã nu realizezi cã te afli într-o locaþie cu încãrcãturã din asta tâmpitã ºi implicit se ajungea la discuþii despre tot felul de fenomene citite, auzite sau chiar simþite de gazdã. Plus cã în una din seri, dacã nu ma însel era chiar de halloween, erau vreo 12 persoane în camera pe care o foloseam cel mai des ºi aºtia ma întreabã de spiritism cum sã facã ºi le servesc gluma proastã cu biblia ºi cheia, cã alte metode la îndemânã nu cred ca exista posibilitatea, repet  cu titulatura de glumã, ºi în timpul cãruia chiar gazda urmând sã facã o sperieturã eventual sã impresioneze auditori printre care se aflau ºi fete. Oricum cele douã evenimente rãmân în continuare un mare mister pentru mine pânã ºi în acest moment.

StarDust

Personal nu am nici o indoiala ca exista momente cand asemenea manifestari se intampla in anumite locatii, si la anumite momente de timp. Desi personal nu am asistat la asemenea manifestari, mi s-a relatat separat de catre doua persoane doua intamplari, din care una asemanatoare cu cea descrisa de tine iar alta pe langa manifestarile "poltergeist" martorul a si vazut doua entitati(diferite ca aspect). Cei care mi-au descris aceste experiente sunt persoane care nu aveau nici o tangenta cu domenii ca paranormalul, ozn, spiritualitate etc. ci dimpotriva preocupari total opuse, lucru care atarna greu din punctul meu de vedere asupra veridicitatii celor relatate. Asa ca, eu unul, sunt destul de rezervat in a afirma ca asemenea lucruri nu se pot intampla.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

cassius

Bine... vizavi de casa respectiva se mai pot relata povestiri de genul asta. Insa am preferat sa le relatez doar pe cele la care am luat parte personal, iar singurul lucru la care ma gandesc, e sa fac o reconstituire, prin declaratii sub semnatura privata cu martori eventual ale persoanelor care au luat parte. Eventual sa fac un dosar al evenimentului (cu schite, poze ale incaperilor, etc), chiar daca a trecut ceva timp de atunci (asta apropo de veridicitate), cu toate ca fata de ce am citit sau auzit, este un eveniment inexplicabil minor dar in oarece masura marcant cel putin pentru mine.

Tot cu titlu de exemplu, mi s-au mai relatat mai multe evenimente din locatia respectiva din care una din aceeasi perioada cu intamplarile descrise de mine. Intr-o seara tot in camera in care am dormit si eu, erau 3 persoane gazda, varul meu si inca un prieten si se uitau la televizor in pat. Iar langa pat au auzit o izbitura puternica in parchet chiar langa pat, ce putea fi asemanata cu lovitura unui papuc pe parchetul de lemn. Binenteles ca astia s-au isterizat si au inceput sa tipe ca descreieratii si au plecat acasa noaptea.


padme

Adica dupa atatea intamplari cineva mai sta in casa aia??? :))))))))))))
Era si pe Discovery la un moment dat un fel de serial cu astfel de intamplari! Locatia - undeva in Anglia. Oamenii disperati pt ca nu mai puteau sta in casa efectiv, chemau o echipa de... ceva care studiau chestiilea astea - deci.. exista si filmari, inregistrari, ale unor astfel de fenomene! Imi aduc aminte ca era o tipa, medium, care spunea ca daca simte o anumita prezenta i se umfla burta! Era cam asa la 40 spre 50 de ani, putin plinuta. Ma gandeam ca abereaza si eram aproape sigura ca n-o sa gaseasca nici o prezenta si n-o sa i se umfle burta niciodata. Nu trec cateva minute si o vad pe asta umflata toata, parca era gravida in luna a 9-a! Zice "simt ceva aici, vedeti cum mi s-a umflat burta?" :)))))))))) Am ramas cam cu gura cascata! Ideea e ca astia cam incercau sa inteleaga ce e cu prezentele astea si de ce se manifesta asa si sa elibereze locul respectiv. Probabil ca in urma unor evenimente tragice raman un fel de energii care se manifesta in anumite momente! Ar fi interesant sa faci exact cum ai spus, un fel de ... cercetare asupra cladirii si a momentelor in care au loc astfel de manifestari, cine stie ce afli!

Xanadron

Clasica explicatie din partea initiatilor ar fi aceea ca fantomele sint spirite care inca nu si-au gasit drumul spre tarimul celalalt, asa cum spiritele celor morti si-l gasesc dupa cele circa 40 de zile recunoscute pina si de catre tibetani ca fiind intervalul in care se rup legaturile energetice spirit/corp (se mai zice ca-s spirite "chinuite", ce mai au anumite "probleme" nerezolvate prin zona lumii fizice).
Si - fara sa stim cu ce anume scop - mai sperie pe unul-altul.  :lol:

P.S. Am trait si eu evenimente similare in primavara anului astuia, care nu m-au speriat insa deloc.
Poate si fiindca n-au mai reaparut dupa 40 de zile de la "trecerea dincolo" a respectivei (f. apropiate) persoane.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Guest

Eu din cate stiu, fantomele sunt o ramasita de memorie din viata persoanei respective, memorie care este imprimata in lucruri fizice. Deci nu este neaparat sufletul prins intre cele doua lumi, ci anumite ''date'' inscrise in mediul fizic in care acea persoana si-a trait viata( sau in care s-au intamplat momente de mare incarcatura emotionala). Alta explicatie ar fi ca acele persoane erau foarte prinse de lumea fizica( fiind materialisti, de exemplu), si astfel dand memoriei lor o putere si mai mare.
Daca vei comunica cu o astfel de entitate, nu vei comunica de fapt cu Sinele ei, ci cu o bucatica de traire din viata acelei persoane.
Astfel, aceleasi fenomene se repeta incontinuu in anumite momente propice( prezenta altor persoane, pentru atentie) pana cand memoria va fi stearsa.

Xanadron

Sincer, n-am mai intilnit nicaieri expunerea ipotezei asteia.  :roll: Apropo, pe unde-ai gasit-o, Mr. X?!

Oricit ar fi de intensa bucatzica aia de "memorie", nu pot crede ca o abstractiune-n definitiv (ca esentza a termenului "memorie=amintire, traire") care ar fi si rupta cumva din contextul corpului spiritual al raposatilor, sa poata avea nu doar vointza, ci si... putinzta :D de-a trinti usi, aprinde lumini etc.
E doar o simpla opinie - logica sper ;) -, clar.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

jean

Citat din: X din  14 Decembrie 2010, 15:55:12
Eu din cate stiu, fantomele sunt o ramasita de memorie din viata persoanei respective, memorie care este imprimata in lucruri fizice. Deci nu este neaparat sufletul prins intre cele doua lumi, ci anumite ''date'' inscrise in mediul fizic in care acea persoana si-a trait viata( sau in care s-au intamplat momente de mare incarcatura emotionala). Alta explicatie ar fi ca acele persoane erau foarte prinse de lumea fizica( fiind materialisti, de exemplu), si astfel dand memoriei lor o putere si mai mare
Nu cred, explica si mie cum se poate activa de la sine? Mai jos chiar tu ai spus:
CitatDaca vei comunica cu o astfel de entitate
Deci, daca este vorba de o entitate nu poate fi vorba numai de informatie. Vezi definita entitati:
http://dexonline.ro/definitie/entitate
Adevarul este dincolo de noi

Serban M

Si eu sustin teoria ''ramasitei energetice'', mai exact corpul energetic si nu corpul astral poate ramane blocat ''intre lumi'' sau intre dimensiuni din motive.. mai putin cunoscute.

Sa presupunem ca diferite persoane care deobicei au trait experiente cutremuratoare in momentul mortii, lasa o amprenta in locul respectiv; dupa cum prea bine cunoastem, majoritatea legendelor cu fantome/stafii/etc. sunt strans legate de un anumit loc/locatie.

Dupa relatarile unor mediumi ce au comunicat cu JINI, in planul multidimensional; undeva, probabil intre dimensiunea actuala si urmatoarea treapta, spatiul ramane. Astfel devine foarte posibil ca acele entitati sa nu fie decat ''buguri'' sau ''deseuri'' energetice lasate in urma de o adevarata entitate care a trait o experienta ce corespundea unei anumite frecvente.

Totusi exista si un alt fel de ''contact'', unde insasi entitatea penetreaza ''blocajul'' dintre dimensiuni.. insa asa ceva mai rar. Eu am trait o experienta asemanatoare prin toamna lui 2006, cand am zarit o sfera de lumina ce pulsa deasupra unui bloc. Nu am fost singurul care am vazut aceasta sfera, ce plutea la aproximativ 20 cm distanta de ultimul etaj al blocului, avand un diametru de aproximativ 1 m. In momentul in care am aratat cu degetul spre sfera care se misca lent, aceasta m`a observat cumva si s`a oprit brusc, urmand sa dispara instant in materie, undeva in bloc.

Sunt convins ca locurile ''bantuite'' pot fi curatate prin anumite metode sau de anumite persoane ce au capacitatea de a curata energetic locurile. Desi pare absurd, se poate incerca pozitionarea in acele locuri, a unor cristale cu capacitati de purificare gen turmalita, cianita sau chiar a unor dispozitive orgonice, piramide orgonice.. care de multe ori dau rezultate.